Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Όταν όλα αλλάζουν

Όταν αλλάζουν τα κοινωνικά δεδομένα είναι φυσιολογικό να αλλάζουν και τα κόμματα. Με δύο τρόπους: με τη διάλυση και την αντικατάστασή τους· με τη μετεξέλιξή τους όσο αυτή είναι δυνατή. Παραδείγματα μετεξέλιξης, τα μεγάλα κόμματα της Βόρειας Ευρώπης, της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Και παραδείγματα διάλυσης/αντικατάστασης, τα δικά μας: ΕΡΕΝέα Δημοκρατία και Ενωση ΚέντρουΠαΣοΚ. Συχνά, όχι όμως πάντα, κύριος μοχλός των εξελίξεων είναι ένας ηγέτης που πιάνει τον σφυγμό της πολιτικής αγοράς. Το παράδοξο στη δική μας πολιτική ιστορία, όπως και στη γαλλική και στην ιταλική, πέρα από ιδεολογίες και κοινωνικές αλλαγές, είναι η διαχρονική παρουσία δύο μεγάλων ρευμάτων: του δεξιού συντηρητικού, με ή χωρίς έντονο λαϊκίστικο χρώμα, και ενός ...........

Η «παντιέρα ρόσα» του ΕΒΕΑ Μίχαλου

Μπορεί να συγκινήθηκε μέχρι και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από την εκτίμηση του ΕΒΕΑ ότι «το Μνημόνιο δεν αποτελεί συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλά μια τοκογλυφική διαδικασία επιβολής εύκολων, ισοπεδωτικών και αναποτελεσματικών επιλογών που, αντί να εκσυγχρονίζουν, κατεδαφίζουν, αντί να αναπροσανατολίζουν, αποσυνθέτουν και αντί να εξοικονομούν πόρους, προσθέτουν φτώχεια, διευρύνουν ανισότητες και αποδυναμώνουν ελπίδες και προοπτικές», αλλά σαφώς η στόχευση είναι διαφορετική. Αλλαι μεν αι βουλαί ΣΥΡΙΖΑ, άλλα δε ΕΒΕΑ κελεύει. Η σύμπτωση αφορά μόνο την ανάλυση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.
Στην Ελλάδα ανάπτυξη θεωρείται να παράγουν οι Γερμανοί κι εμείς να τους βοηθάμε να εμφανίζουν καλό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Εξ ου και ο πανσυντεχνιακός κλαυθμός ότι οι  ........

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο CNN

Ψεύτικες οι δημοσκοπήσεις που "διαρρέουν" για την Κρήτη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «περιοδικού», όλες οι δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες για δημοσκοπήσεις που υποτίθεται έχουν διενεργηθεί στην Κρήτη για λογαριασμό της Ντόρας είναι πέρα για πέρα αναληθείς. Κυρίως σε ό,τι αφορά την σειρά κατάταξης στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες ο Μαρκογιαννάκης είναι πολύ παραπάνω του Πλακιωτάκη στην καταλληλότητα για Περιφερειάρχης Κρήτης.
Παράλληλα πάντως με τις έρευνες για τις Δημοτικές, στη μεγαλόνησο διεξάγονται έρευνες και για την επιρροή των κομμάτων. Σε αυτές η ΝΔ δείχνει να έχει καταρρεύσει στο νησί και να καταλαμβάνει ποσοστά πρωτόγνωρα.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη στη Γέργερη

Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στη Γέργερη Ηρακλείου, η κηδεία του άτυχου σμηναγού Σήφη Αναστασάκη ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου νοσηλευόταν μετά τη σύγκρουση δύο F-16 κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.
Τραγικές φιγούρες η έγκυος σύζυγος του, οι γονείς και οι συγγενείς του που δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι ο «περήφανος αετός τους» δεν υπάρχει πια. Παράλληλα εκατοντάδες άτομα φίλοι, συνάδελφοι και συγχωριανοί του άτυχου πιλότου βρέθηκαν το απόγευμα στη Γέργερη για να πουν το στερνό αντίο με δάκρυα στα μάτια στον 36χρονο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Περί του ηγέτου του Νεονικολαϊτισμού και υμνητή του Σαμαρισμού, Χρήστου Γιανναρά

