Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η Ντόρα δεν αναμιγνύεται στην χρισματολογία των δημοτικών εκλογών

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ενέδωσε καθόλου στις προσωπικές απαιτήσεις στελεχών, ώστε να την στηρίξουν στις εσωκομματικές εκλογές. Όσες φορές την προσέγγισαν στελέχη και ζήτησαν καρέκλες και αξιώματα για να εξασφαλίσει την στήριξη τους, τους απαντούσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τις απαιτήσεις τους και δεν υπέκυψε ποτέ. Μερικές φορές οι απαιτήσεις ήταν εξωφρενικές. Και φυσικά την πλήρωσε την στάση της αυτή.
Τώρα την εμπλέκουν στην χρισματολογία των Δημοτικών εκλογών. Κυρίως τύποι που προσπαθούν πλαγίως να εξασφαλίσουν κάθοδο στις εκλογές άσχετα εάν δεν έχουν καμία τύχη πέραν των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Η Ντόρα δεν πρόκειται να παράσχει προσωπική στήριξη ούτε στην Πάτρα, ούτε στη Βέροια, ούτε πουθενά.
Τα χρίσματα θα τα δώσει η Ρηγίλλης και εκεί θα έπρεπε να αποτανθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Παντρεύτηκε η Βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη

Παντρεύτηκε απόψε η Βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τον εκλεκτό της καρδιάς της και γνωστό κοσμηματοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη.

Το μυστήριο έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στις 8:00 το βράδυ στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, επί της οδού Στησιχόρου, στο Κολωνάκι. Φυσικά, δεν έλειψαν λίγοι και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό, εφοπλιστικό και πολιτικό κόσμο της χώρας. Άλλωστε η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι κόρη του πρώην Υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και πρωτανιψιά του γνωστού εφοπλιστή Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Το περιοδικό εύχεται στους νεόνυμφους βίον ανθόσπαρτον και προπάντων καλούς απογόνους…

Προειδοποιητικό Σήμα Κινδύνου από Μητσοτάκη



Πολλές οι ειδήσεις από τη χθεσινή δεξίωση για τους διπλωμάτες στο Προεδρικό Μέγαρο. Στα πλαίσιά της, ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε σε έντονο ύφος τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων αίσθηση προκάλεσε η εκτίμησή του, ότι σήμερα βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο!!!

Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο… μήνα χαίρονται!



Βρε πώς τα ‘φερε η άτιμη η ζωή, Γιώργο μου... Συ δεν έβλεπες παντού ότι «υπάρχουν λεφτά» που η… κακούργα ΝΔ δεν δίνει στο λαό; Τι άλλαξε τώρα, ώστε να επιδεικνύεις τα άδεια ταμεία σου στους πεινασμένους που σε πίστεψαν και σε ψήφισαν, λέγοντας το ακριβώς αντίθετο; Λίγοι μήνες χωρίζουν το «λεφτά υπάρχουν» από το… «δεν υπάρχουν λεφτά»! Σ’ αυτούς τους μήνες έγινες… σοφότερος, Γιωργάκη, απέκτησες «φώτιση» και ανακάλυψες τη χρεωκοπία του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους ή μήπως και τότε και τώρα μας… δουλεύεις ψιλό γαζί; Και γιατί να σε πιστέψουμε πια; Και σένα και τον «φίλο» σου το Σφουγγαράκη που ενώ ο κόσμος καίγεται αυτός ασχολείται στη Ρηγίλλης με τις «προγραφές» των «αντιφρονούντων» και σε αφήνει να αλωνίζεις ανενόχλητος!;! Βρε, άντε χαθείτε και οι δυο παρέα και πηγαίνετε από κει που ήρθατε (ΗΠΑ), ελεεινά πιόνια και αχυράνθρωποι της διαπλοκής!

Έρχεται και η τακτοποίηση του γνωστού Συμπιλίδη

Με αφορμή την ΠΡΟΣΛΗΨΗ της κόρης του γνωστού Συμπιλίδη στα κεντρικά της ΝΔ στη Ρηγίλλης (βλ. σχετική ανάρτηση από το http://espresonews.blogspot.com/) πολύ φοβάμαι ότι ο Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα τακτοποιήσει και τον ίδιο τον Συμπιλίδη, εξαργυρώνοντας τη χάρη που του είχε κάνει ο Κιλκισιώτης πολιτικός στην Πολιτική Άνοιξη ρίχνοντας τη κυβέρνηση της ΝΔ (και όχι του Μητσοτάκη όπως ισχυρίζονται οι ανόητοι αμνήμονες).
Η κατρακύλα της ΝΔ δε φαίνεται να έχει σταματημό.
Μετά το Μαρκόπουλο έρχεται να προστεθεί και η θυγατέρα Συμπιλίδη στα μοναδικά επιτεύγματα του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ.

Έλεγχος για τα δάνεια πρώην κομματαρχών ΤΩΡΑ

Κύριοι της Βουλής...ξυπνάτε επιτέλους!
Είναι δυνατόν να υπάρχουν κομματίδια τα οποία δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν υπέρογκα δάνεια και να μην τα εξόφλησαν ποτέ επειδή στη συνέχεια έβαλαν λουκέτο;
Δεν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η απατεωνία ορισμένων
καιροσκόπων που ανά περιόδους εξυπηρετούν βρώμικα συμφέροντα για να την βγάζουν λάδι;
Πώς εγκρίθηκαν αυτά τα δάνεια;
Γιατί εγκρίθηκαν; Γιατί δεν εξοφλήθηκαν;
Γιατί οι κομματάρχες-δανειολήπτες συνεχίζουν να επιβιώνουν;

Σανίδα σωτηρίας το internet και τα social networks για την Αϊτή


Ο μεγάλος σεισμός στην Αϊτή, έδειξε πως τo internet και τα social networks μπορούν και διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις καταστροφές, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέχρι τώρα μέσα. Το Twitter εδώ και αρκετές ημέρες χρησιμοποιείτε ως το κύριο κανάλι επικοινωνίας, ενώ πολλά sites, μεταξύ αυτών και το Ushahidi παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις ....

Τι κάνει αυτή η σκιώδης κυβέρνηση;

Τίποτα απολύτως!
Ο καβγάς για τα δάση ανέδειξε τον πραγματικό ρόλο της «σκιώδους» κυβέρνησης. Τα μέλη της κατάλαβαν ότι εξυπηρετούν τα δήθεν ανοίγματα του προέδρου Αντώνη στο εσωτερικό του κόμματος και τίποτα παραπάνω. Είναι πιόνια στα επικοινωνιακά παιχνίδια του στενού ηγετικού κύκλου που έχει στηθεί στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης.
Επιπλέον κανένας από τους «σκιώδεις» δεν έχει καταλάβει τι πρέπει να κάμει και δεν ερωτάται για τίποτα. Μέχρι στιγμής αυτό προκαλεί μεγάλο μπάχαλο και σύγχυση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Εξάλλου δεν έχει ακόμα συνεδριάσει το συγκεκριμένο όργανο και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται για να μην αυξάνεται η οργανωτική τους επιρροή. Καλύτερα να διατελούν εν συγχύσει. Έτσι θα κάνουν καλύτερα κουμάντο οι «φαρισαίοι» δηλαδή οι γραμματείς, οι οποίοι και προέρχονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το «ανοιξιάτικο» παρελθόν του προέδρου.
Τελικά ...

Γιατί εξοργίστηκε ο Κώστας Κιλτίδης;

Ο κος Κιλτίδης είναι γνώστης των θεμάτων δασικής πολιτικής καθώς διαχειρίστηκε την δασική πολιτική του τόπου ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με απόλυτη επιτυχία, καθώς επί των ημερών του έγιναν οι πρώτες κινήσεις για τη σύνταξη δασικών χαρτών, ενώ η νομοθεσία περί αυθαιρέτων κτισμάτων σε αναδασωτέες περιοχές
είχε φτάσει στα πιο αυστηρά της επίπεδα. Έρχεται λοιπόν η κα Μπρμπίλη ως πλήρως ανίδεη και δικαιολογημένα βγαίνει ο άνθρωπος έξω απ' τα ρούχα του. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι και ευκόλως κατανοητοί:
1) Η κα Μπιρμπίλη επιχειρεί να αναθέσει τη σύνταξη δασικών χαρτών στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, η οποία είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου προδιαγράφοντας έτσι ένα πάρτυ ιδιωτών με αναθέσεις και συμβάσεις έργου για την ολκλήρωση των δασικών χαρτών. Το όλο εγχείρημα είναι παράνομο, καθώς βάσει του νόμου η σύνταξη δασικών χαρτών αποτελεί αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασών.
2) Από τη στιγμή που ο κος Κιλτίδης έκανε τη νομοθεσία περί αναδασωτέων περιοχών όσο πιο σκληρή μπορούσε να γίνει, τότε για ποιο λόγο η ...

Για την καρδιά του… Κυριάκου «άδειασε» το πρωτοπαλίκαρό του ο άφιλος Σαμαράς!



Το χθεσινό αλαλούμ στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με αφορμή το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη για τα δάση δεν απεκάλυψε μόνο την εγγενή αδυναμία του νέου αρχηγού του κόμματος να το ελέγξει, αλλά έδωσε άλλη μια απόδειξη για τις «λυκοφιλίες» που κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να επωφεληθεί ο ίδιος… Έτσι, προτίμησε να «αδειάσει» κυριολεκτικά το «δεξί του χέρι» Κώστα Μαρκόπουλο, για να μη χαλάσει το χατίρι του… Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο αντιμετωπίζει ως πολύτιμο «λάφυρο» που άρπαξε από την «αγκαλιά» της μεγάλης αντιπάλου του Ντόρας Μπακογιάννη! Οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στο Κοινοβούλιο, δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να χλευάσει τους γαλάζιους βουλευτές, έγιναν τελικά για την… καρδιά του Κυριάκου! Και υποδηλώνουν πόσο άφιλος και τυχοδιώκτης είναι ο Σαμαράς στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, κάτι που περίφημα το έχει παρουσιάσει και ο πάλαι ποτέ «κολλητός» του Νικήτας Κακλαμάνης…

Ο πρίγκιπας William πήρε το όπλο του


Κατά την επίσκεψή του στην στρατιωτική βάση Holsworthy του Σύδνεϋ

Ακτιβιστές στο Βερολίνο ζήτησαν να «αφήσουμε τους χιονάνθρωπους να ζήσουν»


Ακτιβιστές ντυμένοι χιονάνθρωποι έστησαν χορό σήμερα στο Βερολίνο έξω από τον καθεδρικό ναό. Μότο του ακτιβιστικού χάπενινγκ ήταν «Απελευθερώστε τον χιονάνθρωπο» ['Rescue the snowmen']. Με αυτό το σύνθημα ζήτησαν να αφήσουμε τους «χιονάνθρωπους να ζήσουν»!

Ο νέος Sherlock Holmes


Hooooolmes !!!
Η νέα δουλειά του Guy Richi, είναι μια απολαυστική περιπέτεια η οποία μπορεί να έρχεται από τα παλιά (βάθη του περασμένου αιώνα), αλλά έχει αποδοθεί στην μεγάλη οθόνη με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εποχή μας από τεχνικής και σκηνοθετικής πλευράς.
Με τον Robert Downey Jr και τον Jude Law στα καλύτερά τους, ακόμη και ο πιο απαιτητικός σινεφίλ θα μείνει ικανοποιημένος. Προσπερνώντας το γεγονός ότι η το δεύτερο μέρος της ταινίας είχε μπει ήδη στο studio και η παγκόσμια πρεμιέρα είχε γίνει συντονισμένα στις 25 Δεκεμβρίου ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζαμε ακόμη πότε θα προβληθεί, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ωστόσο, ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο. Ο γνωστός και ως Ironman, Robert Downey Jr, φαίνεται πως ήταν σε μεγάλα κέφια του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ ο Jude Law στον ρόλο του Watson πραγματικά μας ξαφνιάζει θετικά. Το περιβάλλον της Αγγλίας εκείνης της εποχής είναι πολύ όμορφα δοσμένο καθώς έχει ...

Παρωδία του πλαστικού φαγητού


Τι πουλάνε άραγε;



"Πάει" περίπατο η πολυκατοικία ....


Άρχισαν πάλι κάποιοι να μιλούν για διεύρυνση από δεξιά. Όμως,τίθεται ένα ζήτημα: Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι έχουν τύχη στη ΝΔ οι βουλευτές του ΛΑΟΣ; Αν εξαιρέσει κάποιος τους Καρατζαφέρη και Βορίδη, υπάρχει περίπτωση υπό τη σημαία της ΝΔ να βγει κάποιος άλλος βουλευτής; Αρα το στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης λέει ότι...δεν το κουνάνε ρούπι. Εκτός αν κι αυτοί ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς....
Ετσι όμως μαζεύονται πάρα πολλοί που "ξέρουν περισσότερα από εμάς". Αρα ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε, ή αυτοί δεν έχουν πάρει είδηση τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κεντροδεξιά
mediakias

Λόρδος Μαρκόπουλος

Όλοι οι φθαρμένοι και δολοπλόκοι καραμανλικοί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, με επικεφαλής φυσικά τον λόρδο Μαρκόπουλο. Βουτηγμένος μέσα σε ύποπτες χρηματοδοτήσεις συλλόγων και οργανισμών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός τουρισμού. Με όλα αυτά που ακούγονται κύριε Σαμαρά, δεν θα έπρεπε κάποιος να δώσει εξηγήσεις; Κάθε μέρα έχουμε και ένα καινούριο ντοκουμέντο που αποδεικνύει αυθαίρετη κίνηση χρημάτων προς τους εκλεκτούς του κου Μαρκόπουλου. Δεν έχει πλέον νόημα να αναδημοσιεύουμε όλα τα κρατικά έγγραφα που δείχνουν τις κινήσεις των  λογαριασμών. Το νόημα βρίσκεται στο ότι έχουν μαζευτεί ήδη πάρα πολλά.
Να απομακρυνθεί τώρα ο λόρδος! Μήπως μιλάμε για τον αντίστοιχο Τσιτουρίδη του κου Σαμαρά και δεν το έχουμε πάρει πρέφα ακόμα;

Οι ψηφιακοί μας κλώνοι είναι πραγματικότητα


Στην διεύθυνση https://mycybertwin.com
Μπορείτε να «σχεδιάσετε» τον κλώνο σας , ο οποίος, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του προγράμματος, θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, ακόμα και να απαντάει στο τηλέφωνο..

Κατασκευαστής του προγράμματος ο Ελληνοαυστραλός Γιάννης Ζάκος, ο οποίος έχει επιδοτηθεί από τη ΝΑΣΑ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ο κλώνος «μιλάει» 12 γλώσσες και χρησιμοποιείται ήδη σε 1000 εταιρείες.

Παπαμιμίκος:το μαγαζάκι των μηχανισμών στην ΟΝΝΕΔ

ΟΧΙ στο μαγαζάκι των μηχανισμών
Μέχρι στιγμής, όλα τα ονόματα που ακούγονται για τις υποψηφιότητες για την προεδρία
της ΟΝΝΕΔ είναι περσινά ξινά σταφύλια. Τα ίδια και τα ίδια ονόματα που ανακυκλώνονται μέσα στις εσωκομματικές βεντέτες της ΟΝΝΕΔ, είναι αυτά που επιχειρούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και στις νέες εξελίξεις.
Το πιο απαράδεκτο βέβαια απ' όλα τα΄ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Παπαμιμίκου, ο οποίος αποτελεί την πιο προκλητική εκδοχή όλων των σεναρίων, αφού είναι το κόκκινο πανί για το σύνολο των ΟΝΝΕΔιτών εξ' αιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της ΟΝΝΕΔ ΑΕ αλλά και τον γνωστό ΔΑΠίτικο καιροσκοπισμό του.
Από την εποχή που έπαιζε τον ρόλο του παράγοντα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου "Μακεδονία", η άποψη που επικρατούσε ήταν μια και μοναδική: ότι επρόκειτο για ένα άτομο που δεν είχε κινητοποιήσει ούτε έναν φοιτητή για τις φοιτητικές εκλογές. Νοσηρό το κλίμα και στην ΟΝΝΕΔ λοιπόν,  η οποία τα τελευταία 20 χρόνια είναι το περίπτερο παραγοντίστικων κύκλων των οποίων η μόνη έγνοια είανι τα εσωκομματικά κουκιά και τίποτα άλλο.
Η υγιής πολιτική σκέψη, λέει ΟΧΙ στο σύστημα των παραγονταραίων...

Με τα δάνεια των κομμάτων τι γίνεται; Θα ασχοληθεί κανείς;


Τι γίνεται με τα μη εξοφλημένα δάνεια παλαιών κομμάτων???
Εξεταστική ΤΩΡΑ! ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!
Να γίνει εξεταστική επιτροπή και για τα οικονομικά των κομμάτων, τα δάνεια που κατά καιρούς έχουν πάρει, πώς τα έχουν εξοφλήσει και γιατί μερικά μικρά κόμματα που έβαλαν λουκέτο δεν τα εξόφλησαν ποτέ.
Όχι να πληρώνει ο κόσμάκης μόνο και να χάνει και τα σπίτια του για δάνεια των οποίων τα ποσά είναι γελοία. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες στη συνέχεια...

"Συναγερμός" στην ομογένεια της Αυστραλίας για τον αγώνα Παγδατή, το Σάββατο

"Στο πόδι" βρίσκεται η ομογένεια στην Αυστραλία για τον μεγάλο αγώνα μεταξύ του Μάρκου Παγδατή και του Αυστραλού Χιούϊτ, στον γ' γύρο του αυστραλιανού Όπεν, που θα γίνει το Σάββατο.
Το τεράστιο ενδιαφέρον για τον αγώνα αυτό, με τον οποίο ασχολούνται όλα τα μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Χιούϊτ, ως Αυστραλός, έχει στον πλευρό του την φίλαθλη Αυστραλία και ο Παγδατής την... ομογένεια.
Ο μεταξύ τους αγώνας θεωρείται ....

Ολόκληρη η επιστολή Χριστόφια προς τον ΓΓ του ΟΗΕ

Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2010

Γράφω για να σας ενημερώσω σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και να  υποβάλω μια αποτίμηση των πρόσφατων προτάσεων που υποβλήθηκαν από την Τουρκική πλευρά.
Είναι καλά γνωστό ότι τα ξεχωριστά δημοψηφίσματα του Μαΐου του 2004 για την περιεκτική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος ακολουθήθηκαν από αδιέξοδο τριών χρόνων. Αμέσως μετά την εκλογή μου στην Προεδρία, το Φεβρουάριο του 2008, ανέλαβα σειρά πρωτοβουλιών που οδήγησαν στην έναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Όπως συμφωνήθηκε με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αυτές οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στη βάση της αρχής της Κυπριακής ιδιοκτησίας, χωρίς αυστηρά χρονοδιαγράμματα και χωρίς οποιαδήποτε δυνατότητα μιας νέας επιδιαιτησίας. Είναι επίσης συμφωνημένο ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, των οποίων ο ρόλος είναι υποβοηθητικός.
Η εν λόγω διαδικασία υιοθετήθηκε από σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό έγινε ώστε να ...

Με τέτοια κόλπα φυσική κατάληξη είναι το ρεζιλίκι

Ο διασυρμός της ΝΔ γι' άλλη μια φορά μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι η φυσική κατάληξη μιας σειράς λαθών. Λάθη τα οποία θα μπορούσαν βέβαια να χαρακτηριστούν και ως συνειδητές επιλογές του κου Σαμαρά, αφού όλες οι επιλογές του γίνονται με εσωκομματικά κριτήρια. Όπως γαι παράδειγμα η επιλογή του κου Κασαπίδη ως τομεάρχη αγροτικών ζητημάτων. Δεν θα ισχυριστούμε στο σημείο αυτό ότι ο κος Κασαπίδης δεν είναι άξιος για την θέση, αλλά θα πούμε την εξής αλήθεια: ότι δηλαδή ο Σαμαράς τον επέλεξε μόνο και μόνο για να κάνει "σπάσιμο" στον Μιχάλη Παπαδόπουλο (πρώην υφυπουργό και βουλευτή Κοζάνης), ο οποίος στήριξε την Ντόρα Μπακογιάννη.
Κινήσεις σαν κι αυτές αποδεικνύουν την Σαμαρική τάση περιθωριοποίησης στελεχών που κινούνται φιλικά προς την Ντόρα Μπακογιάννη.
Εφ' οσον λοιπόν αυτή η προδιάθεση είανι έκδηλη, ας μην αναρωτιούνται οι άνθρωποι του προέδρου σχετικά με τους λόγους για τους οποίους γίνονται συνεχώς ρεζίλι. Φυσικά ο κος Κασαπίδης δεν είναι ο αρμόδιος για θέματα δασών, αλλά ο τομέας του εμπλέκεται από τη φύση του σε ζητήματα πειβάλλοντος, γι αυτό και τον αναφέρουμε.

Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για όσα έπραξε ή δεν έπραξε από την επομένη των εκλογών

Χθες το Χρηματιστήριο φλέρταρε με το χαμηλό όριο των 2.000 μονάδων. Τα spreads (μπήκαν κι αυτά, βλέπετε, στη ζωή μας...) ξεπέρασαν τις 300 μονάδες. Το ΙΟΒΕ προειδοποιούσε με ανοιχτή επιστολή για τον κίνδυνο να βυθιστεί η χώρα σε βαθιά ύφεση που θα φέρει υψηλή ανεργία. Και τα δυσμενή διεθνή δημοσιεύματα συνεχίζονται, με πρώτη τη «Wall Street Journal» που φαίνεται να μας έχει πάρει εργολαβία. Ολα αυτά συμβαίνουν μόλις τον τέταρτο μήνα μιας κυβέρνησης η οποία εξελέγη με σημαία την «αναθέρμανση της οικονομίας».

Προφανώς η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν έχει καμία ευθύνη για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε στις 4 Οκτωβρίου. Αλλά έχει απόλυτη ευθύνη για όσα έπραξε ή δεν έπραξε από την επομένη για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και πολύ φοβούμαι ότι οι .....

Ο άσχετος χτυπάει πάντα δυο φορές! Ίσως και παραπάνω!

Προς κομματικούς αφέντες και Λόρδο Μαρκόπουλο...
Είναι δυνατόν κύριοι υψηλά ιστάμενοι της Ρηγίλλης να μην ερωτώνται οι έμπειροι πολιτικοί του κόμματος σχετικά με την θέση του κόμματος πάνω σε καίρια ζητήματα; Γνωρίζετε ότι θα είχε αποφευχθεί όλο το μπάχαλο και το ρεζιλίκι που προκάλεσε ο
κος Μαρκόπουλος, αν είχε κάνει τον κόπο να ρωτήσει κάποια βασικά πράγματα τους ανθρώπους που απετέλεσαν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΓΡΑΝ κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ; Αυτή τη στιγμή παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης και οι δύο Υφυπουργοί Κιλτίδης και Παπαδόπουλος. Η πρόθεσή σας να αγνοήσετε όλους αυτούς εσκεμμένα, οδήγησε στο δεύτερο και μεγαλύτερο εξευτελισμό του κόμματος μετά την ιστορία με το νομοσχέδιο περί της αποφυλακίσεως εμπόρων ναρκωτικών. Έχετε καταντήσει τη ΝΔ ένα κόμμα που σύρεται μονίμως είτε από
τις εξελίξεις, είτε από το ΛΑΟΣ. Έχετε αφήσει τα μικρότερα κόμματα να μονοπωλούν την αντιπολιτευτική δραστηριότητα και αρκείστε μόνο στο ενδοοικογενειακό σας βόλεμα εντός του νεοκλασσικού, το οποίο σε λίγο καιρό θα αποτελεί μουσείο μεταπολιτευτικής ιστορίας. Είναι δυνατόν όταν δεν έχετε ....

Το λεξικό της κρίσης


  1. Σκληρά μέτρα:τρεχάτε ποδαράκια μου. Όταν μας ζητάνε σκληρά μέτρα καλύτερα να πάμε για λίγα χρόνια σε άλλη χώρα.
  2. ΔΝΤ:αυτό δεν είναι ταμείο είναι οικονομική χούντα. Ρωτήστε τι έγινε σε όποια χώρα πέρασε το ΔΝΤ. Θυμίζει έτσι όπως το βλέπεις από φυτοφάρμακο μέχρι εταιρεία που κλείνει συμβόλαια θανάτου.
  3. Δημόσιο χρέος:άστα να πάνε. Δεν πέφτει με τίποτα. Χρωστάνε τα εγγόνια μας και τα δισέγγονα. Καυτή πικροπατάτα.
  4. Δημόσιο Έλλειμμα:στην Ελλάδα ζούμε. Ποτέ δεν είχαμε πλεόνασμα. Πάντα κάπου πάνε τα λεφτά και συνήθως φταίει ο Χατζηπετρής και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποτέ η παρούσα και η προπροηγούμενη. Καλά νάμαστε!
  5. Spreads:η μέθοδος που μας κλέβουν και ξεζουμίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Χρωστάμε χάρη πάντως στις κυβερνήσεις μας που μας εμπλουτίζουν τα οικονομικά αγγλικά. Ποτέ δεν μάθαμε ποιοι είναι αυτοί οι τοκογλύφοι. Είναι αόρατοι πριτς και μυστικοί money holders. Μη μιλάς, μη ρωτάς, κινδυνεύει η Ελλάς … ή σκάσε και πλήρωνε.

Ψηφιακός Μαοϊσμός

Κάθε πρωί, μόλις ξυπνάμε και φυσικά πριν ανοίξουμε τον υπολογιστή μας, να στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη και να λέμε: «Δεν είμαι γκάτζετ!».

Αυτή την άσκηση μας προτείνει ένας βετεράνος της Σίλικον Βάλεϊ και πρώην σύμβουλος της Μicrosoft, ο Τζάρον Λανίρ. Πιανίστας, συνθέτης της τάσης Νew Classical (μια μείξη της ασιατικής και της δυτικής μουσικής), ο 50χρονος Λανίρ είναι ο νονός του όρου «εικονική πραγματικότητα» και από τους αρχιτέκτονες του γνωστού διαδικτυακού παιχνιδιού Second Life. Τη δεκαετία του ΄90 επαινούσε με κάθε ευκαιρία τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει το Ιnternet στους μουσικούς, τους καλλιτέχνες, τους επιστήμονες και τους μηχανικούς σε όλο τον κόσμο να μοιράζονται τους καρπούς της εργασίας τους. Σήμερα όμως έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Γύρω στην αλλαγή της χιλιετίας, γράφει ο Λανίρ στο βιβλίο του "Υou are not a gadget" που μόλις ....

Η Ντόρα πήρε το όπλο της

δεν μιλάει σας ενοχλεί!

μιλάει πάλι σας ενοχλεί!

τελικά μάλλον δεν ξέρετε τι θέλετε……

Οι βολές της πρώην υπουργού προκάλεσαν δυσφορία στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, αν και η Ρηγίλλης προτίμησε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και απέφυγε κάθε επίσημο σχόλιο τόσο για την υποδοχή που επεφύλαξε η κ. Μπακογιάννη στο σχέδιο «Καλλικράτης» όσο και για την αντίδρασή της στην πρόσκληση της κομματικής ηγεσίας για συστράτευση.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά, όμως, χαρακτήριζαν .....

Η Ελλάδα στο έλεος των κερδοσκόπων


Τη λήψη άμεσων μέτρων και ενισχυμένη λιτότητα ζητούν με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τεχνοκράτες.
Τα αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που κλιμακώθηκαν χθες, είχαν ως αποτέλεσμα νέο ρεκόρ των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.

20% των Ελλήνων ζει στα όρια της φτώχειας


Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο, περίπου το 20% των συμπολιτών μας ζουν στα όρια της φτώχειας με την έννοια ότι αποκλείονται από τις επιλογές που διαθέτουν οι πολλοί, μιλώντας στο δημαρχείο της Ελευσίνας κατά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για επανάληψη της «δίκης των 6»


Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθ. Κονταξή, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μίας ψήφου, το ζήτημα της επανάληψης της «δίκης των έξι» που έγινε το 1922.
Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί.
Σημειώνεται ότι στην πράξη «η δίκη των έξι» δεν θα οδηγεί σε νέα ακροαματική διαδικασία, αλλά το Ποινικό Τμήμα θα συνεδριάσει για το «δια ταύτα» της υπόθεσης και θα κρίνει την αθωότητα κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

Στη δίνη των εξεταστικών η ΝΔ

Άγνωστο τι θα γίνει όταν κληθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και τι θα πράξουν οι βουλευτές στις ψηφοφορίες
Με τη γραμμή «όλα στο φως» και «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε» θα προσέλθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης εξεταστικών επιτροπών για το Βατοπαίδι και τη Siemens. Παρά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να υπερψηφίσει τη συγκρότηση των προαναφερθεισών δύο Εξεταστικών και των άλλων που θα προτείνει το ΠαΣοΚ, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. Και αυτό διότι αναμένεται να πιεστεί ιδιαίτερα, αφού θα κληθούν να απολογηθούν κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, εξέλιξη η οποία μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες.

«Η θέση της ΝΔ είναι διαυγής και κρυστάλλινη» μεταδίδουν από τη Ρηγίλλης και επιμένουν ότι η εντολή την οποία έλαβε ο κ. Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές ήταν «να πάει μπροστά και να μην εγκλωβιστεί στο παρελθόν». Ως εκ τούτου στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ θεωρούν ότι η παρουσία του κόμματος στις εξεταστικές επιτροπές και η στάση του για διερεύνηση όλων των υποθέσεων θα .....

Σαμαράς - Ηλείοι, σημειώσατε 2

Σε... νίκη των Ηλείων φαίνεται ότι καταλήγει η προεκλογική διελκυστίνδα με τον τότε υπουργό Πολιτισμού και νυν πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά για τη χωροθέτηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα.
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π.Γερουλάνος έκανε γνωστό χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Β. Αποστολάτου , ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) απεφάνθη πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον τέως υπουργό Πολιτισμού για την υπαγωγή του μνημείου αυτού της παγκόσμιας κληρονομιάς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας στην Εφορεία Μεσσηνίας δεν ήταν νόμιμη.
Στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ υποδεικνύεται και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να ....

Limit up με γούρι τον Επίτιμο!



O γουρλής της Κατερίνας Στικούδη είναι ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Οι δυο τους συναντήθηκαν το 2005 και από τότε οι μετοχές της στον πλανήτη-showbiz άρχισαν να ανεβαίνουν... Σήμερα, έχουν απογειωθεί.
Η sexy παρουσιάστρια του «Mega Star» -πλέον με θητεία και στα dexx αλλά και στο τραγούδι, ποιος ξεχνά το ντουέτο της με τον Λάβα;- ξεκίνησε το 2005 από τη Θεσσαλονίκη με μια βαλίτσα γεμάτη... όνειρα. Εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ελλάς - Σταρ Ελλάς και Μις Γιανγκ του ΑΝΤ1, όπου και κέρδισε τον τίτλο της Μις Ελλάς. Μπορεί να μας εκπροσώπησε στα Καλλιστεία Μις Κόσμος και να μη διακρίθηκε, όμως άμα τη επιστροφή της στα πάτρια εδάφη άρχισαν τα καλά. Βέβαια, αρχικά ήταν διχασμένη. Δεν μπορούσε να αποφασίσει αν έπρεπε να ακολουθήσει καριέρα στο...

Όμοιοι σαν συγγενείς...


Υπάρχει μια ομοιότητα, δεν συμφωνείτε; Εντάξει το ξέρουμε ότι είναι ξαδέλφια αλλά δεν εννοούμε την συγγενική σχέση.
Ο κύριος στα δεξιά, επί των ημερών του στο Υπουργείο Πολιτισμού, τοποθέτησε 4.000 συμβασιούχους σε διάφορα πόστα και ο κύριος στα αριστερά τους έδιωξε και έφερε στις θέσεις τους 1300.
Πάντως η σχέση των δύο είναι ....

«Παιχνίδια με τη φωτιά» βλέπει πίσω από το Μεταναστευτικό ο Γ. Πρετεντέρης

Για το νομοσχέδιο περί μετανάστευσης (το οποίο είναι ουσιαστικά ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια...) ειπώθηκαν σχεδόν όσα είχαν να ειπωθούν. Η περίφημη διαβούλευση διεξήχθη δημοσίως και μεγαλοφώνως. Ετσι, λοιπόν, ερωτώ: Μήπως ήλθε η ώρα να ξαναδούμε το πράγμα από την αρχή και από μηδενική βάση;
Και αυτό επειδή φοβούμαι ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση ελλοχεύει ένας διπλός σοβαρός κίνδυνος.
Πρώτον, να διχαστεί και να πολωθεί η ελληνική κοινωνία τόσο πολύ πάνω σε ένα κοινωνικό ζήτημα ώστε να καταστεί εντελώς αδύνατη η αντιμετώπισή του. Και αυτή την αδυναμία λύσης θα την πληρώσουν πρώτοι απ΄ όλους εκείνοι που την ...

Με ποιά ιδιότητα θα μετέχει στην Κ.Ε ο πρώην βουλευτής Λ.Ζαγορίτης;

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. 
Θα είναι η πρώτη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού Οργάνου, επί των ημερών της αρχηγίας Σαμαρά. Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού.
Από ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα συνεδρίαση θα γίνει με Γραμματέα το Λ.Ζαγορίτη.
Με ποιά ιδιότητα θα μετέχει στην Κ.Ε ο πρώην βουλευτής;
Αν δε κάνουμε λάθος δεν είναι ....

Σήριαλ οι επιχορηγήσεις του Μαρκόπουλου



NEA ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ O K.MAΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ....
...στην Εύβοια, λίγο πριν από τις εκλογές!
869.030 ευρώ...
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ......


Oι προεκλογικές επιχορηγήσεις στην Εύβοια...
...από τον ΕΟΤ επί υπουργίας Κ. Μαρκόπουλου

by press-gr

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος, κοντόφθαλμος και ανίκανος


Η γραμματέας χτύπησε την πόρτα του γραφείου του Μίλτου Παπαρόπουλου. Του έφερνε τον πρωινό καφέ, δύο αθλητικές εφημερίδες και τις εκτυπώσεις από τα blogs που αναφερόντουσαν σε αυτόν. “Υπάρχει τίποτα σημαντικό κορίτσι μου;” ρώτησε ο Μίλτος Παπαρόπουλος. Η Άννα κοντοστάθηκε. Ήταν λίγο καιρό στο γραφείο και δεν ήξερε πως να το φέρει. Πήρε μια βαθιά ανάσα όμως και το είπε: “Εεεμ κύριε Παπαρόπουρε η κυρία Κούλα μου είπε να δείτε αυτό που γράφει το blog, Κρυφός Επιθετικός”.
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ευχαρίστησε την Αννούλα, κοίταξε διακριτικά τη φιγούρα της καθώς έφευγε από το γραφείο. Η κοντή φούστα που φορούσε άφηνε ακάλυπτες τις... νεανικές της γάμπες. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος κάθε φορά που την κοίταζε μακάριζε τον εαυτό του για την επιλογή του να την προσλάβει. Μόλις βγήκε η Αννούλα από το γραφείο, ήπιε τις πρώτες γουλιές του καφέ του. Ακόμα δεν μπορούσε να συνηθίσει την γεύση του espresso, αλλά από τη στιγμή που έπιναν όλοι στο κόμμα έπρεπε και αυτός να δείχνει σύγχρονος.
Έριξε μια βιαστική ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών, καθώς ετοιμαζόταν να ανοίξει την σελίδα να διαβάσει για τις μεταγραφές της ομαδάρας έπεσε το μάτι του στο...

Απετάξαμε τα έργα και τις ημέρες μας;


Ένα από τα κεντρικά θέματα των ημερών, λόγω και του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ είναι η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία παρουσιάζει το ΠαΣοΚ ως δικό του δημιούργημα και η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις απόψεις του νέου προέδρου της, την επικρίνει ως στερούμενης «ενδελεχούς μελέτης, προσεκτικού σχεδιασμού, ουσιαστικού διαλόγου με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τις τοπικές κοινωνίες».
Για μία ακόμη φορά, έρχονται τα πάνω, κάτω και τα εμπρός, πίσω.
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που παρουσιάζει το ΠαΣοΚ, βασίζεται σε ενδελεχή μελέτη την οποία είχε εκπονήσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί των ημερών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, σε προσεκτικό σχεδιασμό στον οποίο είχε επιδοθεί η κυβέρνηση του κου. Κώστα Καραμανλή και σε ουσιαστικό διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς επαφές των προεδρείων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ με τον κο. Καραμανλή και τον υπουργό του επί των Εσωτερικών κο. Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και από τα ....

"Γαλάζιες" διαφοροποιήσεις...


Θα «παίξει» το όνομα του για τις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνει» την εικόνα του;



Μεγάλη λαχτάρα και επιθυμία να χριστεί υποψήφιος Περιφερειάρχης ή τουλάχιστον να παίξει το όνομα του προκειμένου να «ξεπλύνει» λίγο την εικόνα του, έχει ο πρώην Υπουργός Θ. Ρουσόπουλος. Με αυτό τον τρόπο (παίζοντας το όνομα του) ο πρώην κραταιός Υπουργός πιστεύει πως θα εκτονώσει τις εντάσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του και θα ανοίξει έτσι σταδιακά η συζήτηση για την επιστροφή του στην πολιτική! Τη διοχέτευση του σχετικού σεναρίου θα αρχίσει μέσω παραπολιτικών και σχολίων στον τύπο από τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» που διαθέτει ακόμα και σήμερα ο Θεόδωρος! Θα το δείτε τις επόμενες ημέρες!

Θαύματα κάτω από τα ερείπια…



Ένα κοριτσάκι 11 χρόνων ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια σπιτιού έξω από το Πορτ-ο-Πρενς, οκτώ ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε την Αϊτή και νοσηλεύεται σε πρόχειρο νοσοκομείο Γάλλων, όπως ανακοίνωσε γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση. “Είναι πραγματικά θαύμα που επιστρέφει στη ζωή, είναι η ευλογημένη του Θεού”, δήλωσε ο χειρουργός Ντομινικ Ζαν, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Virade”, που έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός νοσοκομείου έξω από το Πορτ-ο-Πρενς. Πρόσθεσε δε ότι με την κατάλληλη αγωγή η υγεία του παιδιού θα αποκατασταθεί.

Το παιδί, που δεν αποκαλύφθηκε το όνομά του, βρίσκεται σε ένα κρεββάτι σε διάδρομο του νοσοκομείου και υποφέρει από εφιάλτες, φωνάζοντας : “Η μαμά είναι ακόμα μέσα στην τρύπα, δεν με αφήνει η μαμά”…- 

Καθεστώς Νεοδεξιάς Τρομοκρατίας κατά Βουλευτών στη "νέα" Νέα Δημοκρατία!


Το "έλα να δεις" συμβαίνει στο διαλυμένο "μαγαζί" του Σφουγγαράκη... Ανύπαρκτος συντονισμός, άτακτη και γελοία εναλλαγή θέσεων και αντιθέσεων επί του ιδίου ζητήματος, περιφρόνηση των ειδημόνων και σκανδαλώδης "προώθηση" των "φελλών" του νέου ηγετικού συστήματος, με μοναδικό "προσόν" την... αφοσίωση στο "λαοπρόβλητο" αρχηγό!

Μέσα σ' αυτό το άθλιο πολιτικό περιβάλλον, η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών και των στελεχών του κόμματος -που είναι άνθρωποι σοβαροί και έντιμοι- προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους απέναντι στη νέα ηγεσία, η οποία όμως δεν ενδιαφέρεται ούτε να τους αγκαλιάσει ούτε να τους εκφράσει. Αρκείται στα "λιβανιστήρια" των φαιδρών "σαμαράκηδων" τύπου Μανώλη, Παπακώστα και Χαρακόπουλου, ενώ προς τους "άλλους" χρησιμοποιεί μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Έτσι πασχίζει να εξασφαλίσει τον "έλεγχο" σε ένα κόμμα που ....

Ούτε να τον… βλέπουν!!!



Μετά την κρίση του 1992 και την κατ’ εντολήν Καραμανλή αποπομπή του από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς δεν τόλμησε να δρασκελίσει ξανά τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου… Αυτή ήταν η "ποινή" του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αλαζόνα και επικίνδυνο πολιτικάντη που επιχείρησε να «παίξει» μικροπολιτικά με τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα.
Τώρα πια ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να… εισέρχεται πλέον στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, όμως φαίνεται ότι οι μνήμες και τα βιώματα του παρελθόντος τον κάνουν να αισθάνεται αρκετά… άβολα… Γι’ αυτό και, ενώ έδωσε, ως όφειλε, το «παρών» στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Προέδρου για το διπλωματικό σώμα, φρόντισε σύντομα να… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αποφεύγοντας τα «πηγαδάκια» και τις γόνιμες πολιτικές συζητήσεις, με μοναδική εξαίρεση τον «εξάδελφο» Γερουλάνο.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στο Σαμαρά και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αφού απέφυγαν οποιαδήποτε συνάντηση ή έστω τυπική χειραψία… Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που επιμελώς απέφυγε οποιοδήποτε «τετ-α-τετ» με τον εσωκομματικό της αντίπαλο, γεγονός στο οποίο επικεντρώθηκε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Κάποιοι θα καταλογίσουν, ως συνήθως, ευθύνες στο «μητσοτακέϊκο» που δήθεν «δεν σέβεται» το «λαοπρόβλητο» αρχηγό… Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως μπορεί να φαίνονται. Ο κ. Σαμαράς με πράξεις και παραλείψεις του έχει αποδείξει ότι δεν αξίζει ούτε το σεβασμό ούτε την τιμή που κανονικά θα έπρεπε να αποδίδονται στο αξίωμά του, τέταρτο στην ελληνική πολιτειακή ιεραρχία.
Οι ανοίκειες συκοφαντικές επιθέσεις που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εξαπολύονται από μιντιακούς και διαδικτυακούς εγκαθέτους του συστήματος Σαμαρά ενάντια στον Ψηλό και τη Ντόρα (π.χ. antinews, Veto, Πρώτο Θέμα, Έθνος, κλπ) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο καλής θέλησης και συνδιαλλαγής με τον πρακτορίστικο και νοσηρό νεοδεξιό και νεοφασιστικό εσμό που έχει καταλάβει τη Νέα Δημοκρατία!
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι το «ξένο σώμα» στη Νέα Δημοκρατία και οι καθημερινές διαφοροποιήσεις των επιφανέστερων αγωνιστών της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη ρεβανσιστική και «ψυχανώμαλη» πολιτική του αυτό καταδεικνύουν. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη στη ραγδαία συρρίκνωση, τη διάλυση, την περιχαράκωση. Οι από γελοίοι (Μιχαλολιάκος, Μανώλης, Παπακώστα, κλπ) έως «επικίνδυνοι» (Λαζαρίδης, Μουρούτης, κλπ) τύποι που συγκροτούν τους «πραιτοριανούς» του συστήματός του εγγυώνται ένα και μόνο πράγμα: τη βαθειά, μακρά και με άδηλο τέλος κρίση στην ελληνική Κεντροδεξιά.

Τα δάση έβαλαν φωτιά στη ΝΔ. Το χρονικό του διασυρμού.


Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο της κας Μπιρμπίλη, ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο έλαβε μέρος στο εσωτερικό της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Λόρδος Μαρκόπουλος, υπήρξαν οι κύριοι πρωταγωνιστές του, αφού και οι δύο έδωσαν ρεσιτάλ ασυνεννοησίας πάνω στο θέμα της γραμμής που έπρεπε να ακολουθήσει το κόμμα.
Ωστόσο, το τοπίο ταρακούνησε ο γαλάζιος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος υπήρξε και αρμόδιος για θέματα δασικής πολιτικής ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενστάσεις του έγκεινται στο ότι ...