Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα μας φταίνε οι κακές εφημερίδες του πλανήτη, επειδή ασχολούνται μαζί μας

Δεν έχουν περάσει και πολλοί μήνες από τότε που ένα σταθερό γλωσσικό μότο ακούγονταν καθημερινά στα δελτία των οχτώ:«Έκαμε τον γύρο του κόσμου».
Τότε σκοπός της διαπλοκής ήταν η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Δυστυχώς για τους «θεράποντες» δημοσιογράφους η κακή κατάσταση της χώρας συνεχίζει να «κάνει το γύρο του κόσμου». Τα χάλια μας εξακολουθούν να απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και θα συνεχίζει για πολύ μια και το ευρώ είναι το πιο ισχυρό νόμισμα του πλανήτη και αφορά εκατομμύρια ανθρώπους.Δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός Έλληνα. 
Φυσικά, τώρα οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι έγιναν κακοί, μοχθηροί και εχθροί της πατρίδας και του έθνους. Η Ελλάδα έγινε στόχος δηλητηριώδους επιθέσεως αδηφάγων οικονομικών κέντρων. Μόλις προχθές ανακαλύφθηκαν οι κερδοσκόποι. Πρωτύτερα δεν υπήρχαν. Σίγουρα πίσω από τα δημοσιογραφικά παιχνίδια κρύβονται οι Αμερικάνοι που επιθυμούν, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας! Το πρωί ξυπνάνε και σκέφτονται τι θα κάμουν και σήμερα στην έρμη Ελλαδίτσα και το βράδυ ονειρεύονται πως θα συνεχίσουν τα κόλπα την επομένη. Αυτά διαβάζεις σε εφημερίδες όπως «Πρώτο Θέμα» και «Veto», κατεξοχήν υποστηρικτικά μέσα του συστήματος ΠΑΣΟΚ και προσφάτως της σαμαρικής Νέας Άνοιξης.
Τώρα φταίνε οι άλλοι. Πριν λίγους μήνες έσφαζαν στα πρωτοσέλιδα όποιον ...

Αποτυχημένος και ως... ποιητής ο "φίλος" Αντώνης...


"Το φως... τυφλώνει...
Καμιά φορά το φως... πληγώνει...
Αλλά έχουμε τόση ανάγκη... ως Έλληνες... αυτό το φως...
Ιδιαίτερα σε... γκρίζες εποχές..."
[απόσπασμα από την εκτυφλωτική ποιητική συλλογή του Α. Σαμαρά: "Μπούρδες Μπλε"]
Κεντρική Ιδέα του Ποιητή: "Φέξε μου και γλίστρησα..."

Η «επιταγή» του Σαμαρά δεν είναι «λευκή»… Είναι όμως «ακάλυπτη»!

Με κάθε τρόπο πασχίζει ο Αντώνης Σαμαράς να αποτινάξει από πάνω του τη «ρετσινιά» του άτυπου «συγκυβερνήτη» του φίλου και συμφοιτητή Γιώργου… Δεν χάνει ευκαιρία για να δηλώσει, ότι «η συναίνεση δεν είναι λευκή επιταγή» προς την Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Εντάξει, το καταλάβαμε, πρόεδρε Αντώνη… Εάν πείσεις τον εαυτό σου, θα πείσεις κι εμάς. Γιατί εμείς άλλα βλέπουμε, άλλα ακούμε και άλλα καταλαβαίνουμε… Δεν είναι τυχαίο, ότι επέλεξες η πρώτη σου επίσημη και πανηγυρική συνάντηση μετά την εκλογή σου να είναι με το «φίλο» Γιωργάκη… Και ήταν τόσο θερμή -ιδιαίτερα σε σχέση μ’ εκείνη που είχες δυο μέρες μετά με τη Ντόρα…- που έδινε την εντύπωση, ότι ανήκετε στο… ίδιο κόμμα! Αυτά και άλλα που ακολούθησαν, πρόεδρε Αντώνη, παγίωσαν στο αλάθητο του λαού αισθητήριο, ότι είσαι...

Ο Ρουσόπουλος ψάχνει να βρει τρόπο να επιστρέψει

Δεν ξέρουμε εάν στο πακέτο συμφωνιών μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά για την παράδοση του κόμματος στα στελέχη της ΠΟΛΑΝ συμπεριλαμβάνονταν και η σωτηρία του Θοδωρή.

