Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Βροχή εξεταστικών ή ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών;

Δεν θέλει πολύ για να γίνει Κόλαση.
Ως πρωτοβουλία η οποία βγήκε από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι καλή.
Ο δημόσιος βιος λαο οι πολίτες έχουν ανάγκη από διαφάνεια.
 Στο ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ διαβάζουμε:Χρηματιστήριο.
 1.Η υπόθεση των χρηματιστηριακών συναλλαγών κυρίως της περιόδου 1998-2008 απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη της χώρας. Εξαιτίας ακραίων συμπεριφορών και πρακτικών που επέδειξαν και μεταχειρίστηκαν επαγγελματίες της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας, πολλοί μικροεπενδυτές υπέστησαν οικονομικές ζημίες.
2. Ήδη με ορισμένες πτυχές της όλης υπόθεσης έχει ασχοληθεί και
ασχολείται η Δικαιοσύνη.
Ανεξάρτητα από τις ενέργειες της Δικαιοσύνης, η έρευνα της όλης υπόθεσης από τη Βουλή κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να εντοπισθούν ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση και να αποκαλυφθούν οι αδυναμίες και τα κενά του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας των εποπτικών και ελεγκτικών Αρχών, ο ρόλος της διοίκησης, οι πράξεις και ενδεχόμενες παραλείψεις. Ομοίως δαιβάζουμε για:
* Δομημένα ομόλογα
* SIEMENS
* Βατοπέδι
Παρακολουθώντας όμως το δημόσιο βίο ανησυχώ για την πιθανότητα πολλοί να μπουν στον πειρασμό “εκκαθαριστικών και καταδρομικών ενεργειών” εναντίων εσωκομματικών τους αντίπαλων ή και συνυποψηφίων τους .Λίγο να ξεφύγουν τα πράγματα και θα βυθιστούμε σε ένα άγριο all time clasick ξεκατίνιασμα. Ντορικοί vς Σαμαρικοί, Εκσυχρονιστές vs Ρηχό ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι απο την ίδια περιφέρεια…Έχουμε και οικονομική κρίση, κρίση αξιοπιστίας… τριγμούς… συζητήσεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια :