Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Γενετική παρέμβαση μετατρέπει τις ωοθήκες σε όρχεις

Οι παραδοσιακές απόψεις για τη σεξουαλική ανάπτυξη των θηλαστικών ανατρέπονται από νέα ευρωπαϊκή μελέτη, η οποία δείχνει ότι η απενεργοποίηση ενός και μόνο γονιδίου είναι αρκετή για να μετατρέψει τις ωοθήκες ενήλικων ποντικών σε υποτυπώδεις όρχεις.

Το βασικό εύρημα είναι ότι τα θηλυκά άτομα πρέπει διαρκώς να καταστέλλουν την έκφραση ανδρικών χαρακτηριστικών, εξηγεί ο γενετιστής Ματίας Τρέιερ, επικεφαλής των ερευνητών στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη.

Η ομάδα του Τρέιερ χρησιμοποίησε τεχνικές γενετικής μηχανικής για να διαγράψει το...

Το νέο κουστούμι

Είμαστε υπεύθυνοι...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρακτορείο Reuters είπε ότι η Ελλάδα είναι μια υπεύθυνη χώρα (κοίτα τι μαθαίνει κανείς) και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ εντός των επόμενων 4 ετών.

Ο Παπανδρέου είπε συγκεκριμένα: «Μπορώ να πω ότι είμαστε...

To ΕΛΚ έστησε στον τοίχο το Σαμαρά και τον έστειλε στην απομόνωση

Πως άραγε δέχθηκαν οι εθνικιστικές ομάδες που περιβάλλουν τη νέα ηγεσία της Ρηγίλλης την απομόνωση που επεφύλαξαν οι ευρωπαίοι «σύντροφοι» του Σαμαρά; Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν κατανούν τη στροφή προς τα δεξιά και φοβούνται ότι η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να μεταλλαχθεί  σε κάτι που δεν είναι εμφανές ακόμα. Πάντως όχι και τόσο κεντρώο. Πληροφορίες φέρουν τους όψιμους ακροδεξιούς οπαδούς του προέδρου Αντώνη, απόλυτα ικανοποιημένους! Δεν αξίζει στον ηγέτη της ελληνικής δεξιάς να παρακαλά για μια θέση στην αντιπροεδρία του «Λαϊκού Κόμματος»! Έτσι πέρασε στα ψιλά η απώλεια ενός σημαντικού βήματος που διέθετε η Νέα Δημοκρατία στις διεθνείς διασυνδέσεις της.
Οι φόβοι των Ευρωπαίων συνοψίζονται κυρίως στον ευρωσκεπτικισμό που ακούνε ότι έχει κυριεύσει τη νέα Ρηγίλλης! Η ΝΔ ένα εξολοκλήρου φιλοευρωπαϊκής τάσης κόμμα εξελίσσεται σε ευρωσκεπτικιστικό, φοβικό, ακραίο και υπερπατριωτικό, που δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν και την ιστορία της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Θα περνούσε απαρατήρητο αν η ΝΔ μεταλλάσσονταν σε δεξιόκεντρο κόμμα. Κάτι που δεν ισχύει μια και είναι φανερή η λεγόμενη δεξιά στροφή. Είναι φανερή η απώλεια της λογικής και η χρήση του συναισθήματος στις νέες επικοινωνιακές μεθόδους που χρησιμοποιεί το επικοινωνιακό επιτελείο του πρόεδρου της ΝΔ(π.χ. Λαζαρίδης). Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τη Ντόρα φιλοευρωπαία κεντροδεξιά και το Σαμαρά Δεξιό ευρωσκεπτικιστή, πιο κοντά στις θέσεις της Ακροδεξιάς παρά της κεντρώας δεξιάς(Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), που συνεδρίαζε στη Βόννη! Οι Ευρωπαίοι ούτε κουφοί είναι ούτε στραβοί. Δεν αφαιρούν ρόλους έτσι για πλάκα. Κάτι συμβαίνει και συνήθως οι εκτιμήσεις τους προηγούνται των ελληνικών. Τις περισσότερες φορές τα ελληνικά ΜΜΕ ξεπερνούν γεγονότα με σοβαρές επιπτώσεις, χωρίς καν να τα αναφέρουν. Αυτό και μόνο βέβαια αποδεικνύει την σπουδαιότητα τους. Η απομόνωση της ΝΔ στο συνέδριο της Βόννης πέρασε χωρίς καν μια μικρή αναφορά γιατί στοιχίζει πάρα πολύ στο πεδίο των διεθνών επαφών που έχει τόσο πολύ ανάγκη κάποιος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Εάν ο ίδιος ο Σαμαράς προεξοφλεί στο εσωτερικό κανόνες περιχαράκωσης ενός κόμματος που έχει καθιερωθεί ως «ανοικτό», οι ευρωπαίοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τους «ταραξίες» …. Αποτέλεσμα:για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία δεν θα εκπροσωπείται στο προεδρείο του Λαϊκού Κόμματος. Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και πολλαπλές αναγνώσεις. Το πιο πιθανόν είναι ότι το μήνυμα δεν θα φτάσει ποτέ στη Ρηγίλλης. Έμεινε στη Βόννη, μέχρι νεωτέρας!...!


Ποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας …..


…… πηγαινοέρχεται και λέει σε όποιον συναντήσει, ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με το Σαμαρά; Θεωρεί αδιανόητη τη συνύπαρξή του με τους συμβούλους του Σαμαρά και δεν μπορεί να κατανοήσει πως το κόμμα έκαμε τέτοια στροφή και οι καραμανλικοί στήριξαν ττυφλά τον άνθρωπο που στο παρελθόν τους πολέμησε τόσο πολύ. Θεωρεί ότι θα ήταν εντιμότερο να φύγει παρά να κάθεται να βλέπει τέτοια κατάντια…… Δεν κάθεται ακόμα και αν του προτείνει θέση ο νέος πρόεδρος! Εξάλλου τον ενδιαφέρουν οι πολιτικές και οι ιδεολογικές τοποθετήσεις της ΝΔ. Αναρωτιέται πως η ΝΔ από μια φιλελεύθερη παράταξη στο χώρο της κεντροδεξιάς μετατρέπεται σε μια μεγάλη ΠΟΛΑΝ χωρίς σαφείς θέσεις, με δακρύβρεχτες εθνικιστικού περιεχομένου ανακοινώσεις και με συρρικνωμένη ηγετική ομάδα;

«Θέατρο» το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, λέει η Αλέκα Παπαρήγα


«Θέατρο» χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια, την ερχόμενη Τρίτη, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα λάβει μέρος σε αυτήν, γιατί διαφορετικά «θα γίνει ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός».
Μιλώντας σε εργαζόμενους της Olympic Catering πρόσθεσε ότι με τη λέξη θέατρο δεν εννοεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξήγησε: «Το θέατρο είναι το εξής: Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτή η σύσκεψη και λέει 'θα συζητήσουμε για τη διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης'. Διαφθορά υπάρχει, είναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση».

Το εύκολο έργο του Σαμαρά

Ο "Mr Συναίνεση" Αντώνης Σαμαράς

Από την περιπετειώδη και περίεργη εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι διατεθειμένος να κάνει "ουσιαστικό διάλογο" και όχι στείρα αντιπολίτευση.


Η στάση του Αντώνη Σαμαρά θα κριθεί φυσικά από...

Αντίθετες οι ΗΠΑ στο κλιματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στην Κοπεγχάγη



Δεν θεωρούν ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε μπορεί να τεθεί ως βάση διαπραγμάτευσης.
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την αντίθεση τους για το σχέδιο της συμφωνίας κατά της κλιματικής αλλαγής που παρουσιάστηκε στην Κοπεγχάγη για το κρίσιμο ζήτημα της μείωσης των εκπομπών ρυπογόνων αερίων από τις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο για το κλίμα Τοντ Στερν.

Thank you Obama, Thank you!

Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, το 2004, που απέτρεψε το αντεθνικό Σχέδιο Ανάν.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,
Αυτές της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας συνθήκες, νιώθω υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σ΄ εσάς: στον Κυρίαρχο Κυπριακό Λαό. Κάθε λαός διαμορφώνει και γράφει τη δική του ιστορία. Άλλοτε με απελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, άλλοτε με δημοκρατικές διαδικασίες διά της ψήφου του. Τώρα καλείται ο Κυπριακός Λαός, καλούμαστε ο καθένας χωριστά και συλλογικά, να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου.
Η πατρίδα μας, διέρχεται τις πιο δραματικές ώρες της μακραίωνης ιστορίας της. Ώρες καθοριστικές όχι μόνο για το παρόν και τη δική μας γενεά, αλλά και για το μέλλον και τις γενεές που θα έρθουν. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε εμείς σήμερα, διαμορφώνουν και καθορίζουν τις τύχες και τα πεπρωμένα και των επερχόμενων γενεών.
...Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας φέρω το αυξημένο βάρος της ευθύνης της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων και το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση της κατάληξης και την δική μου απόφαση. Χωρίς καμιά προσπάθεια επιβολής της δικής μου επιλογής και θέλησης αλλά ως καθοδήγηση και συνεκτίμηση από σας. Η τελική απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας θα εκφραστεί στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη.

Η τραγική ήττα στις Βρυξέλλες! Όλη η αλήθεια!

ΕΥΤΥΧΩΣ που η Τουρκία ΔΕΝ έφυγε αλώβητη... Η φωτογραφία των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδος τα λέει όλα....
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, διερωτηθήκαμε για τη νοημοσύνη των κυβερνώντων και όλων των κομμάτων, πλην του Ευρωπαϊκού Κόμματος, οι οποίοι βιάζουν τη δική μας νοημοσύνη τόσο απροκάλυπτα και πιστεύουν ότι δεν το καταλαβαίνουμε!
Καλά, ο Χριστόφιας θα πανηγυρίσει! Το ΑΚΕΛ και ο επίσημος ΔΗΣΥ θα πανηγυρίσουν! Το επίσημο ΔΗΚΟ θα πανηγυρίσει, εφόσον τη «μάχη» έδωσε το τέκνο του, ο Μάρκος Κυπριανού! Η ΕΔΕΚ, γιατί πανηγυρίζει, για τα αποτελέσματα της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων;
headerΜόνο το Ευρωπαϊκό Κόμμα είπε την αλήθεια στο λαό, όπως συνήθως!
Παρά το γεγονός ότι είμαστε βέβαιοι πως εσείς, οι αναγνώστες του Ποντικιού και ενημερωμένοι είστε και διαβασμένοι και ικανοί να καταλάβετε το μέγεθος της ήττας και της αποτυχίας, θα τα γράψουμε επιγραμματικά και μαζεμένα:
headerΤο 2006, η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου πέτυχε να ληφθεί μια ειδική απόφαση, από πλευράς διαδικασίας σε σχέση με την Τουρκία. Εκείνη η απόφαση δεν ήταν συνήθης για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λήφθηκε ειδικά για την Τουρκία. Η απόφαση προνοούσε υποχρέωση της Τουρκίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε μέχρι το 2009. Από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και ούτε απαιτείται ρητά ή με χρονοδιάγραμμα η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας, η επιτυχία του 2006 έχει εξουδετερωθεί πολιτικά.


ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τη σύλληση του τάφου του Τάσου Παπαδόπουλου

ΜΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού καταδικάζουμε το χθεσινοβραδινό ανοσιούργημα, που έγινε στον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδοπούλου, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'.
Οπως αναφέρεται στη δήλωση ''ο βανδαλισμός τούτος σε βάρος του μεγάλου Ηγέτη της πατρίδας μας δεν πρόκειται να πτοήσει το λαό μας, ούτε και να μειώσει τα αισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο''.
''Αντίθετα, θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό πνεύμα της αντίστασης του λαού μας προς οποιαδήποτε προσπάθεια, ή απόπειρα, επιβολής μιας άδικης και θνησιγενούς λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα'', προστίθεται.
''Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα ζει πάντοτε στις καρδιές μας και οι ιδέες του θα συντηρούν ακατάπαυστα την πίστη για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους. Υπογραμμίζουμε, ακόμη, ότι ο τάφος του συμβολικά θα αποτελεί πάντοτε την Κιβωτό του χρέους και της τιμής, αλλά και του αγώνα για απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας'', αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.
Προσθέτει ότι ''σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ενότητα και συστράτευση κάτω ακριβώς από τις διαχρονικές και ενθοπρεπείς θέσεις και ιδέες του αείμνηστου ιστορικού Ηγέτη Τάσσου Παπαδοπούλου''.

11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα του παιδιού


Χρόνια Πολλά σε όλα τα παιδιά που δεν μεγάλωσαν ποτέ

Στα παιδιά που για να τους κάνουν το χατίρι και να τους ψηφίσουν οι πολίτες
κλαίνε μόνα τους


Άλλα κόλπα ο Αντωνάκης. Δεν επιτρέπει σε κανένα βουλευτή να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη.

Είναι γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Στη συνεδρίαση θα μιλήσει μόνο ο Αντωνάκης. Άλλα κόλπα. Τι φοβάται άραγε και δεν ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα και να ξεκινήσει ο πολυπόθητος διάλογος; Ο διάλογος για τη δεινή ήττα , για τα αίτια που προκάλεσαν την ήττα και γιατί όχι, για να ακουστεί μια διαφορετική άποψη από αυτή του …. Λαζαρίδη;
Έστω ότι δεν θέλει ο Αντωνάκης να ακούσει τι σκέφτονται κάποια μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Κλείνει τα αυτιά του με βουλοκέρι και τα στόματα των βουλευτών με τσιρότα. Προτιμά την ενός ανδρός αρχή. Τα ίδια έκανε ο Κωστάκης και ειδέτε που κατάντησε. Στη Ραφήνα να πίνει καφέ 3 ώρες, στο καφενείο της πλατείας. Μπορεί να κάτσει κανά γεροντάκι να παίξουν κανά ταβλάκι να περάσει η ώρα!
Γιατί όμως στην ίδια συνεδρίαση εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι φορέων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ΝΔ; Γιατί νομίζει ότι μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κοινωνικών φορέων; Θα μπορούσε να οργανώσει κανονική ημερίδα όπου θα μιλούσαν όλη μέρα οι σοσιαλιστές Παναγόπουλοι , οι εργατοπατέρες Παπασπύροι και οι βιομήχανοι των φτωχών Δασκαλάκηδες. Όλοι καραμπινάτα στελέχη ή υποστηρικτές του Πασόκ!
Αντωνάκη, τέτοια κόλπα ξανακλείνουν το μαγαζί και το μετατρέπουν έρμαιο στις διαθέσεις αντιπαθητικών και σκληροπυρηνικών τύπων που έχεις μαζέψει στο περιβάλλον σου. Τέτοια κόλπα απομονώνουν εσένα και το περίεργο περιβάλλον σου από την εκλεγμένη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Εκτός και αν αυτό το μήνυμα θέλεις να περάσεις στους βουλευτές που δε σε στήριξαν!...! Μοιάζει με σεμινάρια "αρχών και θέσεων" Πασόκ στους βουλευτές της ΝΔ!...!

Τα 3Α του Σαμαρά


Ανασυγκρότητση-Αξιοκρατία-Αντιπολίτευση.
Όπως λέγαμε παλιά 3Α το καρπούζι.
Άρα μάπα .... το καρπούζι

Ιστορικό ΣΟΚ για τη Νέα Δημοκρατία! Ρήξη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει έχει αντιπροεδρία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα! Πρόκειται για μια ιστορική ήττα του κόμματος που οριστικοποιεί την πορεία διάλυσης που ακολουθεί η ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά της κας Παπακώστα στη Βόννη ήταν...

Παραλίγο ξύλο στον "Πολιτικό Σχεδιασμό"

Στη Λυκείου βρίσκεται ο πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας. Το μέχρι πρόσφατα μαγαζάκι της Φεβρωνίας. Άλλο ένα στέλεχος του μηχανισμού της Ρηγίλλης που στήριξε Σαμαρά αλλά δεν ευτύχησε να δει τους αγώνες της να δικαιώνονται! Μάλιστα για να συνεχιστεί το «έργο» της κλήθηκαν να την αντικαταστήσουν δύο από τα στελέχη του "προέδρου Αντώνη".
Στη Λυκείου χώρεσαν δύο γίγαντες σχεδιαστές! Ο Χαρακόπουλος και ο Γκιουλέκας. Μοιράστηκαν μάλιστα οι ρόλοι και τα ιμάτια, με τρόπο που να μην μείνει κανένας στενοχωρημένος. Ο Μάξιμος πήρε τον σχεδιασμό και ο Γκιουλέκας, την κατάρτιση προγράμματος. Ρίχτηκε λιγάκι ο Γκιουλέκας μια και δεν ήταν εξαρχής πρωτοπαλίκαρο. Άργησε λιγάκι και τον έφαγε στη στροφή ο μάγκας ο Μάξιμος.
Το πρόβλημα όμως φάνηκε όταν πήγαν να παραλάβουν τα γραφεία τους. Είναι γνωστό ότι δεν έχουν όλα τις ίδιες «πολυτέλειες». Ο διευθυντής του Γκιουλέκα που ήταν ενήμερος για τα κατατόπια έτρεξε και εγκαταστάθηκε στα ευρύχωρα. Να έχει τις άπλες του. Μέχρι και τις κορνίζες έβαλε στους τοίχους, μη δείχνουν «κενές ιδεών»! Έφτασε μετά από λίγο ο manager του Μάξιμου και ποιος είδε το χάρο και δεν τον φοβήθηκε. Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν. Χρειάστηκε να επέμβουν «ψύχραιμες» φωνές από ψηλά για να …….. κατέβουν οι κορνίζες και να ηρεμήσουν τα άγρια πνεύματα στη Λυκείου!...!

Υβριδικό αυτοκίνητο και στην Αυστραλία

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ έκανε την επίσημη παρουσίαση του πρώτου υβριδικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Αυστραλία.
Το νέο αυτοκίνητο, ένα «Τογιότα Κάμρι» (Toyota Camry), θα εκπέμπει 30% λιγότερους ρύπους από ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο.
Παρουσία του πρωθυπουργού της Βικτόριας, Τζον Μπράμπι, και περίπου δυο χιλιάδων στελεχών και προσωπικού της βιομηχανίας Τoyota, ο κ. Ραντ είπε ότι η Αυστραλία είναι η Πέμπτη χώρα στον κόσμο που παράγει υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα...

ΗΠΑ: Μετά θάνατον Γκράμι στο Μάικλ Τζάκσον

Βραβείο Γκράμι θα απονεμηθεί μετά θάνατον στο «βασιλιά της ποπ» Μάικλ Τζάκσον.

Ο Μάικλ Τζάκσον θα τιμηθεί μετά θάνατον με ένα βραβείο Γκράμι ενώ βραβείο για το σύνολο του έργου του θα απονεμηθεί και στον Καναδό Λέοναρντ Κοέν, στην τελετή που θα γίνει τον Ιανουάριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.

Ο «βασιλιάς της ποπ» είχε κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι όσο ζούσε, τα περισσότερα για το άλμπουμ «Thriller» . Με το 14ο βραβείο θα τιμηθεί...

Ρεκόρ θερμοκρασιών μέσα στο 2010

Πιθανότατο ρεκόρ όλων των εποχών αναμένεται το 2010 για την παγκόσμια μέση ετήσια θερμοκρασία.

Η παγκόσμια μέση ετήσια θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό ότι θα σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, όπως μετέδωσε το BBC.

Οι επιστήμονες της Υπηρεσίας εκτιμούν ότι...

Πλησιάζει την Αυστραλία το παγόβουνο-γίγαντας

Ένα τεράστιο παγόβουνο πλέει κοντά στην Αυστραλία. Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τους ναυτικούς.

Οι αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν προειδοποίηση για ένα γιγάντιο παγόβουνο που βρίσκεται 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αυστραλίας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τεράστιο αυτό κομμάτι πάγου που αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική πριν από μια δεκαετία και πλέει βόρεια, εντοπίστηκε μέσω δορυφόρου.

«Προειδοποιήσαμε τους ναυτικούς στις 9 Δεκεμβρίου ότι...

Εφημερίδεεεεςςς!!! Πάγωμα για να... "σωθούμε"...



Διαβάστε όλα τα σημερινά Πρωτοσέλιδα εδώ

Σαν σήμερα... 11 Δεκεμβρίου

1792: Αρχίζει στο Παρίσι η δίκη του βασιλιά Λουδοβίκου του 16ου, που τελικά θα καταλήξει στην γκιλοτίνα.

1866: Η Dial Square FC, μια ποδοσφαιρική ομάδα από το Γούλιτς, δίνει τον πρώτο της αγώνα και συντρίβει με 6-0 την Eastern Wanderers. Αργότερα θα γίνει πασίγνωστη ως Άρσεναλ.

1946: Δημιουργείται η UNICEF, η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.

Το γύρισε το μάτς ο Σαμαράς: χάνει τώρα με 8 μονάδες ΜΟΝΟ!!!

