Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος, κοντόφθαλμος και ανίκανος


Η γραμματέας χτύπησε την πόρτα του γραφείου του Μίλτου Παπαρόπουλου. Του έφερνε τον πρωινό καφέ, δύο αθλητικές εφημερίδες και τις εκτυπώσεις από τα blogs που αναφερόντουσαν σε αυτόν. “Υπάρχει τίποτα σημαντικό κορίτσι μου;” ρώτησε ο Μίλτος Παπαρόπουλος. Η Άννα κοντοστάθηκε. Ήταν λίγο καιρό στο γραφείο και δεν ήξερε πως να το φέρει. Πήρε μια βαθιά ανάσα όμως και το είπε: “Εεεμ κύριε Παπαρόπουρε η κυρία Κούλα μου είπε να δείτε αυτό που γράφει το blog, Κρυφός Επιθετικός”.
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ευχαρίστησε την Αννούλα, κοίταξε διακριτικά τη φιγούρα της καθώς έφευγε από το γραφείο. Η κοντή φούστα που φορούσε άφηνε ακάλυπτες τις... νεανικές της γάμπες. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος κάθε φορά που την κοίταζε μακάριζε τον εαυτό του για την επιλογή του να την προσλάβει. Μόλις βγήκε η Αννούλα από το γραφείο, ήπιε τις πρώτες γουλιές του καφέ του. Ακόμα δεν μπορούσε να συνηθίσει την γεύση του espresso, αλλά από τη στιγμή που έπιναν όλοι στο κόμμα έπρεπε και αυτός να δείχνει σύγχρονος.
Έριξε μια βιαστική ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών, καθώς ετοιμαζόταν να ανοίξει την σελίδα να διαβάσει για τις μεταγραφές της ομαδάρας έπεσε το μάτι του στο... κίτρινο χαρτάκι πάνω στο οποίο η Κούλα είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο “ΕΠΕΙΓΟΝ”. Βλαστήμησε και πήρε στα χέρια του την εκτύπωση από το blog του Κρυφού Κυνηγού.
Η Κούλα είχε μαρκάρει με κίτρινο φώσφορο τα βασικά σημεία. “Ο Μίλτος Παπαρόπουλος είναι ένας ανίκανος κοντόφθαλμος πολιτικός που με τη στάση του αφήνει το παιχνίδι των blogs στα χέρια του αντιπάλου.¨ Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ξαφνικά έχασε την όρεξη του για περισσότερο καφέ. Τι λέει αυτός εδώ σκέφτηκε. Εγώ που πριν ένα μήνα μου έγραφαν πως ήμουν Οραματιστής πολιτικός και blogger; Εγώ που στη σελίδα μου με τους Φίλους και Υποστηρικτές στο Facebook έχω 587 φίλους και υποστηρικτές; Συνέχισε παρακάτω.
“Έχει αφήσει το κόμμα απροστάτευτο στις ορδές των αντιπάλων bloggers που με την υποστήριξη του αντιπάλου κόμματος, έχουν σε καθημερινή βάση video, ομιλίες, φωτογραφίες και ντοκουμέντα. Χώρια που τους δίνουν και χρήματα. Η στρατιά αυτή των πληρωμένων κονδυλοφόρων έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς στο χώρο των blogs στο οποίο εμείς οι Αδέσμευτοι bloggers δίνουμε άνισο αγώνα μιας και ο κ. Παπαρόπουλος δεν μας βοηθάει.”
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος είχε χάσει το χρώμα του. Κοίταξε στο λεξικό τη λέξη κονδυλοφόροι για να βεβαιωθεί και φώναξε την Κούλα και το Μιχάλη μέσα για σύσκεψη. Προς στιγμήν σκέφτηκε να πει και στην Αννούλα να συμμετάσχει αλλά στην ιδέα που θα σταθεί σταυροπόδι απέναντι του, αναστατώθηκε. Δεν είναι ώρα για τέτοια, πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.
Η Κούλα και ο Μιχάλης εμφανίστηκαν στο γραφείο του. “Τι θα κάνουμε με αυτούς ρε παιδιά; Όλη μέρα παίρνουν τηλέφωνα και μας κάνουν τους καλούς. Ξαφνικά όμως άρχισαν να με βρίζουν επειδή λέει δεν τους στηρίζω. Αφού στα όπα όπα τους έχω; Τι θέλουν από εμένα ρεπορτάζ; Ας πάνε στο γραφείο τύπου. Αν δεν τους δίνει ρεπορτάζ εμένα γιατί με μπλέκουν; Πες ρε Μιχάλη και εσύ κάτι που ξέρεις από γκομπιούντερς και είπα στο πρόεδρο να σε προσλάβουμε γιατί είσαι ειδικός. Τι θα πω εγώ στο πρόεδρο τώρα;”
“Θείε,” ξεκίνησε βαριεστημένα ο Μιχάλης, “Το πρόβλημα είναι πως δεν τους δίνουμε λεφτά.” εκεί τον διέκοψε ο Μίλτος Παπαρόπουλος, ” Μα βρε Μιχάλη τι λεφτά να τους δώσουμε. Αυτοί δεν είναι οι ανεξάρτητες φωνές που γράφουν από μόνοι τους και χωρίς εξαρτήσεις;”.
Ο Μιχάλης σκέφτηκε πως ήταν καιρός ο θείος του να μάθει όλη την αλήθεια, “Θείε ξέρεις όλοι αυτοί οι bloggers που έχουν έρθει εδώ και μας έπαιρναν και τηλέφωνα θέλανε λεφτά.” Εμείς δεν του δώσαμε και τώρα θα μας βρίζουν μέχρι να τους δώσουμε. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος εξανέστη, ” Μα ρε Μιχάλη τι θα πει θέλανε λεφτά; Bloggers αδέσμευτοι δεν μας δηλώσαν πως είναι; Δηλαδή είναι αδέσμευτοι και θέλουν λεφτά;” Ο Μιχάλης έγνεψε καταφατικά.
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έδιωξε τον Μιχάλη και τη Κούλα και ζήτησε από την Αννούλα να πάρει τηλέφωνο τον Παπαντρεόπουλο. “Έλα, Παπαρόπουλος εδώ, στείλε ρε συ ξανά αυτό το business plan να το δούμε. Κόψε και κάτι ρε συ για χατίρι μου είναι πολλά. Αν μας παίρνει θα βάλουμε καμιά διαφήμιση από τον ΟΠΑΠ και θα τα πατσίσουμε. Θα κανονίσω να σας δώσει και μία συνέντευξη ο Πρόεδρος και θα είστε πρώτοι.”
Την επομένη το αδέσμευτο μαχητικό blog Κρυφός Επιθετικός έγραφε: “Ο Μίλτος Παπαρόπουλος με αστραπιαίες κινήσεις αλλάζει το τοπίο στο διαδίκτυο και κόβει μια και καλή το βήχα στα λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο των blogs…”

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Η παρούσα ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :