Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τα δάση έβαλαν φωτιά στη ΝΔ. Το χρονικό του διασυρμού.


Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο της κας Μπιρμπίλη, ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο έλαβε μέρος στο εσωτερικό της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Λόρδος Μαρκόπουλος, υπήρξαν οι κύριοι πρωταγωνιστές του, αφού και οι δύο έδωσαν ρεσιτάλ ασυνεννοησίας πάνω στο θέμα της γραμμής που έπρεπε να ακολουθήσει το κόμμα.
Ωστόσο, το τοπίο ταρακούνησε ο γαλάζιος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος υπήρξε και αρμόδιος για θέματα δασικής πολιτικής ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενστάσεις του έγκεινται στο ότι ... σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κας Μπιρμπίλη, περιορίζεται η ισχύς της νομοθετικής ρύθμισης περί κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων σε αναδασωτέες περιοχές και δεύτερον, στο γεγονός ότι δεν γίνεται εκμετάλλευση των πόρων που είχαν συγκεντρωθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών, κάτι το οποίο νομιμοποιείται από το εν λόγω νομοσχέδιο.
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του βουλευτή ωστόσο σε αυτή την επί της ουσίας αντιπολιτευτική προσπάθεια, δεν φαίνεται να σταματά εδώ αφού ο ίδιος σήμερα στη Βουλή δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ΚΑΙ επί της αρχής, ερχόμενος σε ρήξη με την τέταρτη και τελευταία απ’ ότι φαίνεται γραμμή του κόμματος.
Το πιο συγκλονιστικό όλων δε, φαίνεται να είναι το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ερωτήθηκαν ούτε ο πρώην υπουργός, ούτε οι πρώην υφυπουργοί οι οποίοι γνώριζαν το θέμα. Αντιθέτως, με την υπόθεση ασχολήθηκαν όλοι οι άσχετοι περί δασικής πολιτικής, μόνο και μόνο επειδή αποτελούν το σώμα εκλεκτών του προέδρου. Στο πλευρό του βουλευτή από το Κιλκίς εμμέσως στάθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε το μπάχαλο εντός της ΝΔ ως μια γελοιότητα σε off the record δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :