Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πάνε να παρουσιάσουν τον Μάνο ως μεσσία του φιλελευθερισμού. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Τον χαβά τους ξανά οι δημοσκοπήσεις. 
Για τις οποίες κάποιοι, ευτυχώς λίγοι επιμένουν να τις παρουσιάζουν ως αξιόπιστες και φωτογραφίες της πολιτικής στιγμής! 
Ενώ δεν είναι τίποτε από άλλο από ένα ...


απλό κόλπο χειραγώγησης της κοινής γνώμης που είναι πλέον πολύ υποψιασμένη απέναντι στον ρόλο των εταιρειών και τους σκοπούς που εξυπηρετούν!
Τελευταίο τρόπαιό τους ο Στέφανος Μάνος με το Βαλιανάτο και την υποτιθέμενη δημοσκοπική τους επιτυχία, που κατάφεραν σε ένα μήνα να προσεγγίσουν σχεδόν το 3% …!
Και όμως ο Μάνος δεν ήρθε απ’ το πουθενά. Τον ξέρουμε και μας ξέρει! Είναι χρόνια στο κουρμπέτι και γνωστός στο πανελλήνιο!
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Μάνος και η «Δράση» του έχουν καταγραφεί σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έχει αποδειχτεί η εκλογική του αποτυχία: Το 1999 με τους Φιλελεύθερους κέρδισε 1,2% και τη δεύτερη φορά με τη Δράση κέρδισε 0,7%. Παταγώδης αποτυχία δηλαδή.
Στην σημερινή συγκυρία απαιτεί να ηγηθεί αυτός ενός φιλελεύθερου σχηματισμού (ο ίδιος ή δικός του άνθρωπος:κοινής αποδοχής, χωρίς να διευκρινίζει πως θα προκύψει δημοκρατικά αυτός ο αρχηγός!), όπου η Δημοκρατική Συμμαχία, απλά θα παρίσταται και αυτές ήταν οι βασικές απαιτήσεις του, γιατί υπάρχουν πολλές και διάφορες, σε περίπτωση που η Ντόρα δέχονταν τις «βασικές»! Λίγο ακόμα πάντως και θα ζήταγε 7 παρθένες!
Όταν, ο Μάνος έχει συνεργαστεί και με τον Καραμανλή, το 2000, με τον ΓΑΠ το 2004, με τον Καμίνη το 2010 και με τον Βαλιανάτο το 2012. Έχει προτείνει πρόσφατα, ως πρωθυπουργό τον Σημίτη, αλλά με τη Ντόρα έβρισκε διαρκώς προσχήματα και δικαιολογίες. Κοινώς, προφάσεις εν αμαρτίες!
Ενώ με τη Ντόρα βρίσκεται πιο κοντά από όλους τους προαναφερθέντες, ιδεολογικά, δεν μπόρεσε να βρει κοινά σημεία και έβρισκε μόνο διαφορές και αφορμές για την παύση του φιλελεύθερου διαλόγου!

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το κρατικοδίαιτο καθεστώς ενοχλείται από τη ΔΗ.ΣΥ αλλά θα πάρει το μάθημα του στις κάλπες. Ο καιρός που διαμόρφωναν γνώμες και συνειδήσεις των πολιτών τελείωσε!

Όσο για τον Μάνο το μόνο που έχω να του πω είναι ότι ξεφτιλίζεται και ίδιος όταν στην αρχή υποστηρίζει ένα πολιτικό και στη συνεχεία τον βριζει σαν να μην το στήριξε ποτε, οπως εχει κάνει με τον Κωστακη και τον ΓΑΠ. Δε διαφέρει σε τίποτα απο τους "Ελληναρες" που τόσα χρόνια κουνούσαν τα σημαιάκια των κομμάτων και τώρα τους απειλούν με κρεμάλες...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΊΣ ΦΤΆΙΜΕ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΊΑ ΤΟΥ ΜΆΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΊΞΑΜΕ ΌΣΟ ΈΠΡΕΠΕ, ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΞΑΝΑΓΊΝΕΤΑΙ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ανώνυμος είπε...

με το να βριζετε προς όλες τις κατευθυνσεις δεν κερδιζετε τιποτε ...οταν ο μανος ηταν στο συνεδριο μας τοτε ηταν καλος τωρα ξαφνικα εγινε κακος ... λυπαμαι αλλα αν και μελος της Δησυ δεν προκειται να σας ψηφισω εγω και οι οικογενεια μου και αλλαξα γνωμη την τελαυταια στιγμη διότι αν και η πρόεδρος είναι εκπληκτική ολοι οι υπολοιποι είστε για κλάμματα ...μικρόψυχοι και κουτοί πάνω απο όλα τόση βλακεία δεν έχω ξαναδεί σε υποψηφίους και φυσίκά και καβαλημένα καλάμια ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήμουνα μέλος της Δράσης αλλά έφυγα, πριν λίγες μέρες. Δεν μπορώ άλλο τόση βλακεία με περικεφαλαία και τόση διαπλοκόμενη έπαρση του Μάνου με τους Αλαφούζους και τον Σαμαρά.
Φτάνει πιά. Πάω στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη γιατί βαρέθηκα την υποκρισία του Μάνου!
Φτάνει πιά! Εάν είσαι φιλελεύθερος το αποδεικνύεις στην πράξη!
Είναι άραγε σήμερα περήφανος ο κ. Μάνος για την συνεργασία του με τον Παπανδρέου; Και όμως ως φιλελεύθεροι το ανεχτήκαμε και αυτό.
Τι τον εμποδίζει σήμερα να συνεργαστεί με τη Ντόρα; Η αρρωστημένη αρχηγομανία του.
Θλίβομαι που τον στήριζα και τον ψήφιζα.
Αντίο για πάντα κ. Μάνο!