Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στην Ρηγίλλης περιμένουν μεγάλη βελτίωση από τα εξελισσόμενα γκάλοπ

Δεν το λένε δυνατά αλλά δεν κρύβουν τη χαρά τους. Επιμένουν ότι τα φόκους γκρουπς στέλνουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν ανατραπεί τελείως τα γκάλοπ και θα βρίσκεται μπροστά και ο Αντώνης και η καθαρή Νέα ΝΔ. Kαθαρή γιατί θα έχουν διαγράψει όλους τους "αμαρτωλούς". Έτσι σε ένα με δύο χρόνια θα έχουν ρίξει το ΠΑΣΟΚ και θα κυβερνά απερίσπαστη την Ελλάδα η ΠΟΛΑΝ!...!
Τέτοια σενάρια διαρρέουν από το επιτελείο της Νέας Άνοιξης.

Την έκανε ο Τσιμογιάννης από τη Ρηγίλλης.

Πάει και αυτός!
Ο άνθρωπος είναι σοβαρός, τί να κάνει εκεί μέσα; Οι περισσότεροι συμβουλάτορες του Προέδρου είναι για τα σίδερα. Δεν κράτησε πολύ η συνεργασία του Τσιμογιάννη με τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Ούτε με τον Πάνο πάντως έτρεξε καλά η σχέση. Τα στελέχη του Αντώνη δεν χρειάζονται επικοινωνιολόγους. Αυτοί κανονίζουν για όλα. Τα ξέρουν όλα και είναι από τη φύση τους «αγωνιστές και αγωνίστριες» του έθνους. Επιπλέον απόψεις είναι περιττές και αγνοούνται. Άρα δεν θα αργούσε η μέρα της αποχώρησης. Πόδι πάντως πάτησε ο κόκκινος Πάνος. Αυτός ανέλαβε την ευθύνη της απομάκρυνσης.

"Βάρδα... φουρνέλλο", Αντώνηηηηη!!!!!!

Ο Θεόδωρος Βάρδας, το «πρωτοπαλίκαρο» του Σαμαρά, το οικονομικό του alter ego, ο «καταλύτης» του προεκλογικού deal με τον «κύριο τα πάντα όλα ή τίποτα» Αβραμόπουλο, ο άνθρωπος που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνοδεύει σε κάθε του βήμα τον Αρχηγαντώνη και αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους μυστικοσυμβούλους του, εκλιπαρεί την άφιξη του ΔΝΤ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα!...!
Σφουγγάρη μου, τι πράγματα είναι αυτά; Άλλα λες εσύ και άλλα οι συμβουλάτορές σου; Την… κολοκυθιά παίζετε εκεί στη «νέα ΝΔ» ή ρίχνετε τα χαρτιά; Γενικώς, πώς την έχετε δει, αδέξιοι νεοδεξιοί εμπαίκτες…;
Διαβάστε εδώ τη… βαρυσήμαντη συνέντευξη του «φίλου του Αρχηγού Αντώνη»: Θ. Βάρδας: "Έχουμε καθυστερήσει ήδη για το ΔΝΤ"

Τρέμει τις Δημοτικές Εκλογές η Νέα Ρηγίλλης

Από τη μια η συγκυρία της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη οι αντάρτες που ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια. Οι προτάσεις για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ΝΔ δίνουν και παίρνουν στο νεοκλασικό. Τελευταία πρόταση που έπεσε στο γραφείο του Αρχηγού ήταν αν μην δώσει κανένα χρίσμα η Ρηγίλλης, πέραν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θεωρείται δεδομένη Σαμαρική.
Στη Ρηγίλλης δεν φοβούνται τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο τους αντάρτες, μερικοί εκ των οποίων είναι σαφέστατα τοποθετημένοι ενάντια στη θέληση και μονοκρατορία του Αρχηγού. Πιστεύουν ότι εάν δεν δώσουν σε κα νένα το χρίσμα δεν υπόκεινται καμία ζημιά. Κούνια που τους κούναγε!

Το «όχι σε όλα» επιβάλλει στην Ρηγίλλης και το όχι στο ΔΝΤ. Αν και θα έκαναν ακριβώς τα ίδια!...!

