Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ανατροπή σκηνικού σε μία μόλις εβδομάδα!

14 Νοεμβρίου 2009: "4,5% είναι το προβάδισμα του κ. Σαμαρά στο γκάλοπ της MRB για τον «Τύπο της Κυριακής». Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο 48,1% έναντι 43,6% της συνυποψήφίας του, ενώ ισοβαθμούν στην παράσταση νίκης με 42,7% έναντι 42%".

22 Νοεμβρίου 2009: "0,6% το προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στο γκάλοπ της MRB για τον "Τύπο της Κυριακής". Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 47,2%, έναντι 46,6% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η διαφορά μεταξύ τους στην παράσταση νίκης έχει μηδενιστεί: 44% Σαμαράς και 43,1 Μπακογιάννη".

Σημειώνεται ότι και σε άλλες δημοσκοπήσεις στις οποίες την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς προηγείτο με μεγάλη διαφορά, τώρα το προβάδιασμά του μειώνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco (Πρώτο Θέμα), όπου στις 14/11 έδειχνε διαφορά Σαμαρά-Μπακογιάννη στο 9,1% και σήμερα στις 22/11 δείχνει διαφορά στο 4,9%. Δηλαδή η "ψαλίδα" μεταξύ των δύο υποψηφίων έκλεισε σε μόλις μία εβδομάδα κατά 4% περίπου!

Σαν σήμερα... 22 Νοεμβρίου

1897: Με την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, τερματίζεται και επισήμως ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897.

1906: Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου.

1928: Ο γάλλος συνθέτης Μορίς Ραβέλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Παρίσι το «Μπολερό», την πιο γνωστή σύνθεσή του.

1940: Μονάδες του Γ' Σώματος Στρατού καταλαμβάνουν την Κορυτσά, κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1957: Το απολυτήριο του Δημοτικού γίνεται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

1963: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Ο Κοκκινούλης με Σαμαρά, οι Αγρότες με τη Ντόρα!

Φαίνεται, πως η πολιτική «προίκα» που προσέφερε σήμερα στον κ. Σαμαρά το άλλοτε ισχυρό τοπικό στέλεχος της ΝΔ στη Λάρισα κ. Θανάσης Κοκκινούλης δεν είναι η αναμενόμενη, με δεδομένη τη «διάσπαση» του «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστικού μετώπου του θεσσαλικού νομού ως προς τη στήριξη στους υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ.
Έτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Κοκκινούλη υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά, που προφανώς διερμήνευαν την προσωπική του και μόνο άποψη, εκδόθηκαν πλήθος ανακοινώσεων από 24 τουλάχιστον αγροτικούς συνεταιρισμούς της Λάρισας, καθώς και της πανίσχυρης «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων», που τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον κ. Κοκκινούλη και τις παλινωδίες του…
Τη στήριξή του στην υποψήφια Πρόεδρο της ΝΔ εξέφρασε με σημερινή του δήλωση και ο Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κων/νος Τσιάρας, στέλεχος που βρίσκεται πολύ «κοντά» στον πρ. Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…

Οι... χρησμοί του Κοκκινούλη...

Με τα ίδια ακριβώς… λόγια που είχε απευθύνει προς τη Ντόρα Μπακογιάννη την προηγούμενη εβδομάδα υποδέχθηκε σήμερα και τον Αντώνη Σαμαρά ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης. Τα λόγια αυτά («εύχομαι καλή επιτυχία στο στόχο του/της, και να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ»…) χρειάζονται σίγουρα ικανότητα… αποκρυπτογράφησης, ανάλογη με εκείνη που έπρεπε να διαθέτουν στην αρχαιότητα όσοι λάμβαναν «χρησμούς» από το μαντείο των Δελφών… Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρχικώς θεωρηθεί και μεταδοθεί από τα ΜΜΕ, ότι ο κ. Κοκκινούλης στηρίζει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Λίγες ώρες μετά ο συνδικαλιστής έτρεχε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του, διευκρινίζοντας, ότι με αυτές δεν εξέφρασε στήριξη στην π. ΥΠΕΞ! Έγινε και ένα αρκετά ευτράπελο επεισόδιο «στον αέρα» με το Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του Alter, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος άκουγε εμβρόντητος και έκδηλα απορημένος τον κ. Κοκκινούλη να… διαψεύδει τον ίδιο τον εαυτό του! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για στημένο παιχνίδι προβοκάτσιας και φτηνών εντυπώσεων από το βαθύ κράτος του «συστήματος Σαμαρά»…
Εν πάση περιπτώσει, σήμερα -και μετά από δηκτικά και ειρωνικά σχόλια δημοσιογράφων…- ο κ. Κοκκινούλης ξεκαθάρισε, ότι «στηρίζει τον κ. Σαμαρά», κάτι που επιβεβαίωσε και μπροστά στις κάμερες… Υποθέτουμε, ότι αυτή είναι η… τελική του απόφαση… Αν κάτι αλλάξει, θα επανέλθουμε…

Ο Άνθιμος ευλόγησε τη Ντόρα


Θερμή υποδοχή και εγκάρδιες ευχές επεφύλαξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος στην υποψήφια Πρόεδρο της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα κατά τη θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος στη συμπρωτεύουσα.
«Ευχόμεθα ο Θεός να ευλογήσει τις προσπάθειες σας, να ευλογεί την οικογένειά σας», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη, η οποία συνοδευόταν από το σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.
Το πυκνό εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει τον περικαλλή και ευμεγέθη ναό της Νύμφης του Βορά, καταχειροκρότησε την π. Υπουργό των Εξωτερικών, με την ευλογία και προτροπή του Ποιμενάρχου της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας έτσι την αναγνώρισή του για τις σκληρές και εθνικά επωφελείς προσπάθειες της κ. Μπακογιάννη αναφορικά με το «σκοπιανό», με αποκορύφωμα την ιστορική εθνική επιτυχία στη Σύνοδο του Νάτο στο Βουκουρέστι.

Πολύ πετυχημένη η συγκέντρωση της Ντόρας στη Θεσσαλονίκη





Ο δανεισμός στο κόκκινο



Στάζουν αίμα τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα.
Κάθε μέρα ο δανεισμός του Δημοσίου γίνεται με επαχθέστερους όρους. Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων ήταν προχθές υψηλότερο κατά 1,77% σε σύγκριση με το γερμανικό που αποτελεί και το σημείο αναφοράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 
Οι αγορές επιβάλλουν με το δικό τους τρόπο, μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. 
Όσο καθυστερούμε τόσο θα βρίσκουν ευκαιρία να κερδοσκοπούν εις βάρος μας.


Ο Michel Λιάπης μιλά για ηθική και ιδιοτέλεια!


Ο Λιάπης έχει βλάψει τα μέγιστα την παράταξη. Αποτελεί το κομβικό σημείο στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση άρχισε να υφίσταται φθορά στο πλεονέκτημα της ηθικής. Όταν τα ΜΜΕ έμπλεξαν τον πρίγκιπα Λιάπη με τον Χριστοφοράκο και το σκάνδαλο Siemens τότε «ξεκίνησε» ο κατήφορος που κατέληξε στην ήττα των 10 μονάδων.
Οι ίδιες εφημερίδες που καθύβριζαν τις συμπεριφορές Λιάπη, οι ίδιες σήμερα επισημαίνουν με πηχυαίους τίτλους την επίθεση που κάνει στη Ντόρα. Και οι εφημερίδες αυτές ανήκουν στα μεγάλα συμφέροντα και στη διαπλοκή. Και έχει τη σημασία του, διότι ο Λιάπης δεν είναι τυχαίος.
Πως λοιπόν να φαίνεσαι αξιόπιστος όταν καταγγέλλεις τα τζάκια, τη στιγμή που ο ίδιος είσαι τζάκι! Βλέπετε είναι ο γιος της αδελφής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αντιγόνης και όχι του αδελφού Αλέκου. Κληρονόμησε την καραμανλική μύτη, τις καραμανλικές χειρονομίες, αλλά όχι το όνομα «Καραμανλής». Κι έτσι αναγκαστικά βίωσε την αποφράδα ημέρα που από «ανιψιός» έγινε «ξάδελφος»!!! Tα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα όταν έχεις τεράστιες ευθύνες στην απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης Καραμανλή και τώρα βρίσκεις την ευκαιρία να «ξεχαστούν» οι ευθύνες σου γιατί …… "συμβαδίζεις" με τα μέσα ενημέρωσης που γκρέμισαν την κυβέρνηση του ξαδέρφου σου!
Αποτελεί δε αστειότητα να κάνει λόγο ο Λιάπης για ηθική, ιδιοτελείς σκοπούς και αυταρχισμό. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε κ. Λιάπη!

Κε Λιάπη είναι και αυτό φήμη;


Μιχ. Λιάπης:«Το ταξίδι το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος...» 
Κι' όμως η κράτηση για το δωμάτιο του έγινε από την Siemens
Όλως τυχαίως, ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Λιάπης έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο την ίδια μέρα. Και όπως επιβεβαιώνει το ξενοδοχείο, η κράτηση για το δωμάτιο του υπουργού έγινε από τη Siemens. Ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης υποστηρίζει ότι το ταξίδι του στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2005 το οργάνωσε μόνος του, τα ντοκουμέντα που έχει φέρνει στο φως η «Ε» αποδεικνύουν το αντίθετο. Η κράτηση του δωματίου του στη Λειψία , όπως επιβεβαιώνεται από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, έγινε από τη Siemens στο όνομα του υπουργού.
Ο υπουργός και η «Ε» (03/07/2008)
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ουδέποτε δημοσίευσε φήμες για τις οποίες μιλάει ο κ. Λιάπης. Μόνο στοιχεία και ντοκουμέντα δημοσίευσε. Την κατάθεση της κ. Αικατερίνης Τσακάλου στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του ταξιδιού «κάποιου υπουργού» στη Γερμανία, για τον αγώνα Ελλάδας - Βραζιλίας. Και τα επίσημα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την υπουργική διαδρομή και χρηματοδότησή της.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ σε συμπεράσματα. Ερωτήματα έθεσε στην κυβέρνηση: Ποιος υπουργός παρακολούθησε τον αγώνα, πώς πήγε στη Λειψία και στις άλλες πόλεις, ποιος πλήρωσε;

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αρα, κανείς υπουργός. Ούτε ο κ. Λιάπης, που άφηνε τις συρόμενες φήμες να... αυτοδιαψευσθούν, αντί να τις διαψεύσει.
ΤΕΛΙΚΑ, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λιάπης ήταν την επίμαχη περίοδο στη Γερμανία και η κυβέρνηση το παραδέχτηκε μετά την αναφορά του ονόματος του υπουργού σε δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» της εποχής εκείνης.
ΑΝ Ο κ. ΛΙΑΠΗΣ είχε παραδεχθεί το ταξίδι που μόλις σήμερα (χθες) ομολόγησε και αν έδινε στη δημοσιότητα τα παραστατικά που κρατάει ακόμη για τον εαυτό του, δεν θα υπήρχε ζήτημα γι' αυτόν. Θα ανεζητείτο, πιθανόν, ο άλλος υπουργός, στον οποίο θα αναφέρονταν τότε τα έγγραφα και οι ένορκες καταθέσεις.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μιλάνε δημόσια και αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους. Δεν απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ούτε προσπαθούν να ασκήσουν τρομοκρατία στον Τύπο με εξωφρενικές αγωγές.

Όταν το υπουργείο πολιτισμού βούλιαζε. Από τον Λιάπη στο Σαμαρά!


Διάβασα τους λόγους και του απερχόμενου Μιχάλη Λιάπη και του ελθόντα Αντώνη Σαμαρά, του οποίου οι οπαδοί δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στον τόπο. Όπως δεν κατάλαβε ποτέ ο Λιάπης γιατί ήταν υπουργός στο υπουργείο που λάμπρυναν υπουργοί σαν τη Μελίνα, τον Μικρούτσικο, τον Μπένο κ.ά.
 Μην περιμένετε κάτι από τον Σαμαρά. Είναι τελειωμένη δουλειά. Ο λόγος του ήταν μαθητική έκθεση – που είχε και συντακτικά λάθη. Είπε αντιφατικά πράγματα. Πέταξε και μια φρασούλα του Ελύτη για να αναβαθμίσει το επίπεδο της συντροφιάς.
Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα:

Θέλουμε να παράξουμε πολιτιστικά δημιουργήματα διεθνούς ακτινοβολίας, θέλουμε οι δημιουργοί να έχουνε ευκαιρίες, κίνητρα, έμπνευση και ουσιαστική ελευθερία να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους. Να δώσουμε δηλαδή στον καλλιτέχνη όποιος κι αν είναι αυτός, το δικαίωμα όπως το λέει ο Ελύτης: «Να χτυπά πλήκτρα και να παράγει ευφωνία» δηλαδή με τον τρόπο του, δικαιοσύνη[!].

Επιπλέον ο πολιτισμός δεν αφορά μόνο τους δημιουργούς του αλλά και τον λαό που τον βιώνει, τον ενσωματώνει, τον συσσωρεύει και τον αναπαράγει. Τελικός κριτής του έργου όλων μας όσων [sic] δουλεύουμε για τον πολιτισμό και όσων [sic] δημιουργούν είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ο εντολέας όλων ημών των πολιτικών και αυτός είναι εκείνος που πληρώνει για όσα επενδύουμε εμείς στο υπουργείο…

Ο Λιάπης ο Μπαγάσας!


Ο Ομπάμα βλέπει ύφεση σε σχήμα V



Ο Ομπάμα έδωσε συνέντευξη στο Fox και προέβλεψε την επιστροφή της παγκόσμια κρίσης με ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες. 


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η ύφεση να έχει το σχήμα του διπλού V. 


Η τωρινή ανάκαμψη δηλαδή να είναι συγκυριακή και πρόκειται να επιστρέψει πιο άγρια και πιο εκδικητική. 


Πασαλλάρης:"Η ΝΔ θα γράψει τον επίλογό της αν βγάλει λάθος αρχηγό"


Οι «βαρόνοι» θέλουν αρχηγό του χεριού τους
ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ απομένουν (ίσως περισσότερες) έως ότου η δόλια Ελλάδα αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση της προκοπής. Έως ότου, δηλαδή, η έρμη Νέα Δημοκρατία αποκτήσει αρχηγό και έως ότου η κυβέρνηση Παπανδρέου αποκτήσει στοιχειώδη έλεγχο.
Στο άρθρο μου της 18ης Οκτωβρίου έγραφα ευθέως ότι η φιλελεύθερη παράταξη όφειλε αμέσως μετά την εκλογική πανωλεθρία της να βγάλει νέο αρχηγό –και μάλιστα την έως τότε «νούμερο δύο» που δεν ήταν άλλη από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τούτο διότι η γυναίκα αυτή συγκέντρωνε τα περισσότερα πλεονεκτήματα και ήταν σταθερά πρώτη σε δημοτικότητα μετά τον Καραμανλή.
Αντ’ αυτού ακολούθησε η χρονοβόρος διαδικασία, η αλλαγή του τρόπου εκλογής, οι πολωτικές συμμαχίες, τα στημένα γκάλοπ και τα βλακώδη επιχειρήματα εναντίον της Μπακογιάννη ότι «είναι γυναίκα», ότι είναι «θυγατέρα του αποστάτη», ότι στηρίζεται σε μηχανισμούς, ότι δεν αντιτάχτηκε σε πρόωρες εκλογές και (το κατάπτυστο) ότι διάγει σκανδαλώδη ιδιωτικό βίο!...
Καθώς κλείνω εφτά δεκαετίες στην υπηρεσία αυτού του έρμου λειτουργήματος δικαιούμαι να θυμίζω ότι, λόγω αντιστασιακών καταβολών, ουδέποτε πούλησα ή ενοικίασα ή διέθεσα εθελοντικώς αυτή την πένα σε οποιονδήποτε από αυτούς που μας λένε «ΩΡΕ, πόσο κάνει η πένα σου για να μιλήσει ή να σωπάσει;». Ούτε και τη βούτηξα σε χολή όπως τη βουτάνε σήμερα κάποιοι επώνυμοι σκώληκες του σιναφιού μας. Η σημερινή γραφή περί Ντόρας Μπακογιάννη (με την οποία έχω να μιλήσω κάμποσα χρόνια) πηγάζει από ρεαλιστικό προβληματισμό και από την πολυετή ενασχόληση μου με τον δημόσιο βίο.