Μπορεί το ζήτημα να αφορά τα συγκεκριμένα όρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όμως το επισημαίνουμε, γιατί το "μαύρο πρόβατο" στην προκειμένη περίπτωση, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, κ. Χρήστος Γιανναράς, ανήκει στον κεντρικό πυρήνα των "διανοουμένων" θαυμαστών και υποστηρικτών του νοσηρού -από πάσης απόψεως- συστήματος Σαμαρά. Οι περίεργες διαπλοκές του Αρχηγαντώνη με αρρωστημένα και σχισματικά αποκόμματα της Εκκλησίας (από τους θρησκόληπτους "παλαιοημερολογίτες" μέχρι τους ακόλαστους "νεορθοδόξους" γιανναριστές!!!) έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή της καθόδου του ως υποψηφίου αρχηγού της ΝΔ. Τέτοιες παραεκκλησιαστικές παραφυάδες έδιναν "γραμμή" υπέρ Σαμαρά ακόμη και μέσα από το Άγιον Όρος (!!!), στο οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει δυστυχώς πλειάδα σχισματικών "μοναχών", οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και το Μοναχισμό. Με όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα κέντρα οι σχέσεις του συστήματος Σαμαρά έχουν καλλιεργηθεί εντατικά και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα.
Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Γιανναράς, ο εκκεντρικός αυτός και υπερφίαλος υμνολόγος του Αρχηγού Αντώνη; Οι παρακάτω μαρτυρίες, προερχόμενες από κορυφαίες μορφές της υγιούς Ορθοδοξίας, είναι αρκετές για να μας αναλύσουν το φαινόμενο αυτό. (Πηγή των κειμένων: //egolpion//)

Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά κείμενα...

Πρόταση Ντόρας στον Γιάννη Μανουρά για την Περιφέρεια Κρήτης


Σε στέλεχος από την Ανατολική Κρήτη φαίνεται να καταλήγει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον υποψήφιο για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, η ανεξάρτητη βουλευτής έκανε ήδη πρόταση στον πολιτευτή Γιάννη Μανουρά να κατέβει υποψήφιος, μετά και τις συζητήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την κάθοδο της στην Κρήτη για κοινωνική εκδήλωση στην Ελούντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολλά ήταν τα στελέχη, κυρίως από τον νομό Λασιθίου που επεσήμαναν στην κ. Μπακογιάννη πως ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη δεν θα "τραβούσε" στα ανατολικά , κυρίως εξαιτίας των γεγονότων με τους αγρότες στο Λιμάνι του Πειραιά και την στάση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Διαβάστε παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Μανουρά...

«ΤΕΙ Ρηγίλλης»...

Ο χαρακτηρισμός δηλητηριώδης μεν (από το Ντορέικο), δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα δε, αφού ο Αντώνης Σαμαράς στο πιο κρίσιμο τεστ από την ανάληψη της αρχηγίας (που είναι οι δημοτικές εκλογές) φαίνεται ότι παραδίδει λευκή κόλλα («πώς λέμε Κικίλιας;») και κινείται δραματικά κάτω από τη βάση... Η γκρίνια φουντώνει πλέον στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη το βράδυ, έγινε ακόμη πιο έντονη. Και τούτο γιατί ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε «λάβρος», μιλώντας για πολιτική μάχη «κατά της κυβέρνησης του Μνημονίου»... Η μάχη, ωστόσο, δείχνει να είναι χαμένη πριν καν δοθεί. Στην περίπτωση του Βασίλη Κικίλια προεξοφλείται η συντριβή. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ποσοστά λίγο πάνω από το 10%, αλλά και η απροθυμία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να συνταχθούν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη...

//«Καρφί», 28 Αυγούστου 2010//

Αντώνης ο Ελεήμων!


Τελικά, είναι Μεγαλοτεράστιος Ηγέτης! Οικτίρμων, Ελεήμων και Πολυέλεος! Ποιος; Ο Έκγονος Αντώνιος, ο Αρχηγός-Ήλιος της ΝΝΔ. Το «καλό παιδί»... Δεν διέγραψε -προς τον παρόν...- την Έλσα, γιατί περιμένει την «έμπρακτη» μετάνοιά της. Να κάνει δηλαδή ό,τι κάποιοι άλλοι που προθύμως γλείφουν εκεί που έφτυναν μέχρι τις 29/11/2009! Να γίνει ένας ακόμη θαυμαστός και μεγαλεπήβολος κωλοτούμπας, απ’ αυτούς που ο Λαός έχει σιχαθεί και οι οποίοι έχουν οδηγήσει την πολιτική στη σημερινή της ολοκληρωτική απαξίωση! Σαν τον «μαϊντανό» Τζαβάρα! Όχι, αυτός δεν είναι «κωλοτούμπας». Τον Αντωνάκη ήθελε από την αρχή (ευτυχώς δηλαδή...) ο Βαβουροπατάτας (η φάτσα του κάτι τέτοιο μου θυμίζει...) Αυτός είναι σκέτος κ**ος! Όταν ανοίγει το στόμα του ψάχνεις ποιος... «αερίστηκε» στο διπλανό δωμάτιο...