Ο πρώην ισχυρός παράγοντας του πρώην Μαξίμου δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για πλήρη επιστροφή στην πολιτική. Όχι στην παρούσα φάση αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι εξεταστικές, οπότε και δεν θα τον βαραίνουν πλέον ευθύνες για το Βατοπαίδι.

Δεν έχει πάψει να έρχεται σε επαφή με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Θεωρείται ότι διαθέτει ακόμα ισχυρά ερείσματα σε στελέχη της Ρηγίλλης. Τυπικά δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό αλλά στις κατ’ ιδίαν επαφές ακόμα ακούνε τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα. Τον τελικό λόγο έχουν τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ και οι μυστικοσύμβουλοι του προέδρου.

Σκοπός του Θοδωρή είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και μέχρι το πέρας των εξεταστικών να έχει ανοίξει επαφή και με το στενό επιτελείο του προέδρου. Πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πήρε χαμπάρι ο Λαός τη «συγκυβέρνηση» της διαπλοκής… Πιο «διαπλεκόμενος» ο Σαμαράς, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ως λαός δεν είμαστε «κουτόφραγκοι»… Τα καταλαβαίνουμε όλα, έστω και εκ των υστέρων… Το ζήτημα είναι, ότι οι περισσότεροι, την ώρα της κάλπης, δεν ψηφίζουμε σύμφωνα με όσα έχουμε αντιληφθεί… Και έτσι το κακό συνεχίζεται. Ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής περιτυλίγει όλο και περισσότερο το δημόσιο βίο της χώρας μας και τα συμφέροντα των πολιτών ξεπουλιούνται επί πινακίου φακής στο βωμό των νταβατζήδων!
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες ήδη αναφερθήκαμε, εκτός από την μεγάλη λαϊκή «χυλόπιτα» στον κανακάρη της διαπλοκής Αντώνη Σαμαρά, έβγαλαν κι ένα ακόμη «λαυράκι»: οι πολίτες αναγνωρίζουν και το δηλώνουν, ότι οι «συγκάτοικοι» και «συγκυβερνήτες» είναι τα… εκλεκτά τέκνα των Μεγάλων Συμφερόντων! Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο -Παπανδρέου και Σαμαρά- δεν εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα», την απόλυτη και αδιαφιλονίκητη πρωτιά έχει ο… «Κανένας»!!! Από την ανάποδη, την πρωτιά έχει, φυσικά, ο κατεξοχήν διαπλεκόμενος σημερινός αρχηγός της ΝΔ… Μόλις το 18,5% των πολιτών θεωρούν ότι δεν εξυπηρετεί τους νταβατζήδες… Πρόκειται για τη χειρότερη «επίδοση» του προέδρου Αντώνη στη δημοσκόπηση του «Πρώτου Θέματος», που, σημειωτέον, στηρίζει με κάθε μέσο την «ανοιξιάτικη» Ρηγίλλης… Αλλά ορισμένα πράγματα είναι τόσο κραυγαλέα που ούτε οι νταβατζήδες μπορούν να τα συγκαλύψουν!
Δυστυχώς, η πορεία της ΝΔ με αρχηγό το Σαμαρά είναι προδιαγεγραμμένη και γεμάτη τριβόλους και αγκάθια. Και στο τέλος… ήττα και πάλι ήττα! Η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν μετέβαλε προς το καλύτερο τη δυσμενή της εικόνα στο λαό, αλλά η κατάσταση όσο πάει και επιδεινώνεται. Η «ψαλίδα» ανοίγει δραματικά, η αναπαλαιωμένη εικόνα του «νέου» αρχηγού γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστική, και γενικώς -εάν συνεχίσουν έτσι- το νεοκλασικό πάει για… κατεδάφιση…

Κώστας Καραμανλής: το απόλυτο "νούμερο" της Ανικανότητας...


Είναι απορίας άξιον με ποιον ακριβώς χαρακτηρισμό θα μείνει στην Ιστορία το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή… Σίγουρα όχι με κάτι που θα του καταλογίζει δόλιες και σκοτεινές προθέσεις… Όχι, ούτε γι’ αυτό δεν ήταν άξιος…
Το «Ανίκανος» παίζει πολύ δυνατά. Το «Τεμπέλης» εξίσου. Το «Όσα πάνε κι όσα έρθουν» θέτει επίσης υποψηφιότητα. Κάπου εκεί θα κινηθεί ο ιστορικός του μέλλοντος, όσο επιεικής κι αν αποφασίσει να είναι απέναντί του. Ο άνθρωπος το έδειχνε, το «φώναζε»! «Καβάλα παν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε», που λέει και η σοφή παροιμία…
Τέτοια προχειρότητα και αμέλεια δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν! Μνημείο «ωχαδερφισμού» και παραίτησης σε όλα… Ακόμη και στον πλέον ευαίσθητο τομέα των «πληροφοριών» και της κατασκοπείας έλαμψε διά της παταγώδους αποτυχίας! Απόδειξη ο επί των ημερών του αρχηγός της ΕΥΠ, κ. Γιάννης Κοραντής. Αυτός που μόλις αποπέμφθηκε πήγε κι έγινε… Βουλευτής του ΛΑΟΣ!!! Ναι, ο άνθρωπος που είχε στον έλεγχό του όλες τις κρίσιμες «πληροφορίες» για την Εθνική Ασφάλεια, την κατασκοπεία και αντικατασκοπεία, ήταν… κολλητός του Καρατζαφέρη… «Έμπαζε» από παντού το παραπαίον σκάφος της νεοκαραμανλικής διακυβέρνησης… Και μετά ψάχνουν τι τους έφταιξε που καταποντίστηκαν 10 μονάδες πίσω από το Γιωργάκη!
Το γελοίο δε και ανησυχητικό της υπόθεσης είναι, ότι όλη αυτή η «Dream Team των Αποτυχημένων» ευθύνεται για την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ… Αυτοί τον έβγαλαν, για να περισώσουν τις θέσεις και τις καρέκλες τους… Αυτοί τον στηρίζουν και σήμερα, εκτοξεύοντας απειλές ενάντια σε όσους τον αμφισβητούν…

Σοκ στη Ρηγίλλης. Αντίπαλος του Γιώργου, όχι ο "φίλος" Αντώνης, αλλά ο …. κανένας!

Κεντρικό θέμα σήμερα στη Ρηγίλλης οι χθεσινές δημοσκοπήσεις. Κατάφεραν βέβαια να θάψουντην πρόθεση ψήφου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα στοιχεία των δημοσκοπήσεων βελτιώνουν την εικόνα του προέδρου Αντώνη ή της «Νέας Πολιτικής Άνοιξης».
Ο πρωθυπουργός Γιώργος τα παίρνει όλα. Κυρίως στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα». Η κοινή γνώμη τίθεται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ των σκληρών μέτρων και υπέρ της λήψης αυτών … τώρα! Μήνυμα καταπέλτης και κατά του Καραμανλή. Τρία χρόνια ο κόσμος πίεζε τον Καραμανλή για μέτρα και το πρώην Μαξίμου ….. σφύριζε αδιάφορα. Έπαιζαν μπιρίμπα και playstation και στα διαλείμματα πετάγονταν στο Βατοπαίδι! Αυτό δεν ήταν κέντρο αποφάσεων, ήταν σκέτη απογοήτευση.
Την απογοήτευση αυτή φορτώνεται και ο πρόεδρος Αντώνης. Πέρασαν οι μέρες που οι πρώην Μαξιμίτες διασκέδαζαν με τον Γιωργάκη και την αδυναμία του να υπερβεί τον σκόπελο του «κανένας». Πάρτι έστηνε κάθε Τρίτη ο σάτυρος Λαζόπουλος για τον αντίπαλο του Καραμανλή που δεν ήταν ο Γιωργάκης αλλά ο «κανένας». Ένας κύριος που είχε κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων και προτιμούνταν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Σήμερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Άλλη μια από τις παρακαταθήκες του «κουρασμένου» και «ακάλυπτου» πρώην πρωθυπουργού. Τώρα την πλάτη του «κανένας» κοιτά η Ρηγίλλης και ο «φίλος Αντώνης». Σε όλα τα ερωτήματα που περιορίζονται στη σύγκριση μεταξύ των δύο αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ο πρόεδρος Αντώνης πάει τρίτος και το πολύτιμο ασημένιο μετάλλιο κερδίζει «ο υπέροχος κ. κανένας». Στόχος του Αντωνάκη είναι πλέον η υπέρβαση του «κανένα». Τι ειρωνεία! Να ξέρεις ότι σε κερδίζει κάποιος που δεν υφίσταται. Αυτός ο κάποιος αγνοεί τις λιμνούλες και τα ποταμάκια του Λαζαρίδη. Και δεν ξέρεις πότε θα στη φέρει μια και δεν έχει πρόσωπο και παρά ταύτα βλέπεις την πλάτη του! Το πρόβλημα έχει μεταφυσικές διαστάσεις και δένει τέλεια με την τραγική αγωνία των μυστικοσυμβούλων για πλήρη επικράτηση στη Νέα Δημοκρατία. Έχουν δημιουργήσει εχθρούς "στη χώρα του ποτέ" και στις "διαστάσεις του κανένα" ...

Ευχαρίστως να πληρώσουν οι... άλλοι!!!


Ο… αιώνιος Έλληνας! Αναγνωρίζει τις δυσκολίες, βλέπει την καταστροφή, ρίχνει όμως τα βάρη στους άλλους! Αυτό προκύπτει και από την έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής». Τα ποσοστά επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας απέναντι στα μέτρα Παπανδρέου για την Οικονομία εξαρτώνται από το… ποιοι θίγονται και όχι από αυτήν καθεαυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία!
«Ναι», λοιπόν, με μεγάλη πλειοψηφία (60 έως 70%) λένε οι ερωτώμενοι σε ό,τι «τσεκουρώνει» προνόμια και απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων. «Όχι» σε μέτρα που θα επηρεάσουν δυσμενώς τους περισσότερους, ανεξαρτήτως υπαλληλικής κατάστασης… Με τέτοια μυαλά σίγουρα θα τα βρει σκούρα και η σημερινή κυβέρνηση, μόλις οι πολίτες αρχίσουν να νιώθουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις από τη σκληρή οικονομική πολιτική της: αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καπνό, αλκοόλ, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κλπ…
Ενδιαφέρον επίσης εύρημα της ανωτέρω έρευνας είναι η μεγάλη δημοφιλία του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Υπερβαίνει και αυτόν το σημερινό Πρωθυπουργό! Και αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη αποδοχή που έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, καθώς ο «τσάρος» προέρχεται από το χώρο του Κέντρου και «αγγίζει» τις χορδές των κεντρογενών νεοδημοκρατών. Ο πρόσφατα αποδημήσας θείος του, άλλωστε, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου υπήρξε επιτυχημένος Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την αποπομπή Σαμαρά το 1992. «Το αίμα νερό δεν γίνεται», που λέει και το γνωστό άσμα…

Ντόρα Μπακογιάννη "Θα εργαστώ για την κρίση"

Τη διάθεσή της να εργαστεί, στο μέτρο των δυνάμεων της, για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ολοκληρώνοντας τριήμερη περιοδεία της στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, κάτι τέτοιο, αποτελεί χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων. Η βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε στην Κρήτη με στελέχη που την είχαν στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που της έδωσαν.
Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:
«Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη και η δύναμη που μου έδωσαν όλοι οι Κρήτες. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της. Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεων μου θα εργαστώ γι’ αυτό».

Ποιος Αλογοσκούφης; Ποιος Σουφλιάς; Τη μεγάλη ευθύνη για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, έχει προσωπικά ο Κ. Καραμανλής!


Ποιος Αλογοσκούφης; Ποιος Σουφλιάς; Τη μεγάλη ευθύνη για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, κυρίως μετά το 2007, έχει προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής! Αρκετά πια μας παραμύθιαζε το σύστημα Ρουσόπουλου, ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον… «υπεύθυνο» Πρωθυπουργό!!!
Καραμανλής και «λαϊκοδεξιοί» (Μανώληδες και ΣΙΑ) ακύρωσαν κάθε προσπάθεια σοβαρής οικονομικής πολιτικής μετά τις εκλογές του 2007… Ο τότε πρωθυπουργός, όμηρος των 152 -και 151 αργότερα- βουλευτών του, «άδειασε» κάθε προσπάθεια του Γιώργου Αλογοσκούφη για την έγκαιρη λήψη σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων που θα απέτρεπαν το σημερινό ορμητικό κατήφορο της Οικονομίας (ακούστε εδώ τον ίδιο τον πρώην Υπουργό να το καταγγέλλει)…
Το τραγικό είναι, ότι αυτό το αποτυχημένο σύστημα εξουσίας βρίσκεται σήμερα πίσω από τον πρόεδρο Αντώνη, γεγονός που εγγυάται την… αποτυχία και του σημερινού αρχηγού της ΝΔ… Ας πρόσεχε…

Ισχυρή η παρουσία της Ελλάδας στην Αϊτή


Πολλά "κουσούρια" έχουμε ως λαός, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εγγενή φιλάνθρωπα αισθήματά μας. Όπου και αν συμβεί μεγάλη καταστροφή, όπου και αν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρήζουν βοήθειας και αλληλεγγύης, οι Έλληνες είναι από τους πρώτους που προστρέχουν! Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες και στην τραγική Αϊτή που ακόμη μετρά θύματα και πληγές από το φονικό σεισμό... Η μικρή Ελλάδα ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους μακρινούς της φίλους.

Ακολουθεί "επικίνδυνη" πολιτική διαφήμιση

Πες ΝΑΙ στον Dr McKenna / από την καμπάνια στη Νέα Ορλεάνη
“Igor! Igor!” the mad scientist says.
“Yes, Doctor!” the hunchbacked assistant replies.
“We need a heart, a spleen, and a liver, for tonight’s sale!”
“Yes, Dr. Minyard!”

Ήταν όλοι εκεί για το Νίκο…


Ήταν όλοι εκεί για το Νίκο… Το 40ήμερο μνημόσυνο του πρόωρα χαμένου Νίκου Κακαουνάκη τίμησαν χθες με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, επώνυμοι και ανώνυμοι. Ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη και ο συντοπίτης συνάδελφός του Δημήτρης Καμπουράκης. Με το Νίκο μπορούσες να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις σκληρά. Ήξερες όμως ότι ήταν άνθρωπος ευθύς, ειλικρινής, απροσχημάτιστος. Ντόμπρος. Είχε τις απόψεις του, τις ιδέες του. Όπως κάθε άνθρωπος σε μια δημοκρατική κοινωνία. Δεν ήταν όμως ύπουλος και κρυψίνους. Κλασικός Κρητικός. Αιωνία η μνήμη του…

Σκίουροι που...μιλάνε


Σύμφωνα με πρόσφατες ακαδημαϊκές μελέτες το είδος Κυνόμυς της Αμερικής, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Σκιουροειδών, έχει ίσως την περισσότερο εξελιγμένη ζωική γλώσσα από κάθε άλλο ζωικό είδος.

Μετά από πειράματα και ηχογραφήσεις βρέθηκε ότι ο Κυνόμις χρησιμοποιεί διαφορετικούς ήχους για να προειδοποιήσει τα μέλη της ομάδας του για έναν συγκεκριμένο είδος θηρευτή, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του και την κατεύθυνση μετακίνησης του.
Πηγή BBC

Οι επόμενες φωτογραφίες έχουν γίνει χωρίς photoshop


Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες που παίζουν με τις αποστάσεις

18 δισ. ευρώ κάθε χρόνο πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε καλοβολεμένους και προνόμια !

Σε 18 δισ. ευρώ υπολογίζεται η σπατάλη του Ελληνικού Δημοσίου σε ετήσια βάση !!!

Στην Ελλάδα τα επιδόματα στους υπαλλήλους ξεκινούν από το 10% του μισθού και φτάνουν πάνω από το 100%, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 2% εως 10%....

Το φαινόμενο εκτρέφεται από μια σειρά στρεβλώσεων, με πολύ μακρά προϊστορία, αφού τις στρεβλώσεις αυτές προωθούν οι ίδιοι οι πολιτικοί που τις καταδικάζουν !!!

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις ...

Η Ντόρα υποσχέθηκε στους Λασιθιώτες ότι θα τους επισκεφθεί ξανά μετά το Πάσχα

Για να συζητήσει μαζί τους τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και στον τουρισμό και στα αγροτικά.
Στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λασίθι η Ντόρα τόνισε ότι η ενότητα της παράταξης είναι το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή, ώστε στο επικείμενο συνέδριο να μπορέσει τόσο η ίδια αλλά και όλοι μαζί να περάσουν τις θέσεις τους, με στόχο την επίτευξη των αναγκαίων αλλαγών και τομών που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά στο κόμμα.
Επισήμανε ότι περιοδεύει στο νησί όχι με την κομματική ιδιότητα ή την εκπροσώπηση της ΝΔ αλλά στα πλαίσια ενός ταξιδιού που είχε προγραμματίσει για να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τη στήριξη που της έδωσε το νησί στις εσωκομματικές εκλογές:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την ....

