Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή της στην Κρήτη.

Και στους τέσσερις νομούς που επισκέφθηκε είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ευχαριστήσει τους Κρητικούς που τη στήριξαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της, την Παρασκευή 5/2, επισκέφθηκε την Αγία Βαρβάρα, όπου ο δήμαρχος την υποδέχθηκε με θερμά λόγια. Αμέσως μετά μετέβη στο Τυμπάκι και επισκέφθηκε το χώρο όπου πραγματοποιείται το παζάρι και μίλησε με τους πολίτες και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Ασήμι όπου και συναντήθηκε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο, το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε συνάντηση με το ....
..... δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κουράκη όπου και συζήτησαν το θέμα της συνένωσης δήμων μέσω του “Καλλικράτη” αλλά και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και το βράδυ συνομίλησε με στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 6/2 η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε τη Νεάπολη για να ευχαριστήσει τα εκεί μέλη και οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας για να βρεθεί αργότερα στον Άγιο Νικόλαο και το μεσημέρι να μεταβεί στο Ρέθυμνο. Και στις τρείς πόλεις, συναντήθηκε με τους Δημάρχους των πόλεων, με αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα "Καλλικρατης" . H Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε την ανάγκη να αποκτήσει η ελληνική περιφέρεια αναπτυξιακή δυναμική, η οποία θα προκύψει μέσα από μια σωστή ανοικτή και ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Είναι απαραίτητο όπως επισήμανε να διαμορφωθούν ευρύτερες συμφωνίες ώστε να μην αναπτυχθούν διαδικασίες τοπικών ανταγωνισμών και αντιδράσεων που θα υπονομεύσουν την διοικητική μεταρρύθμιση όπως συνέβη με τον "Καποδιστρια". Ακόμη επεσήμανε ότι θεμέλιος λίθος για να πετύχει η Διοικητική μεταρρύθμιση είναι η εξασφάλιση από την κυβέρνηση των αναγκαίων πόρων, αλλά και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κρήτη είχε την ευκαιρία συνομιλώντας με αγρότες να επισημάνει για άλλη μια φορά το διαθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και την ανάγκη να υπάρξουν εκείνες οι τομές στην παραγωγή, την τυποποίηση, και τα δίκτυα διανομής που θα επιτρέψουν στα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν "επωνυμία" και εξωστρέφεια, η οποία όπως τόνισε είναι και η μόνη διέξοδος για την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Την Κυριακή τελευταία μέρα της επίσκεψής της στην Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη από τα Χανιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη και η δύναμη που μου έδωσαν όλοι οι Κρήτες. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, είναι αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της. Και εγώ στο μέτρο των δυνάμεων μου θα εργαστώ γι’ αυτό.»

H επίσκεψή της στην Κρήτη ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ με μία ξεχωριστή συνάντηση με φίλες και φίλους από την ιδιαίτερή της πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :