Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στα πολύ μαλακά ο .... Αγγέλου. Ο υπαρχηγός του Καραμανλή.

Η Δικαιοσύνη προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Ο υπαρχηγός του πρώην καταλληλότερου στα πολύ μαλακά για να μην φτάσουν οι έρευνες και η απόδοση ευθυνών στον πρώην πρωθυπουργό. Οι μηχανισμοί συγκάλυψης σε  διετατεγμένη υπηρεσία για την προστασία όσων ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας.

Τελικά ο Αγγέλου, ο άνθρωπος που έλυνε και εδενε επί διακυβέρνησης Καραμανλή, αυτός που μαζί με τον Ρουσόπουλο είχαν χτίσει τείχη απομόνωσης γύρω από το Μαξίμου, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Έπειτα από την μαραθώνια απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, κατηγορούμενος για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Στον Αγγέλου επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης ύψους 400 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. (ΜΟΝΟ!!!!!!)
Ο διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού απολογήθηκε επί περίπου 11 ώρες στην ανακρίτρια για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου με το δημόσιο.

Ένας από μας;


Θα ξεράσω με τις αγιογραφίες. Ο μακαρίτης είχε πιο φανατικούς εχθρούς κι από τον Μέριλιν Μάνσον. Στην καλύτερη και πιο έντιμη περίπτωση είχε «ορκισμένους πολέμιους». Γράψτε ό,τι θέλετε, (γι αυτό άλλωστε, έχουμε τα σχόλια παρακάτω) αλλά εγώ δεν μπόρεσα να καταπιώ ποτέ το είδος δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η λογική της κρυφής κάμερας, το ρεπορτάζ- αγιατολλάχ και η ανώνυμη μπλογκογραφία με σημαία Λιβερίας. Τον μακαρίτη (και όλη τη σχολή που δημιούργησε) τον «συμπαθούσα» τόσο πολύ, που η πρώτη πρώτη μου, απαίσια, ομολογώ σκέψη μετά το φονικό ήταν: «Ποιος μ… τον έκανε ήρωα;»
Η λογική του «Τρωκτικού» είναι το είδος της ενημέρωσης που  .......

Ακουμπάμε τους τρομοκράτες;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Δροσογιάννης έγραψε την δική του ιστορία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Όταν είπε «ακουμπάμε τους τρομοκράτες»(1985)! Κάτι είχε στο μυαλό του αλλά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Στις ασκήσεις επί χάρτου η Αντιτρομοκρατική είχε δώσει τα ρέστα της. Μετά τον Δροσογιάννη η φράση έγινε κλισέ στα χείλη των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής. Αμέτρητες φορές "ακούμπησαν" τους τρομοκράτες. Στην πραγματικότητα «ακουμπούσαν» αυτούς που θεωρούσαν τρομοκράτες και όχι τα μέλη της «17Ν». Πάντως αρκετές φορές έστω και "τυχαία " ,  η Αντιτρομοκρατική «ακούμπησε» τους τρομοκράτες.
Η πρώτη θρυλική απόπειρα «παρενόχλησης» τρομοκρατών ήταν το μεσημέρι της 15ης Μαΐου 1985, στου Γκύζη. Όταν τρεις αστυνομικοί προσπάθησαν να ........

Η βία είναι στοιχείο της κοινωνίας και η επιθετικότητα έμφυτη;

Η Αριστερά ήλπιζε κάποτε ότι μπορεί να καταργήσει την βία από την κοινωνία. Ο Λένιν και οι Mπολσεβίκοι πειραματίστηκαν πάνω στην εξεύρεση τρόπων εξάλειψης της βίας. Απέναντί τους στάθηκε ο Φρόυντ που θεώρησε τους πειραματισμούς …. «αυταπάτη». Ο Φρόυντ είναι ένας από τους ψυχολόγους που προβληματίστηκαν έντονα στο κατά πόσον μπορούμε να «εξαφανίσουμε» την ανθρώπινη επιθετικότητα. Και εάν τελικά εξαφανιστεί, επιτυγχάνεται η απόλυτη ισότητα των πολιτών; Σύγχρονοι ψυχολόγοι έφτασαν στο συμπέρασμα να θεωρούν την βία ως ένα από τα μη-μεταβλητά συστατικά της ανθρώπινης φύσης.
Η κυβέρνηση των Μπολσεβίκων ήταν αποτέλεσμα επαναστατικής βίας. Όταν η βία γεννά πάντα βία πως είναι δυνατόν ο κύκλος να κλείσει στην Οκτωβριανή Επανάσταση, τη στιγμή που έπρεπε να συντηρεί το «όραμα» του παγκόσμιου προλεταριάτου που μπορούσε μόνο μέσω της επαναστατικής βίας να «σπάσει τα δεσμά του»; Το επιχείρημα του Λένιν ουσιαστικά κατέρρεε από την ........

