Κυριακή 4 Απριλίου 2010

62% βλέπουν θετικά ....ένα νέο κόμμα.

Στην Real της Κυριακής κυκλοφόρησε έρευνα σύμφωνα με την οποία η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την ύπαρξη τεράστιου πολιτικού κενού στο κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Το (πρωτοφανές) 62% της κοινωνίας βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Συγκεκριμένα το 54% του ΠΑΣΟΚ και το 56,5% της ΝΔ τοποθετούνται θετικά υπέρ μιας νέας πολιτικής και κομματικής πρότασης. Το νέο κόμμα τοποθετείται από τους ερωτώμενους, στο χώρο του κέντρου, όπου υπάρχει και το μεγάλο πολιτικό έλλειμμα στη χώρα μας, ενώ οι μισοί, δηλαδή ένας στους δυο, είναι δυνητικός ψηφοφόρος του νέου κόμματος (για την ακρίβεια 49,3%) ενώ το 40,8% εξαρτά την στήριξη του από τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.
Εικόνα κατάρρευσης δίνουν τα «μεγάλα» κόμματα και στην πρόθεση ψήφου. Όπου προηγείται μεν το ΠΑΣΟΚ με σημαντική όμως υποχώρηση των ποσοστών του. Όσο για τη ΝΔ, κινείται σταθερά στα ιστορικά χαμηλά της.
Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 31,9% , ενώ η ΝΔ 21,2%. Το πρωτοφανές και πάλι είναι ότι η ...

Ο Αρχηγαντώνης με τις λέξεις του πρω-Γιώργου

«Αλλαξέ τα όλα». Το σύνθημα αυτό άκουσε τις πρώτες ημέρες του στην προεδρία του ΠαΣοΚ, το 2004, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Το ίδιο σύνθημα ακούει έξι χρόνια μετά ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς.
 Οι δυο τους συμφωνούν σε πάρα πολλά σημεία και έχουν κοινές απόψεις για την οργάνωση και τη λειτουργία ενός σύγχρονου κόμματος, εμμένοντας στην ανάγκη εξουδετέρωσης των «εσωκομματικών μηχανισμών», των «φέουδων», των «βαρονιών» και των βιλαετιών.

Οι δυο τους συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι μονόδρομος, εάν θέλει να επιβιώσει ένα κόμμα και να γίνει ελκυστικό στους πολίτες, να αλλάξει πλήρως τη ραχοκοκαλιά του, να μετεξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί.

Ο κ. Σαμαράς έχοντας ενστερνιστεί τις κινήσεις που έκανε ο κ. Παπανδρέου στο ΠαΣοΚ, ξεκίνησε ήδη την «επανίδρυση της ΝΔ», όπως λέει, με τις αλλαγές που προανήγγειλε στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματος το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
Παρατηρώντας πολύ προσεκτικά τους δυο αρχηγούς, πολλοί παραδέχονται ότι ο κ. Σαμαράς, κινείται με μαθηματική ακρίβεια στα βήματα του ...

Δυσαρέσκεια στη Ρηγίλλης για Καράογλου

Οι απανωτές γκάφες πάνε να κάψουν τον Καράογλου. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ένας εκ των δύο αναπληρωτών τομεαρχών της ΝΔ για την οικονομία. Ο πρόεδρος δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον Χρήστο Σταϊκούρα και δείχνει αποστασιοποιημένος από τον Θ. Καράογλου. Μέχρι και ο Αλογοσκούφης αποκαλεί τον Καράογλου ... «μικρό εφοριακό»!
Οι κακές «ανοιξιάτικες» γλώσσες στο εσωτερικό της Ρηγίλλης, θεωρούν τον Θόδωρο .... ξεγραμμένο. Και είναι να μη σε βάλουν στο στόμα τους αυτές οι ... γλώσσες!...!

Γιατί μας τρομάζει το ΔΝΤ?

Σύμφωνα με τον Γιάννο Παπαντωνίου, πρώην τσάρο, «το ΔΝΤ είναι περισσότερο αυστηρό σε σχέση με το θέμα των απολύσεων. Εκεί θα εστιαστεί η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ και εκεί θα στριμωχτεί και η Ελλάδα»...

“Εάν τελικώς υπαχθούμε στο ΔΝΤ, άσχετα αν έχουν αντίρρηση ή όχι τυπικά οι Ευρωπαίοι, θα μας το χρεώσουν αυτό σαν κίνηση απομάκρυνσης από την ευρωζώνη. Άρα, το ΔΝΤ είναι ένα λάθος, θα είναι μια ήττα της Ελλάδας” ...
Κάπου θέτει σωστά τα πράγματα ο Γιάννος ...

Ρωσικό "far east"

'Clash of the Titans'

Άλλη μία υπερπαραγωγή έρχεται να ανατρέψει τα κινηματογραφικά δεδομένα. Ο λόγος για τη νέα ταινία του Louis Leterrier, με πρωταγωνιστές τους Sam Worthington, Liam NeesonRalph Fiennes και Gemma Arterton.
Στην ταινία «Η Τιτανομαχία», ο απόλυτος αγώνας για εξουσία και δύναμη στρέφει τους ανθρώπους ενάντια στους βασιλείς και τους βασιλείς ενάντια στους θεούς. Ο πόλεμος, όμως, μεταξύ των ίδιων των θεών μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Γόνος θεού, αλλά μεγαλωμένος από ανθρώπους, ο Περσέας (Sam Worthington) προσπαθεί μάταια να σώσει την οικογένειά του από τον Άδη (Ralph Fiennes), τον εκδικητικό Θεό του Κάτω Κόσμου. Μην έχοντας τίποτε άλλο να χάσει, ο Περσέας προσφέρεται να ηγηθεί μιας επικίνδυνης αποστολής, με σκοπό να ...

Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ για το ρόλο του Πάγκαλου ως βαθμολογητής...!

Επιβεβαιώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι, τα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να έχει προχωρήσει σε αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού.

Το point system του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, το οποίο έχει στόχο να μαρκάρει στενά τους υπουργούς, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τριβές.

Επικριτικός, μάλιστα, εμφανίστηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ουσιαστικά τόνισε πως εποπτεύοντα ρόλο έχει το υπουργικό συμβούλιο.

«Η κυβέρνηση είναι ένα συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο που λειτουργεί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και ο νόμος περί Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Μεγάλοι Αδελφοί όλων των χωρών, ενωθείτε!


Από τη Ρώμη ως το Πεκίνο και από το Καράκας και την Τεχεράνη ως τη Μόσχα, η Διεθνής της λογοκρισίας έχει τα μάτια και τα αφτιά της ανοιχτά
Το Τwitter, το Flickr, το Facebook και άλλα «sites κοινωνικής δικτύωσης» «κόπηκαν» από τον κινεζικό κυβερνοχώρο και η Google δεν άντεξε και μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Δύση οι επίγονοι της Ιεράς Εξέτασης δεν χρειάζεται να κάψουν ζωντανούς όσους έχουν διαφορετική άποψη. Απλά τους φιμώνουν, συχνά με νομιμοφανή τρόπο. Οπως οι μεγάλες επιχειρήσεις που αγοράζουν εφημερίδες, κανάλια και ραδιοσταθμούς για να «θάβουν» ειδήσεις δυσάρεστες ή αντιτιθέμενες στα...

Οι υπερπροστατευτικοί γονείς δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα

«Μαμά και μπαμπά σταματήστε να είστε όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι μου γιατί μου βλάπτετε τον εγκέφαλο». Αυτά τα λόγια θα έλεγε, αν μπορούσε, ένα παιδί στους υπερπροστατευτικούς γονείς του, οι οποίοι- σύμφωνα με νεώτερες έρευνες- όσο περισσότερο πιεστικοί γίνονται τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να προκαλέσουν στα παιδιά τους ψυχολογικά προβλήματα.

Ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι υπερπροστατευτικοί γονείς έχει αντίκρυσμα σε ορισμένες ψυχικές διαταραχές που παρουσιάζουν οι νέοι λίγο μετά την ενηλικίωσή τους. Οι διαταραχές αυτές φαίνεται πως σχετίζονται με ελαττώματα στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

Επιστήμονες από το ιαπωνικό πανεπιστήμιο Gunma μελέτησαν τους εγκεφάλους 50 ανθρώπων που είχαν συμπληρώσει τα 20 τους χρόνια και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με την ποιότητα της σχέσης που είχαν με ...

Οι αστεροειδείς μπορούν να μαζεύουν τα... κομμάτια τους

Μοιάζουν σαν τα ρομπότ στην ταινία «Εξολοθρευτής». Φτιαγμένα από ρευστό μέταλλο, ανακτούσαν την αρχική τους μορφή κάθε φορά που... στραπατσαρίζονταν. Αυτήν την «εφιαλτική» ικανότητα φαίνεται πως έχουν και κάποιοι αστεροειδείς που πλησιάζουν κατά καιρούς τη Γη.

Αν πληγούν από πυρηνική βόμβα μπορούν να ανακτήσουν τα αποκολληθέντα κομμάτια τους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ και από το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό, προσομοίωσαν την έκρηξη ενός αστεροειδούς που έχει διάμετρο ένα χιλιόμετρο και διαπίστωσαν ότι τα κομμάτια του που διασκορπίζονται μπορεί ύστερα από 2 έως 18 ώρες να επανασυγκολληθούν.

«Αν η έκρηξη είναι πολύ ισχυρή, τότε τα τμήματα του αστεροειδούς θα ...

Ποιοι είμαστε τελικά Έλληνες και Γερμανοί

Ρατσιστικές απόψεις όπως αυτές που διατυπώθηκαν σε άρθρο της «FΑΖ» με τίτλο «Τι είναι τελικά οι Έλληνες» είναι πολιτικά επικίνδυνες και λόγω της εμπειρίας του Β΄ Παγκοσμίου, αλλά και επιστημονικού λάθους. Δεν υπάρχουν «καθαροί» λαοί που δεν έχει προέλθει στη διάρκεια της ιστορίας «εμπλουτισμός» τους με επιμειξία με άλλους λαούς, πράγμα απόλυτα θετικό από κάθε άποψη, γενετική, πολιτισμική κ.λπ.

Θα πρέπει όμως συγκεκριμένα να θυμίσουμε στους φίλους Γερμανούς τα ακόλουθα:

  1.  Οι Πρώσοι ήταν σλαβικό φύλο που εκχριστιανίστηκαν και εκγερμανίστηκαν από τους Τεύτονες Ιππότες τον 12ο-13ο αιώνα μ.Χ.
  2. Μετά το τέλος του Επταετούς Πολέμου, το 1763, η Πρωσία του ...

Καλό Πάσχα

Θεωρίες και ψευδοεπιστήμες στον αέρα

Μήπως δεν πήγαν άνθρωποι στη Σελήνη; Και αν πήγαν,τι ζώδιο ήταν; Μήπως θύμωσαν οι εξωγήινοι και μας αφήνουν μηνύματα επάνω στα σιταροχώραφα; Μπορούμε να βγούμε από το σώμα μας και να πάμε να δούμε τι γίνεται; Μια πρώτη προσέγγιση σε θεωρίες που μπορεί κατά καιρούς να μας προβλημάτισαν για την αξιοπιστία τους«Με ρωτούν πολλοί γιατί το βρίσκω πιο εύκολο να πιστεύω ότι οι μαύρες οπές εξατμίζονται και ότι υπάρχει αόρατη κοσμική ύλη και δεν παραδέχομαι άλλα πιο άμεσα πράγματα, όπως τα φαντάσματα και οι ιπτάμενοι δίσκοι»έγραφε σε άρθρο του στο περιοδικό «Νatural Ηistory» το 1963 ο Πολ Ντέιβις, διάσημος φυσικός, καθηγητής του Κέντρου Αστροβιολογίας στο Σίδνεϊ. Για να πάρει κάτι σαν απάντηση ύστερα από δύο χρόνια, όταν ο Μίκαελ Φριντλάντερ έγραφε ότι«είναι διαφορετικό το να είναι το μυαλό σου ανοιχτό στις νέες ιδέες από το να είναι εντελώς άδειο».Βέβαια πολύ πριν απ΄ όλους ο Τζιορντάνο Μπρούνο, από το 1584, είχε γράψει:«Η άγνοια είναι η πιο ευχάριστη επιστήμη στον κόσμο,διότι αποκτάται χωρίς κόπο και κρατάει το μυαλό μακριά από τη μελαγχολία».

Η δύναμη της σκέψης
Αυτοί που απαιτούν πάντα αυστηρά επιστημονική προσέγγιση στα όποια φαινόμενα είναι γνωστοί στη διεθνή βιβλιογραφία ως ...