Ξέρουμε ότι το παίζουν επαναστάτες-κολαούζοι οι παρατρεχάμενοι της Νέας Ρηγίλλης και τα περισσότερα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Γιατί υπάρχουν και στελέχη που κινούνται με μεγαλύτερη διακριτικότητα στο θέμα, όπως ο Βάρδας, το οικονομικό alter ego του Αρχηγού. Ο Αβραμόπουλος θεωρεί μονόδρομο το ΔΝΤ, η Ντόρα πιστεύει ότι η Νέα ΝΔ δαιμονοποιεί το Ταμείο για να αποκομίσει ψήφους και ο Παναγιωτόπουλος λέει «όχι σε όλα» κινούμενος πιστά στη γραμμή των σκληρών συμβούλων.
Οι αγορές όμως τα βλέπουν όλα. Και ο Αρχηγός χάνει σε αξιοπιστία όταν εμφανίζεται από σκοπιανοφάγος μέχρι αντιευρωπαϊστής. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται κάποιον Μέγα Ναπολέοντα Αντώνη. Τους φτάνει ο γνωστός Γάλλος. Τα όχι στις προτάσεις της Ένωσης εκλαμβάνονται ως ανευθυνότητα και αναξιοπιστία από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Δυναμιτίζει δηλαδή το μέλλον του ο Αντώνης! Το όποιο μέλλον! Γι’ αυτό ψάχνουν να βρούν τρόπους απεγκλωβισμού από τις ακροδεξιές θέσεις που υιοθετούν με μεγάλη ευκολία. Διαρρέουν ότι και στελέχη κοντά στον Αρχηγό βλέπουν θετικά το ΔΝΤ. Έτσι για λόγους ευρωπαϊκών ισορροπιών, μια και η ΝΔ συμμετέχει σε όλα τα φόρα της Ευρώπης. Η Νέα ΝΔ πάντως δυσκολεύεται να βρει θέση στα διεθνή φόρα, εξαιτίας της παγίδευσής της σε λαϊκοδεξιές ακρότητες και επειδή οι Ευρωπαίοι βλέπουν με μισό μάτι τον Αρχηγό Αντώνη.

Προς κ. Α. Σαμαρά… ενταύθα (μέρες που 'ναι)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η στήλη διάβασε με προσοχή τη δήλωσή σας για την απόφαση της κυβέρνησης να υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Καθόλου δεν θα διαφωνήσουμε με την άποψή σας περί των λόγων για τους οποίους δεν ανταποκρίθηκαν οι αγορές στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Φοβούμεθα όμως ότι η αναφορά σας σε «άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής», που έχει προτείνει η Ν.Δ., μας καταλαμβάνει ελαφρώς εξαπίνης, καθότι δεν έχουμε αντιληφθεί την ύπαρξη αυτού του λεπτομερούς (υποθέτουμε) και στοιχειοθετημένου (θέλουμε να πιστεύουμε) «μίγματος», όπως επίσης αγνοούμε και τους οικονομικούς εγκεφάλους που το εκπόνησαν.
Ακόμη δε περισσότερο μας παραξενεύει το γεγονός ότι ο φερόμενος ως «άτυπος» οικονομικός σας σύμβουλος κ. Θ. Βάρδας αρθρογραφεί επωνύμως υπέρ...

Η Ντόρα μίλησε για Όλα στην Έλλη Στάη (βίντεο)

Βαρυσήμαντη και θαρραλέα τοποθέτηση σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν έκανε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Flash και την Έλλη Στάη η πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αιχμή του δόρατος, φυσικά, η οικονομική τραγωδία της χώρας, όπου η κ. Μπακογιάννη φάνηκε να συμφωνεί σε πολλά σημεία με την ενδιαφέρουσα χθεσινή ομιλία του πρώην Υπουργού των Κυβερνήσεων Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου (διαβάστε εδώ). Μια φράση που ακούστηκε και από τους δύο κορυφαίους πολιτικούς ήταν: "Η αναδιανομή του πλούτου υπήρξε ουσιαστικά αναδιανομή δανεικών...".
Με τον τρόπο αυτό κλείνει, έστω και επώδυνα, ο νοσηρός και γεμάτος λαϊκισμό και αδιέξοδες πολιτικές "κύκλος της Μεταπολίτευσης"... Με αγωνία ο ελληνικός λαός περιμένει το καινούριο που θα αναδυθεί μέσα από τις στάχτες των καμμένων ψεύτικων "οραμάτων" και φρούδων "ελπίδων" του χθες...

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο...

Νέα σκληρά μέτρα εξυγίανσης ζητά η Μέρκελ

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Άντζελα Μέρκελ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάθος χρόνου για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.
Απαραίτητη θεωρείται και η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου, διαφορετικά η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν μπορεί να εγκρίνει την βοήθεια. H Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα μείωσης δαπανών και να δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη πριν η Γερμανία εγκρίνει την χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς τη χώρα:«Χρειαζόμαστε μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα μαζί με επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης δαπανών. …. Η Γερμανία νοιώθει τεράστια ευθύνη για τη σταθερότητα του ευρώ». «Εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για μία χρονιά αλλά για αρκετά έτη, τότε ....

ημέρα μνήμης των θυμάτων του Τσερνομπίλ

People take part in a ceremony to honour victims of the Chernobyl disaster, the world's worst civil nuclear accident, in the Siberian city of Krasnoyarsk, April 26, 2010. People gathered to commemorate the workers, known locally as liquidators , who were exposed to large doses of radioactivity during their efforts to contain radioactive contamination when the fourth reactor of the Chernobyl power station exploded in 1986. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA - Tags: ANNIVERSARY DISASTER)A man wipes his tears as he parts in a ceremony to honour victims of the Chernobyl disaster, the world's worst civil nuclear accident, in the Siberian city of Krasnoyarsk, April 26, 2010. People gathered to commemorate the workers, known locally as liquidators , who were exposed to large doses of radioactivity during their efforts to contain radioactive contamination when the fourth reactor of the Chernobyl power station exploded in 1986. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA - Tags: ANNIVERSARY DISASTER)
Εκδηλώσεις σήμερα στη μνήμη των θυμάτων του Τσερνομπίλ. Ήταν η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή σε καιρό ειρήνης.
Χιλιάδες άνθρωποι εκτέθηκαν σε υπεβολική διαρροή ραδιενέργειας όταν το 1986, ο τέταρτος αντιδραστήρας του Τσερνομπίλ, εξερράγη με καταστροφικές συνέπειες.
REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA - Tags: ANNIVERSARY DISASTER)

Η καλοσύνη των ξένων

Θα αργήσουμε πολύ να συμβιβαστούμε με τη νέα θέση μας στον κόσμο, με τη νέα πορεία που ξεκινάει η χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι τόσο ηττημένη χωρίς ηρωικό άλλοθι, χωρίς πόλεμο, χωρίς φυσική καταστροφή, χωρίς να φταίει είτε ξένος παράγοντας είτε κάποιο μεγάλο και απατηλό εθνικό όραμα. Φτάσαμε στο αδιέξοδο λόγω των δικών μας αδυναμιών, της δικής μας ανικανότητας να διαχειριστούμε την ανεξαρτησία μας και να ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις. Σαν την Μπλανς Ντιμπουά, την πρώην όμορφη, αλκοολική χήρα στο «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, πορευτήκαμε με τις αδυναμίες μας και με την ανάμνηση ενός λαμπρότερου παρελθόντος που μόνο εμείς θυμόμαστε. Εως τη στιγμή της απόλυτης αδυναμίας. Τότε, όπως η Μπλανς, αναγκαστήκαμε να υποκύψουμε στη μοίρα του αδύνατου και να συμβιβαστούμε με την ανάγκη να στηριχθούμε στην ελεημοσύνη των άλλων, στην «καλοσύνη των ξένων».
Παρόλο που αυτή ήταν η μόνη κατάληξη που θα μπορούσε να  .....

Επιδεινώθηκε η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα υπέστησαν το 2009 συντονισμένες πιέσεις, ο αριθμός των συλληφθέντων και όσων τέθηκαν υπό κράτηση χωρίς δίκες αυξήθηκε σε σχέση με προηγούμενα έτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση μιας οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κίνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.
«Το 2009 ήταν μια χρονιά έντονων πιέσεων ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση κατά μαχητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Ρένε Ξία, υπεύθυνη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, μια οργάνωση που οι δραστηριότητές της καταγράφονται κυρίως στο Ίντερνετ.
«Υπάρχει ατέλειωτος κατάλογος φυλακισμένων υπερασπιστών των ....

Η κοινωνία ζητά τη δημιουργία νέου κόμματος

Σήμερα για μένα η μέρα ήταν διαφορετική. Σηκώθηκα από το κρεβάτι μου κακόκεφος, ήπια λίγο γάλα και πήγα στο γραφείο μου να πιάσω δουλειά. Τι δουλειά δηλαδή που δεν κινείται τίποτα απολύτως.
Το μεσημέρι έφαγα κάτι και το απόγευμα είπα να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Γυρίζοντας και θέλοντας να παρκάρω έκλεισα για λίγο το στενό. Κάποιο αμάξι ήθελε να περάσει. Βριστήκαμε. Σε λίγο πιαστήκαμε στα χέρια. Ποιος έφταιγε; Και οι δυο. Κανένας. Όλοι οι άλλοι…
Η πραγματικότητα αυτή την στιγμή είναι απλή. Οι έλληνες έχουν καταλάβει τι έφταιξε. Γνωρίζουν την κατάσταση αλλά δυσκολεύονται να απιδεχθούνε την λύση. Η κυβέρνηση όμως ήδη την γνωρίζει. Ξέρουν ακριβώς τι...

Εάλω το ψεύδος... Εθνική Αυτογνωσία – Εθνική Απόφαση – Εθνική Αξιοπρέπεια.

Ομιλία του πρώην Υπουργού Οικονομικών επί Κυβερνήσεων Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου, που πραγματοποιήθηκε χθες:

“Κυρίες και κύριοι,
Εάλω το ψεύδος. Από την Παρασκευή η χώρα βρίσκεται υπό “Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο”. Δεν επιθυμώ να μιλήσω τώρα για τα συναισθήματα που προκαλούνται στο Έθνος απ’ αυτή την εξέλιξη.
Είναι όμως εύλογο όλοι να ρωτούν πλέον, τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από την βαθειά οικονομική κρίση, που ενέσκηψε στη χώρα. Απαντώ:
Να εφαρμόσουμε το τρίπτυχο: Εθνική Αυτογνωσία – Εθνική Απόφαση – Εθνική Αξιοπρέπεια.
Πρέπει να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε την πορεία της μεταπολίτευσης και το πώς οδηγήθηκε η χώρα μας στη σημερινή περιπέτεια.
Η μεταπολίτευση υπήρξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικό γεγονός για τη χώρα. Δεν αποκατέστησε απλώς τη Δημοκρατία. Την στερέωσε και έχτισε τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης χωρίς καμία δυνατότητα επιστροφής σε κάποιο καθεστώς που θα τις αμφισβητούσε, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Ταυτόχρονα, όμως καλλιέργησε τον πολιτικό ναρκισσισμό, την αμεριμνησία, τον λαϊκισμό, την δημοκοπία, τον ψευδοπροοδευτισμό, τον συντεχνιασμό, την αδυναμία συγκρότησης πολιτικών, τον πολιτικό ερασιτεχνισμό, τα σύνδρομα του πολιτικού
κόστους, την προσωποποιημένη αντίληψη της πολιτικής, τις αναξιοκρατικές επιλογές, την υποκατάσταση της πολιτικής από την προπαγάνδα και την εντυπωσιοθηρία, την οικοδόμηση της ευημερίας όχι στο μόχθο και στην προσπάθεια αλλά σε δανειακά κεφάλαια.
Δηλαδή, κυρίες και κύριοι, μεθυσμένοι από την απόλαυση της Δημοκρατίας αρχίσαμε να περιφρονούμε προκλητικά τον μόνο τελικά σταθερό μηχανισμό διάσωσης της χώρας, που είναι η εθνική μας αυτογνωσία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι...

Ο Βαλυράκης καλεί Μητσοτάκη - Κόκκαλη στην Εξεταστική

Μέχρι στιγμής ο Βαλυράκης δεν έχει αποφασίσει το πότε και αν θα προσκληθεί ο Μητσοτάκης για να καταθέσει στην Εξεταστική για την Siemens. Ο Ψηλός έχει δηλώσει πως θέλει να πάει για να αναφερθεί λεπτομερώς στις συνθήκες πτώσης της κυβέρνησής του. Όπως, λέει, συνδέονται άμεσα με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Κάποιοι, λένε, ότι αν πάνε ο Μητσοτάκης και ο Κόκκαλης, θα πάρει άλλη τροπή το πράγμα. Ωστόσο, η Ν.Δ. προτιμά να μην προσκληθούν τα δύο πρόσωπα. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Καρατζαφέρης, γι' αυτό και θα ζητήσει (πάλι) να κληθούν τόσο ο επίτιμος, όσο και ο επιχειρηματίας.


Σχόλιο περιοδικού: Φέρτε... χάπια στον Αρχηγό!...!