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ….. αναίσθητος;

Τρομοκράτες, media, συγγραφείς και λοιποί «ταραξίες» της σύγχρονης εποχής προσπαθούν με κάθε μέσο να εκπλήξουν το κοινό τους. Πόσο το πετυχαίνουν όταν ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται καθημερινά από το στοιχείο της έκπληξης; Ψαγμένοι φιλόσοφοι θεωρούν ότι ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιεί την σύγχρονη εποχή από αυτήν προ δύο και τριών αιώνων είναι το στοιχείο της γρήγορης μετάδοσης των γεγονότων και τα χαρακτηριστικά της έκπληξης, του τρόμου ή της σάτιρας που αυτά περιέχουν. Ειδικά σήμερα η ταχύτητα λόγω internet και τηλεόρασης είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μεταδίδεται στον πλανήτη σχεδόν αστραπιαία. Με μια διαφορά. Η βία μεταδίδεται ωμά, χωρίς περικοπές και με εκφράσεις(δραματοποίηση) που έχουν στόχο να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, ακόμα περισσότερα συναισθήματα. Αποτέλεσμα; Η συναισθηματική πόρωση του σύγχρονου ανθρώπου. Λες και τα μέσα αισθάνονται υποχρεωμένα να ........

Το μεγάλο κεφάλι «χαρίζει» προστασία από την Αλτσχάιμερ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μονάχου διαπίστωσαν ότι ένα μεγάλο κρανίο και κατ΄ επέκταση ένας μεγάλος εγκέφαλος έχουν ισχυρότερη μνήμη και αυξημένες ικανότητες απομνημόνευσης από εκείνους που έχουν μικρότερο κεφάλι. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερο κεφάλι είναι πιο προστατευμένοι απέναντι στη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες σχετικές ασθένειες. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας 270 επιλεγμένα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή άλλη σχετική νόσο και ακολουθούν θεραπεία σε κάποιο ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Ευρώπη.

Εμβόλια-«τσιρότα» υπόσχονται ανώδυνη ανοσία

Το τέλος του πόνου και ταυτόχρονα την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων υπόσχεται ένα επίθεμα (τσιρότο), δημιουργία αμερικανών ερευνητών του Πανεπιστημίου Εμορι και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια. Το επαναστατικό επίθεμα διαθέτει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες που αποτελούνται από βιοδιασπώμενα υλικά και διαλύονται μέσα στο δέρμα, εγχέοντας έτσι το φάρμακο που περιέχουν στο εσωτερικό τους. Προς το παρόν, δοκιμάστηκε μόνο σε πειραματόζωα, αλλά αν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους δώσουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα, το εν λόγω επίθεμα θα αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική τεχνική εμβολιασμού.

Πόλος έλξης η τονικότητα της φωνής

Ερευνητές στη Βρετανία ανέπτυξαν μια ενδιαφέρουσα θεωρία για την έλξη των γυναικών προς άνδρες με συγκεκριμένη φωνή. Οι ειδήμονες του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία υποστηρίζουν ότι ο βαθμός τονικότητας της φωνής σε μια γυναίκα την επηρεάζει στο ποιοι άνδρες θα την κάνουν να νιώσει ερωτική έλξη.

Υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος η ανωνυμία των μπλογκ

Είναι τόσο ευθύ, γνώριμο, αγαπημένο αντανακλαστικό κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στην Ελλάδα με κάποιον τρόπο σχετιζόμενο με το Ιντερνετ, που εάν δεν είχε κάνει και χθες την εμφάνισή του σχεδόν θα έπρεπε να ανησυχούμε. Ομως δεν υπάρχει λόγος: ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος και στην υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του Σωτήρη Γκιόλια υπήρξε η ανωνυμία των μπλογκ.
Με την παρέμβαση του μέσου συνεχώς να οξύνεται, σαν τη μύτη ενός μολυβιού -γραφίδα αλλά και επικίνδυνο όπλο μαζί-, οι φωνές που ζητούν τον περιορισμό του πληθαίνουν. Δεν αντιλαμβανόμαστε συχνά ότι αυτό που ενοχλεί είναι .........

Δανείστηκε με 4% η Ελλάδα

Στο 4,05% διαμορφώθηκε η απόδοση των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων στη που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), τη δεύτερη μετά την υπογραφή του μνημονίου με την ΕΕ κα το ΔΝΤ.
Το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,95 δισ. ευρώ ενώ η απόδοση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη επίπεδα σε σχέση με το 3,65% στην προηγούμενη έκδοση στις 20 Απριλίου.

Είδατε την εκπληκτική φυσιογνωμική ομοιότητα του Μενέλαου με τον Επιθεωρητή Κλουζώ;

Αγαπητό Περιοδικό
Πολλοί αναζητούν τα αίτια αλλαγής τοποθέτησης του κου. Μενέλαου Δασκαλάκη στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές. Σου αναφέρω κάποιες από αυτές:
- Αναβαθμίζεται ο Μενέλαος, αναλαμβάνοντας πολιτικό ρόλο και μάλιστα, αντίστοιχο εκείνου του κου. Μιχάλη Καρχιμάκη παλαιότερα στο ΠαΣοΚ, δηλαδή του ανθρώπου που τεκμηριώνει την αντιπολιτευτική τακτική με ευρήματα πολιτικών σκανδάλων, ή ανάδειξη πολιτικών ανακολουθιών; Με άλλα λόγια, έγινε Καρχιμάκης ο Δασκαλάκης;
- Υποβαθμίζεται ο Μενέλαος, χάνοντας από τα χέρια του τη θέση του γενικού διευθυντή μαζί με το ταμείο του κόμματος και τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και αναλαμβάνοντας παράλληλα μία πολιτική θέση, από την οποία μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί σε έναν κομματικό ανασχηματισμό αύριο-μεθαύριο;
- Βολεύει η μετακίνηση του Μενέλαου τον κο. Σαμαρά διότι αφού .......

Τι σημαίνει τελικά να είσαι blogger;

Παρακολουθώ και εγώ τα απόνερα της στυγερής δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια. Διαβάζω τα βαρύγδουπα περί χτυπήματος κατά της ελευθεροτυπίας και απόπειρας φίμωσης των blogs και τα τοιαύτα και γελάω ιδιαίτερα με το δεύτερο. Η δολοφονία είναι τραγικό γεγονός και πρέπει να καταδικάζεται αυτούσια είτε αφορά δημοσιογράφο, είτε αφορά τον μπακάλη της γειτονιάς. Δεν πρέπει να συγχέουμε γεγονότα. Η δημοσιογραφία όμως δεν περίμενε αυτή τη δολοφονία για να δεχτεί πλήγμα. Το έχει δεχθεί προ πολλού. Όσο για την φίμωση των blogs, συγνώμη αλλά πολλά ήταν ο Σωκράτης αλλά blogger με την ορθή έννοια του όρου δεν υπήρξε ποτέ.
Τον Σωκράτη τον ήξερα “τηλεφωνικά” και μέσω e-mail, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Σε αντίθεση με τα θρυλούμενα όποτε υπήρξε θέμα που με .........

Έκπληκτη η Ντόρα από την "σιωπή" της κυβέρνησης στην τουρκική προκλητικότητα

Την έκπληξή της εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη για την «χαμηλή» αντίδραση της κυβέρνησης στην προκλητικότητα των Τούρκων. Η Ντόρα εκτιμά ότι θα έπρεπε να κινηθεί πιο δραστήρια στο εξωτερικό η Κυβέρνηση. «Εγώ δεν είναι πολιτικός υψηλών τόνων. Θεωρώ όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε … στο εξωτερικό, στους συμμάχους, στους εταίρους μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνει μια σοβαρότατη κινητοποίηση, η οποία δεν βλέπω να γίνεται …»

Δολοφονία με πολλά ερωτήματα

Πλήθος ερωτήματα εγείρει η στυγερή δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Πίσω από τη δολοφονία κρύβεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», μέλη της οποίας με τα ίδια όπλα είχαν δολοφονήσει τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια τον Ιούνιο 2009.
Η άγρια δολοφονία είχε «προαναγγελθεί» πριν από ένα χρόνο σε προκήρυξη - παραλήρημα της «Σέχτας» για την επίθεσή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε στοχοποιηθεί επανειλημμένα από αντιεξουσιαστές μέσω του Διαδικτύου κυρίως λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με το ανώνυμο ιστολόγιο «troktiko». Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο το όνομα και η φωτογραφία του είχαν δημοσιοποιηθεί μαζί με .......

Φόνος στην εξώπορτα

Αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα - αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του- βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. «Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Εχουν ισοπεδώσει τα πάντα» επισημαίνουν. Οι ίδιες πηγές αρνούνται ότι οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογία. «Εχουνκαι μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις τους τη βλέπει. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από παραιτημένους μικροαστούςτους οποίους κάποιος θα πρέπει να βγάλει από τον λήθαργο με βίαιο τρόπο. Μπροστά στην “επιτυχία” του αγώνα τους δεν εξαιρούν κανέναν. Οι στόχοι τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς της “17 Νοέμβρη”. Η κάθε εποχή έχει τη δική της τρομοκρατία» παρατηρούν.

Μηχανή θανάτου

Η χθεσινή δολοφονία δημοσιογράφου πρέπει να προβληματίσει όλους. Είτε πρόκειται για αμιγώς τρομοκρατική ενέργεια είτε για κοινή επιχείρηση τρομοκρατών και μαφιόζων, η δολοφονία αυτή δείχνει πως στην Ελλάδα του 2010 συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητη μια «μηχανή θανάτου». Ενέργειες σαν τη χθεσινή ή τη βόμβα που εξερράγη στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθιστούν εξαιρετικά επείγουσα την εντατικοποίηση των ερευνών. Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα με την αξιοπιστία της, δεν μπορεί να προβάλει την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας όπου τρομοκράτες και οργανωμένο έγκλημα δολοφονούν ανθρώπους όπου και όποτε θέλουν.

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!

ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Αγαπητέ κύριε / κυρία,
Απευθυνόμαστε σε σάς σχετικά με το πιο πάνω θέμα επειδή πιστεύουμε ότι η ωμή παραβίαση των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους για την πάλη ενάντια στον αντισημιτισμό μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε διεθνές επίπεδο, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε το ανοιχτό ωμό κάλεσμα για πραγματοποίηση γενοκτονίας ενάντια στους Εβραίους πολίτες αυτής της συγκεκριμένης χώρας αλλά επίσης και στους Εβραίους όλης της Ευρώπης.
Απευθυνόμαστε σε εσάς εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, μίας οργάνωσης πολιτών που έχει έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997 και δραστηριοποιείται στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό στην ελληνική κοινωνία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς και τις δραστηριότητες μας στην ιστοσελίδα μας "www.antinazi.gr".
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος αθώωσε το ναζισμό ηθικά, πολιτικά και νομικά μέσω της δίκης του Κώστα Πλεύρη, ευρέως γνωστού σαν κεντρικού εκφραστή του νεοναζισμού στη χώρα μας. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, το ελληνικό κράτος προχώρησε στη δίωξη των τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας που ήταν μάρτυρες κατηγορίας στην άνω δίκη.


Η συνέχεια Εδώ

Ο Κύπριος Νίκος Καρακώστας επανεξελέγη ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

Ο Κύπριος Νίκος Καρακώστας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ύπατος πρόεδρος της Αμερικανοελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (ΑΧΕΠΑ), της μεγαλύτερης οργάνωσης ομογενών στην Αμερική.
Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια του 88ου ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Καρακώστας, ο οποίος είναι δικηγόρος, επανέλαβε το σύνθημά του «Ενωμένοι προσφέρουμε», τονίζοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία με όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΑΧΕΠΑ «υπηρετώντας τις αρχές και τους στόχους της οργάνωσης».

Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Πίρι Ρέϊς

36 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο