Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πρόταση Ντόρας στον Γιάννη Μανουρά για την Περιφέρεια Κρήτης


Σε στέλεχος από την Ανατολική Κρήτη φαίνεται να καταλήγει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον υποψήφιο για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, η ανεξάρτητη βουλευτής έκανε ήδη πρόταση στον πολιτευτή Γιάννη Μανουρά να κατέβει υποψήφιος, μετά και τις συζητήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την κάθοδο της στην Κρήτη για κοινωνική εκδήλωση στην Ελούντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολλά ήταν τα στελέχη, κυρίως από τον νομό Λασιθίου που επεσήμαναν στην κ. Μπακογιάννη πως ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη δεν θα "τραβούσε" στα ανατολικά , κυρίως εξαιτίας των γεγονότων με τους αγρότες στο Λιμάνι του Πειραιά και την στάση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Διαβάστε παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό του Γιάννη Μανουρά...

Γεννήθηκε το 1973 και κατάγεται από τα Ανώγεια Ρεθύμνης. Γονείς του ο Γεώργιος και η Φωφώ Μανουρά. Μεγάλωσε στα Καστελλιανά, του Δήμου Αρκαλοχωρίου μαζί με την οικογένεια του (μέλος πολύτεκνης οικογένειας).
Είναι απόφοιτος του βρετανικού πανεπιστημίου University of Cental Lancashire και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing.
Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών για 15 μήνες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του απέκτησε το Δίπλωμα Αλεξιπτωτιστή και το Δίπλωμα Ορεινού Αγώνα. Διετέλεσε Επιλοχίας του Λόχου Υποστηρίξεως για 6 μήνες.
Το 1991 σε συνεργασία με τα αδέλφια του, εκσυγχρονίζει την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών προϊόντων και θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και δημιουργεί το πρώτο κατάστημα Εμπορίας Κρεάτων και Τυροκομικών στο Αρκαλοχώρι.
Η θέληση του να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας περιοχής αποκλειστικά εξαρτώμενης από τον ευαίσθητο πρωτογενή τομέα αλλά προπάντων η θέληση να συμβάλει στην προώθηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα της αιγοπροβατοτροφίας στην ελληνική αγορά τον οδηγούν στη δημιουργία της γνωστής σε όλους πλέον εταιρίας Αγροκτήματα Μανουρά Α.Ε.
Οι γνώσεις του στον ευαίσθητο πρωτογενή τομέα και ο δυναμισμός του συνιστούν τις κατευθυντήριες επενδυτικές γραμμές, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνολογία, που οδηγούν την εταιρία σε μια αδιαμφισβήτητη πορεία ανάπτυξης με στόχο την κατάκτηση της κορυφής.
Με πρωταρχικό στόχο την ποιότητα, τα «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΟΥΡΑ Α.Ε.» έχουν αναπτύξει δίκτυο πωλήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεργάζονται με μεγάλες αλυσίδες Super Markets.
Από το 1993 είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Αρκαλοχώρι. Το 2004 η έντονη διάθεση του για προσφορά τον ωθεί να ασχοληθεί με τα κοινά και επιλέγεται ως υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ηρακλείου με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες του νομού, εκτιμώντας την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και τη τιμιότητα που επέδειξε τόσο κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, λαμβάνοντας 9.350 ψήφους, αποτέλεσμα πολλά υποσχόμενο για πρωτοεμφανιζόμενο νέο πολιτικό.
Το 2006 ιδρύει το σύλλογο με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΝΟΥΡΑ Α.Ε» όπου και τίθεται επικεφαλής της προσπάθειας για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ολόκληρη την περιοχή με στόχο την βοήθεια ατόμων που κινδυνεύουν από έλλειψη αίματος.
Το καλοκαίρι του 2007 σε συνεργασία με επιφανείς επιστήμονες, επιχειρηματίες και προσωπικότητες ολόκληρης της Κρήτης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συστήσει σύλλογο για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΖΩΗΣ». Πρωταρχικός σκοπός του εν λόγω Συλλόγου είναι η καλλιέργεια της ιδέας της δωρεάς οργάνων σώματος και προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τόσο σε εταιρικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :