Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Το big deal Καραμανλή-Σαμαρά


Είναι γνωστό ότι ο «καραμανλικός» μηχανισμός της ΝΔ στάθηκε εξολοκλήρου δίπλα στον Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη. Αποτελεί αστείο πλέον η «μομφή» κατά της Ντόρας ότι έχασε επειδή είχε με το μέρος της τους μηχανισμούς.
Θεωρείται δεδομένο ότι η στάση  των καρεκλοκένταυρων του κόμματος ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Καραμανλή για λόγους που φυσικά θα μας απασχολήσουν λίαν συντόμως.
Στο «Βήμα» πάντως της Κυριακής έγινε λόγος για καθαρή συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών. Ένα big deal. Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός εκμυστηρεύθηκε την παραμονή της εκλογής ότι και ο ίδιος θα ψήφιζε Σαμαρά!...!
Όσο για τις φήμες που έφεραν το δαχτυλίδι υποσχόμενο στη Ντόρα αποδείχθηκε τελικά ότι προέρχονταν από το περιβάλλον του ίδιου του Καραμανλή για να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στις εσωκομματικές διαδικασίες αλλά και για να «τιμωρηθεί» η Ντόρα λόγω της τεράστιας δυσαρέσκειας που προκάλεσε στους ψηφοφόρους της ΝΔ η τεράστια ήττα. Ήττα που οφείλεται στην ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Με τον Σαμαρά συντάχθηκαν ΟΛΟΙ όσοι εργάζονταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σχεδόν όλα τα στελέχη που επηρεάζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Αποδεικνύεται ότι βουλευτές που επισήμως παρέμειναν ουδέτεροι σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες βοήθησαν υπογείως τον κ. Σαμαρά να εκλεγεί, εξουδετερώνοντας το προβάδισμα το οποίο είχε τις πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας η κυρία Μπακογιάννη.

Το σύστημα «Καραμανλή» βρέθηκε δίπλα στον Σαμαρά σε πρώτη φάση με το .......

Βομβιστικές επιθέσεις με χαρακτηριστικά Αλ Κάϊντα στη Βαγδάτη. 127 νεκροί

Τουλάχιστον 127 νεκροί και 448 από πέντε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, μία μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας επί του νέου εκλογικού νόμου και τη συμφωνία για βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαρτίου.
Πέντε αυτοκίνητα,από τα οποία τα τέσσερα οδηγούσαν καμικάζι, εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 10:25 τοπική ώρα σε τέσσερα σημεία της Βαγδάτης,καταστρέφοντας τρία κυβερνητικά γραφεία,μία οδική σήραγγα και πλήττοντας μία αστυνομική περίπολο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι επικράτησε πανικός στους δρόμους που γέμισαν από αίματα και ανθρώπινα μέλη. Τον Οκτώβριο σε μία σειρά εκρήξεων σκοτώθηκαν 155 άτομα και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Αυτό είναι το διαστημόπλοιο που θα σας πάει στο διάστημα


.....αρκεί να έχετε 200 χιλιάρικα!
Μετά από πέντε χρόνια μυστικής κατασκευής, αποκαλύφθηκε χθες, στην έρημο Μοχάβε, το ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο διαστημικό σκάφος που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.
Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του τελευταίου θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, με τις πρώτες εμπορικές πτήσεις να έχουν προγραμματιστεί πριν ή κατά τη διάρκεια του 2011. Μέχρι σήμερα, περίπου 300 ιδιώτες έχουν πληρώσει όλο ή μέρος του ποσού των 200.000 δολαρίων για να εξασφαλίσουν μία θέση σε κάποια από τις μελλοντικές πτήσεις του SpaceShip Two.

Οι Ρώσοι δεν υπογράφουν καμιά δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη

Καμία δεσμευτική συμφωνία δεν θα υπογραφεί στη Διάσκεψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη, εκτίμησε στην Κοπεγχάγη, ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, υπολογίζοντας περισσότερο σε έναν «οδικό χάρτη» για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Πάντως, η Μόσχα, στις 18 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής Ρωσίας-ΕΕ, στην Στοκχόλμη, ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα πάνω -μεταξύ 20 και 25% έως το 2020 σε σχέση με το 1990, έναντι 15% που ήταν μέχρι σήμερα- το στόχο της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ενόψει της Διάσκεψης αυτής.