Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Λαός με φιλοσοφία κατσαρίδας

Όλοι μας φταίνε,οι ξένοι,οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες,οι δικοί μας,οι διπλανοί,οι από πάνω και οι από κάτω μας.
Απορρίπτουμε κάθε άλλη άποψη αν δεν συμφωνεί πλήρως με την δική μας,είμαστε οι εξυπνότεροι,οι καλύτεροι,οι πρώτοι................


Στην δουλειά μας όλοι είναι ανίκανοι,τεμπέληδες,αργόσχολοι,και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να τους ξεπεράσουμε,τους κατακρίνουμε για την απόδοση τους κρυφά φυσικά γιατί δεν έχουμε τα κότσια και την ευθύτητα να μιλήσουμε μπροστά τους,ζηλεύουμε το αμάξι η την γκόμενα τους,παλεύουμε να τους φτάσουμε ενώ γνωρίζουμε ότι δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να τους κατηγορούμε.

Όλοι είναι κλέφτες και φοροφυγάδες,και όμως κι εμείς δεν νοιαστηκαμε να ζητήσουμε απόδειξη από κάθε τι που πληρώσαμε,προσπαθήσαμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να επιβαρυνθουμε το ποσό που παίρνει το κράτος από εμάς.

Μας ενοχλεί η καλοπέραση του διπλανού μας,ακόμη και όταν εμείς περνάμε καλά,έστω και με λιγότερα χρήματα,μας ενοχλεί το σπίτι του,μας ενοχλούν τα παιδιά των άλλων όχι όμως όταν οι άλλοι ενοχλούνται από τα δικά μας παιδιά.

Η συμπόνοια μας για τον δίπλα σταματάει αν τύχει και μας οφείλει πάνω από ένα ευρώ,οι άνεργοι,οι ηλικιωμένοι είναι ένα βάρος που δεν μας αφορά,το κράτος είμαστε εμείς και όσα είναι της απόλυτης αρεσκειας μας.
Μας νευριάζει ο οπαδός της άλλης ομάδας,οποιος έχει διαφορετική πολιτική άποψη απο εμας,ο Χριστιανός αν εμεις δεν πιστεύουμε.

Ζηλεύουμε τον μισθό του διπλανού μας,γι'αυτο χαρήκαμε που κόψανε τόσα λεφτα απο τους δημοσιους υπαλλήλους αλλά δεν μας αρέσει που  έκοψαν απο την σύνταξη της μαμάς που ειχε δουλέψει 16 χρόνια στο δημοσιο και επαιρνε 2000 ευρω τον μήνα.

Το κρατος αν και ξεφτίλα μας χρωστάει παντα ενω εμεις ποτέ,καλύτερα να τα ξοδέψουμε σε ακριβα ρούχα,αυτοκίνητα,σπίτια παρα να τα πάρει αυτο,νοιώσαμε ανακούφιση που καταφέραμε να βγάλουμε ολα τα χρήματα μας παράνομα ή νόμιμα στο εξωτερικό και γλυτώσαμε την κρίση και την πιθανή πτώχευση.

Ειμαστε πάντα ανώνυμοι,γραφουμε στα ιστολόγια να περναει η ώρα μας,βρίζουμε και εκεί και ξεπερναμε τον θυμό μας για όσα δεν καταφέραμε στην ζωη μας,όλοι να πεθανουν,να εξοριστούν,να σβήσουν.

Με οποιο καθεστώς ειμαστε πάντοτε παρόντες,αγαπημένοι,δοσιλογοι,ρουφιάνοι,καταδοτες,αρκεί να επιβιώσουμε,ζούμε για εμάς και μόνο.

Ειπε ο Θεός στον Ελληνα..
Πες μου μια ευχή που θες να σου πραγματοποιήσω
και απανταει εκείνος
Ο διπλανός μου έχει μια κατσίκα
Θες και εσυ μια απαντάει ο Θεος?

Οχι θέλω να σκοτώσεις την κατσίκα του διπλανού μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :