Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ναρκοπέδιο ο δρόμος για το Συνέδριο της Ν.Δ.

Βαρύς αχός ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Για την ακρίβεια, κρητικές μπαλωθιές. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής που θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο τακτικό της Συνέδριο στις 25 Νοέμβρη γέμισε μπαρούτι τον ουρανό της Ρηγίλλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέδωσε διά συνεργατών της σκληρή ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι αποκλείστηκαν δικοί της υποστηρικτές από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Από τα είκοσι συνολικά στελέχη που απαρτίζουν την εν λόγω Επιτροπή, πράγματι, μόνον... η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου και ο Θανάσης Νάκος υποστήριξαν την τ. ΥΠΕΞ για την προεδρία του κόμματος.
Ποιος άκουσε τη μαινόμενη Ντόρα και δεν τη φοβήθηκε: Χρέωσε στον Σαμαρά λογικές αποκλεισμού, τονίζοντας μάλιστα (και πάλι μέσω συνεργατών της) ότι δεν εξεπλάγη από τη σύνθεση της Επιτροπής δεδομένου πως «ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. εκτός από επικοινωνιακού τύπου αναφορές και τεχνάσματα δεν έχει δείξει έως σήμερα ότι επιδιώκει τη σύνθεση που υποτίθεται ότι υπόσχεται».
Πώς θα κινηθεί στο εξής η Ντόρα στο δρόμο προς το Συνέδριο; Αφενός πυκνώνοντας τις πολιτικές επαφές με τους εντός κόμματος υποστηρικτές της και αφετέρου διατηρώντας ζεστή τη σχέση με τους ψηφοφόρους της - «συνοδοιπόρους» όπως αρέσκεται να τους κατονομάζει το στενό της περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό περιόδευσε αυτό το Σαββατοκύριακο στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, πραγματοποιώντας μάλιστα δυο μεγάλες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.
Η Ρηγίλλης αποφεύγει να σηκώσει… το γάντι της Ντόρας, αρνούμενη επισήμως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Παρασκηνιακά όμως τακτικοί συνομιλητές του προέδρου κάνουν λόγο για σχέση που βαδίζει σε «τεντωμένο σκοινί» και «συντηρεί λογικές εσωστρέφειας που δεν ανέχεται η βάση της Ν.Δ.».
Αν η τέως ΥΠΕΞ «επέστρεψε» στον πολιτικό στίβο με… μαχητική διάθεση, θέμα χρόνου είναι και τυπικά -όπως κατέδειξε ο αποκλεισμός του από την Επιτροπή του Συνεδρίου- η… εξαφάνιση του Κώστα Μαρκόπουλου από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. διάγει βίο νεφελώδη με τα στελέχη του νεοκλασικού. Η υπόθεση του ΕΟΤ αλλά και οι άστοχες επιθέσεις του κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έφεραν σε δύσκολη θέση τη Ρηγίλλης, τον έχουν απομακρύνει από το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας που έφερε τη λεζάντα: «Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου».

Αδέσμευτος Τύπος







Δεν υπάρχουν σχόλια :