Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα:"Θα τα καταφέρουμε"

Σχολεία του Ηρακλείου επισκέπτηκε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.Η κ. Μπακογιάννη, αφού ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά καλή σχολική χρονιά, έκανε και πολιτικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ζηλεύω του σταυραετού

Υποψήφιος της ΝΔ στον Πειραιά ο Μιχαλολιάκος ...!

Αφού είδαν κα απόειδαν τιμωρούν τον Μιχαλολιάκο δια της καθόδου του στις εκλογές. Ο Πειραιάς πρόκειται να στείλει άλλο ένα ηχηρό μήνυμα στους ακροδεξιούς μυστικοσυμβούλους που θέλουν να … καθαρίσουν την παράταξη με γραφικούς τύπους και μιχαλολιάκους! Αναμένεται όλες οι προσωπικές επιλογές του Αρχηγού Αντώνη να υποστούν πανωλεθρία. Όσο για τον θλιβερό Μιχαλολιάκο έχει να φάει πολύ κράξιμο! Δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας ούτε αυτή η επιλογή!

Μεγάλη επιτυχία είχε η επίσημη πρώτη της «Μάχης για την Κρήτη»

Πολύς κόσμος που δεν έφτανε να χωρέσει στην αίθουσα Ανδρόγεω, παλμός, ενθουσιασμός και πολύ επιτυχημένη η όλη εκδήλωση. Στην ουσία παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη της «Μάχης για την Κρήτη» και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες. Παρά του ότι δεν έγινε ιδιαίτερη προετοιμασία, ο κόσμος προσήλθε για να δει από κοντά τους υποψήφιους του συνδυασμού. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί απ΄το μέσο της εκδήλωσης.

Kατάργηση 500.000 θέσεων εργασίας και στο δημόσιο τομέα της Κούβας

A man reads a newspaper with a picture of former Cuban leader Fidel Castro on the front page in Havana August 9, 2010. Former President Castro addressed Cuba's parliament in his first public government act in four years on Saturday, and appealed to world leaders, including U.S. President Barack Obama, to avoid a nuclear war. It was his first participation in a public government meeting since 2006, when intestinal surgery forced a lengthy absence. Headline reads: 'Eternally Fidel'. REUTERS/Desmond Boylan (CUBA - Tags: SOCIETY POLITICS)Η Κούβα θα καταργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία εργαζομένων της Κούβας (CTC).
Το μέτρο θα εφαρμοστεί «άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε .......

Σηκώθηκαν οι σταυραετοί της Κρήτης


Η "Μάχη για την Κρήτη" ξεκινά τον αγώνα της, για τις Περιφερειακές εκλογές, από σήμερα και υιοθετεί ως σύμβολο τον σταυραετό σε κόκκινο περίγραμμα. Ο σταυραετός ως σύμβολο είναι δεμένος με τους θρύλους και τις παραδόσεις του νησιού και αποτελεί μαζί με την πέρδικα σταθερό μοτίβο στις παραδοσακές τέχνες και στις μαντινάδες:

Ζηλεύω του σταυραετού
απου πετά στα νέφη
και παίζει με τσι αστραπές
και με τ' αστροπελέκια.....

Νέα από το μέτωπο κατά της οικογενειοκρατίας. Σειρά έχει ο Γκιουλέκας!

Παρόλο τον αδυσώπητο πόλεμο του αρχηγού του, του Α.Σαμαρά με την οικογενειοκρατία, βαθειά οικογενειοκρατικό λένε οι πληροφορίες μας πως θα είναι το ψηφοδέλτιο του Κώστα Γκιουλέκα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου ο οποίος έλεγε για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του:
«θα κρίνουμε τους πάντες με βάση τις ........

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής"

Κυρία Μπακογιάννη, η φετινή ΔΕΘ συμπίπτει με μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα. Τι περιμένετε από τις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου στην Εκθεση, να συνεχίσει στη γραμμή της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας ή να ανοίξει λίγο τη στρόφιγγα των παροχών;
Επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να σκέφτεται με τέτοιου είδους ψευτοδιλήμματα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: τώρα στην Ελλάδα απαιτούνται ριζικές αλλαγές, θα έλεγα ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών. Αλλαγές που να ζωντανεύουν την ανάπτυξη, να δίνουν ρευστότητα στην αγορά, να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο να καταπιέζουν τη σημερινή υστέρηση. Χρειάζεται τόλμη, όχι απλώς για τον περιορισμό του ελλείμματος, αλλά και για τη .........

Βραβεία 67ου Φεστιβάλ Βενετίας

Sofia Coppola
Η κριτική επιτροπή της Βενετίας, με επικεφαλής τον Κουέντιν Ταραντίνο και μέλη τους Guillermo Arriaga, Ingeborga Dapkunaite, Arnaud Desplechin, Danny Elfman, Luca Guadagnino, Gabriele Salvatores, έχοντας δει και τα εικοσιτέσερα φιλμ του διαγωνιστικού, αποφάσισε τα Βραβεία να δοθούν ως εξής:........................

Η γαλάζια γραβάτα του Γιωργάκη

Greece's Prime Minister George Papandreou delivers a speech during a news conference in Thessaloniki September 12, 2010. REUTERS/Grigoris Siamidis  (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT)Greece's Prime Minister George Papandreou delivers a speech during a news conference in Thessaloniki September 12, 2010. REUTERS/Grigoris Siamidis  (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT)Greece's Prime Minister George Papandreou delivers a speech during a news conference in Thessaloniki September 12, 2010. REUTERS/Grigoris Siamidis  (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT IMAGES OF THE DAY)
Εντάξει διαφωνούμε με την πολιτική Παπανδρέου, διαφωνούμε όμως και με την εθνίκ αισθητική της γραβάτας του, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο. Γαλάζια γενιά το έπαιξε ο Γιωργάκης με σήμα τη γραβάτα.
Το κακό ήταν ότι δεν ταίριαζε καθόλου και δεν έκανε κοντράστ με το σκηνικό. Αποτέλεσμα, ο πρόεδρος να φαίνεται ανιαρός κα να ακούγεται κουραστικός. Μια κόκκινη γραβάτα παρεξάμπλ, θα έκανε τη διαφορά και θα φαινόταν πιο συμπαθητικός, παρά την πίεση που δέχτηκε. Κάποιος θα έπρεπε να ενημερώσει τον πρόεδρο ότι η γαλάζια γραβάτα θα ήταν υπερβολική σε ένα γαλάζιο ντεκόρ και θα είχε στο υποσυνείδητο αντίθετα αποτελέσματα μια και το μάτι κουράζονταν!

Η κότα


Κάντε κλίκ εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση. (Μέγεθος αρχείου: 0.49MB)
 

Έτσι και ο χάρτης, το βράδυ των εκλογών, είναι πράσινος …..

  • Ο Σαμαράς θα καταγγείλει την οικογενειοκρατία που "τόσο πολύ" έχει πολεμήσει;
  • Τα βαρίδια που έχει υιοθετήσει εξ’ ολοκλήρου;
  • Τα φέουδα που έχει πλήρως αποκαταστήσει
  • Τα βιλαέτια που τον λιβανίζουν μέρα νύχτα;
  • Την καραμανλική πενταετία που έχει παντελώς αθωώσει;
  • Τη Ντόρα που έχει ο ίδιος εκδιώξει από το κόμμα;
  • Το ΠΑΣΟΚ που δεν στηρίζει όπως πρέπει τον φίλο Αντώνη;
  • Το Φούφουτο που έτσι κι’ αλλιώς δεν ξέρει κανείς ποιός είναι;
  • Κανένα! Θα έχει για άλλη μια φορά βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει εκλογές! Δεν είναι η πρώτη έτσι;

Περίεργα κράνη...

Smiley Helmet




"Η Lady Gaga είναι ανέραστη, αρρωστημένη και κατασκευασμένη"

Με πολλά κοσμητικά επίθετα στόλισε τη Lady Gaga η διανοούμενη και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Τεχνών της Φιλαδέλφεια, Camille Paglia. .........

Σήμερα ξεκινά η ….. Μάχη της Κρήτης

Στις 06:00 το απόγευμα από την Αστόρια Ηρακλείου
Το απόγευμα ο Δ. Γιαννουλάκης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του στο ξενοδοχείο Αστόρια του Ηρακλείου.
Και το όνομα του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη».
Θα τον πλαισιώνουν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Ν. Σερμάκης και Γ. Παπαβασιλείου για το Ηράκλειο και το Λασίθι αντίστοιχα. Επίσης ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ρεθύμνου και νυν δήμαρχος Αρκαδίου Μανώλης Μανωλακάκης, θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Δημήτρη Γιαννουλάκη στο νομό Ρεθύμνης. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, γιατρός Μανώλης Παπαδάκης, αναμένεται να είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στα Χανιά. Προσδοκά επίσης να τον ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη από τη ΝΔ όπως έκανε χθες και η κ. Μαρία Λυδάκη που παραιτήθηκε από την ΚΕ του κόμματος…

«Οι συνταξιούχοι δικαιούνται με βάση το μνημόνιο αυξήσεις 3% για το 2011 τις οποίες οφείλει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση.»

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη ΔΕΘ δήλωσε ότι πρόθεση του είναι να στηρίξει τους συνταξιούχους «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας». Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Παπανδρέου έχει δυνατότητες, αν αποφασίσει να διαπραγματευτεί με αποτελεσματικό τρόπο με την τρόϊκα, να ενισχύσει το εισόδημα των συνταξιούχων.
Τόσο στο μνημόνιο όσο και στο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται για το 2011 η ..........

Ανήλικοι είχαν ρημάξει τα ψυγεία περιπτέρων!

Αδυναμία στα....ψυγεία των περιπτέρων, είχαν δύο ανήλικοι 14 ετών, οι οποίοι, την Πέμπτη, άρπαξαν από τα ψυγεία δύο γειτονικών περιπτέρων, στο Ηράκλειο Κρήτης διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα και ..............

«Δώστε την Ελλάδα μας πίσω»

Μου κίνησε την περιέργεια: τι εννοούσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σαμαράς όταν, σε ομιλία του στη Λέσβο, τον περασμένο Ιούλιο, ανέκραξε: «Δώστε την Ελλάδα μας πίσω»; Σε ποιον απευθυνόταν; Ποιος πήρε την Ελλάδα για να τη ζητήσουμε πίσω;
Διαβάζω το κείμενο της ομιλίας του για να μάθω. Δεν γίνομαι σοφότερος. Ανακαλύπτω όμως τι εννοεί ο ομιλητής όταν .......

Πλαφόν στα καύσιμα για την αποφυγή αισχροκέρδειας

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι ανώτατες τιμές πώλησης των καυσίμων με κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφεται από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν χθες Κυριακή στα πρατήρια πώλησης καυσίμων.
Στο 1,473 ευρώ το λίτρο καθορίστηκε η ανώτατη τιμή για την ........

Απογοητευμένοι οι νέοι ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό

Τι έδειξε έρευνα της εταιρείας “Pulse” για λογαριασμό της ΟΝΝΕΔ ......................

Στα ύψη το καλάθι της νοικοκυράς!

Στα 2.072,44 ευρώ σκαρφάλωσε τον Αύγουστο του 2010 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 που κόστιζε 1962,77 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, σημειώνοντας αύξηση 109,67 ευρώ, ποσοστό 6%. Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
α) 20% της ομάδας ''Αλκοολούχα ποτά και καπνός''
β) 17% της ομάδας ''Μεταφορές''
γ) 8% της ομάδας ''Στέγαση'',
δ) Κατά 4% της ομάδας ''Επικοινωνίες''

Η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα στον αγιασμό στα δημοτικά της παλιάς Ακαδημίας

Τηλεγράφημα της Ντόρας προς τον Ερντογάν

Recep Tayyip Erdogan, Prime Minister and leader of Turkey's ruling Justice and Development Party (AKP), addresses during a news conference in Istanbul September 12, 2010. Turkish voters on Sunday approved constitutional reforms that the government says will strengthen the Muslim nation's democracy and help its candidacy for the European Union. The winner today was Turkish democracy, Prime Minister Tayyip Erdogan told followers as he declared victory in Istanbul. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY - Tags: POLITICS ELECTIONS)Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν το ακόλουθο τηλεγράφημα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Δεχθείτε παρακαλώ τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για το μεγάλο επίτευγμα να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης πλειοψηφίας του τουρκικού λαού, στην προσπάθειά σας να εκσυγχρονίσετε το Σύνταγμα και να διευρύνετε τη δημοκρατία στην χώρα σας.
Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Οι φίλοι της χώρας σας ευλόγως μπορούν να ελπίζουν τώρα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μείζονα βήματα που θα ανοίξουν τελικά τον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας σας.»

Λαός με φιλοσοφία κατσαρίδας

Όλοι μας φταίνε,οι ξένοι,οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες,οι δικοί μας,οι διπλανοί,οι από πάνω και οι από κάτω μας.
Απορρίπτουμε κάθε άλλη άποψη αν δεν συμφωνεί πλήρως με την δική μας,είμαστε οι εξυπνότεροι,οι καλύτεροι,οι πρώτοι................

Πρώτη μέρα σχολείο!

 
Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές
επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία.
Άντε ρε καλή χρονιά!

Γαλλία: Τιμωρία για εταιρίες που αμείβουν λιγότερο τις γυναίκες

Την τιμωρία των εταιρειών που αμείβουν λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους από τους άνδρες συναδέλφους τους προβλέπει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση......................

Μικρή αγγελία για εργασία σε... οίκο ανοχής!!!

Άνοιξε και η αγορά εργασίας !Ρε δεν πάμε καλά....Βάλτε την Τζούλια στον ΟΑΕΔ ....για ταχύρρυθμη εκπαίδευση. ................

ΟΑΕΔ: Ειδικό εποχικό βοήθημα

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους..........

Ο Σαμαράς στο χορό του Ζαλόγγου…

Φόρα… κατηφόρα ανάλογη μ’ εκείνη που ακολούθησε την προδοσία του 1993 έχει πάρει ο πρόεδρος της ΝΝΔ, Αντώνης Σαμαράς... Η μία μετά την άλλη οι κρίσιμες και κεντρικές στρατηγικές του επιλογές δέχονται την ηχηρή αποδοκιμασία της κοινής γνώμης, όπως γλαφυρά αποτυπώθηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Τόσο τα πρόσωπα (με τρανταχτή περίπτωση τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια) όσο και οι πολιτικοί στόχοι αμφισβητούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Κικίλιας κινδυνεύει να μην περάσει ούτε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, γεγονός πρωτόγνωρο για τη ΝΔ!!!
Από την άλλη, η στρατηγική «κατά του μνημονίου» δεν πείθει ούτε ένα στους πέντε πολίτες που ερωτήθηκαν! Οι ψηφοφόροι προκρίνουν τα προσωπικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων παρά τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο. Πρόκειται σίγουρα για μια ιστορική ωρίμανση των κριτηρίων του λαού που στέκεται εμπόδιο στις λαϊκίστικες κορώνες του Σαμαρά και των ακρονεοδεξιών μυστικοσυμβούλων του.
Ήδη, κορυφαία στελέχη -ακόμη και του «σαμαρικού» πυρήνα- άρχισαν να...