Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης για την απογοήτευση της Κοπεγχάγης

Διάβασα το κείμενο της «συμφωνίας της Κοπεγχάγης». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κακά μεταμφιεσμένη αποτυχία. Το κείμενο αυτό δεν έγινε καν αποδεκτό από τη διάσκεψη, οι μόνοι ευτυχείς είναι οι κινέζοι, οι οποίοι θεωρούν ότι «όλοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι»… «μετά από διαπραγματεύσεις και τα δύο μέρη κατάφεραν να διατηρήσουν την αδιαπραγμάτευτη τους βασική θέση. Για τους κινέζους αυτή ήταν η κυριαρχία μας και το εθνικό μας συμφέρον». (Μήπως υπήρχε απειλή εισβολής της Greenpeace στην Κίνα και δεν το είχαμε καταλάβει!)

Στην Αμερική το θέμα –αν κρίνω από το CNN- περνάει στα ψιλά. Η είδηση έχει λιγότερο χώρο στην πρώτη σελίδα του CNN Home από  «την ιστορία ενός ηρωικού σκύλου». Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται συγκρατημένα ικανοποιημένοι. Από τι; Ο Μπαρόζο πολύ λιγότερο. Κατά τη δική μου γνώμη η Ευρώπη θα μπορούσε.....

Πρόταση για ενοχή του Μαντούβαλου

Την ενοχή του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρου Μαντούβαλου για συμμετοχή σε υποθέσεις του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης.
Στην πρότασή του προς τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ζήτησε να κηρυχθούν επίσης ένοχοι ο πρώην ανακριτής Ευάγγελος Καλούσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης και ο δικηγόρος Σωτήρης Ντινόπουλος.
Αντίθετα, απαλλακτική ήταν η πρόταση του για τον δικηγόρο Χρήστο Χατζηπαναγιώτου, πρώην συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του κ. Μαντούβαλου, εκτιμώντας ότι δεν γνώριζε πως......

Βροχή εξεταστικών ή ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών;

Δεν θέλει πολύ για να γίνει Κόλαση.
Ως πρωτοβουλία η οποία βγήκε από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι καλή.
Ο δημόσιος βιος λαο οι πολίτες έχουν ανάγκη από διαφάνεια.
 Στο ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ διαβάζουμε:Χρηματιστήριο.
 1.Η υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών κυρίως της περιόδου 1998-2008 απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη της χώρας. Εξαιτίας ακραίων συμπεριφορών και πρακτικών που επέδειξαν και μεταχειρίστηκαν επαγγελματίες της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας, πολλοί μικροεπενδυτές υπέστησαν οικονομικές ζημίες.
2. Ήδη με ορισμένες πτυχές της όλης υπόθεσης έχει ασχοληθεί και

Synday Times:Party' s over for Greek graspers

Αυτό και αν είναι ξεφτίλα...αλλά και αποκάλυψη για το τι γινόταν στην Ελλάδα! Και αυτό οφείλεται πλέον στην ανοικτή πληροφόρηση που δίνουν τα blogs και όχι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ!
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πολυτελείς βίλες που έχουν φυτρώσει γύρω από την Αθήνα και στα πλούσια λάφυρα αυτών που κυβερνούσαν. Και συνεχίζει:το καρναβάλι της διαφθοράς και των αποβλήτων έχει φέρει την Ελλάδα κοντά στην καταστροφή.
Αναφερόμενο στον πρώην πρωθυπουργό το δημοσίευμα της εφημερίδα επικαλείται τις φήμες που κύρια τα blogs δημιούργησαν οτι ο Καραμανλής ασχολιόταν περισσότερο με το PlayStation σπίτι του παρά με τα προβλήματα του κράτους !

Κάνει αναφορά στο σκάνδαλο των εμβολίων για την νέα γρίπη όπου παράγγελλαν από τον Αβραμόπουλο 8 εκατομμύρια δόσεις για 11 εκατομ ...και έχουν εμβολιαστεί 320.000!
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Μέσα στη χιονοθύελλα τραγούδησε χθες η Rihanna


Τη συνόδευε ο Jay-Z που ήταν όπως βλέπετε καλά ντυμένος. Η Rihanna έφαγε όλο το κρύο της χιονοθύελλας στη συναυλία που έδωσε στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης.
Υπέροχο μαύρο σε λευκό νεοϋρκέζικο φόντο. Αργότερα βέβαια αναγκάστηκε ....

Σάλος για το Ζαχόπουλο, αλλά τσιμουδιά για το σάλτο μορτάλε στην Κατεχάκη

Μία απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί προσωπική και μάλιστα λίαν ευαίσθητη υπόθεση, εκτός και αν αφορά κάποιον άνθρωπο που κατέχει καίρια θέση μέσα στη λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους. Αυτό, δεν το λέμε εμείς, αλλά μας το δίδαξε το ΠαΣοΚ, με την περίπτωση του παρ’ ολίγο αυτόχειρα τέως γενικού γραμματέα Πολιτισμού, κου. Χρήστου Ζαχόπουλου.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι διαφωνούμε με τη λογική που μόλις αναφέραμε, μας προξενεί εντύπωση το γεγονός οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί που στηρίζουν το κυβερνόν κόμμα επέλεξαν αρχικά και κατάφεραν τελικά να υποβιβάσουν την είδηση της πτώσης συμβούλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τον 7ο όροφο του κτηρίου της οδού Κατεχάκη. Ενός συμβούλου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γιος ανώτατου δικαστικού παράγοντα.

Είναι προφανές ότι όχι απλά εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους υποθέσεων, αλλά ότι περιστοιχιζόμαστε ήδη από μία αλυσίδα λογοκρισίας και ελέγχου, η οποία ολοένα και σφίγγει. Ο κος. Ζαχόπουλος κατηγορήθηκε για ένα σωρό οικονομικά και

Οικουμενικός Πατριάρχης. "Με σταυρώνουν" στην Τουρκία

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Τουρκία, δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην εκπομπή “60 minutes” του CBS. Ο Πατριάρχης φέρεται να δηλώνει ότι αισθάνεται «σταυρωμένος» στην Τουρκία.
Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε τον προηγούμενο Μάιο και θα μεταδοθεί σήμερα στην Αμερική, λίγο μετά τις 1 πμ, ώρα Ελλάδος. Το τηλεοπτικό δίκτυο πήρε τη συνέντευξη στο πλαίσιο αφιερώματος για το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου απάντησε : «Θεωρώ ιδιαίτερα ατυχή την παρομοίωση με τη σταύρωση. Στην ιστορία μας και τα δικά μας έθιμα δεν υπήρξε ποτέ σταύρωση, ούτε θα υπάρξει. Δεν μπορώ να συνδυάσω την παρομοίωση αυτή με την ώριμη προσωπικότητα του Πατριάρχη. …Αν ο αξιότιμος κ. Βαρθολομαίος έχει παράπονα, μπορεί να τα διαβιβάσει σε εμάς, στις αρμόδιες Αρχές».

Πάντως η έκταση των αντιδράσεων στη Τουρκία έχει θορυβήσει ομογενειακές οργανώσεις που έχουν κινητοποιηθεί και ζητάνε από τον πρόεδρο Ομπάμα την προστασία του Πατριάρχη. Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ζήτησε από τον Ομπάμα παρέμβαση για την προστασία της ζωής του.

Τεράστια εθνική απώλεια. Απεβίωσε ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης


Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους της λεγόμενης γενιάς του ΄30 με πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Γιάννης Μόραλης, έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, στα 93 του χρόνια.
Ο Γιάννης Μόραλης γεννήθηκε στην Άρτα το 1916 και το 1927 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών έγινε δεκτός στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας σπουδάζοντας κοντά στον Αργυρό, τον Γερανιώτη, τον Παρθένη και τον Κεφαλληνό ζωγραφική και χαρακτική. Με υποτροφία έφυγε το 1936 για την Ρώμη. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου και σπούδασε νωπογραφία και ψηφιδωτό και το 1947 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στην ΑΣΚΤ.
Ζωγραφική, γλυπτική, εικονογράφηση, ανάγλυφα σε κτήρια, σε όλο το έργο του Γιάννη Μόραλη, από τα πιο.....

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Siemens

Κυρίως λόγω Ζαγοριανού

Ο φάκελος του σκανδάλου Siemens ανοίγει πάλι, με όχημα το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται αναφορά σε «λαθροχειρίες και εξαφάνιση εγγράφων από τα πειστήρια για τις μίζες, που αφορούσαν και σε πολιτικά πρόσωπα». Μάλιστα, στο ίδιο πόρισμα, χαρακτηρίζεται «διαβλητή και αναξιόπιστη» η δικαστική έρευνα για τη διαλεύκανση του σκανδάλου! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο (πρώην) ανακριτής της υπόθεσης κ. Νικόλαος Ζαγοριανός άφησε το πεδίο ελεύθερο σε ενεχομένους και αποδέκτες «μαύρου χρήματος».

Η άτυπη συγκυβέρνηση George+Antonis και οι στρατηγοί της κόκκινης γραμμής στην οικονομία.

Υποστηρικτές του σχεδίου της άτυπης συγκυβέρνησης Παπανδρέου-Σαμαρά εμφανίζονται όλοι αυτοί που γκρέμισαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Στη συνέχεια για να ολοκληρώσουν το σχέδιο της πλήρους κυριαρχίας τους στήριξαν με κάθε μέσο την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ.
Ο κύκλος των συμφερόντων που εξυπηρετεί η περίεργη συγκυβέρνηση αρχίζει να γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής. Κάνει κρα σε όλα τα επίπεδα.
Σε λίγους μήνες θα έχει περάσει και στην πράξη.
Ο Σαμαράς θα στηρίζει τον Παπανδρέου σε όλα τα νομοσχέδια που θα είναι ζωτικής σημασίας για την άρχουσα οικονομική τάξη. Ή θα αντιδρά χλιαρά για να μπορούν οι εφημερίδες και τα δίκτυα της δεξιάς να κάνουν λόγο για ισχυρή αντιπολίτευση. Να περιγράφεται η πολιτική της ΝΔ ως ισχυρή και «εθνική».
Η άρχουσα τάξη εμφανίζεται διατεθειμένη να αντέξει τα εθνικιστικά παραληρήματα των στρατηγών της Ρηγίλλης, να προσέχει όμως ο Αντώνης μην προχωρά πέραν της κόκκινης γραμμής που οι άρχοντες της οικονομίας έχουν ορίσει. Όποιος υπερβαίνει τις κόκκινες κουκίδες θα τον περιμένουν παγίδες με μπανανόφλουδες. Στην κοινή εξωθεσμική αυτό σημαίνει ότι θα πέφτουν ένα ένα τα στελέχη του George+Antonis που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν τους εξυπηρετούν δηλαδή όπως πρέπει. Και μη νομίζετε ότι είναι τόσο αθώοι και τόσο άσπιλοι οι στρατηγοί και των δύο επιτελείων.
Τα στελέχη και στους δύο πυρήνες εξουσίας είναι απολύτως εκβιάσιμα. Γι’ αυτό βρίσκονται εκεί. Οι καρχαρίες των οικονομικών κέντρων, τους επιτρέπουν να περάσουν τις πόρτες της εξουσίας, μόνο όταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Για να μπορεί να πηγαίνει η δουλειά ρολόι. Χωρίς κομπολόι εννοείται. Οι εκπλήξεις υπάρχουν κυρίως στο επιτελείο του Σαμαρά όπου οι στρατηγεύοντες έχουν επιλεχθεί ένας ένας. Για να μπορεί να γίνει πράξη η άτυπη συγκυβέρνηση, χωρίς να κινδυνεύει το σύστημα των συμφερόντων.
Όλα όσα λένε οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι των σαρκοφάγων εντύπων για τη σωτηρία της ...

Με γεια τα καινούρια σας γραφεία, εκεί στη Ρηγίλλης!

Μέρες τώρα ανακαινίζουν τα γραφεία τους στη Ρηγίλλης. Θα περούσε απαρατήρητο αλλά τέτοιας έκτασης ανακαινίσεις σε καιρούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με την ιδιαιτερότητα της επιβαρυμένης ελληνικής οικονομίας, αποτελούν πρόκληση.

Οι νέοι επιτελείς και γραμματείς στα διάφορα γραφεία, δεν ήθελαν με τίποτα να θυμίζει το νεοκλασικό την ψυχρή καραμανλική περίοδο. 

Ειδικά η πτέρυγα του Αβραμόπουλου θεωρήθηκε απαραίτητο να εμπλουτιστεί με στυλ Αβράμ, δηλαδή με ιδιαίτερους «αυτοκρατορικούς» τόνους.

Εκεί που έγινε μεγάλο σκότωμα ήταν στα κομπιούτερ. Τα «ανακαίνισαν» κυριολεκτικά. Τώρα πως έγινε αυτό με άδεια ταμεία, άνθρωπος δεν ξέρει. 

Σκληροπυρηνικοί του Σαμαρά ζητούν δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό!...!

Ονειρεύονται "νέες εποχές" μίσους. Ψάχνουν το ιδεολογικό υποκατάστατο του αντικομουνισμού και το βρήκαν στους ... μετανάστες.
Ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του Σαμαρά στο internet διακινεί διάφορα logo, συχνά αντίθετα ακριβώς από το περιεχόμενο της άτυπης συμφωνίας του Παπανδρέου με το Σαμαρά. Με πρόσχημα την πίστη που έδειξαν στο «όραμα» του Σαμαρά κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο απαιτούν την υιοθέτηση σκληρής γραμμής σε όλα τα θέματα που τους "προβληματίζουν".
Π.χ., «να αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων». Πόσο ωραίο ακούγεται και ταυτόχρονα πόσο λαϊκίστικο. Πολύ εύκολο να το λες. Αλλά πως θα γίνει αυτό; Με πυγμή, υπαινίσσονται οι σκληροί του Sam Αντώνης. Τώρα τι θα πει αυτό δεν διευκρινίζουν ξεκάθαρα. Όλες οι χώρες του πλανήτη θα αναγνωρίζουν τα Σκόπια (εξαιτίας κυρίως του Σαμαρά, να μην ξεχνιόμαστε) και εμείς θα έχουμε ….. πυγμή.
Έτσι και στην περίπτωση των μεταναστών. Ένα σημείο όπου ο Σαμαράς ταυτίζεται απόλυτα με το αμερικάνικο νομοθετικό σύστημα, όπως ακριβώς και ο Γιωργάκης. Σύστημα που το έχουν σπουδάσει στη νεοφιλελεύθερη σχολή του Άμχερστ. Τώρα να εθελοτυφλούν οι οπαδοί του Σαμαρά και να απαιτούν από τον Antonis να υιοθετήσει την σκληρή τους γραμμή, μοιάζει με ανεκδιήγητο δονκιχωτισμό. Ψάχνουν για ψύλλους στα άχυρα. Άντε τώρα να τους πεις ότι το παιχνίδι είναι στημένο από πλευράς Γιώργου και Αντώνη. Προβλέπουμε ότι θα διαψευστούν γρήγορα και θα προσγειωθούν ανώμαλα!...!

Οι σκληροί στρατηγοί του Antonis

Επειδή θα αναφερόμαστε συχνά στο επιτελείο των σκληρών στρατηγών του Σαμαρά οφείλουμε να τους κατονομάσουμε. Οφείλουμε να εξηγήσουμε ποιούς ακριβώς εννοούμε με τον γενικόλογο χαρακτηρισμό «στρατηγοί».
Το επιτελείο αυτό τίθεται μέχρι στιγμής υπέρ των «δραστικών» αποφάσεων της νέας ηγεσίας, συχνά χωρίς να συνυπολογίζουν τις οποιεσδήποτε παρενέργειες των προτάσεών τους. Το κεντρικό στρατηγείο λοιπόν του Σαμαρά αποτελείται από τους:
  • Γιάννης Μανώλης:γραμματέας συνδικαλιστικού
  • Κώστας Μαρκόπουλος:κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
  • Βασίλης Μιχαλολιάκος:γραμματέας αυτοδιοίκησης
  • Μάξιμος Χαρακόπουλος:γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού
  • Χρύσανθος Λαζαρίδης:λογογράφος του Σαμαρά
  • Γιώργος Μουρούτης:διευθυντής του γραφείου τύπου του Σαμαρά
  • Τάκης Μπαλτάκος:νομικός σύμβουλος Σαμαρά

Κωδικός:«Τρελαντώνης»

Αυτά που ζητάνε οι σκληρές παρέες και τα εθνικιστικά δίκτυα που έχει μαζέψει τριγύρω του ο Αντώνης θυμίζουν κατάσταση τρέλας. Από τη μια ζητάνε σκληρές θέσεις από την άλλη ο Αντώνης ψάχνει να βρει σημεία συναίνεσης με τον φίλο του Γιώργο. Είναι φανερό ότι οι σκληροί πυρήνες που στήριξαν Antonis σύντομα θα διαψευστούν μια και έχουμε περάσει σε μια περίοδο άτυπης συγκυβέρνησης George+Antonis. Οι συμμετέχοντες σε δίκτυα και πυρήνες εθελοτυφλούν προς το παρόν για την πολιτική που έχει επιλέξει ο Αντώνης και υπενθυμίζουν τσιτάτα της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου με στόμφο και έπαρση. «Αυτά έλεγε ο Αντώνης μας, σε αυτά πιστέψαμε».

Πραγματική κατάσταση Τρελαντώνη στο επιτελείο του Σαμαρά που θα κληθεί σύντομα να περάσει από τα ωραία λόγια στις πραγματικές πολιτικές προτάσεις. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τια ακριβώς θέλουν και που το πάνε. Προσπαθούμε με νοητά κομμάτια να συμπληρώσουμε το πάζλ της σκέψης των σκληρών στρατηγών του Σαμαρά. Πουθενά σχεδόν δεν έχουν δώσει συγκεκριμένα δείγματα προτάσεων και απόψεων. Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι "δυστυχώς" κάπως έτσι θα πορεύεται ο Αντώνης. Με θολές και γενικόλογες προτάσεις. Προσπαθώντας να τους ικανοποιήσει όλους. Δεν έχει κανένα λόγο να καταστρέψει τους ισχυρούς δεσμούς του με τα ακροδεξιά και εθνισκιστικά στοιχεία του πολιτικού και ιντερνετικού τοπίου.