Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Βανδαλισμός στον Χριστό του Rio de Janeiro

An aerial view of the vandalized Christ the Redeemer statue in Rio de Janeiro

Με σπρέι έχουν βάψει το άγαλμα σύμβολο του Rio de Janeiro. Ο δήμαρχος του Rio αποκάλεσε την πράξη έγκλημα κατά του έθνους. Το κεφάλι, τα χέρια και το στήθος του Χριστού είναι καλυμμένα με γκράφιτι, πράγμα που έχει εξοργίσει του Βραζιλιάνους.
Το άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στο λόφο Κορκοβάντο και έχει ύψος περίπου 700 μέτρα.
Είναι δε ορατό από κάθε σημείο της πόλης και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης.
REUTERS/Genilson Araujo-Ag O Globo ( BRAZIL - Tags: RELIGION CRIME LAW IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. BRAZIL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BRAZIL
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ξαναμπήκε στη θέση του ο …. διαστημικός Leonardo

In the grasp of the International Space Station's robotic arm, the Leonardo Multi-Purpose Logistics Module is placed back in Space Shuttle Discovery's payload bay

Ο ρομποτικός βραχίονας στο διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιστρέφει στη θέση του. Πριν γυρίσει στο … «σπίτι». Η φωτογραφία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και τραβήχτηκε στις 16 Απριλίου, 2010.

REUTERS/NASA/Handout (UNITED STATES - Tags: SCI TECH) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Day1 στις καταδύσεις στο Mundial de Clavados της Veracruz

MUNDIAL DIVING KANG LI



Εκπληκτική φωτογραφία της Κινέζας Kang Li, από την πρώτη μέρα των καταδύσεων στο Mundial de Clavados της Veracruz .


MEXSPORT/OSVALDO AGUILAR Photo via Newscom
Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Ο χορός των Σουδανέζων Σούφι

A Sudanese Sufi performs during their Friday traditional weekly gathering in Omdurman
Σουδανέζος Σούφι χορεύει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους στην Omdurman, στο Δυτικό Σουδάν. Στο Σουδάν μόλις έληξαν οι εκλογές που διήρκεσαν πέντε μέρες και έδωσαν την ευκαιρία στους Σουδανούς μετά από 24 χρόνια.

REUTERS/Ahmed Jadallah (SUDAN - Tags: POLITICS ELECTIONS)  Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Γράμμα στον Γιωργάκη

/ / Γράφει η Tsaousa / /
Γιωργάκη γεια σου.
Μπορεί να μη με ξέρεις, αλλά σε ξέρω εγώ και το ίδιο κάνει.
Αποφάσισα να σου γράψω γράμμα γιατί με έχεις φέρει σε δύσκολη θέση.
Αισθάνομαι πολύ άσχημα, η τελευταία των τελευταίων, άφραγκη, ανίκανη, ηλίθια.
Γιωργάκη εξηγούμαι αμέσως.
Λένε πως θα μας πας στο ΔΝΤ.
Σε μπινελικώνουν αν δεν στο είπαν, γιʼ αυτό που θα κάνεις.
Δεν θέλουν να δανειστείς από το ΔΝΤ.
Λυσσάξανε.
Αυτό είναι το πρόβλημα μου.
Γιατί ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος του ....

Δημοσκόπηση Alco για το Fantomas

H "μπάλα φωτιάς" ήταν μετεωρίτης

Μείγμα...

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».
Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει τη σωστή λύση που οφείλει να επιλέξει η κυβέρνηση. Απαιτείται ένα "νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής". Γέλασε κανείς;

Τι κουβεντιάζουν Καραμανλής – Ρουσόπουλος;

Πολλά ακούγονται για τα ραντεβού και τις συζητήσεις του Καραμανλή και του Ρουσόπουλου. Οι επαφές είναι συχνές και συζητούνται οι τρέχουσες εξελίξεις, τα εσωκομματικά και ο τρόπος αντίδρασης του πρώην πρωθυπουργού. Να μιλήσει τώρα ή να περιμένει;
Φαίνεται ψήνεται η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Καραμανλή. Έχει βρεθεί και η εφημερίδα και ο δημοσιογράφος. Ο Θοδωρής παίζει με τις πιθανές ερωτήσεις και στήνει σενάρια για το πώς θα απαντήσει ο πρώην.
Να δούμε που θα καταλήξουν οι ατέλειωτες συζητήσεις.

Στο Ναύπλιο και η Ντόρα Μπακογιάννη

Το Σάββατο διεξάγεται το δεύτερο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο με τρία θέματα: την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Θα παρεβρεθεί εκτός του Α. Σαμαρά και του Δ. Αβραμόπουλου και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Αναμένονται με ενδιαφέρον τα παραπολιτικά που θα προκύψουν αφού ναι μεν ο Α.Σαμαράς πήρε μεγάλο ποσοστό στην Αργολίδα στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Ντόρα όμως ήταν αυτή που κέρδισε πολλούς νέους φίλους και σε αριθμό αλλά κυρίως σε ποιότητα.

Μην ξεχνάμε:Λογιστικά κόλπα έκανε και η Γερμανία

Μη εγγραφή εξόδων για την εξαγορά εταιρειών, ασφάλιση δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, καταγραφή δαπανών για δημόσια έργα με την παραλαβή και όχι από την αρχή, προείσπραξη μελλοντικών εσόδων για τόνωση των δημοσιονομικών... Αυτά είναι μόνο μερικά από τα τεχνάσματα δημιουργικής λογιστικής που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους για την τιθάσευση των ελλειμμάτων.

Όσα συνέβησαν με την Ελλάδα, τα σουάπ και την Γκόλντμαν Σακς δεν είναι πρωτοφανή. «Τα έκαναν οι περισσότερες χώρες με εξωτερικό χρέος και η στατιστική υπηρεσία ήταν ενημερωμένη», επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» τεχνοκράτες και πολιτικοί παράγοντες που διεδραμάτισαν βασικό ρόλο στην ένταξη της ....

Οταν δικάζονται οι αντιναζιστές

Η μεγάλη κρίση δεν μας φτάνει. Μήτε η κάκιστη έξωθεν μαρτυρία της χώρας. Εχουμε τώρα και αυτό, που μας παραπέμπει στην Τεχεράνη του Αχμαντινετζάντ. Και που θα το πληρώσουμε πανάκριβα αν δεν προσέξουμε.
Ελληνικό δικαστήριο (το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων) θα ασχοληθεί αύριο με μια απίστευτη υπόθεση «διάδοσης ψευδών ειδήσεων». Μηνυτής ο Κ. Πλεύρης, που αν τον αποκαλέσεις ναζί χάρη θα του κάνεις. Και κατηγορούμενοι τρεις πολίτες της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρόσφατες δίκες του. Οι κατηγορούμενοι στηλίτευσαν και αυτόν και όσους δικαστές χαρακτήρισαν «ιστορικές μελέτες» τα ρατσιστικά παραληρήματά του, με επιχειρήματα που ....

10 τρόποι να αρνηθείτε στα παιδιά σας

1 Προτού αρνηθείτε ή απαγορεύσετε κάτι στο παιδί σας,πάρτε λίγο χρόνο για να σκεφθείτε πώς ακριβώς θα χειριστείτε την κατάσταση και προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από τον θυμό ή την κούρασή σας.

2 Ακούτε με υπομονή το αίτημα του παιδιού σας και απαντάτε του πάντοτε με γλυκύτητα,ευγένεια και σεβασμό προς το άτομό του,ανεξαρτήτως της ηλικίας του.Ετσι θα μάθει να σας απαντά αναλόγως.

3 Να εξηγείτε πάντοτε στο παιδί με ξεκάθαρο,κατανοητό και ήρεμο τρόπο γιατί αρνείστε ένα ...

Η κρίση τροφοδοτεί τη βία;

Η τραγική κατάληξη της βόμβας στα Πατήσια αλλά και τα σχεδόν καθημερινά κρούσματα αιματηρών ληστειών πολλαπλασιάζουν τους φόβους ότι η εγκληματικότητα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης θα παίρνει όλο και βιαιότερες μορφές. Είναι, όντως, η κρίση αιτία της αύξουσας πολυδιάστατης βίαιης εγκληματικότητας ή οι αιτίες και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια επιτείνουν απλά τη βία; Η πρώτη περίπτωση θα μπορούσε να ισχύει, αν όσα συνέβησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν αφήσει βαθιά το αποτύπωμά τους στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες. Είναι βέβαιο, ωστόσο, ότι αυτή η κατάσταση διαμορφώνει κίνητρα ανάπτυξης τρομοκρατικής δράσης που θα υπερβαίνει μορφολογικά και ιδεολογικά στερεότυπα και «κανόνες» που ίσχυαν ως πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Μήπως, λοιπόν, η θεώρηση της διάχυτης βίας ως αποκλειστικά αστυνομικού ζητήματος καταλήγει να γίνεται μια ....

Θλιβερός ο απολογισμός και από τον σεισμό στο Θιβέτ.

Tibetan monks carry the body of a victim who died during an earthquake in Yushu county, Qinghai province April 16, 2010. Tibetans mourned dead relatives on Friday from an earthquake that killed nearly 800 people in remote western China as rescue crews found a handful of survivors, and homeless residents shivered in tents. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: RELIGION DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINAAn ethnic Tibetan woman mourns in front of the corpse of her husband who died during the earthquake in Gyegu town of Yushu County, Qinghai province April 16, 2010. The actual death toll from Wednesday's quake is still unclear, but the damage was mainly around Gyegu, where most of Yushu county's 100,000 people reside. Estimates by NGOs support a figure of around 1,000 dead. REUTERS/Alfred Jin (CHINA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT)
Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις και οι τηλεπικοινωνίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες στην περιοχή, μετά τον σεισμό των 7,1 ρίχτερ. Πολλοί κάτοικοι στην απομακρυσμένη περιοχή Γιουσού έχουν μείνει άστεγοι ενώ η θερμοκρασία πλησιάζει το μηδέν στην Γιουσού και είναι ακόμα χαμηλότερη σε ορεινά χωριά.
Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς, αλλά οι απώλειες είναι συνήθως ελάχιστες λόγω του ότι η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη. Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο σεισμός 8 βαθμών που έπληξε το Σετσουάν τον Μάιο του 2008-στοιχίζοντας τουλάχιστον 80.000 ανθρώπινες ζωές.
REUTERS/Alfred Jin (CHINA-Tags:DISASTER ENVIRONMENT)   Content © 2010 Reuters All rights reserved.
Rescuers hold a 13-year-old Tibetan girl who had been buried in the ruins of a collapsed hotel for more than 50 hours after a strong earthquake, in Yushu, Qinghai province, April 16, 2010. The death toll had climbed to 791 and another 294 people remained missing as of 8 a.m. Friday Beijing time, 48 hours after a devastating earthquake shook a Tibetan area in northwest China's Qinghai Province, Xinhua News Agency reported. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINAA Tibetan makes phone calls to his relatives at his destroyed house after an earthquake in Yushu, Qinghai province April 16, 2010. Tibetans mourned dead relatives on Friday from an earthquake that killed nearly 800 people in remote western China as rescue crews found a handful of survivors, and homeless residents shivered in tents. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

Περιμένοντας να φύγει η τέφρα …

Περιμένοντας να φύγει η τέφρα …
Stranded passengers play cards in the terminal at Tegel airport in Berlin April 16, 2010. A huge ash cloud from an Icelandic volcano caused further air travel chaos across Europe on Friday on a scale not seen since the September 11 attacks, leaving hundreds of thousands of passengers stranded. About 17,000 flights were expected to be cancelled on Friday due to the dangers posed by clouds of volcanic ash from Iceland, aviation officials said, with airports in Britain, France, Germany, and across Europe closed until at least Saturday. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: TRANSPORT DISASTER ENVIRONMENT)

Παίζουν χαρτιά οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου περιμένοντας να φύγει η σκόνη απ’ τον ουρανό. Το ηφαίστειο της Ισλανδίας που εξερράγη έχει προκαλέσει χάος στη Δυτική Ευρώπη. Ανάλογο με την περίοδο της «11ης Σεπτεμβρίου»!
Χιλιάδες επιβάτες στα αεροδρόμια της Δυτικής Ευρώπης περιμένουν στο ακουστικό τους ή όρθιοι μέσα στα αεροδρόμια.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.


REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: TRANSPORT DISASTER ENVIRONMENT)   Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Οι Έλληνες της Καλιφόρνιας

Σε πολυτελές ξενοδοχείο του Los Angeles απονέμονται το βράδυ του Σαββάτου, 17 Απριλίου, τα ετήσια βραβεία του Αμερικανοελληνικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας (American Hellenic Council of California), που είναι μια υπερκομματική ομογενειακή οργάνωση η οποία προάγει την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την σταθερότητα στην Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενημερώνοντας την Αμερικανική κοινή γνώμη και τους φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ....

Ο Καρατζαφέρης θα καταθέσει πρόταση στο Συνέδριο της ΝΔ!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο στην περίπτωση που θα κληθεί -σαν αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος- ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Και αυτό γιατί όπως ο ίδιος δήλωσε στο Άλτερ θα καταθέσει την πρότασή του στο σώμα του Συνεδρίου για συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ στις περιφερειακές κλεογές του Νοεμβρίου. «Αν δεν θέλουν οι ίδιοι να το φέρουν ως πρόταση να φωνάξουν εμένα στο Συνέδριο της Ν.Δ. να προτείνω να κατεβούμε όλοι μαζί, να μαζέψουμε τον κόσμο μας. Θα δουν πόσο μεγάλη απήχηση έχει η πρότασή μου αυτή στη βάση της παράταξης", δήλωσε χαρακτηριστικά στον Γ. Αυτιά.
Kαι πρόσθεσε: "Ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα πάει μόνος του. Εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι μόνον η «ισχύς εν τη ενώσει» θα φέρει αποτελέσματα. Ποιος Νεοδημοκράτης δεν θα ήθελε να δει ενωμένους όλους τους ανθρώπους της παράταξης σε αυτή τη δοκιμασία;". Και κατέληξε: "Αν δεν το κάνουμε αυτό θα χαθούν και οι 13 περιφέρειες στις Δημοτικές Εκλογές. Αυτό θα είναι καταστροφικό. Θα “πρασινίσει” η Ελλάδα το βράδυ των εκλογών».

Οι "Φιλελεύθεροι Δημοκράτες" (Κεντρο-Φιλελεύθεροι) ρυθμιστές των Βρετανικών Εκλογών

Όπως δείχνουν τα πράγματα οι επικείμενες Εθνικές Εκλογές (6 Μαΐου) στη Μεγάλη Βρετανία θα εξελιχθούν σε ηχηρό ράπισμα κατά του κατεστημένου και εκεί δικομματισμού, μια και είναι πολύ πιθανόν, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να μη σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από το κόμμα που θα αναδειχθεί τελικά πρώτο. Ενώ η κούρσα φαινόταν «περίπατος» για τους Συντηρητικούς του David Cameron (βρετανική Δεξιά), όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των Εκλογών η αναμέτρηση
εξελίσσεται σε θρίλερ! Στο γράφημα αριστερά (από wikipedia) παρουσιάζεται η εξέλιξη των δημοσκοπήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Ενώ οι Συντηρητικοί (μπλε χρώμα) είχαν φτάσει πριν από λίγους μήνες να προηγούνται ακόμη και 20 μονάδες (!) των κυβερνώντων Εργατικών (βρετανική Σοσιαλδημοκρατία, κόκκινο χρώμα), οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν καθίζηση των ποσοστών τους τόσο υπέρ των δεύτερων όσο και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (Κεντροφιλελεύθεροι, κίτρινο χρώμα). Οι τελευταίοι αναμένεται να καταστούν ρυθμιστές στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Μάλιστα ο αρχηγός τους, Nick Clegg αναδείχθηκε θριαμβευτής έναντι των Brown και Cameron στο χθεσινό πρώτο debate, όπως ήδη γράψαμε.

Αδύναμος και ανύπαρκτος ο Ζιγδαντώνης απέναντι στο… Γιωργάκη!!!

Το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue (βλ. εδώ) επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το δραματικό έλλειμμα ηγεσίας και πυξίδας που μαστίζει τη δύσμοιρη Νέα Δημοκρατία. Ο σημερινός της πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, περνάει σχεδόν… απαρατήρητος από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αφού μόλις ένα… 17% τον θεωρεί «κατάλληλο για πρωθυπουργό» (πολλές μονάδες πίσω από τον… «Κανένα»!) και -ακόμη χειρότερα- μόνο το 6% (!) εμπιστεύεται μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του! Δηλαδή ούτε καν αυτοί που δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν τη ΝΔ… Τότε γιατί προτίθενται να την ψηφίσουν…; Λόγω «παράδοσης» ή για κόντρα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Ο παραλογισμός αυτός των ερευνών είναι συνέπεια της μεγάλης σύγχυσης που επικρατεί στο εκλογικό σώμα από τις τραγικές και αβέβαιες εξελίξεις στην Οικονομία. Ουσιαστικά, οι πολίτες αποδοκιμάζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αλλά -προς το παρόν- δεν έχουν κάποια άλλη αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο για να επενδύσουν τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη τους. Η συνέπεια όλων αυτών είναι το μεν ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται 16,5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ, η δε αξιωματική αντιπολίτευση να υπολείπεται ακόμη και των ποσοστών της συντριπτικής της ήττας στις τελευταίες εκλογές… Το μέλλον είναι «γκαστρωμένο» και το τοκετός δεν θα είναι καθόλου ανώδυνος

Δείτε παρακάτω συγκριτικούς πίνακες Φεβρουαρίου και Απριλίου 2010…

Δύο bon viveur στην Πόλη...

Αβραμόπουλος - Παναγιωτόπουλος βρέθηκαν μαζί στην Κωνσταντινούπολη αλλά τώρα οι σχέσεις τους είναι τεταμένες!.
 

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη 

Το παραδέχομαι, ζήλεψα. Ζήλεψα όταν άκουγα τον παρουσιαστή του TRT* (Σωτήρη Πολύζο, πρώην σύζυγο της Μιμή Ντενίση) να περιγράφει από το πλατό της μεσημεριανής εκπομπής του πώς τα πέρασε το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη. Αφού είπε τις προσωπικές του εντυπώσεις, προχώρησε σε αναφορές ονομάτων που συνάντησε εκεί τυχαία (π.χ. Χάρουλα Αλεξίου) και αφιέρωσε πολύ τηλεοπτικό χρόνο σε αναφορά από ιδιαίτερες λεπτομέρειες γεγονότος που συνέβη σ' ένα από τα ακριβότερα ιαπωνικά εστιατόρια (αμερικανική γνωστή αλυσίδα sushi).
Εκεί, λοιπόν, οι ελληνικές παρέες ήταν πολλές και παντού άκουγες τις φωνές των ελληνάρων. Σ' ένα τραπέζι, κάθονταν ο δημοσιογράφος και εξίσου γνωστός καλοπερασάκιας, κ. Θανάσης Λάλας, με επιχειρηματίες και μια στιγμή -είπε ο Σωτηράκης- τον άκουσε να φωνάζει "γεια σου Πρόεδρε". Την ώρα εκείνη, έμπαινε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνοδεύονταν από...

Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Μπάμπη Παπαδημητρίου (ΣΚΑΪ 100,3)

Για να ακούσετε τη συνέντευξη πατήστε εδώ: www.skai.gr
 
Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε τη συνέντευξη...

Μπράβο επίτιμε.! Σφοδρή επίθεση στις δηλώσεις Καστανίδη.!

"Υβριστική" χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο Πρωτοδίκης και 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.
Σε γραπτή του δήλωσή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνει ότι ο κ. Καστανίδης στρέφεται εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου "διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας".
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τονίζει ότι "η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης - αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας". Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου "να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Άλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου - και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη - είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας".
"Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κ. Μητσοτάκης",
απάντησε αυτό εδώ το ..."νούμερο" σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ..."δικού" του καναλιού - Mega.



Εύστοχο και το σχόλιο που παρατέθηκε στην παραπάνω ανάρτηση του Γιαννιώτη: "Μην ξεχνάτε ότι ο Καστανίδης εκτελεί συμβόλαιο κατ΄ εντολήν του...

Συνάντηση Α. Λερούνη με τον πρωθυπουργό

Πανωλεθρία της Δεξιάς στο πρώτο Βρετανικό Debate. Μεγάλος Νικητής ο Φιλελεύθερος Nick Clegg!

Συμβαίνει τώρα!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το πρώτο debate των Βρετανικών Εκλογών ανάμεσα στους Gordon Brown (πρωθυπουργός, πρόεδρος «Εργατικών»), David Cameron (αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος «Συντηρητικών») και Nick Clegg (πρόεδρος των «Φιλελεύθερων Δημοκρατών»). Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έτρεχαν ταυτόχρονα, αδιαφιλονίκητος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Clegg, με δεύτερο τον πρωθυπουργό Brown και… τελευταίο και καταϊδρωμένο τον συντηρητικό-δεξιό Cameron!
Δείτε όλα τα στοιχεία στο www.itv.com