Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ο πατέρας σκοτώθηκε από βόμβα στο Αφγανιστάν και ο γιός από βόμβα στην Αθήνα

«ΦΥΓΑΜΕ από το Αφγανιστάν για να γλιτώσουμε τον θάνατο από τις βόμβες και αυτός μας βρήκε στην Αθήνα» έλεγε μέσα στα αναφιλητά της στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής η Ζάχρα Νατζάφι, η οποία μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό κυρίως για προληπτικούς λόγους.
Όπως ανέφερε στη διερμηνέα της ΕΛ.ΑΣ., από βόμβα έχασε και τον άντρα της Μοχάμετ και στην Ελλάδα έφτασε πριν από μερικούς μήνες μέσω Τουρκίας.
Μιλάμε για ένα τεράστιο οικογενειακό δράμα, χωρίς προηγούμενο.
Θα σκέφθηκε ο τρομοκράτης, ότι οι κάδοι και οι γύρω χώροι δεν είναι να τους πλησιάζεις και άρα κάθε τοποθέτηση βόμβας είναι ακίνδυνη. Που να ήξερε ότι ο κάδος για κάποιους είναι η…Πλατεία Κηφισιάς ή το πανάκριβο εστιατόριο που τρώνε οι….τρομοκράτες των Βορείων Προαστίων;
Είναι η δεύτερη φορά που η τρομοκρατία χτυπάει εκτός…στόχου(και εντός να είναι πάλι είναι αδικαιολόγητα τα χτυπήματα).
Η πρώτη ήταν με τον Θάνο Αξαρλιάν όταν τον χτύπησε η 17Ν που κυνηγούσε τον Παλαιοκρασά. Τώρα ο 15χρονος Αφγανός που περπατούσε αμέριμνος με την μητέρα και το 10χρονο κοριτσάκι.
Στην τελευταία προκήρυξη, μιά από τις ...

10 ταινίες με θέμα τα Μαθηματικά


Ο Will ανακαλύπτει το ταλέντο του στα μαθηματικά
Εντάξει δε θα γίνονταν ποτέ και Νο 1 box office hits, αλλά για εμάς που αγαπάμε τα μαθηματικά οι παρακάτω ταινίες αποτελούν παράθυρο σε ένα γοητευτικό κόσμο.
Από τον Δικαιόπολις
1. Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997) (Good Will Hunting)

Συμπαθητική ταινία με κεντρικό ήρωα ένα νεαρό με ιδιαίτερο ταλέντο στα μαθηματικά αλλά δύσκολο χαρακτήρα. Μέτρια διαπραγμάτευση του θέματος από αξιόλογο σκηνοθέτη Γκας Βαν Σαντ, καλές ερμηνείες (Robin Williams) αλλά μέχρις εκεί…Ίσως μία διαφορετική εκδοχή του αμερικανικού ονείρου χωρίς κάτι το ουσιώδες Δεν νομίζω ότι θα αντέξει στον χρόνο.
 2. Π (1998)
Κλειστοφοβική ταινία του πολύ καλού Aμερικανού σκηνοθέτη Ντ. Αρονόφσκι όπου ο ήρωας ...

Έρχεται η "νέα ΝΔ"!!! Μετά... χορών και τυμπάνων...


Είτε χορεύει είτε... μιλάει η κυρία Πιπιλή (από τις καραφανατικές της "νέας ΝΔ" και του "προέδρου Αντώνη"...) το ίδιο είναι! Γελάμε ελεύθερα και -κατά περίπτωση- ξερνάμε κιόλας! Ανάλογα με τα κέφια...

Ο ψεύτης και λαϊκιστής υποψήφιος πρόεδρος για την ΟΝΝΕΔ...

ΤΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ...

Ο ψεύτης και ανήθικος Χατζής έχει ξεφύγει απ' όλα τα όρια πλέον. Ώς γνωστόν είναι πίσω απ' όλες τις επιθέσεις λάσπης με τη βοήθεια και τις πλάτες του γνωστού «μπαμπά» του αφού τη μια έβγαλε τον Παπαμιμίκο ανθέλληνα
Την άλλη τον Αξιώτη βουτυρόπαιδο που χαλάει εκατομμύρια για καταχωρήσεις τώρα μιλάει και για τις στρατιωτικές παρελάσεις. 
Τα τσιράκια του (οι κρατικοδίαιτοι μέχρι πρότινος) Κωστάκος, Σταυρόπουλος είναι πίσω από το galaziagenia.blogspot.com (το κατά τα άλλα αμερόλυπτο αυτό blog που μας ενημερώνει καθημερινά για την πορεία προς τις εκλογές τις ΟΝΝΕΔ..)
Μάγκες σας ξέρουν όλοι...
Χατζή, που βρήκες τα...

Θα πληρώσουμε ακριβά τα δάνεια

Oι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και κορυφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για να μπορέσει η Ελλάδα να δανειστεί φθηνότερα σταμάτησαν στο τείχος που ύψωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ . Οι όροι που απαίτησε και πέτυχε η Γερμανία να συμπεριληφθούν στη συμφωνία καθιστούν την οικονομική βοήθεια ακριβή και επιπλέον απωθητική εξαιτίας των σκληρών μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που προσφύγει σ΄ αυτήν. Ετσι λοιπόν για να καλύψει το ελληνικό Δημόσιο τις δανειακές ανάγκες του υπάρχει πλέον ένας μόνο δρόμος, ο δανεισμός από την αγορά «με τις δικές μας δυνάμεις». Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε εκδόσεις ομολόγων για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας που ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ ως το τέλος Μαΐου. Αν ο συνθήκες κριθούν ευνοϊκές, δεν αποκλείεται να κινηθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι, αν προσφύγουμε στον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστούμε δεν θα είναι το χαμηλό επιτόκιο με το οποίο συνήθως παρέχει οικονομική βοήθεια το ΔΝΤ, αλλά ένα ...

Δεν είχαν αφήσει τίποτε όρθιο στον ΟΚΑΝΑ επί Αβραμόπουλου...

"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ" διαπιστώνει η έκθεση - φωτιά που αποκαλύπτει ολόκληρη το Press-gr! Σπατάλες για καθαριότητα, φύλαξη κλπ, προκλητικές αμοιβές 1.500 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπών, ακατάλληλα κτίρια, επιλεκτική μεταχείριση θεραπευομένων, απίστευτα χρέη και επιλογή φαρμακείου ...δίπλα στο υπουργείο!

Καταπέλτης είναι η επίσημη έκθεση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που επικρατούσε την προηγούμενη τριετία στον ΟΚΑΝΑ, όταν υπουργός Υγείας ήταν -και είχε την εποπτεία του Οργανισμού, άρα και την πολιτική ευθύνη- ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ" είναι ο τίτλος της κι αυτό λέει πολλά...
Το πλήρες τρισέλιδο κείμενο των συμπερασμάτων της Έκθεσης αποκαλύπτει σήμερα το Press-gr (πατήστε πάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν), σημειώνοντας ότι κατατέθηκε από την ...

Ρατσιστής δε γενιέσαι! Γίνεσαι!

 
Είναι τραγικό όταν ο στρατός από σώμα ασφαλείας μετατρέπεται σε σώμα τρομοκρατίας και μίσους προς συνανθρώπους .
Το ίδιο τραγικό είναι όταν φασιστικά στοιχεία εισχωρούν στον στρατό με την συγκατάθεση της κοινωνίας.

Οι προνομιούχοι εκβιάζουν


Παρά την καλλιεργηθείσα αισιοδοξία ότι μας στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι θα υπάρξει η κοινωνική ανοχή και στήριξη, εμείς έχουμε ήδη διαπιστώσει ρήγματα που υπονομεύουν την κυβερνητική αξιοπιστία. Οι προκλητικές εξαιρέσεις υπέρ των λιμενεργατών και των υπαλλήλων της Βουλής και οι αθρόες νέες μονιμοποιήσεις σε αυτήν, η διατήρηση του ειδικού ευνοϊκού καθεστώτος υπέρ του προσωπικού της ΔΕΗ και η αποκατάσταση του ειδικού επιδόματος υπέρ των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου, τις οποίες είχαμε ήδη επισημάνει, απέδειξαν ότι ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του ή δεν έχουν καταλάβει τι φταίει ή χρωστάνε σε κάποιους ήδη προνομιούχους και εύκολα υποκύπτουν στις πιέσεις τους. Δεν ξέρω αν οι εδώ επιθεωρητές της Κομισιόν επεσήμαναν τις ...

Τελικά είμαστε άρρωστοι. Καταφύγαμε στο ΔΝΤ και πανηγυρίζουμε;

Τελικά δε μπορεί παρά να είμαστε βαριά άρρωστοι. Τόσο η πολιτική ηγεσία της χώρας, όσο και τα ΜΜΕ αλλά και πολλοί "τυφλοί" πολίτες αυτής της χώρας.
Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης κορυφής της ΕΕ κατέληξε σε ένα τραγικό χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
Οι ξένοι ηγέτες ανακοίνωσαν ΕΡΗΜΗΝ του Έλληνα πρωθυπουργού το σχέδιο "σωτηρίας" της χώρας, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου περίμενε να ανακοινώσουν πρώτα οι ξένοι τις αποφάσεις τους και κατόπιν να του τις δώσουν για να μπορέσει να διαβάσει ένα "πανηγυρικό" μήνυμα προς τους Έλληνες μαμαλούκους.

Πήγαμε στις Βρυξέλλες...