"Λας Βέγκας" ξεφυτρώνει στα σύνορα με Σκόπια και Βουλγαρία

Υπερπολυτελή καζίνα φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε πολύ μικρή απόσταση από τo ελληνικό έδαφος.
Καραβάνια Ελλήνων στα ξένα καζίνο.
Γραμμή... Λας Βέγκας δημιουργήθηκε στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Βουλγαρία. Υπερπολυτελή καζίνο φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε πολύ μικρή απόσταση από τo ελληνικό έδαφος. Τα πρωτεία έχει η περιοχή των Ευζώνων, καθώς εντός των Σκοπίων λειτουργούν δύο μεγάλα καζίνα, χτίζεται τρίτο, ενώ χρυσές δουλειές κάνουν άλλα πέντε μικρότερα.
"Εσείς έχετε λεφτά εκεί στην Ελλάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς να έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες στα καζίνο". Ο 39χρονος Βλάντο είναι ταξιτζής στη Γευγελή, που ζει από τους… Έλληνες. Κάνει καθημερινά δρομολόγια από το τελωνείο των Ευζώνων μέχρι τα δύο ...

Πήρες κάρτα από το Χριστοφοράκο; Ένοχος

Είχα γράψει και παλαιότερα εδώ για τη κωμωδία που παίζεται στις Εξεταστικές Επιτροπές,αφού τα ποινικά έχουν παραγραφεί και ως εκ τούτου πολιτικές ευθύνες και κουραφέξαλα είναι για λαική κατανάλωση.
Είναι δυνατόν να εξετάζεις ενδείξεις για σοβαρά σκάνδαλα της πολιτικής ζωής του τόπου και να ασχολείσαι με τις ευχετήριες κάρτες και τα ευχαριστήρια που έστελνε ο Χριστοφοράκος και σε ποιούς;
Είναι σοβαρή προσέγγιση αυτή από τα 300 καμάρια της Βουλής;

Δηλαδή άν έχω πάρει μια κάρτα από τις ...

Η Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή της στην Κρήτη.

Και στους τέσσερις νομούς που επισκέφθηκε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ευχαριστήσει τους Κρητικούς που τη στήριξαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της, την Παρασκευή 5/2, επισκέφθηκε την Αγία Βαρβάρα, όπου ο δήμαρχος την υποδέχθηκε με θερμά λόγια. Αμέσως μετά μετέβη στο Τυμπάκι και επισκέφθηκε το χώρο όπου πραγματοποιείται το παζάρι και μίλησε με τους πολίτες και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Ασήμι όπου και συναντήθηκε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο, το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε συνάντηση με το ....

Ναρκοπέδιο ο δρόμος για το Συνέδριο της Ν.Δ.

Βαρύς αχός ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Για την ακρίβεια, κρητικές μπαλωθιές. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής που θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο τακτικό της Συνέδριο στις 25 Νοέμβρη γέμισε μπαρούτι τον ουρανό της Ρηγίλλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέδωσε διά συνεργατών της σκληρή ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι αποκλείστηκαν δικοί της υποστηρικτές από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Από τα είκοσι συνολικά στελέχη που απαρτίζουν την εν λόγω Επιτροπή, πράγματι, μόνον η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου και ο Θανάσης Νάκος υποστήριξαν την τ. ΥΠΕΞ για την προεδρία του κόμματος.
Ποιος άκουσε τη μαινόμενη Ντόρα και δεν τη φοβήθηκε: Χρέωσε στον Σαμαρά λογικές αποκλεισμού, τονίζοντας μάλιστα (και πάλι μέσω συνεργατών της) ότι δεν εξεπλάγη από τη σύνθεση της Επιτροπής δεδομένου πως ....

Η πρώτη γυναίκα του Βενιζέλου- Μαρία Κατελούζου

Όταν ο Βενιζέλος γνώρισε την Μαρία Κατελούζου η ζωή του άλλαξε. Τα χρόνια που έζησαν μαζί ήταν τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του. Έφθασε η ώρα του γάμου, που έγινε στα Χανιά το φθινόπωρο του 1890. Όλοι οι Χανιώτες γιόρτασαν τη χαρά του. 
Τρία χρόνια μετά τον γάμο τους απέκτησαν τον Κυριάκο, το πρώτο παιδί τους. Συγκινημένος ο Βενιζέλος έπλεκε και .................

Είμαστε όλοι Ράγιο Βαγεκάνο!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ μερικά εικοσιτετράωρα, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, της Santander Βank, ρωτήθηκε αν είναι αληθές ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα δέχονται κοινή επίθεση των διεθνών αγορών ώστε να αποδυναμωθεί το ευρώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ χαμογέλασε και απάντησε ελαφρώς ειρωνικά ότι αυτές οι τρεις περιπτώσεις χωρών δεν είναι ίσες, ούτε καν συγκρίσιμες. Κι ότι «η Ισπανία είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, όχι η Ράγιο Βαγεκάνο!».

ΥΠΟΘΕΤΩ ότι τη Ρεάλ Μαδρίτης τη γνωρίζουμε όλοι. Αντιθέτως, είμαι… βέβαιος ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τη Ράγιο Βαγεκάνο: είναι και αυτή ομάδα της Μαδρίτης που βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Για όποιον δεν κατάλαβε, λοιπόν, η Ελλάδα είναι η Ράγιο Βαγεκάνο- ας πούμε, «ο Εθνικός Αστέρας της Ευρώπης».

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, όμως, αν αυτό είναι το ζήτημα. Διότι η Ράγιο Βαγεκάνο μπορεί θαυμάσια να πέσει πέντε κατηγορίες χωρίς η Ρεάλ να το πάρει χαμπάρι. Αντιθέτως, αν βουλιάξει μια χώρα του ευρώ, το ....

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [08-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων

Highway to Hell ... as! Η Ελλάδα αποχεραιτά την καλοπέραση ...

Αναλύσεις επί αναλύσεων για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή επιτήρηση.
Δύο εφημερίδες αναφέρονται στις γερμανικές ευθύνες για την κρίση στην Ελλάδα.
«Η Αθήνα πρέπει να περικόψει τις δαπάνες της», 
«Η Ελλάδα αποχαιρετά την καλοπέραση», 
«Highway to Hellas»,
«Κακό παράδειγμα για την Αθήνα», 
«Για να σώσουμε την τιμή της Ελλάδας», 
είναι μερικοί από τους σημερινούς τίτλους των γερμανικών εφημερίδων.
Η Γερμανία ωραιοποιεί τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της
Σε δύο μεγάλες γερμανικές εφημερίδες, την Süddeutsche Zeitung και τους Financial Times Deutschland επικρίνεται η γερμανική κυβέρνηση για την ωραιοποίηση των δημοσιονομικών της στοιχείων.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times με τίτλο «Κακό παράδειγμα για την Αθήνα».
«Πως πρέπει κανείς να ......

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [08-02-2010]

Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, παρακάτω ...

Μπακογιάννη: "Θα εργαστώ σκληρά για την αντιμετώπιση της κρίσης"


Η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της στην Κρήτη την Κυριακή (7/2) ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
"Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη και η δύναμη που μου έδωσαν όλοι οι Κρήτες. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της.Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεων μου θα εργαστώ γι’ αυτό", είπε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία της στην Κρήτη.
"Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντικά και δεν έχουν χρώμα", πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της διοικητικής μεταρρύθμισης: "Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις φίλους από διαφορετικές παρατάξεις, αλλά φίλους, που μάχονται ο καθένας από το δικό του μετερίζι".
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θέλησε να αναφερθεί στις εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας και σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά.


Τα οπισθόφυλλα των πολιτικών εφημερίδων [08-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα

Ο Μπόμπολας δίνει συμβουλές και οδηγίες στον πρόεδρο Αντώνη

Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», του εργολάβου Μπόμπολα, βεβαίως βεβαίως, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της βαθιάς σαμαρικής Ρηγίλλης. στην προσπάθεια των μυστικοσυμβούλων του προέδρου Αντώνη για πλήρη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε Νέα Άνοιξη τα φερέφωνα του συστήματος ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστούν και μάλιστα με πρωτοφανή διάθεση συγκάλυψης και υποστήριξης. Πώς είναι δυνατόν μια «δημοκρατική» εφημερίδα, ταγμένη στα συμφέροντα εργολάβων και μεγαλοσυμφερόντων, ταυτισμένη με την «ύπαρξη» του ΠΑΣΟΚ και την διαδρομή του, ξαφνικά να στηρίζει τον αντίπαλο του εκλεκτού Γιωργάκη;
Γίνεται! Τα συμφέροντα πάνω απ’ όλα και ο πλήρης έλεγχος της πολιτικής ζωής του τόπου. Και πάλι τα κατάφεραν να δημιουργήσουν απόλυτες συνθήκες καθορισμού των εξελίξεων με μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί χωρίς αντιδράσεις τα συμφέροντά τους και μια αντιπολίτευση ρυθμισμένη στα δικά τους πρωτοσέλιδα.
Μην ψάξετε να βρείτε στα έντυπα των εργολάβων έστω και την παραμικρή ....

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων [08-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα

Ηλεκτρονικά κηρύγματα μίσους από τον κ.κ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Σε ηλεκτρονικό άμβωνα μίσους έχει εξελιχθεί το προσωπικό ιστολόγιο του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.
«Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πια με το Πακιστανικό, Αφγανικό, το Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό και βάλε».
Μπερδεύει αριστοτεχνικά τα δικαιώματα του ανθρώπου με οικογενειακές και κοινωνικές αξίες και αρχές και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον διάλογο για τα όποια ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.
Επιχειρεί φοβικά και με πονηρές λογικές υπερβάσεις να εξισώσει ανθρώπινα δικαιώματα με κοινωνικές, εθιμικές και πολιτιστικές αξίες όπως το δήθεν «δικαίωμα» της προσφοράς γυναικείας σαρκός. Απίστευτο βραχυκύκλωμα ιδεών!
Προκαλεί σύγχυση μεταξύ «αγάπης» και «ελληνικότητας», στο εσωτερικό της οποίας οι ...

Ναρκοπέδιο ο δρόμος για το Συνέδριο της Ν.Δ.

Βαρύς αχός ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Για την ακρίβεια, κρητικές μπαλωθιές. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής που θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο τακτικό της Συνέδριο στις 25 Νοέμβρη γέμισε μπαρούτι τον ουρανό της Ρηγίλλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέδωσε διά συνεργατών της σκληρή ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι αποκλείστηκαν δικοί της υποστηρικτές από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Από τα είκοσι συνολικά στελέχη που απαρτίζουν την εν λόγω Επιτροπή, πράγματι, μόνον...

Μια ηρακλειώτικη μαντινάδα για τη Ντόρα

Στο Ηράκλειο, όπως και σ' όλη την Κρήτη, οι Κρητικοί τίμησαν την Ντόρα!!!
Η υποδοχή ήταν θερμή και η διάθεση του κόσμου εκφράστηκε με την παρακάτω μαντινάδα...!!!

Σαν Άρχοντας πορεύεσαι
σα Στρατηγός διατάσσεις...!
Και ξεσηκώνεις το Λαό
απ' όπου κι αν περάσεις...!

Ο Σπίνος που έγινε… παπαγαλάκι!

Δεν είναι μόνο ο γνωστός Παπαγιάννης που αγωνίζεται απελπισμένα για μια «κληρονομική» θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια του υπολοίπου Αττικής (ο πατέρας του υπήρξε βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια αυτή)… Στο «πράσινο» Extra 3 το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει ρεσιτάλ υπέρ του «συγκυβερνήτη» Σαμαρά και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη με ένα ακόμη γραφικό τυπάκο: τον κ. Άρη Σπίνο («δημοσιογράφο» κατά δήλωσή του)… 
Ο εν λόγω Σπίνος λοιπόν… σκούζει καθ’ εκάστην το τροπάρι που του υπαγορεύει η σαμαρική Ρηγίλλης και το οποίο θυμίζει μεσοπολεμικά «εμβατήρια» και «ύμνους» στους «φύρερ» και τους «ντούτσε» εκείνων των αλησμόνητων καιρών…
Και τι δεν είπε πάλι απόψε για να «ισχυροποιήσει» την καρέκλα του «αρχηγού» Αντώνη! Ότι όποιος τολμήσει να…