Δυνατή επανάκαμψη η Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά αφού μειώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ!
Μόνο 8 μονάδες είναι τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB...
Φαίνεται καθαρά ότι η ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές αποφέρει ήδη τους πρώτους καρπούς...
Ειδικά η ανάθεση ειδικών ευαίσθητων ρόλων σε ανθρώπους άφθαρτους όπως ο Γ. Μανώλης, ο Β. Μιχαλολιάκος και ο Π. Παναγιωτόπουλος θα είναι το εφαλτήριο για...

Έκλεψαν το λείψανο του Τάσου Παπαδόπουλου!...!

Μακάβριο κι όμως αληθινό. Ανοικτός βρέθηκε σήμερα το πρωί ο τάφος του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς.
Όπως προκύπτει από τα γεγονότα άγνωστοι άνοιξαν τον τάφο, έβγαλαν το φέρετρο, αφαίρεσαν και πήραν τη σορό και εξαφανίστηκαν.
Η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο το πρωί, το οποίο και έδωσε τη σχετική πληροφορία. Αστυνομικοί ανακριτές μετέβησαν στο κοιμητήριο Δευτέρας και διαπίστωσαν ότι η πληροφορία ήταν αληθής.
Σημειώνεται ότι αύριο είναι προγραμματισμένο το ετήσιο μνημόσυνο το εκλιπόντα τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Άδικα χαίρονται στου Σαμαρά

Ο λόγος για τη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Mega. Ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό παρέμεινε απαράλλακτο. Η κυβέρνηση διανύει την περίοδο χάριτος που δικαιούται και λόγω των προβλημάτων που παρέλαβε φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι για τα προβλήματα φέρει τεράστιες ευθύνες για τη διόγκωση του χρέους και επιρρίπτει ανικανότητα στο κυβερνητικό σχήμα του προηγούμενου πρωθυπουργού και η υπάρχουσα απαισιοδοξία ενθυλακώνεται στα θετικά της νέας κυβέρνησης και απελευθερώνουν τις περαιτέρω κινήσεις της. Το μόνο στοιχείο που μεταβάλλεται είναι τα ελαφρώς αποδυναμωμένα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Πράγμα που δε σημαίνει τίποτα προς το παρόν μια και ο Σαμαράς τυγχάνει μεγάλης συμπάθειας στον αμετανόητο κόσμο της ακροδεξιάς που χαρακτηρίζεται από σκληροπυρηνικές απόψεις!

Η τρομοκρατία της 29ης Νοέμβρη - μέρος 1ο

  • Πότε επιτέλους θα ελεγχθούν οι λίστες των ψηφισάντων (όπως και των διπλο - τριπλο -τετρα- ως όσες φορές άντεχε έκαστος....ψηφισάντων) στις 29 Νοέμβρη;
  • Πόσος χρόνος απαιτείται για να τσεκαριστούν αυτοί οι κατάλογοι - τερατουργήματα της νοσηρής (παρα)πολιτικής φιλοδοξίας όσων δε θα τα κατάφερναν με άλλο τρόπο παρά με...

Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα


O Νικήτας Κακλαμάνης άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας αντ' αυτού συγγνώμη στους Αθηναίους για την ταλαιπωρία.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αμέσως μετά την ανακοίνωση της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα το βράδυ, στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η αδιαλλαξία του υπουργού κ Ραγκούση, έριξε σε απελπισία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε πολλούς Δήμους της χώρας. Η απελπισία αυτή οδήγησε τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας στη γνωστή πολυήμερη απεργία που ταλαιπώρησε την πόλη, τους κατοίκους της και τον εμπορικό κόσμο. Η ταλαιπωρία αυτή τελείωσε απόψε. Οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους, η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτή την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει, ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ’ ονόματος όλων».

Ο Σαμαράς αφήνει ακάλυπτο τον Κακλαμάνη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση. Θα περίμενε κανείς ότι η νέα ηγεσία της ΝΔ, η οποία κόπτεται για την …. ενότητα και τη μεγάλη κεντροδεξιά θα τον κάλυπτε από τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχεται. Η πολιτική των προσλήψεων στο εργατοτεχνικό προσωπικό των οργανισμών αυτοδιοίκησης ανατράπηκε το 1996. Για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, υποχρεωθήκαμε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσουμε δραστικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Διαφορετικά δεν επρόκειτο να περάσουμε ποτέ στη ζώνη της ΟΝΕ. Έτσι όμως προκλήθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα και στους υπάλληλους καθαριότητας σε όλους τους ΟΤΑ. Αυτή η πρακτική βόλευε και το ελληνικό κράτος και τις προοπτικές του.
Η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε για αυτή την κατηγορία προσωπικού να μην εγκρίνει προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό αλλά συμβάσεις έργου και εργασίας που ανανεώνονταν για πολλά χρόνια. Η πολιτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και το διορισμό αναπήρων, στην αποκομιδή σκουπιδιών, προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ!...! αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις τελικά έμεναν κενές. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο σημερινό χάλι.
Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι Νεοδημοκράτες και πιστεύει ότι με δεδομένη τη σιωπή της Ρηγίλλης μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη την πολιτική του πογκρόμ που έχει κηρύξει στους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στα συνδικαλιστικά της όργανα. Ταυτόχρονα στοχεύουν και ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης στην ανατροπή του Κακλαμάνη. Νε οποιοδήποτε κόστος. Ο Σαμαράς αδιαφορεί αν θα πέσει ο Δήμος στα χέρια του Πασόκ. Αρκεί να πέσει ο ανεπιθύμητος Νικήτας. Έτσι δημιουργήθηκε η αντισυνταγματικότητα στην ανανέωση των συμβάσεων έργου! Μια απόλυτη συμπαιγνία Μαξίμου-Ρηγίλλης. Στόχος να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εικόνα της πόλης, πρόβλημα στην εικόνα Κακλαμάνη και να χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες συμβασιούχοι.

Εντολή Σαμαρά για υπονόμευση και ανατροπή Κακλαμάνη.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να γίνει αντιληπτό ότι το επιτελείο του Σαμαρά και οι παρατρεχάμενοι της Ρηγίλλης υπονομεύουν οργανωμένα και συστηματικά όποιον στήριξε την υποψηφιότητα της Ντόρας. Στην προσπάθειά τους να προωθήσει τους δικούς τους (από την εποχή της ΠΟΛΑΝ) και τους ανθρώπους του Καραμανλή (ξεπληρώνουν γραμμάτια στους εσωκομματικούς μηχανισμούς) υπονομεύουν άγρια ή επιδιώκουν εκπαραθυρώσεις όποιων θεωρούνται επικίνδυνοι ή εμπόδια στις βλέψεις των σκληροπυρηνικών κύκλων του νεοκλασικού .
Στην κατηγορία των επικίνδυνων ανήκει και ο Κακλαμάνης. Το επιτελείο του Σαμαρά έχει δώσει υλικό και εντολή σε ελεγχόμενους δημοσιογράφους, για πλήρη και συστηματική απαξίωση. Τα υποτιμητικά σχόλια εκπορεύονται μέσα από τη Ρηγίλλης, π.χ. Μουρούτης, Τσούτσιας κ.ά. και διαχέονται στο «σύστημα Σαμαρά» που φτάνει μέχρι τον Χαρβαλιά του «Έθνους» αλλά και σε bloggers που σημειωτέον έχουν οργανωθεί σε μια ομάδα σκληροπυρηνικών σχολιαστών που έχει τα χαρακτηριστικά παρακρατικής ομάδας που υπακούει τυφλά σε άτομα που κινούνται πολύ κοντά στον Σαμαρά. Η ομάδα αυτή κινούσε τα νήματα των χυδαίων διαδικτυακών επιθέσεων κατά της Ντόρα Μπακογιάννη και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και τώρα αναλαμβάνει εργολαβία για να υπονομεύσουν τους περισσότερους από τους υποστηρικτές της Ντόρας. Με το αζημίωτο φυσικά!

Κάνουν θραύση οι ιερόσυλοι στην Αλβανία...

Ακόμη μία διάρρηξη εκκλησίας έγινε στην Αλβανία, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κορυτσάς. Σύμφωνα με τις αρχές, χθες Τετάρτη, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το ναό της Αγίας Άννας. Οι δράστες έσπασαν την πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν σημαντικά εκκλησιαστικά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας και κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το πίσω μέρος του ναού. Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο ιερέας, που προσήλθε στο ναό για να...

Σαμαράς εναντίον Κακλαμάνη ....

Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να αποσύρει κάθε είδους υποστήριξη προς το πρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων ακόμα και αν χαθεί ο Δήμος αυτός για τη Νέα Δημοκρατία! Υποβοηθά έτσι τους σχεδιασμούς Παπανδρέου(… πάντα φίλοι) για τις αλλαγές που σχεδιάζει στις εκλογές, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Σαμαράς αποφάσισε να υπονομεύσει ένα Δήμαρχο εκλεγμένο με την υποστήριξη της ΝΔ, που τυγχάνει να βρίσκεται στον πιο κεντρικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Μπορεί έτσι να επηρεάσει τις εξελίξεις στις αλλαγές που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, από την αλλαγή του 42% μέχρι την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλπ. Η Ρηγίλλης δεν είναι διατεθειμένη να μοιράσει ρόλους σε όποιον έχει χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητος και εκτός εθνικιστικής γραμμής. Ακόμα και αν πυροβολούνται σημαντικά στελέχη, ακόμα και αν χαθούν σημαντικοί Δήμοι που αποτελούν προπύργια της κεντροδεξιάς παράταξης.


Η ιστορία αναβιώνει στο σανίδι...

Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Νικολάι Τσαουσέσκου, ανεβαίνει σε θέατρο της ρουμανικής πρωτεύουσας ένα έργο με θέμα τη δίκη και την εκτέλεση του δικτάτορα και της συζύγου Ελένα ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1989.
"Οι τελευταίες ώρες του Τσαουσέσκου" είναι ένα θέαμα που βασίζεται σε ντοκουμέντα και δημιουργήθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για τις Πολιτικές Δολοφονίες με έδρα το Βερολίνο και τη Ζυρίχη, διευκρινίζει η διεύθυνση του θεάτρου Οντεόν, όπου θα παίζεται...

Γενετικό σφάλμα ευθύνεται για την παιδική παχυσαρκία

Μερικά παιδιά γίνονται ιδιαίτερα παχύσαρκα, επειδή δεν διαθέτουν ορισμένα τμήματα του DNA, πράγμα που καθιστά ανεξέλεγκτη την πείνα τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (υπό τη δρ. Σαράφ Φαρούκι) και του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC.
Οι Βρετανοί ερευνητές ανέλυσαν το DNA 300 πολύ παχιών παιδιών και βρήκαν ενδείξεις ότι...

Αλλοδαποί ταραξίες...

«Παραλήρημα» στη Βόννη...

Με πρωτοφανείς τόνους επιτέθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά του δικαστικού σώματος της Ιταλίας κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη. «Κόντρα στο κόμμα των δικαστών θα αλλάξουμε το Σύνταγμα» λέει, επιτίθεται στην Αριστερά και διατρανώνει ότι είναι «σούπερ δυνατός και με α....». Σάλος στη Ρώμη...
«Επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για τη χώρα μου» είπε ο Μπερλουσκόνι από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ και προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των δικαστών, μιλώντας ενώπιον αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το...

Χριστουγεννιάτικες κάρτες στέλνει ο Σαμαράς σε όλους τους ψηφοφόρους της 29ης Νοεμβρίου… Πόσες ακριβώς…;


Σε καιρό κρίσης, δημοσιονομικής κατάρρευσης, έκρηξης της ανεργίας και αύξησης της φτώχειας οι πολιτικοί μας ταγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί στις «επικοινωνιακές» τους δαπάνες...

Το νέο καθεστώς της Ρηγίλλης φαίνεται πως αγνοεί όλα τα παραπάνω στην εναγώνια προσπάθειά του να ανεβάσει το «πρεστίζ» του «προέδρου Αντώνη»….

Έτσι, πληροφορούμαστε, ότι ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να...

Σαμαράς – stagers και υπάλληλοι στην καθαριότητα

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση τα είχε βάλει με τα παιδιά των stage και ήθελε να τα απαλλάξει από το βάρος των χαμηλών μισθών που έπαιρναν. Τότε ο Σαμαράς τους "πουλούσε" δωρεάν νομική κάλυψη.
Σήμερα που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διώκονται από την αδιαλλαξία της κυβέρνησης αδιαφορεί πλήρως.
Τη στιγμή που πολλοί εξ' αυτών των εργαζομένων είναι Νεοδημοκράτες και είναι επιβεβαιωμένο ότι διώκονται για πολιτικούς λόγους και λόγω των βλέψεων που έχει το Πασόκ για το Δήμο της Αθήνας το 2010!