Την Κυριακή των εκλογών έγραψα ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τις γκάφες και τα λάθη που διέπραξε η ηγεσία της στα τελευταία 5,5 χρόνια… Ήδη, λόγω της αντιπολιτευτικής απραξίας των 50 ημερών και της αλληλοσφαγής των υποψηφίων, εμφανίζεται να έχει χάσει άλλες δέκα μονάδες. Και είναι βέβαιο ότι θα γράψει τον επίλογό της αν την ερχόμενη Κυριακή βγάλει λάθος αρχηγό. Με λάθος αρχηγό η πόλωση θα συνεχιστεί και τότε μοιραίως κάποια κομματικά νεογνά θα γεννηθούν από το πουθενά για να ζήσουν μερικούς μήνες και να «καταλήξουν», όπως συχνά συμβαίνει σ’ αυτή την παράταξη. Πως όμως μπορεί να προκύψει ο … λάθος αρχηγός;
Είναι γνωστό ότι στα τελευταία 30 χρόνια οι «βαρόνοι» των media έχουν παίξει ρυθμιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της πατρίδας. Ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, όπως έκαναν και το 1993 με στόχο το Μητσοτάκη και με … πυρομαχικό την υπόθεση του ΟΤΕ. Σήμερα τους βλέπουμε, κάποιους εξ' αυτών, να επανέρχονται με στόχο τη θυγατέρα του Μητσοτάκη, όχι γιατί έχουν τίποτα προηγούμενα μαζί της αλλά γιατί προτιμούν να διαφεντεύουν αυτοί τη Νέα Δημοκρατία είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν τους πάει ,είναι σκληρή, όσο κι αν χαμογελάει. Έχει ζήσει τη γενιά του Γαλλικού Μάη, έχει θητεύσει δίπλα σε αντιστασιακό σύζυγο που δολοφονήθηκε, είναι … ενοχλητικά πιστή στο κόμμα και στις αρχές της!... Όχι, δεν τους πάει. Θέλουν ένα αδύνατο σχήμα, μια ηγεσία του χεριού τους. (Σε προσεχές σημείωμα θα εξηγήσω με ποια σατανικά μέσα τα θολά κανάλια χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Και εναντίον «βαρόνους» να φιμώνουν και να απολύουν κάποιες «δυσάρεστες» φωνές).
Σήμερα λοιπόν δεν έχω παρά να ευχηθώ σε όλους όσοι θα πάνε την Κυριακή στην κάλπη να τινάξουν το σώμα τους μήπως και φύγουν οι λάσπες που έχουν δεχτεί από τα θολά κανάλια και από τις φαρμακερές πένες. Η φιλελεύθερη παράταξη έχει ανάγκη από αστραπιαίο νοικοκυριό και η πατρίδα από ένα έντιμο, πεντακάθαρο, νεανικό και θερμά πατριωτικό κόμμα εξουσίας, απαλλαγμένο από τις μούχλες του παρελθόντος, λυτρωμένο από τις μίζες των ισχυρών. Ένα κόμμα ζωογονημένο από την αγάπη του λαού … Και μόνον από αυτήν!
REAL NEWS:Χρήστος Πασαλλάρης (ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ)

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα σε video από το enimerwsi


Η Ειρήνη Παππά στον Πάπα


Ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε 260 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού, για να τους ζητήσει «να μεταδώσουν, με την τέχνη τους και να μην φοβούνται ότι η πίστη θα μπορούσε να μειώσει τον οίστρο και τη δημιουργικότητά τους».
Στους γνωστούς καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ήταν ο τραγουδιστής Αντρέα Μποτσέλλι, ο συνθέτης Έννιο Μορρικόνε, οι σκηνοθέτες Τζουζέππε Τορνατόρε, Φράνκο Τζεφφιρέλλι και η Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παππά.
«Πολύ συχνά, το κάλλος που προωθείται είναι απατηλό και ψεύτικο. Αντί να βοηθά τους ανθρώπους να πάνε πέρα από τον εαυτό τους, προς ορίζοντες πραγματικής ελευθερίας, με πραγματική ανύψωση, τους καθιστά ακόμη περισσότερο είλωτες, δίχως χαρά και ελπίδα», τόνισε ο Πάπας.

Καμουφλάζ και μιμητισμός στο ζωικό βασίλειο

Το καμουφλάζ και ο μιμιτισμός είναι η συμπεριφορά που έχουν ένας μεγάλος αριθμός ζώων, ως βασική στρατηγική επιβίωσης
Τα ζώα αυτά χρησιμοποιούν το καμουφλάζ είτε για να αποφύγουν τους θηρευτές τους, είτε για να αιφνιδιάζουν τη λεία τους


Δεν είναι φύκια αλλά ψάρι

Δεν είναι κλαδί αλλά πτηνό
Η στρατηγική αυτή χρησιμοποιείται συχνά και απο κάποιους Έλληνες πολιτικούς. Είναι η στρατηγική του δήθεν πατριώτη, δήθεν ενωτικού, δήθεν λαϊκού τύπου...

Πολύκροτη είδηση


Εξαφανίζονται τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός τους
μειούται με ραγδαίους ρυθμούς.

Φυσικά εννοούν τα τετράποδα

Γιατί τα δίποδα αυξάνονται και πληθύνονται!


Παγώνουν τα πάντα


Παγώνουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις προσλήψεις και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. 

Tουλάχιστον επίδομα θέρμανσης θα μας δώσουν για να ζεσταθούμε λίγο;


Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Μαρούσι


• Γεροντόπουλος: "Αν προσχωρήσει η Ν.Δ. στην ΠΟΛ.ΑΝ" θα συμβιώσουμε"

Στις 18 Οκτωβρίου 1997 ο τότε εκπρόσωπος της «Πολιτικής Άνοιξης» Άκης Γεροντόπουλος είχε παραχωρήσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Στέφανο Τζανάκη.
Ο πρώην βουλευτής της «ΠΟΛ.ΑΝ.» και νυν υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Ν.Δ., είχε δώσει μια ενδιαφέρουσα απάντηση στην ερώτηση αν θα έβλεπε την επιστροφή του στη Ν.Δ. «Εάν η Ν.Δ. αποφάσιζε να προσχωρήσει στην Άνοιξη, τότε θα υπήρχε αναγκαστική συμβίωση» είχε πει ο Γεροντόπουλος. Ευτυχώς, που δεν δικαιώθηκε από την ιστορία η επιθυμία του πρώην βουλευτή Έβρου.

Προβάδισμα Ντόρας στην Μακεδονία


Η δημοσκόπηση για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ έγινε από την Palmos Analysis (αριθμός μητρώου ΕΣΡ 11) για λογαριασμό της Voria.gr, την περίοδο 17 - 20 Νοεμβρίου, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η συλλογή στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και σύστημα CATI. Το μέγεθος του δείγματος ήταν 1.003 άτομα, ψηφοφόροι της ΝΔ, με βάση τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το μέγιστο σφάλμα είναι +- 3,0%.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται σε Μακεδονία και Θράκη οι δύο κυριότεροι διεκδικητές της θέσης του Προέδρου της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό της www.voria.gr. Ενδεικτικό του οριακού σημείου που έχει φθάσει η κούρσα διαδοχής είναι πως σε ενδεχόμενο δεύτερου γύρου(που είναι και το πιθανότερο), στο σύνολο των προτιμήσεων των ψηφοφόρων της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, ο Σαμαράς διατηρεί βραχεία κεφαλή με 43% έναντι 41% της συνυποψήφιας του. Σε όσους όμως νεοδημοκράτες δηλώνουν βέβαιοι πως θα συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο της εκλογικής μάχης, η Μπακογιάννη κάνει την ανατροπή και παίρνει οριακό έστω προβάδισμα με 44% εναντι 43% του Μεσσήνιου πολιτικού. Στην ερώτηση για τον πρώτο γύρο, ανεξάρτητα από την πρόθεση συμμετοχής των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Σαμαράς συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων, η Μπακογιάννη το 34% και ο Ψωμιάδης το 19%. Ωστόσο,σε όσους δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου, την Μπακογιάννη επιλέγει το 38%, τον Σαμαρά το 34% και τον Ψωμιάδη το 19%.

Τελικά, ποιος… θα εκλέξει τον αρχηγό της ΝΔ;

Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα που παραδοσιακά, εδώ και δεκαετίες, στηρίζει την Παράταξή μας, τη ΝΔ, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες, την «Απογευματινή», για μια δημοσκόπηση της εταιρείας Focus, που δίνει προβάδισμα στη Ντόρα Μπακογιάννη και εκλογή στο δεύτερο γύρο. Περίμενα ν’ ακούσω κάτι γι’ αυτήν από το «έγκυρο» δελτίο ειδήσεων του MEGA, αλλά… φευ! Οι εντεταλμένοι μισθοφόροι του κ. Μπόμπολα «έθαψαν» εντελώς τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ενώ φρόντισαν να αναφερθούν σε άλλες που δίνουν μικρό προβάδισμα στον Σαμαρά…
Αμέσως μου γεννήθηκε η απορία… Τελικά ποιος θα επιλέξει το νέο αρχηγό της ΝΔ; Η βάση του κόμματος ή τα μεγαλοσυμφέροντα του συστήματος ΠΑΣΟΚ που με όλα τα αθέμιτα μέσα «σπρώχνουν» την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη; Το «ΕΘΝΟΣ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», το MEGA, όλα ανήκουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπόμπολα στο χώρο των ΜΜΕ! Και έχουν όλα μια συγκεκριμένη γραμμή: τον πόλεμο κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και την προώθηση του Αντώνη Σαμαρά!
Οργή με καταλαμβάνει στην ιδέα, ότι αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή και την Κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια θέλουν τώρα να επιβάλουν στο κόμμα μας αρχηγό της αρεσκείας τους! Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πώς εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους μια εκλογή του Σαμαρά; Σίγουρα δεν το κάνουν, επειδή… υποκλίθηκαν μπροστά στο «μεγαλείο» του Αντωνάκη! Σίγουρα δεν τους… σαγήνευσαν τα αφηρημένα και ανέκφραστα μάτια του, που υποκρύπτουν μοχθηρία και δολιότητα! Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, και πρέπει να προβληματίσει όλους εμάς, τους απλούς Νεοδημοκράτες που πονάμε αυτή την Παράταξη, που ποτέ δεν την εγκαταλείψαμε, που ποτέ δεν συμμαχήσαμε με τους εχθρούς της, αλλά βρεθήκαμε πάντοτε απέναντι στα άνομα διαπλεκόμενα συμφέροντα που την μάχονται από την εποχή του Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα!
Μόνο που φοβάμαι, ότι αυτή τη φορά βρήκαν ένα πιο σατανικό και επαίσχυντο τρόπο για να τη βγάλουν μια και καλή από τη μέση… Αντί να πολεμούν και να αποδομούν τον όποιο αρχηγό της, όπως έκαναν με τον Μητσοτάκη, τον Έβερτ, τον Καραμανλή, προτίμησαν να προωθήσουν την εκλογή του «δικού τους ανθρώπου», του αχυρανθρώπου που πάντοτε υπηρέτησε πειθήνια τις εντολές τους, φτάνοντας μέχρι και στην προδοσία το 1993! Αυτό είναι όντως το πιο εφιαλτικό σενάριο που έχει ποτέ εξυφανθεί σε βάρος της ΝΔ! Η διάλυσή της «από μέσα»! Ξέρουν, ότι στην περίπτωση της επικράτησης του κ. Σαμαρά, η ΝΔ θα πάψει αυτοστιγμεί να είναι η Μεγάλη Κεντροδεξιά Πολυσυλλεκτική Παράταξη που ίδρυσε ο Κων. Καραμανλής. Ξέρουν, ότι οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν μια παραμορφωμένη και αλλοτριωμένη «ΝΔ» του Αντώνη Σαμαρά! Ξέρουν, ότι εάν στις 29 Νοεμβρίου εκλεγεί τελικά ο προδότης της Παράταξης, η ΝΔ τελειώνει οριστικά ως κόμμα εξουσίας με αξιώσεις να σταθεί απέναντι σε ένα ΠΑΣΟΚ που πρόθυμα θα «φιλοξενήσει» τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, οι οποίοι μαζικά θα εγκαταλείψουν τη ΝΔ με αρχηγό το Σαμαρά!
Αυτός είναι τελικά και ο στόχος του συστήματος ΠΑΣΟΚ: Μια μικρή, περιχαρακωμένη ΝΔ απέναντι σε ένα μεγάλο και κυρίαρχο ΠΑΣΟΚ! Και ο «δούρειος ίππος» για την επίτευξη του ανίερου αυτού στόχου έχει ένα όνομα: Αντώνης Σαμαράς…
Όμως, τον τελευταίο λόγο θα τον πούμε εμείς. Οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες. Η τύχη της Παράταξή μας βρίσκεται στα χέρια μας και κρέμεται κυριολεκτικά από μια πολύ λεπτή κλωστή…

Σωτήρης Καλαντζάκος

Το έγκλημα του υπνοβάτη!

Ο άνδρας που ενώ κοιμόταν στραγγάλισε την γυναίκα του, αθωώθηκε σήμερα από το δικαστήριο, αφού ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του.

Ο Μπράιαν Τόμας, 59 ετών από την νότια Ουαλία, σκότωσε την γυναίκα του Κριστίν, 57 ετών, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές τον Ιούλιο του 2008.

Ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι ο Τόμας πάσχει από μία διαταραχή του ύπνου εξαιτίας της οποίας δεν είχε τον έλεγχο του σώματός του όταν επιτέθηκε στην επί 40 χρόνια σύζυγό του την ώρα που και οι δύο κοιμόντουσαν.

Ο Τόμας παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για το φόνο, αλλά ο εισαγγελέας αντί να τον καταδικάσει για φόνο ή ανθρωποκτονία τον έκρινε αθώο λόγω παράνοιας, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association.

"Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο Τόμας θα έπρεπε να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, αλλά οι ψυχίατροι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα", δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Τόμας έπαιρνε τακτικά αντικαταθλιπτικά που τον εμπόδιζαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την γυναίκα του, γι' αυτό το λόγο πριν πάνε διακοπές αποφάσισε να τα σταματήσει. Σύμφωνα όμως με τους γιατρούς η απότομη διακοπή των φαρμάκων μπορεί να του προκάλεσε εφιάλτες εξαιτίας των οποίων στραγγάλισε την γυναίκα του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Τόμας, που βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιανουάριο, δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του, ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε ότι πρόκειται για έναν "καλό άνθρωπο και αφοσιωμένο σύζυγο".

Η Παλαιστίνη κλαίει τα παιδιά της...

Η βία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στοίχισε τη ζωή περίπου 8.900 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Παλαιστινίων, σε διάστημα δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η B'Tselem υπολογίζει ότι στα μέσα Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 8.881, εκ των οποίων 7.398 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 1.537 ανήλικοι και 1.483 Ισραηλινοί, εκ των οποίων 139 ανήλικοι.

Τα 20 τελευταία χρόνια σφραγίστηκαν από τις συγκρούσεις της πρώτης Ιντιφάντα (1987-1993), της δεύτερης Ιντιφάντα που ξεκίνησε το 2001 και της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Το 2009 υπήρξε η πιο αιματηρή χρονιά με τον θάνατο 1.033 Παλαιστινίων, εκ των οποίων 315 παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους σχεδόν όλοι στη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας (27 Δεκεμβρίου 2008-18 Ιανουαρίου 2009).

Η B'Tselem υπολογίζει σε 1.387 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εισβολής. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται 320 παιδιά και 111 γυναίκες. Το 1999 υπήρξε η λιγότερο φονική χρονιά για τους Παλαιστινίους με 8 νεκρούς, σημειώνει η σχετική έκθεση.

Η B'Tselem διευκρινίζει ότι μεταξύ των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν, 488 ήταν μέλη της αστυνομίας ή του στρατού και οι υπόλοιποι 995 πολίτες που έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ ή στα κατεχόμενα παλαιστινακά εδάφη. Οι περισσότεροι από τους πολίτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ, προσθέτει.

Η πιο φονική χρονιά για το Ισραήλ υπήρξε το 2002, με 420 νεκρούς, εκ των οποίων 269 πολίτες, εκ των οποίων 47 ανήλικοι, καθώς και 51 μέλη των ισραηλινών δυνάμεων. Το 1999 υπήρξε η λιγότερο φονική χρονιά για το Ισραήλ, με 4 νεκρούς.