Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Οι χιλιάδες ψηφοφόροι της Ντόρας θέλουν να παραμείνει Βουλευτής! Έχασε τη… λαλιά του ο Σπίνος… (video)

Ο πολύς κ. Άρης Σπίνος του Extra3 -από τα πλέον φανατικά παπαγαλάκια του συστήματος Σαμαρά, και πρώην έμμισθος του νεοκαραμανλισμού- έστησε χθες το βράδυ ολόκληρο «λαϊκό τηλεδικαστήριο», ρωτώντας τους τηλεθεατές «εάν πρέπει η Ντόρα Μπακογιάννη να παραδώσει την βουλευτική της έδρα στη ΝΔ»… Απίστευτος λαϊκισμός και παραπληροφόρηση -κατ’ εντολήν των Λαζαριδομουρούτηδων- και ευθεία βολή στην καρδιά του Κοινοβουλευτισμού. Να «κρίνεται» η θέση ενός εκλεγμένου με σταυροδοσία χιλιάδων πολιτών βουλευτή από τους ψυχωτικούς υποστηρικτές του Αρχηγαντώνη! Λες και δεν θα ξαναγίνουν εκλογές, για να αποφασίσει ο Λαός ποιον θέλει να στείλει ως αντιπρόσωπό του στη Βουλή
Εν πάση περιπτώσει, τα περισσότερα τηλεφωνήματα χάλασαν τη «σούπα» του Σπίνου, αφού οι αληθινοί Νεοδημοκράτες «φρεσκάρισαν» την επιλεκτική του μνήμη για το βίο και την πολιτεία του Σαμαρά, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή τους στη Ντόρα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο…

Έρχεται δημοσκόπηση της MARC την Κυριακή - Κάτω του "ψυχολογικού ορίου" (20%) η "Νέα ΝΔ"!

Έρχονται νέες δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο. Μια απ' αυτές θα δημοσιευτεί στο «Έθνος της Κυριακής». Πρόκειται για έρευνα της MARC του Θωμά Γεράκη. Τα πρώτα δείγματα της έρευνας, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα κατέγραψε προσφάτως (και) η MRB. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια μικρή πτώση που θεωρείται λογική, αν κρίνουμε το περιβάλλον στο οποίο διενεργήθηκε η δημοσκόπηση. Για την Ν.Δ. τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά, αφού ουσιαστικά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται κάτω από το 20%. Καταγράφει ποσοστά μικρού κόμματος. Τόσο μικρού που σε λίγο ο Καρατζαφέρης με τον ΛΑ.Ο.Σ. θα φαντάζουν μεγάλο!


Στο στόχαστρο των στρατηγών της Άνοιξης και ο Μιχαλολιάκος!...!


Στο στόχαστρο των σκληρών στρατηγών της Άνοιξης βρίσκεται και ο Μιχαλολιάκος.
 Είχε υποσχεθεί πλήρη επικράτηση Χατζή (λόγω προσωπικής εμπειρίας στους Ρέιντζερς και στους Κένταυρους) και τώρα προέκυψε εκ νέου εμπλοκή του ονόματός του στο παραδικαστικό (έστω από καραμπόλα) και προσωπικές βεντέτες στο λιμάνι.
Δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να τον παροπλίσουν και να τον περάσουν στα μετόπισθεν.
Εξάλλου πολλά παιδιά της Άνοιξης δεν έχουν ακόμα λάβει θέση στους μηχανισμούς της Νέας Ρηγίλλης.
Στο σκληρό Μιχαλολιάκο θα κολλήσουνε;

Σαν σήμερα διαλύθηκε (λέμε τώρα) η ΠΟΛΑΝ! Άντε και στη ΝουΝουΔού.

Η Πολιτική Άνοιξη είναι ένα πρώην ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Το κόμμα συγκροτήθηκε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών. Ο Σαμαράς θεωρούνταν υπερασπιστής της σκληρής γραμμής ως προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η Πολιτική Άνοιξη έλαβε ποσοστό 4,9% στις εθνικές εκλογές του 1993 κερδίζοντας δέκα έδρες στο Κοινοβούλιο. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1994 έλαβε 8,7% και δύο έδρες.

Η πτώση των εκλογικών ποσοστών άρχισε στις εθνικές εκλογές του 1996, όταν έλαβε 2,94% (ακριβώς κάτω από το εθνικό κατώτατο όριο 3%) και, κατά συνέπεια, δεν εξασφάλισε έδρα στο Κοινοβούλιο. Συμμετείχε και στις εκλογές για το .....

θα μας τρελάνουνε τα σαμαρούλια;

Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά του Λαζαρίδη; Την έδρα του θείου του δεν πήρε ο Ηγέτης; Για τόσο κάφρους μας περνάτε; Δεν κατάγεται ο Αρχηγός από μεγάλο πολιτικό τζάκι; Δεν ήταν ευνοούμενο παιδάκι του Αβέρωφ; Πότε ακριβώς εργάστηκε στη ζωή του και δεν το ξέρουμε; Μια ζωή ήταν βολεμένος μέσα στους μηχανισμούς της κομματικής νομενκλατούρας! Όσο για μόρφωση; Επιπέδου Άμχερστ! Και τα Χάρβαρντ να τα βάλετε εκεί που ξέρετε! Με σεμινάρια Ηγέτης δεν γίνεσαι. Το αποδεικνύεις με το έργο σου. Και το έργο του Αντώνη κινείται μεταξύ Rangers, ειδικότητα στην πτώση κυβερνήσεων και διασυνδέσεις με οργανώσεις very central intelligent. Κάτι ξέρουμε κι’ εμείς! Όσο για τις φαεινές ιδέες του Αρχηγού, με τις ανάσες και τις πρωτοβουλίες … ο Λαζαρίδης τα γράφει και ο Ηγέτης τα διαβάζει απ’ το οτωκιού! «Σπουδαίος άνθρωπος» ο Ηγέτης, αλλά η κατάθλιψή του, μας … παγώνει! Τι να πούμε. Αυτή η προσωπολατρία είναι πολύ επικίνδυνη. Παραπέμπει σε εντελώς φασιστικά κόμματα και απ’ ό,τι ξέρω η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε Μουσολίνι, ούτε «1984»! Προτιμότερο να μείνει στα περιχαρακωμένα όριά της η νεοδεξιά «φάρμα των ζώων»! Για να μην γίνουμε όλοι ζώα δηλαδή!

Τον καημένο τον Αντώνη τον κυνηγά το σύστημα, οι σκοτεινοί μηχανισμοί και οι εξωγήινοι.

HELP Αντώνης to survive!
Μας τον παρουσιάζουν ως ο αγνός αγωνιστής της παράταξης και το παιδί το αυτοδημιούργητο! Προήλθε από παρθενογένεση.
Το καημένο το παιδί δεν το αφήνει ο κακός ο Μητσοτάκης και το σύστημα, μαζί με όλους τους μηχανισμούς να απελευθερώσει την Πατρίδα από τους Εχθρούς του Έθνους και να οδηγήσει το Λαό στην Εύφορη Γη της Πανελλήνιας Επαγγελίας!
Με τα προσόντα του και μόνον αυτά, έφτασε να διεκδικεί Προεδρίες και να της κερδίζει, χωρίς την ευλογία πρώην καταλληλότερων και πρώην συμμοριών! Αυτών που κατέστρεψαν την χώρα … εννοώ!
Ουδεμία σχέση ο Ηγέτης!...!

Δυσαρεστημένοι με τον Μενέλαο Δασκαλάκη οι Μουρούτηδες!

Ο σκληρός πυρήνας τον θεωρεί τελειωμένο! Πολύ δυσαρεστημένοι φαίνεται να είναι με τον Δασκαλάκη οι Ταξιαρχίες της Άνοιξης, στη Νέα Ρηγίλλης! Οι Λαζαριδομουρούτηδες θεωρούν ότι λέει περισσότερα απ’ ό,τι πρέπει στον Καραμανλή και σε δικούς του δημοσιογράφους αλλά και σε bloggers στο διαδίκτυο. Το πολύ μπλαμπλάρισμα ενοχλεί την παρέα του Ηγέτη! Οι κολλητοί θέλουν να ελέγχουν πλήρως όλο το φάσμα της επικοινωνιακής πολιτικής και δεν επιτρέπονται στραβοπατήματα! Η Άνοιξη βλέπει και δεν συγχωρεί!

Οι φυλές της ΝουΝουΔού

Η ΝουΝουΔού διαιρείται σε πέντε βασικές τάξεις στελεχών.

  •  Στους εκλεκτούς της Άνοιξης. Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Είναι οι μόνοι που πραγματικά εμπιστεύεται ο Μεγάλος Ηγέτης.

  • Στους εκλεκτούς της Λαϊκής Δεξιάς, που αποδεικνύουν όμως, εμπράκτως, ότι μεταλλάσσονται σε στελέχη της Άνοιξης!

  • Σε αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη (μόνον ο Μουρούτης δίνει τον χαρακτηρισμό, αφήνοντας απέξω φυσικά όσους στήριξαν Αρχηγαντώνη στις εσωκομματικές εκλογές).

  • Σε αυτούς που λένε καμιά λέξη παραπάνω, εκτός γραμμής Λαζαρίδη. Αυτοί κατατάσσονται στα βαρίδια και εφόσον δεν συμμορφώνονται διαβαθμίζονται σε «αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη», δηλαδή τον Ηγέτη. Κανένας δεν επιτρέπεται να πληγώνει τον Αρχηγό, μια και ο Αρχηγός ταυτίζεται με την Παράταξη, το Έθνος και τη σωτηρία της Πατρίδας.

  • Τέλος υπάρχει και η τάξη των προβάτων. Αυτοί που υποχρεούνται να χειροκροτούν τις επιλογές του Προέδρου. Απαγορεύεται η έκφραση της γνώμης. Όι πάντες υποχρεούνται να υπακούν.  Ανάλογα με τον βαθμό υπακοής που επιδεικνύουν διαβαθμίζονται σε μια από τις παραπάνω ομάδες. Μέσα στο μαντρί τους τρώει ο Λαζαρίδης, η κατάθλιψη και η παρακμή. Έξω απ΄ το μαντρί τους περιμένει ο Μουρούτης για να τους διαπομπεύσει στα blogs της ΝεοΔεξιάς!...!

"Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά αρχιλαμόγιο!"

Ένταση προκλήθηκε κατά την συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος εναντίον των δημοσιογράφων Γιώργου Βλάχου, Γιάννη Ντάσκα και Γιώργου Αυτιά για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι σε εκπομπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχαν αποκαλέσει τον τότε υπουργό Επικρατείας “λαμόγιο”. Ο κ. Ρουσόπουλος ζητά αποζημίωση ύψους 1.200.000 ευρώ (300.000 από τον κάθε δημοσιογράφο) για ηθική βλάβη, καθώς υποστηρίζει ότι ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄αυτόν ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή του, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, πριν και μετά την είσοδό του στην πολιτική.

Ζητώντας τον λόγο ο Γ. Βλάχος είπε: "Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά...

Τα βρυκολακάκια του κρατισμού

Μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης και, κυρίως, των λαικών αντιδράσεων κατά των μέτρων διάσωσης της ελληνικής οικονομίας έσκασαν μύτη και διάφοροι περιθωριακοί νέο-απολογητές του κρατισμού. Λογής καθηγητάδες και «αναλυτές» ιντερνετικών μπλόγκς έχουν βαλθεί να πείσουν όσους πιστούς, με λοιδωρίες πάντα κατά των όποιων αντιφρονούντων, για την «ανωτερότητα» του ελληνικού δημόσιου τομέα. Το εγχείρημα θα αποτελούσε κακόγουστο ανέκδοτο από μόνο του αν δεν συνοδευόταν από πομπώδεις ισχυρισμούς περί αδιαμφισβήτητης εγκυρότητας κι’ από την παρουσία κάποιων από αυτούς σε τηλεοπτικούς δέκτες.
Το νεοπαγές ρεύμα των απίστευτων επιχειρημάτων επικεντρώνεται σε δύο κυρίως τομείς. Ο ένας είναι πως η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο δημόσιο τομέα. Επειδή στατιστικά οι δαπάνες για μισθούς σαν ποσοστό του ΑΕΠ δεν είναι παραπάνω από τον μέσο όρο πολλών δυτικών χωρών. Κι επειδή το μέγεθος του δημόσιου τομέα, και πάλι στατιστικά, δεν .......

Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά...

Η σκόνη δεν κατακάθεται με τίποτα। Ο κόμπος στο λαιμό δεν λύνεται। Πάνε δύο-τρεις μέρες τώρα και το κουβαλάω κι αυτό, όπως κουβαλάω χιλιάδες άλλα που δεν βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν। Που φοβούνται να ειπωθούν μπας και παρεξηγηθούν, μπας και τα πάρει ο άλλος αλλιώς, μπας και...
Ε, άι σιχτίρι...
Αυτός ο κόμπος έχει να κάνει με το θέαμα της εκπομπής του ΑΛΤΕΡ στην οποία ήταν καλεσμένη η Ντόρα Μπακογιάννη। Την ιστορία την ξέρουμε, την ξέρετε κι αν δεν την ξέρετε μην συνεχίζετε να διαβάζετε।
Την έφεραν λοιπόν στην αρένα την Μπακογιάννη απέναντι στον Χατζηνικολάου, την Στάη, την Πυργιώτη και κάτι άλλα λιοντάρια και τίγρεις της "δημοσιογραφίας" για να την κατασπαράξουν δημοσίως।
Αυτό που ακολούθησε δεν είχε καν την...

Ηγέτες σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών έμειναν άναυδοι από τη στάση του κ. Σαμαρά

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε σε σημαντικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας, που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει επί της αρχής τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ηγέτες σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών έμειναν άναυδοι από τη στάση του κ. Σαμαρά, η οποία έπληξε την εικόνα του στο εξωτερικό.

Ο γράφων έχει επανειλημμένα επαινέσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. για δηλώσεις και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα. Πίστευα και πιστεύω ότι αρκετές φορές φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και «έβαλε πλάτη». Ταυτόχρονα, δέχομαι ως ειλικρινή και σέβομαι την αντίθεσή του στην προσφυγή στο ΔΝΤ. Ομως, στην .....

Φταίνε μόνο οι πολιτικοί;

Ουδείς Ελληνας νιώθει σήμερα υπερήφανος όταν η χώρα περνάει σε λίγες μέρες υπό καθεστώς κηδεμονίας και με τη «βούλα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και όπως συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, στοχοποιούνται ως μόνοι υπεύθυνοι οι πολιτικοί και τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα και αφήνεται μόνη η κυβέρνηση που παραλαμβάνει την κρίση «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» και να υποστεί το πολιτικό κόστος των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι «κηδεμόνες»...

Κοινή αποδοχή και ουδείς σοβαρός και πειστικός αντίλογος υπάρχει ότι στην κηδεμονία μάς οδήγησαν το υπέρογκο εξωτερικό χρέος και, κυρίως, η αναξιοπιστία με την περίφημη απογραφή και τα ψευδή δημοσιονομικά στοιχεία. Εργο και κληρονομιά της ......

Υπάρχει σχέδιο διάλυσης;

Το αν θα πάρουμε, πόσα θα πάρουμε και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δανεικά που θα μας δοθούν- αν μας δοθούν - από το κοινοτικό δίχτυ ασφαλείας και κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ακούμε και το διαβάζουμε καθημερινά· καθώς και τις συνεπακόλουθες νέες φορολογίες και περικοπές μισθών και συντάξεων, κ.ο.κ., που συντηρούν και επαυξάνουν την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία και επιδεινώνουν το γενικότερο κλίμα. Επί χρόνια προειδοποιούσαμε με επιμονή και αναμφισβήτητα στοιχεία για το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούσαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας 30ετίας· υπό την πίεση και των κομματοκρατούμενων συνδικάτων του δημόσιου τομέα και του διαβρωτικού και παραπλανητικού λαϊκισμού των κομμάτων της Αριστεράς, που στην καλύτερη περίπτωση ψηφοθηρούν για να μην κλείσει το μαγαζί τους, ενώ προσβλέπουν πάντα και στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας, σε ανταγωνισμό με τους αναρχικούς.
Τα δανεικά θα μας δοθούν για να εξοφλήσουμε τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενα δάνεια, ώστε να μην κηρύξουμε παύση πληρωμών και χάσουν τα λεφτά τους όσοι μας δάνεισαν και να διασωθούν και οι τράπεζες, ώστε να μη χάσομε κι εμείς τις καταθέσεις μας.
Ομως για να περιοριστεί το δημόσιο χρέος και συνεπώς η ανάγκη για νέα υπέρογκα δάνεια, προϋπόθεση είναι η εξάλειψη των δημοσίων ελλειμμάτων. Και αυτό μόνο με δραματικές περικοπές κρατικών δαπανών και περιορισμό του στρατού των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων και της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό όμως συνεπάγεται περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση της .....

ROUS:"Εξαιρέσεις" (Δ. Αβραάμ:"Έκανα καριέρα χάρη στο YouTube!")


ROUS: 400.000 «Εξαιρέσεις»
«Το ξέρεις, μ΄ αρέσεις/ Μα μη με πιστέψεις/ Σ΄ αυτόν τον κόσμο που μόνος μου ζω/ Δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο εξαιρέσεις». Κάπως έτσι συστήθηκε στο κοινό του Διαδικτύου (ΜySpace, Jumping Fish της Cosmote, Υoutube). Ζούσε στη Ρώμη, όταν το 2006 ανέβασε στην προσωπική ιστοσελίδα του τα πρώτα τραγούδια του. Το κομμάτι «Εξαιρέσεις» είχε 3.000 ακροάσεις ύστερα από δύο χρόνια που ήταν «κρεμασμένο» στο δικό του MySpace, μετά στο Jumping Fish μέσα σε τέσσερις εβδομάδες έφθασε στις 20.000 ακροάσεις, έκανε 400.000 «χτυπήματα» στο ΥouΤube και...

Διάσημα φετίχ στο σφυρί

Ποιος άραγε είναι διατεθειμένος να πληρώσει εκατοντάδες δολάρια για να αποκτήσει μια ακτινογραφία θώρακος της Μέριλιν Μονρόε; Παρά τη δημόσια κατακραυγή, οι δημοπρασίες με ό,τι χρησιμοποίησαν, φόρεσαν, άγγιξαν, φίλησαν- ακόμη και λέρωσαν- οι διασημότητες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και τα χρήματα των φανατικών
Eρωτας με τις διασημότητες που αγιοποιούνται από τα media ή παθολογικής φύσης υστερία που οδηγεί σε κατασπατάληση χρημάτων; Το μέτρο μάλλον έχει χαθεί όπως αποδεικνύει η επερχόμενη δημοπρασία τού, ειδικευμένου στα σουβενίρ των σταρ, οίκου Julien΄s Αuctions. Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν στο Λας Βέγκας στις 26 και 27 Ιουνίου είναι και δύο ακτινογραφίες της Μέριλιν Μονρόε, η μία θώρακος και η άλλη λεκάνης, που υπολογίζεται να ......

Kάθε ιατρικό λάθος έχει «κόστος» 305.000 ευρώ

Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Στα 30 δισ. δολάρια ετησίως ανέρχεται το κόστος των ιατρικών λαθών στην Αμερική, στη Βρετανία το αντίστοιχο ποσό φτάνει στα 400 εκατ. λίρες, ενώ στα καθ’ ημάς η έως τώρα «καταμέτρηση» δείχνει –αναλογικά– εξίσου σοβαρή εικόνα.
Μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτυπωθεί το πρόβλημα και στη χώρα μας, έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που διεξάγει έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Η ερευνητική ομάδα, ωστόσο, έκανε ήδη μια διεξοδική ανάλυση του περιεχομένου 259 αποφάσεων, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων, σε υποθέσεις εκδίκασης ιατρικής ευθύνης κατά τα τελευταία 10 έτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μέση αποζημίωση για .....

Ο Barack Obama κήρυξε στο Cooper Union (NYCity) εκστρατεία χαλιναγώγησης της Wall Street

Obama Visits New York City To Discuss Financial Regulatory ReformU.S. President Barack Obama speaks at Cooper Union in New YorkU.S. President Obama speaks to an audience about Wall Street reforms at Cooper Union in New York

April 22, 2010 / / Obama directly challenged Wall Street / / REUTERS/Natalie Behring (UNITED STATES - Tags: POLITICS PROFILE BUSINESS)
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Γουόλ Στριτ
Το σούπερ σκάνδαλο της Goldman Sachs θέτει στην ημερήσια διάταξη τη χαλιναγώγηση του «καπιταλισμού - καζίνο»
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στο Οβάλ Γραφείο τον γερουσιαστή Κρίστοφερ Ντοντ και τον βουλευτή Μπάρνι Φρανκ, επικεφαλής των επιτροπών του Κογκρέσου που επιβλέπουν το τραπεζικό σύστημα. Μια μέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υπογράψει στο ίδιο γραφείο τον ιστορικό νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Με τον αέρα αυτής της σημαντικής επιτυχίας, έθεσε στους επιτελείς των Δημοκρατικών τον επόμενο στόχο: Να προωθήσουν το συντομότερο δυνατό τη ......

Απεβίωσε ο Αντώνης Καρκαγιάννης

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε από καρκίνο ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης.

Δούλεψε στο Φως των Σπορ ως διορθωτής και στην Καθημερινή ως συντάκτης ύλης, αρχισυντάκτης, διευθυντής συντάξεως και διευθυντής, συνεργάτης του Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτού της νέας Καθημερινής.
Η σορός του θα μεταφερθεί προς αποτέφρωση, χωρίς καμία τελετή θρησκευτική, πολιτική ή άλλη.

Freestyle motocross στην Γκίζα

Czech freestyle motocross rider Pilat jumps during a training session in CairoCzech freestyle motocross rider Pilat jumps during a training session in front of the Sphinx at the Giza pyramids in Cairo
Ο Τσέχος motocrosser Petr Pilat κάνει freestyle μπροστά από την Σφίγγα. Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του Red Bull X-Fighters World Tour, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Γκίζα.
REUTERS/Flo Hagena/Global-Newsroom/Handout (EGYPT - Tags: SPORT MOTOR RACING) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Απλή και εντυπωσιακή η Sam Cam!

Glam Sam Cam! Samantha Cameron, wife of Britian's new Prime Minister, drops the kids off at school in LondonGlam Sam Cam! Samantha Cameron, wife of Britian's new Prime Minister, drops the kids off at school in LondonGlam Sam Cam! Samantha Cameron, wife of Britian's new Prime Minister, drops the kids off at school in London

Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Samantha Cameron (Sam Cam την αποκαλούν τα βρετανικά media) πήγε τα παιδιά στο σχολείο και φυσικά οι φωτογράφοι δεν την άφησαν από τους φακούς τους.
Photograph: PacificCoastNews - Content © 2010 PacificCoastNews All rights reserved.

Ενας «Ρομπέν» στις Κάννες

Η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ αφηγείται την ιστορία που οδήγησε στον μύθο

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΠΟΧΗΣ
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Ερμηνεία: Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Ουίλιαμ Χερτ, Μαρκ Στρονγκ, Μαξ φον Σίντοφ.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Η οικονομική κρίση και η παγκόσμια ανησυχία δεν αφήνουν ανεπηρέαστο ούτε και το Φεστιβάλ των Καννών. Η εορταστική ατμόσφαιρα της χθεσινής έναρξης ήταν, όπως και πέρυσι, πεσμένη σε τόνους. Η έλλειψη αισιοδοξίας φαίνεται και από την κίνηση της αγοράς.
«Στεγνή» τη χαρακτηρίζουν στις ειδικές εκδόσεις τους τα μεγάλα κινηματογραφικά περιοδικά, όπως το Variety, σημειώνοντας ότι...

Ο Κάμερον στο πρώτο του Υπουργικό Συμβούλιο

Britain's Prime Minister David Cameron leads his first cabinet meeting at number 10 Downing Street in LondonBritain's Prime Minister David Cameron leads his first cabinet meeting at number 10 Downing Street in LondonBritain's Prime Minister, David Cameron, leads his first cabinet meeting at number 10 Downing Street in London
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron προεδρεύει του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησής του στο νούμερο 10 της Downing Street.
REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN - Tags: POLITICS)- Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ξεκινησαν οι κατεδαφισεις αυθαιρετων….

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς...

«Ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν την ερχόμενη Δευτέρα με την Αλ. Παπαρήγα και πιθανότατα την Τρίτη με τον Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να αναζητηθούν πεδία ελάχιστης συνεννόησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ (ενδεχομένως και για το ασφαλιστικό), πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις μετά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η τακτική αυτή της Ρηγίλλης αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων αφού στελέχη, όχι μόνο όσα κινούνται πέριξ της κ. Μπακογιάννη, αλλά και κάποια από αυτά που έως σήμερα στήριξαν τις επιλογές του κ. Σαμαρά, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την εν γένει πολιτική του κόμματος υποστηρίζοντας ότι «η συμπόρευση με τα κόμματα της Αριστεράς απομακρύνει τη ΝΔ τόσο από τον ζωτικό πολιτικό της χώρο, όσο και από τη φιλελεύθερη ιδεολογία της». (Πηγή: «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», Πέμπτη 13 Μαΐου 2010)

Σχόλιο «περιοδικού»: Άντε, Αντώνη, σε βλέπω τελικά να κάνεις τη «Νέα Νέα Δημοκρατία»… ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά φυσικό να είναι να διαγκωνίζεστε με τον Αλέξη ποιος θα… καταφέρει να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές!...! Ίσως, εάν κατεβείτε και με κοινό ψηφοδέλτιο, να έχετε καλύτερες πιθανότητες…

Ψήνεται!...!

Η επίσκεψη Ερντογάν και τα...γιουσουφάκια!

Μέχρι και event στο Facebook δημιούργησαν τα συμπαθή φασιστάκια της Ακροδεξιάς δυσφημίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.
Η επέλαση των αναρχικών ομάδων δημιούργησε μια ανάγκη "απάντησης" από την πλευρά των εθνικιστών των οποίων πλέον η δράση είναι αρκετά συχνή ενώ κάποιες φορές ευνοείται κι από περιφερειακές δομές του πολιτικού συστήματος.
Είδαμε πριν λίγες μέρες τον Καρατζαφέρη να προβλέπει τις αντιδράσεις αυτές από το δελτίο του Mega, μάθαμε ότι ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χ.Λαζαρίδης συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο «Αντίσταση στον νεο-οθωμανισμό» ενώ μέχρι και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου υπέγραψε κατά της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού (εδώ).

Οι αντιδράσεις αυτές είναι απόλυτα φυσιολογικές. Η απομυθοποίηση του αιμοσταγούς Τούρκου στα σύνορα θα στερήσει από τις ομάδες αυτές τον λόγο ύπαρξης τους. Περαστικά...

Ένα ταξίδι που μόλις τελείωσε…

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με την πολιτική, ξέρει πως είναι μια ερωτική σχέση... Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός θυελλώδους έρωτα που κρατάει χρόνια και αλλάζει τη ροή της ζωής μας. Ένας τέτοιος μεγάλος έρωτας υπήρξε και για μένα η Νέα Δημοκρατία! Μπήκα στη ζωή της (ή μπήκε στη δική μου, αν προτιμάτε) κι έλεγα πως θα μείνουμε μαζί για πάντα... Οι χαρές διαδέχονταν τις λύπες και αντίστροφα, οι αγωνίες για το αύριο όμως πάντα κράταγαν το «ζευγάρι» ενωμένο... Ακόμα κι οι μικροκαβγάδες, είχαν τη γλύκα τους και πάντα σε πολιτισμένο ή μη κλίμα λύνονταν όλες οι διαφωνίες... Έρχεται όμως μια στιγμή, που αυτό που βλέπεις και ζεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σε γοήτευσε αρχικά και αγάπησες στην πορεία...
Για να μιλήσω λίγο με πιο πολιτικούς όρους, μπορεί τα πρόσωπα να μην είναι ποτέ πάνω από την Παράταξη, η Παράταξη όμως...

Ντόρα, περιμένω να με βοηθήσεις με την ψήφο μου...


Καλησπέρα από Νότια Αφρική.
Δυστυχώς δεν βλέπω όλα τα Ελληνικά κανάλια πλην της ΕΡΤ. Παρ' όλα αυτά θέλω να κάνω ένα σχόλιο.
Η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Την Σκότωσε ο Ανηψιός του, επίσης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το Πτώμα της παρέλαβε ο Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης του 2% και αντί να χρησιμοποιήσει την φαντασία του για νέο όνομα προσπαθεί να την ξαναζωντανέψει μέσα απ' το βαθύ κόμμα που έχει περιέλθει. Εγώ ονομάζω το κόμμα του, "ΝΕΑ ΣΑΜΑΡΟΚΡΑΤΙΑ".
Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση μετά από 48 πιστά χρόνια να ξαναψηφίσω αυτό το κόμμα περιμένω εσένα Ντόρα να με βοηθήσεις με την ψήφο μου.
Αλλιώς για πρώτη φορά σε όλα τα χρονια της ζωής μου θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Την τελευταία φορά ψήφισα ΛΑΟΣ επειδή είδα που πήγαινε το κόμμα...

Πέτρος-Ιωάννης Σπεντζούρης

πηγή: //facebook//

Να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο των Φιλελεύθερων Δυνάμεων της χώρας

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως η κατεξοχήν ηγετική μορφή του φιλελεύθερου χώρου, είναι η μόνη πολιτικός η οποία μπορεί να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε το όνειρό μας για ένα σύγχρονο φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα, το όνειρο όλων των φιλελεύθερων δυνάμεων αυτής της χώρας, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Αν όχι τώρα, πότε;

Αλέξανδρος Μαντζούτσος

πηγή: //facebook//