Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γαλλία: Τιμωρία για εταιρίες που αμείβουν λιγότερο τις γυναίκες

Την τιμωρία των εταιρειών που αμείβουν λιγότερο τις γυναίκες υπαλλήλους από τους άνδρες συναδέλφους τους προβλέπει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση......................


Ο υπουργός Εργασίας, Ερίκ Βερτ, έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις ότι κάνει διακρίσεις κατά των γυναικών, υποχρεώνοντάς τις να εργάζονται περισσότερα έτη σε σχέση με τους άνδρες για να συμπληρώσουν τα συντάξιμα χρόνια. Με τη διάταξη αυτή, επιχειρεί να δώσει μια απάντηση στους επικριτές του.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα χρόνια εργασίας, σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, το πρόβλημα είναι οι μισθοί: οι μισθοί των γυναικών είναι χαμηλότεροι σε σχέση με εκείνους των ανδρών που κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία και το κοινωνικό μας μοντέλο», δήλωσε ο Βερτ στο ραδιόφωνο Europe 1. «Στο σχέδιο μεταρρύθμισης προβλέπεται ότι θα τιμωρούνται οι εταιρίες που κάνουν μισθολογικές διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών με μέχρι και 1% του μισθολογίου τους» πρόσθεσε. Στη συνέχεια, πέρασε σε αντεπίθεση εναντίον των συνδικάτων και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλώνοντας ότι παραπλανούν τους ψηφοφόρους λέγοντας ότι μπορεί να αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι χωρίς αυτή την αύξηση του ορίου ηλικίας το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας θα χάνει 45 δις ευρώ το χρόνο μέχρι το 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια :