Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Χριστίνα Τσάβαλου:"Γιατί θα είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές"

Αποδεχόμενη την πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό της στον Νομό Καρδίτσας, ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ με τους ανθρώπους που με γνωρίζουν και με εκείνους που μέχρι σήμερα δεν είχα την ευκαιρία να ...


γνωρίσω, τους προβληματισμούς και τις απόψεις μου, και κυρίως τους λόγους που με οδήγησαν να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά.
Τα άτομα του περιβάλλοντός μου γνωρίζουν πως ήμουν πάντα της άποψης, ότι η στείρα αντίδραση δίχως προτάσεις δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα αλλά ούτε και την αλλαγή που επιθυμούμε. Η δική μας γενιά αποτελείται από ανθρώπους με άποψη, βαθιά προβληματισμένους, ανθρώπους ικανοποιητικά ενημερωμένους για την ελληνική επικαιρότητα και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
Θα ήθελα να δω αυτή τη γενιά να δραστηριοποιείται και να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Συνηθίζουμε να κατηγορούμε τις προηγούμενες γενιές για τα λάθη τους. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε ακόμη ένα βήμα. Να συμβάλλουμε ώστε να διορθωθούν με καινοτόμες ιδέες που θα δημιουργήσουν το «αύριο» που εμείς θέλουμε.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Γιατί θέλω η άποψή μου, η άποψη της νέας γενιάς, να αποκτήσει φωνή. Τα πιστεύω μας, οι αξίες μας και τα οράματά μας να αποκτήσουν δύναμη. Θέλω την επόμενη φορά που θα διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, να μπορώ να πω «όχι» σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας και καθιστούν την καθημερινότητά μας αδιανόητα δύσκολη. Θέλω όμως το «όχι» μου να συνοδεύεται από επιχειρήματα και κυρίως προτάσεις που θα δώσουν λύσεις και θα βγάλουν τη χώρα μας από το αδιέξοδο. Πάνω από όλα όμως θέλω η άποψή μου να γίνεται σεβαστή και η διαφορετικότητα της σκέψης μου αποδεκτή.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Διότι η ελευθερία της έκφρασης είναι καταστατικά κατοχυρωμένη. Η επιθυμία του συγκεκριμένου πολιτικού κινήματος να υπάρχει πολυφωνία, που είναι και το υγιές στα δημοκρατικά πολιτεύματα και στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, αλλά και η προσχώρηση νέων ανθρώπων, άφθαρτων, που έως σήμερα βρίσκονταν εκτός πολιτικού σκηνικού, συγκλίνει με την άποψη που έχω εκφράσει κατά καιρούς.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε και κάτω από τις δυσμενέστερες συνθήκες είναι απαραίτητο ο κάθε ένας από εμάς να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να συμβάλλει έμπρακτα ώστε η χώρα μας, οι Έλληνες, εμείς, να βρεθούμε και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης. Γιατί δεν μας αξίζει τίποτε λιγότερο, και πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Θα είμαι λοιπόν υποψήφια διότι όταν η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι σε δίλημμα θέλω να μπορώ να πω πως δεν λυπάμαι γι’ αυτά που θα γίνουν για μένα, γιατί αυτή τη φορά θα γίνουν με μένα!



Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα στις 16 Αυγούστου 1981.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού

Universita Degli Studi Di Napoli “FEDERICO II” ΙΤΑΛΙΑ

Έτος Αποφοίτησης: Ιούλιος 2007

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά

Ιταλικά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιδιοκτήτρια τεχνικού γραφείου στην Καρδίτσα από το 2008

Εξωτερικός συνεργάτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόγραμμα “Θησέας” στη Λάρισα 2008 – 2009 – 2010

Εκδότρια – Διευθύντρια – Αρχισυντάκτρια της καθημερινής και εβδομαδιαίας εφημερίδας «Νέοι Καιροί» 2010 – 2011

Υπεύθυνη – Αρχισυντάκτρια ηλεκτρονικής εφημερίδας www.neoikairoi.com από το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :