Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς - Ηλείοι, σημειώσατε 2

Σε... νίκη των Ηλείων φαίνεται ότι καταλήγει η προεκλογική διελκυστίνδα με τον τότε υπουργό Πολιτισμού και νυν πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά για τη χωροθέτηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα.
Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π.Γερουλάνος έκανε γνωστό χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Β. Αποστολάτου , ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) απεφάνθη πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον τέως υπουργό Πολιτισμού για την υπαγωγή του μνημείου αυτού της παγκόσμιας κληρονομιάς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας στην Εφορεία Μεσσηνίας δεν ήταν νόμιμη.
Στη γνωμοδότηση του ΝΣΚ υποδεικνύεται και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να ....
αρθεί η απόφαση και έτσι τις προσεχείς ημέρες θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο έγγραφο με το οποίο θα ζητηθεί η... απάλειψη της «διόρθωσης του σφάλματος» της 10ης Σεπτεμβρίου του 2009 που υπεγράφη από τον κ. Σαμαρά και η επαναφορά της υπουργικής απόφασης του 1986. Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο ως πρόσφατα υπαγόταν στην 7η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία ήταν αρμόδια για την Ηλεία και τη Μεσσηνία, όταν όμως το 2006 δημιουργήθηκε άλλη Εφορεία στη Μεσσηνία, στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σαμαρά, υπεβλήθη αίτημα να υπαχθεί στη δικαιοδοσία της ο ναός, όπως και έγινε στις παραμονές των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Ηλείας.
Σαμαράς - Ηλείοι, σημειώσατε 2 - TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια :