Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εθελοντές καθαρίζουν τα σπίτια στην Ισλανδία από τις στάχτες του ηφαιστείου

Members of a volunteer search and rescue force work to clean ash from the Eyjafjallajokull volcano off the roof of a farmhouse next to bales of hay covered in ash near EvindarholarMembers of a volunteer search and rescue force work to clean ash from the Eyjafjallajokull volcano off the roof of a farmhouse near Evindarholar
Μέλη της ομάδας Bjorgunarsveitin, που αποτελείται από εθελοντές και διασώστες καθαρίζουν τις στάχτες από τις στέγες των σπιτιών. Οι στάχτες από το ηφαίστειο Eyjafjallajokull έχουν καλύψει μεγάλες περιοχές γύρω από το ηφαίστειο κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.
REUTERS/Lucas Jackson (ICELAND - Tags: DISASTER ENVIRONMENT)      Content © 2010 Reuters All rights reserved.

H Wall Street αντιδρά στην ομιλία του Obama για την Οικονομία

Wall Street Reacts To Obama Remarks On Regulatory Reform
Ο Obama βρίσκονταν σήμερα στη Νέα Υόρκη και το μεσημέρι μίλησε στην τηλεόραση για την οικονομική μεταρρύθμιση που απαιτείται για «να βγούμε από την κρίση». Στην Wall Street όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν συνέντευξη.
Παρά τη μείωση του αριθμού των νέων ανέργων κατά 24.000 την περασμένη εβδομάδα, Τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και κρατικά χρέη στην Ευρώπη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Σε αυτό το κλίμα, στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,79%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,12%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει ζημίες σε ποσοστό 1,07%.
(Photo by Chris Hondros/Getty Images) Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Πώς ενας δημοσιογράφος φώναζε από τον Σεπτέμβριο 2009 οτι το γαλάζιο έλλειμμα είναι 12,5% αλλά κάποιοι άλλοι κώφευαν...

Με τον πιο επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε σημερα το ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ της Ν.Δ. τη διετία 2008 και 2009 σχετικά με το έλλειμμα - την αιτία δηλαδή του μεγάλου προβλήματος που βιώνει σήμερα - και αύριο και μεθαύριο ...- η χώρα. Οτι δηλαδή το έλλειμμα για το 2009 ηταν 13,6% και οχι ...6% που μας έλεγαν οι κκ Καραμανλής, Παπαθανασίου και Σαμαράς - ως υπουργός Πολιτισμού τότε, για να μην ξεχνιόμαστε! Ιδού τι ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο:
Ανακοινώθηκε σήμερα από την Eurostat η εκτίμηση ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, για το 2009, θα ....

The party is over!

Τα spreads σπάνε κάθε μέρα και ένα νέο ρεκόρ. Στις 560 μονάδες σήμερα. Οι αγορές δεν εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα. Οι αγορές μας εκδικούνται για την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθήσαμε την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Από το 1974 και μετά. Στο πάρτι με τα δάνεια, τις μίζες και τις σπατάλες αναμίχθηκαν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ξέραμε ότι στηριζόμασταν σε πήλινα πόδια και συνεχίζαμε την ίδια πολιτική. Όταν μας έδιναν δάνεια ήταν φίλοι μας. Τώρα που θέλουν πίσω τα λεφτά τους μας μισούν. Θέλουν την καταστροφή του γένους, του έθνους και δεν ξέρω τι άλλο κατεβάζει η κούτρα μας! Γιατί φταίμε και όλοι εμείς που θέλαμε να μπούμε στο Δημόσιο για να τα παίρνουμε από τους βλάκες που θα δούλευαν. Όλες οι κοινωνίες έχουν τους βλάκες τους. Ας μην είμαστε εμείς. Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε «τζάμπα» χρήμα από τα κρατικά ή ευρωπαϊκά ταμεία. Μην είμαστε με τους loosers. Είμαστε πάντα με τους νικητές. Και νικητές τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα είναι αυτοί που τα παίρνουν χωρίς να κουράζονται.

Διαβάζει ο Αντώνης για .... "Το κορμί της πάπιας και το πορνί .... "

Άσε μας ρε Αντώνη!

Η αξιολόγηση του Αρχηγού Αντώνη στο Βαρόμετρο

Η πολύ χαμηλή «ποιότητα» των Λαζαριδομουρούτηδων

Για να καταλάβετε περί τίνους πρόκειται σας μεταφέρουμε δύο εικόνες από το τελευταίο προσυνέδριο στο Ναύπλιο. Οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας γιατί οι περισσότεροι που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση βρίσκονται στο πλευρό του Αρχηγού Αντώνη. Έτσι βγάζουν τα μάτια τους στο εσωκομματικό πεδίο. Σκέφτονται πώς να τη «φέρουν» στη Ντόρα.
Γι’ αυτό άλλαξαν το πρόγραμμα των ομιλητών και έβαλαν αμέσως μετά τη Ντόρα να μιλήσει ο Μανώλης που είναι «αγωνιστής και αγωνίστρια της παράταξης» και έκατσαν δίπλα στη Ντόρα την τρελοκαμπέρω την Φ. Πιπιλή. Με την εντολή να σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο να χειροκροτεί τον Αρχηγό. Τρελές, γραφικές και παρδαλές καταστάσεις.
Πολύ χαμηλή ποιότητα δηλαδή.

Η χρεοκοπία σε …γαλάζια μετάφραση

Προφανώς, κρίση αυτογνωσίας ώθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραδεχτεί ότι, η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε την οικονομία σε κατάσταση χρεοκοπίας. Το είπε, με διαφορετικά λόγια, ο Α. Σαμαράς, το επαναλαμβάνει ο Π. Παναγιωτόπουλος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ κρίση χρέους και ελλείμματος και εκείνη προκάλεσε κρίση δανεισμού»!
Πώς αντέδρασαν οι ηρακλειδείς της προηγούμενης διακυβέρνησης; Προς το παρόν δια της σιωπής, η οποία μόνο σε …χρυσό δεν παραπέμπει.
Αλήθεια, αυτή η ταλαιπωρημένη ψυχή, ο Καραμανλής, δεν ξεκουράσθηκε ακόμη; Τόσα τον βαραίνουν, τόσα του έχουν  ....

ΔΝΤ: «Σοβαρή η κατάσταση της Ελλάδας»

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι σοβαρή και απαιτούνται προσπάθειες από την κυβέρνηση και το λαό της χώρας για να αντιμετωπισθεί, εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ: «Είναι σαφές πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή, τόσο από άποψης μακροοικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας, για την κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και μια πολύ σοβαρή κατάσταση για τον ελληνικό λαό».
Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της έναρξης της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, και κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τη συνεργασία του ΔΝΤ με την ΕΕ για την πιθανή παροχή βοήθειας προς την Αθήνα, ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι «έως τώρα δεν συμμετείχαμε στις διαβουλεύσεις, απλά προσφέραμε τεχνική υποστήριξη», ενώ τώρα έχουν αρχίσει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο «συμφοιτητής» αντιγράφει τις… λάθος απαντήσεις!

Ως παλαιοί συμφοιτητές στα κολέγια της αμερικάνικης ελίτ, ως φίλοι και συγκάτοικοι, ο Γιώργος και ο Αντώνης, είναι σχεδόν μοιραίο να «βοηθούν» ο ένας τον άλλο… Μπορεί φαινομενικά ο Αρχηγαντώνης να έχει σηκώσει τελευταία τους τόνους, αλλά μην ανησυχείτε… Τα παιδία παίζει… Στις πλάτες της Ελλάδας και των εμβρόντητων από τις εξελίξεις πολιτών.
Όμως, ο Αντωνάκης αποδεικνύεται «πατάτας», αφού με αδεξιότητα αντιγράφει το… μηδενισμένο τεστ του συμφοιτητή του! Εκείνο που παρέδωσε ο σημερινός πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές του Οκτώβρη στον ελληνικό λαό προς αξιολόγηση. Θυμόμαστε όλοι τι έγραφε στην «έκθεση ιδεών» του ο Γιώργος: «Λεφτά υπάρχουν»! «Όχι στο πάγωμα των μισθών, αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού»…, και άλλα τέτοια με τα οποία σήμερα γελάμε πικρά.
Ο Παπανδρέου την πάτησε, το γραπτό του απορρίφτηκε από την ροή των πραγμάτων και πλέον προτιμά να μη θυμάται τι έλεγε τότε… Όμως, ο Αντώνης –που σαν σκράπας αντέγραφε από το συμφοιτητή- δεν έμαθε… ακόμη για την «μπανάνα» του φίλου… Και είναι έτοιμος να παραδώσει με…

Εκτίναξη του ελλείμματος στο 13,6%

Σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat.
Στο 13,6% του ΑΕΠ της χώρας τοποθετούν τελικά οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2009, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για 7,7% και 12,7%, της κυβέρνησης.
Ως προς το δημόσιο χρέος αυτό έφθασε τα 115,1% του ΑΕΠ το 2009, έναντι 99,2% του ΑΕΠ το 2008.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, το έλλειμμα του 2008 ήταν στο 7,7% του ΑΕΠ της χώρας.

Γιατί ξεφτιλίζονται οι βουλευτές της ΝΔούλας;

Είναι απορίας άξιον πώς η πάλαι ποτέ περήφανη Κεντροδεξιά Παράταξη καταντά μέρα με τη μέρα «παίγνιο» στα χέρια των Λαζαριδομουρούτηδων. Πώς οι βουλευτές της ΝΔ –που αποφάσισαν να κλίνουν γόνυ στον Αρχηγαντώνη- γελοιοποιούνται σε κάθε τους σχεδόν δημόσια εμφάνιση, αναγκαζόμενοι να αναπαράγουν τις σκοτοδίνες και τα ποιματάκια του Αντώνη Ζίγδη και των μυστικοσυμβούλων του…
Έβλεπα χθες στη Βουλή το Μανώλη Κεφαλογιάννη να ξεστομίζει αρλούμπες του αρχηγού που αμφιβάλλω εάν και ο ίδιος πιστεύει… Αυτά τα εξωφρενικά και ακραία λαϊκίστικα περί του ΔΝΤ και περί του ότι η ΝΔ δήθεν «παρέδωσε κρίση ελλείμματος» που το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 6 μήνες (!!!) μετέτρεψε σε «κρίση δανεισμού»!!!
Αλήθεια σε ποιους απευθύνονται ο Σφουγγάρης και οι ακολουθούντες αυτόν ΝΔούληδες; Σε παρανοϊκούς, σε χαχόλους, σε απελπιστικά αμόρφωτους και ακαλλιέργητους, σε ποιον;…; Σίγουρα όχι σε νοήμονες, ούτε καν του «μέσου όρου»… Γιατί επαναλαμβάνουν –και μάλιστα χωρίς… ταλέντο- την «συνταγή» του συμφοιτητή Γιωργάκη (θυμάστε το περίφημο… «λεφτά υπάρχουν»…), αποδεικνύοντες, ότι είναι αμετανόητα παλαιοκομματικοί και αθεράπευτα μουχλιασμένοι πολιτικάντηδες…

Οι κύκλοι της Ρηγίλλης

Όταν κυκλοφορούν non papers από την Ρηγίλλης υπογράφονται από τους «Κύκλους της Ρηγίλλης». Δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση, δεν είναι ολυμπιακοί κύκλοι, δεν είναι οι «χαμένοι ποιητές», δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας ….

Πρόκειται για τους κόλακες που περιτριγυρίζουν τον Αρχηγό Αντώνη. Παναγιωτόπουλος, Λαζαρίδης, Μουρούτης, Αρβανιτόπουλος, Μπούρας και άλλοι κυρίως Ανοιξιάτες. Μια πιάτσα δηλαδή, στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης και του πρώην αποτυχημένου Μεγάρου Μαξίμου.

Πού βρίσκονται τα στελέχη του Καραμανλή;

Αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει!
Πού βρίσκονται όλοι αυτοί που το έπαιζαν συμβουλάτορες του Καραμανλή; Μη σας κουράζω. Στο πλευρό του Αντώνη βρίσκονταν από την αρχή. Ήταν βασικοί υποστηρικτές του Αντώνη. Είχαν εντολές από τον πρώην να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά για να μπορέσει έτσι να ξανάρθει πίσω αυτός που κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας. Αυτός που οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ. Τώρα οι ίδιοι συμβουλάτορες δεν ξέρουν δεν γνωρίζουν. Συμβουλεύουν τον Αρχηγό να λέει ΟΧΙ στο ΔΝΤ. Να το παίζει μάγκας. Να κατηγορεί μια κυβέρνηση έξι μηνών για το σημερινό χάλι της οικονομίας. Ντροπή!
Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους βέβαια με τον Καραμανλή δεν σταματάνε να τον γλύφουν:«Πρόεδρε είσαι ο μόνος που μπορεί να ξανακάμει τη ΝΔ κόμμα. Πρόεδρε μόνο εσύ μπορείς να μας ξανακάμεις κυβέρνηση». Σκέφτονται πώς να επιβάλλουν στο μέλλον ξανά τον Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος. Πώς θα γίνει το επόμενο come back!...!

OΙ 5 μεγάλες στρατολογήσεις στις τρομοκρατικές οργανώσεις

Καλοκαίρι 1974
Συγκεντρώσεις μελών αντιδικτατορικών οργανώσεων που δεν αποδέχονται το «καθεστώς Καραμανλή» και αποφασίζουν βομβιστικές επιθέσεις. Ετσι δημιουργείται ο ΕΛΑ, στον οποίο υπολογίζεται αρχικά ότι συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα. Η 17Ν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, δημιουργήθηκε το 1975 από ομάδα 5-7 ατόμων που επιδίωκαν δυναμικότερες ενέργειες. Καλοκαίρι 1976
Στρατολογήσεις μελών ύστερα από επεισόδια στην Αθήνα αλλά και ξυλοδαρμούς πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία του αεροδρομίου στα Σπάτα. Φθινόπωρο 1983
Από κινητοποιήσεις στη Νομική Σχολή και στο Χημείο στρατολογούνται στη 17Ν πολλά μέλη της όπως .....

Να συμβάλλει και η Τουρκία στην επίλυση του Κυπριακού

Τα σοσιαλιστικά ανακλαστικά

«Τα σοσιαλιστικά μου ανακλαστικά ήταν να προστατεύσω τη χώρα από τη χρεοκοπία», είπε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι, ασφαλώς, αξιέπαινος για τα αντανακλαστικά του· αλλά δεν ήταν σοσιαλιστικά, ήταν εθνικά. Οπως θα μπορούσε να του εξηγήσει θαυμάσια είτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είτε η γραμματέας του ΚΚΕ (το ίδιο προϊόν πουλάνε από διαφορετικά μαγαζιά...) ο δρόμος προς τον αληθινό σοσιαλισμό περνάει μέσα από την επιστροφή στα σπήλαια. Προϋπόθεση για την έλευση του πραγματικού σοσιαλισμού είναι η χρεοκοπία και η κοινωνική εξαθλίωση που θα επιφέρει. Διότι ποιος τρελός θα άλλαζε τον Δυτικό Κόσμο, παρόλα τα προβλήματά του, για τον αλήστου μνήμης σοβιετικό παράδεισο;

Αιωνία Ελλάς

Ζει στη Βρετανία τα τελευταία 15 χρόνια και είναι πανεπιστημιακός. Χρειάσθηκε ένα πληρεξούσιο από το προξενείο και πριν από το Πάσχα τηλεφώνησε να πληροφορηθεί τι πρέπει να κάνει. Του είπαν να ξαναπάρει την επομένη, διότι η αρμοδία υπάλληλος απαντά σε τηλεφωνήματα του κοινού μόνον μεταξύ 1 και 3 μ.μ. Εκανε αυτό που του είπαν και του έκλεισαν ραντεβού έπειτα από δύο εβδομάδες. Του τηλεφώνησαν την προηγουμένη του ραντεβού και το ακύρωσαν, λόγω της απεργίας. Του όρισαν νέο ραντεβού και πήγε. Το ραντεβού ήταν για τις 2 μ.μ. Περίμενε ώς τις 4.15 μ.μ. ώσπου να τον δεχθούν, αλλά πέρασε εποικοδομητικά τον χρόνο του. Παρακολουθώντας (θέλοντας και μη...) τις συζητήσεις μεταξύ υπαλλήλων και επισκεπτών, έμαθε για τους τρόπους με τους οποίους μαγειρεύονται τα ψάρια, προβληματίστηκε γόνιμα για τη σχέση της γαρίδας με το σκόρδο μέσα στο σαγανάκι και, χάρη στις απαντήσεις που έδινε ο υπάλληλος σε όσους τηλεφωνούσαν για ......

«Ο “Επαναστατικός Αγώνας” τελείωσε»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρά την επιτυχία, κρατά τα χείλη του σφραγισμένα- Η συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το ρίσκο των συλλήψεων και ο φόβος για νέα χτυπήματα
«Ο “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ Αγώνας” τελείωσε. Εξαρθρώθηκε όλος ο επιχειρησιακός κορμός του» ακούστηκε να λέει ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης
σε συνεργάτες του την Παρασκευή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρά την επιτυχία του και τα συγχαρητήρια που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, είναι
ιδιαιτέρως φειδωλός στις δηλώσεις του και στην ουσία έχει εξαφανιστεί. Ακόμη και την ενημέρωση στο υπουργείο του την έχει αναλάβει αποκλειστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
O κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική και για τις επιχειρήσεις που θα ξεκινούσαν τα ξημερώματα του προπερασμένου Σαββάτου. Η απόφαση αυτή είχε .....

140 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν

Communists commemorate Vladimir Lenin s 140th anniversaryCommunists commemorate Vladimir Lenin s 140th anniversaryITAR-TASS 44: MOSCOW, RUSSIA. APRIL 21, 2010. Communist party supporters march along the Red Square to visit Mausoleum of the Soviet founder Vladimir Lenin in Moscow to mark the140th anniversary of his birth. (Photo ITAR-TASS / Alexei Filippov) Photo via Newscom
ITAR-TASS : MOSCOW, RUSSIA.
Μέλη του ΚΚΣΕ κρατάνε φωτογραφίες του Λένιν και του Στάλιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και οδεύουν προς το Μαυσωλείο του Λένιν του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης
(Photo ITAR-TASS / Alexei Filippov) Photo via Newscom
Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Και η Αγγλία πήγε ΔΝΤ !...!

Έφερε στην εξουσία τη Μάργκαρετ Θάτσερ
Το 1976 είναι μια χρονιά που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Βρετανών ως η χρονιά που η βρετανική οικονομία βυθίστηκε στο χαμηλότερο σημείο της. Τότε, με τον πληθωρισμό στο 26%, τη σοβαρότατη ενεργειακή κρίση και τις αδιάκοπες απεργίες, η βρετανική κυβέρνηση αντιμετώπισε κρίση χρηματοδότησης και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΝΤ. Οι εξελίξεις είχαν τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση των Εργατικών: δεν απώλεσε απλώς τη φήμη ότι χειρίζεται με επιδεξιότητα τα οικονομικά ζητήματα, αλλά αναγκάστηκε να επιβάλει εξαιρετικά σκληρές περικοπές δαπανών.
Παρ΄ ότι πολλοί κατηγόρησαν το ΔΝΤ για τις περικοπές αυτές, οι οποίες όντως .....

Τεράστιες εκρήξεις στον Ήλιο

A prominence eruption from the sun is seen in this image taken by the SDOA prominence eruption from the sun is seen in this image taken by the SDOThe sun is seen in this image released by NASA
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το Solar Dynamics Observatory (SDO) στις 30 Μαρτίου. Δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες και είναι πολύ εντυπωσιακές.
REUTERS/NASA/Handout (UNITED STATES - Tags: SCI TECH IMAGES OF THE DAY) QUALITY FROM SOURCE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Το ΔΝΤ όπως το έζησαν οι άλλοι

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ εμπειρία κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (όχι όμως και της ευρωζώνης) που δέχθηκαν την «επέμβαση» του Ταμείου, όπως η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία, τείνει να επιβεβαιώσει τη γνωστή ρήση «από όπου περνάει το ΔΝΤ δεν ξαναφυτρώνει χορτάρι». Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εν λόγω χώρες βρίσκονται ακόμη στη δίνη των κοινωνικώς επαχθών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που τους επέβαλε το Ταμείο. Η εμπειρία τους είναι ακόμη μικρή. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμπειρία χωρών που προσέφυγαν προ αρκετών ετών στο Ταμείο, όπως η Σερβία και η Τουρκία, οι οποίες θα έλεγε κανείς ότι... «έμαθαν να ζουν με το ΔΝΤ». Διότι η Σερβία έχει εμπειρία 10 ετών, ενώ η Τουρκία σχεδόν μισού αιώνα! Ξεχωριστή αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση της βρετανικής προσφυγής, το 1976. Αλλωστε είναι και η μοναδική προσώρας «ανεπτυγμένη» οικονομία που έχει ...

Χρειαζόμαστε περισσότερο κοινωνική απ’ ό,τι οικονομική μεταρρύθμιση

Εχουν περάσει επτά ολόκληροι μήνες από τότε που η χώρα μας προσέφυγε στις κάλπες, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει η οικονομία της. Από τότε, παρά το γεγονός ότι το θέμα αυτό κυριαρχεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και σε όλες τις συζητήσεις, αισθάνομαι ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν έχει εμπεδωθεί πλήρως από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μπορεί να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν πέφτουν τα spreads;
Οι συμμετέχοντες στις αγορές κρατικών ομολόγων, που λίγο διαφέρουν από εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, αποφασίζουν για τα spreads των ελληνικών ομολόγων σήμερα, σύμφωνα με τον βαθμό εμπιστοσύνης τους στη δυνατότητα της χώρας να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της και τη φερεγγυότητα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και με βάση τις εκτιμήσεις τους σε κρίσιμα ερωτήματα όπως τα παρακάτω:
Πόσο καλά ενημερωμένος είναι ο μέσος Ελληνας για το μέγεθος των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας και πόσο καλά αντιλαμβάνεται ότι τις ....

Φοβούνται μην εκραγεί ο... μεγάλος αδελφός

Οι επιστήμονες ανησυχούν μην ξυπνήσει το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο Κάτλα
Βελτιωμένη ήταν χθες η κατάσταση στους ευρωπαϊκούς αιθέρες, όπου πραγματοποιήθηκε το 50% των προγραμματισμένων πτήσεων, και ακόμα καλύτερη θα είναι τις επόμενες ημέρες εφόσον επαληθευθεί η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού και διαλυθεί το ηφαιστειακό νέφος πάνω από την Ευρώπη χάρις (και) στο χαμηλό βαρομετρικό που κινείται προς την Ισλανδία.
Τα μηνύματα αισιοδοξίας, εντούτοις, εναλλάσσονται με προειδοποιήσεις και ανησυχητικές εκτιμήσεις. «Από μετεωρολογικής άποψης, όλες οι ενδείξεις για το δεύτερο μέρος της εβδομάδας προς το Σαββατοκύριακο είναι πολύ θετικές», δήλωσε εκπρόσωπος του ....

Ποιός είναι ο άνθρωπος που μπαίνει στο "μυαλό του τρομοκράτη";

Ο Α' υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Φ. Παπαγεωργίου
 Ως τον «άνθρωπο που μπαίνει κατευθείαν στο μυαλό των τρομοκρατών» χαρακτηρίζουν φίλοι και εχθροί τον κ. Φ. Παπαγεωργίου , 49 χρόνων, α΄ υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στον εντοπισμό των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Πνεύμα ανήσυχο, λιγομίλητος, βαρύς, εργασιομανής, αλλά και πατριώτης ο κ. Παπαγεωργίου είναι σήμερα προϊστάμενος των διευθύνσεων αντικατασκοπίας, αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών. Είναι, δηλαδή, ο άνθρωπος στην πλέον νευραλγική και απόρρητη θέση στη χώρα: «Είμαι πατριώτης και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ αυτήν την πρόταση...» είχε δηλώσει όταν ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης τού πρότεινε να «πάει» στην ΕΥΠ.

Πατέρας δύο αγοριών, γεννημένος στη Ναύπακτο, ο σημερινός α΄ (επιχειρησιακός) υποδιοικητής της ΕΥΠ ασχολείται από το 1982 με τις ....

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα πτώχευσε επισήμως ήταν το 1932.

 Οι ιστορικές αναλογίες με το σήμερα καθιστούν ιδιαίτερα διδακτική αυτή την οδυνηρή περιπέτεια του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος είχε επανέλθει θριαμβευτικά στην πρωθυπουργία το 1928, σε μια Ελλάδα που πάσχιζε να επουλώσει τη μεγάλη πληγή της Μικρασιατικής Καταστροφής.Ο Βενιζέλος συνέδεσε τη δραχμή με την αγγλική λίρα, η οποία ήταν ελεύθερα μετατρέψιμη σε χρυσό, θεωρώντας το σκληρό νόμισμα εκ των ων ουκ άνευ για την αποκατάσταση της ελληνικής αξιοπιστίας. Τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι να έρθει η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε, όπως και η τρέχουσα, από τη Γουόλ Στριτ, με το κραχ του 1929. Σταδιακά η κρίση πέρασε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και έπληξε τη λίρα, η οποία βγήκε από τον κανόνα του χρυσού και υποτιμήθηκε κατά 35% τον Σεπτέμβριο του 1931. Ωστόσο, ο Βενιζέλος συνέχισε πεισματικά την πολιτική της σκληρής δραχμής, την οποία συνέδεσε τώρα με το δολάριο, που συμμετείχε ακόμη στον κανόνα του χρυσού.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα βίωνε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης με ....

Στο βασίλειο του Ψωμιάδη

Το περιστατικό είναι γνωστό, αλλά δεν κρύβει καμία έκπληξη μέσα του. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θύμωσε με έναν νομαρχιακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που τόλμησε να αμφισβητήσει το ήθος του αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος, φυσικά, είναι αδερφός του νομάρχη. Για την τιμή του Διονύση, ο Παναγιώτης άρπαξε τον νομαρχιακό σύμβουλο από τον γιακά, τον ταρακούνησε και, επειδή ο σύμβουλος τυγχάνει καρδιοπαθής, τον έστειλε στην εντατική. Ο αυθάδης σύμβουλος έμαθε ότι στο εξής η σωματική του ακεραιότητα θα συναρτάται από την ηθική ακεραιότητα των αδερφών Ψωμιάδη. Δεν ξέρω αν ο νομάρχης έδωσε εξηγήσεις στην πρωινή εκπομπή που διατηρεί σε δύο-τρία δίκτυα. Πιθανότατα θα πει πως ένα ζήτημα τιμής των εξώθησε σε μία ακραία συμπεριφορά. Αλλωστε όταν θίγεις την οικογενειακή τιμή του νομάρχη, αποδέχεσαι ότι...

Γιατί ο Καραμανλής φοβάται να γίνει άγαλμα...

Σωκράτης Ξυνίδης σε συγκέντρωση Συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ : «Μέχρι τον Ιούνιο θα απολυθούν 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» - και ακολούθησαν αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις…

Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.
Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.
Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν...

Πανηγυρίζει με sms ο Βουλγαράκης...

...για τη νίκη Παπαμιμίκου και υπόσχεται "συνέχεια" στον Σαμαρά το φθινόπωρο!

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Περιχαρέστατος μου λένε ότι είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης για τα αποτελέσματα στην ΟΝΝΕΔ. Μου λένε επίσης ότι αποδίδονται σε αυτόν sms που στέλνονται σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ και δημοσιογράφους και στα οποία καταγράφονται πανηγυρισμοί για τη νίκη Παπαμιμίκου. Και όχι μόνο πανηγυρισμοί, αλλά .προαναγγέλλεται και η ...συνέχεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου. Οι αναγνώστες δε των sms καταλαβαίνουν ότι «αποδέκτης» του «μηνύματος» είναι ο Αντ. Σαμαράς.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βουλγαράκης πανηγυρίζει με το δίκιο του, καθώς στήριξε ενεργά και με το παραπάνω τον Α. Παπαμιμίκο, μέσω των πιστών του Βαγγέλη Πάνου και Σάκη Ιωαννίδη, και τώρα το σενάριο διατήρησής του στη ΝΔ φαντάζει ενισχυμένο. Την ώρα που ο κ. Σαμαράς τον φωτογράφιζε ως «βαρίδι», του είχε διαμηνύσει να μην εμφανίζεται στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις της ΝΔ κι ετοιμαζόταν να τον διαγράψει, εκείνος κάνει μέσω Παπαμιμίκου μια νικηφόρα επαναφορά στην ενεργό πολιτική και υπαινίσσεται ότι...