Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Οι "βουλισμένοι" χρόνοι...

«Βρε πώς τα ‘φέραν οι καιροί
κι’ οι βουλισμένοι χρόνοι
να κελαηδεί ο κόρακας
και να σιωπά τ’ αηδόνι»

Με αυτή την έξυπνη μαντινάδα επέλεξαν οι Κρήτες Βρακοφόροι να εκφράσουν την παγωμάρα και την έκπληξη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα τεκταινόμενα στο δημόσιο βίο της χώρας μας… Τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.
Οι χρόνοι είναι όντως «βουλισμένοι», καταραμένοι, γεμάτοι παραδοξότητα, χυδαιότητα, οξυμωρία και απέραντη ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο. Και αυτό κυριαρχεί στις καρδιές και τις συνειδήσεις των σκεπτόμενων Ελλήνων, που βλέπουν το πολιτικό σκηνικό να πορεύεται στο απόλυτο αδιέξοδο…
Από τη μια μεριά, καλούνται δήθεν να βγάλουν την Οικονομία από τη βαθειά κρίση και να αποσοβήσουν το βραχνά της Εθνικής Χρεωκοπίας εκείνοι που...

Το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς


Την πρώτη θέση ή μια από τις πρώτες θέσεις στους καταλόγους με τα 10 σπουδαιότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, καταλαμβάνει ο θάνατος του Michael Jackson.
Το παραπάνω video με τίτλο: Michael Jackson – “This Is It” έχει επιμεληθεί ο Spike Lee.

Άβατο το ταμείο της ΝΔ


Ακούγεται ότι υπάρχει τεράστια μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΝΔ. Ταμεία που κάποτε είχε τον πρώτο λόγο ο Ι. Βαρθολομαίος, αυτόν που ο Χριστοφοράκος ενέπλεξε στα μαύρα της Siemens. Τα τελευταία χρόνια το γαλάζιο ταμείο αποτελεί αποκλειστική ενασχόληση του Δασκαλάκη. Μόνον ο πρόεδρος και κάποιοι πολύ κολλητοί έχουν πρόσβαση σε αυτό. Σκέτη απογοήτευση πάντως μια και το ταμείον είναι πολύ μείον. Κακές γλώσσες λένε ότι ένα τμήμα του ταμείου καταναλώθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές αλλά τα πολλά ξοδεύτηκαν στην εκλογή του Σαμαρά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπεται κανένας να πλησιάσει τα ταμεία. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις πρωταγωνίστησε ο Μενέλαος. Πρωτοπαλίκαρο και αυτός του Σαμαρά, αποτυχημένος όμως από όποιον τομέα πέρασε. Για να τα έχει πάντως καλά μαζί του ο Αντωνάκης, στις επόμενες εκλογές αναμένεται να του προσφέρει εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας για να τον ευχαριστήσει εμπράκτως για το «έργο» του.

Σύστημα Σαμαρά εναντίον ... Σπηλιωτόπουλου

Για αρκετές μέρες, μόλις άκουγε κάτι στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, για τον ΕΟΤ ο Μαρκόπουλος , έπαιρνε κατευθείαν τηλέφωνο για να παρέμβει και να στηρίξει το «έργο» του. Ανύπαρκτο και κοστοβόρο φυσικά. Αλλά το είδε "πατριωτικά" μια και έπρεπε να δίνει εξετάσεις και στον Αντωνάκη, αφού το παίζει στρατηγός του. Υπόθεση … «καθαρό κούτελο»!
Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση (και πολύ καλά έκανε) να κλείσει γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, που κόστιζαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και δεν απέδιδαν όπως έπρεπε μια και ήταν γεμάτα κηφήνες. Ο Μαρκόπουλος θεώρησε φυσικό να παρεμβαίνει σε κάθε εκπομπή για να καταγγείλει την «κυβερνητική αναλγησία»!
Στην πραγματικότητα ο Μαρκόπουλος υποστήριζε τους κολλητούς του που είχε διορίσει στα 28 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με τριετείς ολόχρυσες συμβάσεις! Οι περισσότεροι από αυτούς τους κηφήνες έπαιρναν μισθούς .. .

Χατζηεμμανούλ:"Δεν θα πεινάσω"!...!

Χάρη μας έκανε που ήταν στον ΟΠΑΠ και τον πληρώναμε με xρυσούς μισθούς. Δυστυχώς αυτή ήταν η νοοτροπία των καραμανλικών golden boys...
Ο Χατζηεμμανουήλ ανήκει στην κατηγορία των κατεξοχήν golden boys. Όταν αναφέρεται η έκφραση τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι ανασύρουν την φάτσα του για να περιγράψουν αυτό το είδος ευνοούμενων και χρυσοπληρωμένων που δημιούργησε το αποτυχημένο πρώην Μαξίμου, υπό τον Καραμανλή. Ο Χατζηεμμανουήλ είναι αυτός που μοίρασε πολλά εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις ΟΠΑΠ, σε φιλικά sites και ιστολόγια. Συνήθως με αντάλλαγμα την στήριξη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές, όταν θα έρχονταν το πλήρωμα του χρόνου. Μάλιστα η «συγκυβέρνηση» Γιωργάκη – Αντωνάκη είδε ότι ....

Οι επαφές με τον Μιχαλολιάκο

Ο Μιχαλολιάκος, ο σκληρός δεξιός και ένας από τους στρατηγούς της σαμαρικής Ρηγίλλης, έχει ξεκινήσει επαφές με «υποψήφιους» δημάρχους. Σε μερικές μάλιστα περιοχές οι προτάσεις υπερβαίνουν το αναμενόμενο.
Ήδη από τις πρώτες επαφές φαίνεται ότι ο ρόλος του τομέα αυτοδιοίκησης χρειάζεται άτομο μετριοπαθές, κεντρώο και διαλλακτικό. Ο Μιχαλολιάκος ταυτίζεται στη συνείδηση των στελεχών, και έτσι είναι, ως γνήσιος λαϊκός δεξιός και αδιάλλακτος. Χαρακτηριστικά που προδικάζουν την αποτυχία του στον συγκεκριμένο τομέα.
Εκτός και αν πραγματικός του στόχος είναι η Δημαρχία του Πειραιά, όπου πιστεύει ότι ... έχει να δώσει πολλά!
Στη ΝΔ είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι προσωπικές στρατηγικές να καπελώνουν το κομματικό συμφέρον με "πρόσχημα" τον εθνικισμό. Οι περισσότεροι στρατηγοί και ιδίως οι σαμαρικοί όταν στο παρελθόν διαφωνούσαν, είχαν ως κίνητρο τις καρέκλες, τις θέσεις και τα προσωπικά βολέματα! Στην ίδια σχολή ανήκει και ο Μιχαλολιάκος. Θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες της Δεξιάς και ως εκ τούτου ο κάθε πρόεδρος υποχρεούται να τους έχει δίπλα του!...!

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο Άρης

Δεν μπορεί να χωνέψει ο Άρης ότι ο πρόεδρος Αντώνης ζορίστηκε τόσο πολύ να τον δει παρά το δήθεν προγραμματισμένο τους ραντεβού, όπως επίσης ότι δεν του έδωσε καμία θέση στη νέα ΝΔ. Τη σαμαρική. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι στις επιλογές του προέδρου προηγούνται οι κατά καιρούς εμπλεκόμενοι στην ηγεσία της ΠΟΛΑΝ και οι μυστικοσύμβουλοι που πολλοί εξ’ αυτών, δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία της ΝΔ. Αφήνει στο περιθώριο ένα κομμάτι της ηγετικής ομάδας της ΝΔ και χρησιμοποιεί αυτό το κομμάτι που ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου για την ήττα της ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.Το χειρότερο πάντως είναι ότι δεν προβλέπεται στο εγγύς μέλλον θέση για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στην χώρα, και γίνεται πιο χειμωνιάτικο, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ...

Επικίνδυνα παιχνίδια

.
.

cholomontas.blogspot

Ο Κολοκοτρώνης και ο Σαμαράς


kopernikos.blogspot

Για «κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας» κατηγορούν οι τουρκικές αρχές τρία άτομα

Τους παρακολουθούσαν ένα χρόνο
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους πολίτες, ισχυριζόμενες ότι διενεργούσαν «κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας», αναφέρουν το Σάββατο δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τρεις άνδρες, που παρακολουθούνταν εδώ και περίπου ένα χρόνο από την ...

Τουρκία:23 ηγετικά στελέχη των Κούρδων στη φυλακή


Κύμα διώξεων και συλλήψεων σε ολόκληρη την Τουρκία
Κατηγορίες για «σχέσεις» με αντάρτες απαγγέλθηκαν σε 23 ηγετικά στελέχη Κούρδων της Τουρκίας από δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ.
Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι ...

Παλαιστίνια παιδιά διαδηλώνουν στη Λωρίδα της Γάζας


.... στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν την Αίγυπτο ότι παρεμποδίζει βοήθεια με φάρμακα και τρόφιμα να φτάσει στη Λωρίδα. Καταγγέλλουν ότι δεν επιτρέπουν να ...

«Ισλαμικό πένθος» για το Σεχέλ Μεντάρ


Οι φωτογραφίες είναι από το Δυτικό Ιράν (σιίτες) όπου ο κόσμος συμμετέχει πάνδημα στην ισλαμική τελετή πένθους που λέγεται Σεχέλ Μεντάρ. Τιμάται ο θάνατος του ιμάμη Hussain, εγγονού του Μωάμεθ, κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου που λέγεται Μουχαρράμ.

Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά


Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έξι Παλαιστίνιους σε δυο διαφορετικά επεισόδια χθες στην Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις χειρότερες ημέρες βίας των τελευταίων μηνών.
Οι Ισραηλινοί παραδέχθηκαν ότι ...

Να διενεργηθεί έρευνα για το θάνατο των ναυτικών του Aegean Wind

Ζητά με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, θεωρώντας απαράδεκτο, πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση «να αθωώνει την εταιρία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα».
Οι εργαζόμενοι πρέπει «να απαιτήσουν την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τόσους συναδέλφους τους στο θάνατο και την τιμωρία των ενόχων καθώς και την προστασία των οικογενειών των θυμάτων, ελλήνων και αλλοδαπών».
Η πολιτική που υπηρετεί την ...

Μουρμούρες για Μαρκόπουλο

TΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ

Στη Ρηγίλλης έχουν ξεκινήσει τα νευράκια με τις πρωτοβουλίες του "πρωτοκλασάτου" πολιτικού!

Μετά από τις τελευταίες πατάτες του, προχώρησε και σε ακόμα μια που δυσαρέστησε πάρα πολύ τον "Πρόεδρο"...

Ο Μαρκόπουλος έλειπε από τη βουλή στα πιο σημαντικά σημεία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, γνωστός συνεργάτης του Σαμαρά, "υπεύθυνος" για το "μάζεμα" της κοινοβουλευτικής ομάδας σε έντονο τόνο είχε πει "μα που διάολο είναι ο ...

Μια από τις κόρες του Μπιν Λάντεν, η Ιμάν .... δραπέτευσε


Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη ενημέρωσε τις ιρανικές αρχές ότι μία από τις κόρες του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, βρίσκεται στην πρεσβεία και θέλει να φύγει από το Ιράν.
Οι Times ανέφεραν προχθές ότι ορισμένοι στενοί συγγενείς του Μπιν Λάντεν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ζουν σε ένα μυστικό συγκρότημα στο Ιράν.
Μία από τις κόρες του μπιν Λάντεν, η Ιμαν, δραπέτευσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια ...

Ελεύθερος με εγγύηση ο Τσάρλι Σιν


Ο Charlie Sheen αφέθηκε ελεύθερος αφού πέρασε πολλές ώρες στο κρατητήριο. Κατηγορήθηκε για οικογενειακή βία, έπειτα από τηλεφώνημα της γυναίκας του. Στις φωτό η άφιξη του Τσάρλι και της γυναίκας του BROOKE MUELLER στο Sixth Annual Chrysalis Butterfly Ball.
Παρακάτω βλέπετε τα δίδυμα αγόρια ...

Έπαινοι για τον ηρωισμό των επιβατών της Delta

Αμερικανός κοινοβουλευτικός επαίνεσε σήμερα «τον ηρωϊσμό» των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης 253 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Delta, έπειτα από την τρομοκρατική απόπειρα που επιχειρήθηκε από νιγηριανό επιβάτη σε αεροσκάφος Αιρμπάς της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ.
O 23χρονος Νιγηριανός .....

Με πενταερυθρίτη απείλησε να ανατινάξει ο Νιγηριανός το αεροπλάνο της Delta


Επιβάτης διεθνούς αεροπορικής πτήσης προσπάθησε να προκαλέσει πυρκαγιά λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Το FBI διαπίστωσε ότι η ύλη που περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε πάνω του προσδεμένο ο Ουμάρ Φαρούκ ήταν ΡΕΝΤ (πενταερυθρίτης). Πρόκειται για ένα από τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε ο Ρίτσαρντ Ρέιντ, ο γνωστός «βομβιστής των παπουτσιών» που καταδικάστηκε γιατί προσπάθησε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο μετά τις επιθέσεις του 2001.
Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πτήσης της Delta Airlines(με Airbus 330) από το ...

κ. Γκερέκου, ακούσαμε ότι τα χρέη του ΕΟΤ για διαφημίσεις αφορούν κυρίως τα ελληνικά κανάλια...


Κ. Γκερέκου, σας ακούσαμε προχθές να καταγγέλλεται τα χρέη που σας άφησαν στον ΕΟΤ οι προηγούμενες διοικήσεις του οργανισμού. Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος, ένας από τους αρχιστράτηγους του Σαμαρά, παρενέβη σε μια τηλεοπτικής σας συνέντευξη και ουσιαστικά έγινε ρεζίλι. Η παρέμβασή του αποδείχτηκε … άλλη μια μεγάλη γκάφα. Συνηθίζει τελευταία να ρέπει προς «αποκλίνουσες» συμπεριφορές! Αγνοήστε τον!
Αναφερθήκατε στην συνέντευξή σας σε χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από ….. διαφημίσεις. Αναφερθήκατε επίσης στα κανάλια που χρωστάτε. Όπως CNN, BBC και άλλα.
Οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για τα ελληνικά κανάλια. Μας είπαν ότι χρωστάτε τεράστια ποσά στα ελληνικά κανάλια. Και όταν λέμε τεράστια ποσά εννοούμε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ίσως και 80 εκατομμύρια ευρώ! ….. !

Ωραίο το κόλπο του Θέμου

Το «Πρώτο Θέμα» αποτελεί τη φωνή του κρατικοδίαιτου Πασόκ. Όταν επιδίδεται σε τέτοια κόλπα και δημοσιεύει πρωτοσέλιδα για δήθεν δώρα, κάτι δεν πάει καλά.

Βγαίνει στην ταράτσα επιτόπου ο Πεταλωτής και … διαψεύδει, μαζί με τους εμπλεκόμενους στο επικοινωνικαό κόλπο!
«Είναι πολύ νωρίς για δώρα Στέλλα»! 

Τέτοιες κραυγές απειλούν φυσικά τους βουλευτές του Πασόκ, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όμως. Το φαγοπότι έχει τους δικούς του χορηγούς. Τα ορφανά του Πασόκ δεν συμπεριλαμβάνονται στην επερχόμενη πειρατεία. Κάτω τα ξερά σας από τώρα.

Είπαμε ….. δημόσιες επενδύσεις!
Εσείς θα φροντίζετε να γίνει πραγματικότητα, χωρίς υστερίες και μουρμούρες, η «απαίτηση» του ελληνικού λαού για δημόσια έργα:γέφυρες, λιμάνια, δρόμους και λοιπές εργολαβίες. Ο ελληνικός λαός παλεύει για το δίκιο του εργολάβου. Κάποιοι διεστραμμένοι εγκεφαλικά νομίζουν ότι το δίκιο το έχει ο εργάτης. Ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη της αλλαγής!

Κλαίει ο Τράγκας. Την πάτησε … ποικιλοτρόπως.

Ο Τράγκας φέρεται να είχε κλείσει συμφωνία (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε) με τον Καρατζαφέρη για το Δήμο της Αθήνας. Οι εξελίξεις όμως ανάγκασαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να στηρίξει από τώρα Κακλαμάνη. Θεωρήθηκε περισσότερο προσοδοφόρα η στήριξη Νικήτα παρά να τρέχουν ξυπόλητοι στ’ αγκάθια με τον Τράγκα! Ενδεικτική είναι η στροφή Τράγκα στις εκπομπές του στον Real. Αρκετούς μήνες τώρα χτυπούσε συνειδητά και με πάθος την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και μεγαλοστελέχη του πρώην Μαξίμου. Ξαναθυμήθηκε να την πέσει στον Καρατζάφ, την επομένη της δημοσίευσης της πρόθεσης του ΛΑΟΣ να υποστηριχθεί ο Νικήτας.
Την πάτησε όμως και από την πλευρά ...

Δεν κρύβει την οργή του και ο Μεϊμαράκης


Ριγμένος στις αρμοδιότητες φέρεται και ο Μεϊμαράκης.
Είχε ζητήσει να μην αποπεμφθεί ο φίλος και συνεργάτης του Γιάννης Χατζής από τον Πολιτικό Σχεδιασμό.
Οι μυστικοσύμβουλοι και οι στρατηγοί του Σαμαρά τον έδιωξαν μια και θεωρούσαν την παρουσία του εμπόδιο στους προσωπικούς τους σχεδιασμούς.

Η ΝΔ πάσχει από φαινόμενα προσωπικών στρατηγικών και αλαζονείας. Κυρίως οι μηχανισμοί που βρίσκονταν κοντά στον Καραμανλή τα τελευταία χρόνια αλλά και η παρέα του Σαμαρά που προέρχεται από την «Πολιτική Άνοιξη».

Εξοστρακίζουν όλους όσους θεωρούνται «μεταλλαγμένοι».
Δεν διευκρινίζουν βέβαια πως καθορίζονται τα όρια και το μέγεθος της μετάλλαξης.
Γιατί οι ίδιες κατηγορίες (περί μετάλλαξης) απευθύνονται από τους διαφωνούντες και προς όλους αυτούς που έχουν καταλάβει σήμερα τη Ρηγίλλης, ελέω … Σαμαρά.

Τα ποτά και τα ξενύχτια


Ο Καραμανλής το ρίχνει έξω ο άνθρωπος...!

Διασκεδάζει και καλά κάνει!

Τώρα δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται με τη ΝΔ,
αυτό έπρεπε να το κάνει όταν ήταν αρχηγός, τώρα άλλοι έχουν το τιμόνι του πλοίου.

Ο Καρατζαφέρης τι κόλλημα έχει φάει και τον κατηγορεί που ήταν στο 18 του Κολωνακίου;;;

Δηλαδή ρε Καρατζαφέρη επειδή η Βουλή είχε προϋπολογισμό θα έπρεπε να είναι παρόν και ο πρώην;

dexihalf.blogspot