Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

4.918 ευρώ έκαναν οι … κουρτίνες του Μαρκόπουλου!


Τόσα έδινε για κουρτίνες σε γραφείο του ΕΟΤ ο Μαρκόπουλος. Και τις αγόραζε από την …. Εύβοια!!! Χρυσές κουρτίνες διαμαντοστόλιστες να έπαιρνε δεν θα έκαναν τόσο!
fimotro

Bye bye Μαρκόπουλε! Στο καλό και να μας γράφεις!


Πάει το πρώτο παλικάρι του συστήματος Σαμαρά. Μοίραζε χρήμα πριν τις εκλογές και με αδιαφανείς διαδικασίες. Κρατικό φυσικά γιατί αν ήταν δικό του θα το πρόσεχε! Πρωτοφανές σκορποχώρι και φαγοπότι στον ΕΟΤ επί Μαρκόπουλου. Τα είχαμε ακούσει αλλά τώρα βγαίνουν με αποδείξεις. Τα κατήγγειλε η Γκερέκου αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε τις υποψίες. Με πρόσχημα την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό κάποιοι έτρωγαν καλά. Να βγει τώρα να πει ότι τον υποσκάπτουν και συνωμοτούν εναντίον του!
Το πρώτο έγγραφο αριστερά αφορά ...

Τώρα που το VETO βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση θα κάμει ευχέλαιο ο Μάκης;


Η εφημερίδα VETO είναι η επίσημη εφημερίδα των συμβούλων του Σαμαρά που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη. Κάτι συνδέει αυτούς τους δύο εκκεντρικούς κύκλους και φάνηκε πολύ πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Το απέδειξαν στο … ντιβάνι.
Μια τόσο κίτρινη εφημερίδα και τόσο χαμηλού επιπέδου ήταν λογικό να μην πετύχει και να αποδοκιμαστεί κυκλοφοριακά από το αναγνωστικό κοινό.
Εμείς ως "καλοί" φίλοι και "αναγνώστες" του Μάκη του δίνουμε μια συμβουλή. Να κάμει ....

Νέα από το μέτωπο των δημοτικών

Μπορεί να μην διακρίνεται αλλά ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στα δύο μεγάλα κόμματα, για τις δημοτικές εκλογές. Κυρίως στη Νέα Δημοκρατία όπου ενδέχεται να κριθεί η τύχη του Σαμαρά έτσι και γίνει καταπράσινος ο χάρτης της Ελλάδας. Ειδικά με τα ονόματα που ακούγονται έχει να πέσει .. σύννεφο! Για Αθήνα ο Σαμαράς δεν θέλει με τίποτα Νικήτα και Άρη. Η Αθήνα τελευταία έχει συνδεθεί με τη ΝΔ γιατί εκλέγει Δήμαρχο τα τελευταία 25 χρόνια. Η απώλειά της έχει βαθύτατο συμβολισμό!
Για υπόλοιπο Αττικής έχει τάξει στον Λεωνίδα Κουρή (νυν νομάρχη Ανατολικής Αττικής) και υπάρχει λόγος σοβαρός. Έχει να κάμει με τις εσωκομματικές εκλογές! Για Πειραιά, Παναγιώτης Μελάς ή Βασίλης Μιχαλολιάκος και για Θεσσαλονίκη, θεωρείται τελειωμένο:Κώστας Γκιουλέκας.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον οι προσωπικές επιλογές Σαμαρά, ηττηθούν ξεκινά και η έμπρακτη αμφισβήτηση του. Οι δημοσκοπήσεις περιέχουν ...

Το χειρότερο σενάριο είναι η επιστροφή στην «δραχμούλα»!

Συζητείται και αυτό σε οικονομικούς κύκλους του εξωτερικού. Η κατάσταση να ξεφύγει τελείως, να έρθει το ΔΝΤ και να μας «ζητήσουν» οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, να αποχωρήσουμε οικιοθελώς από τη ζώνη του ευρώ. 
Αυτομάτως θα πρέπει να επιστρέψουμε όλα τα κονδύλια με τα οποία ευνοηθήκαμε με την είσοδό μας στο ευρώ. Δηλαδή περνάμε αμέσως σε μια δραχμή υποτιμημένη τουλάχιστον κατά 50%. 
Από πάνω μας και το ΔΝΤ να ζητά διαρκώς και σκληρότερα μέτρα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. 
Στο εσωτερικό θα στηθεί πανηγύρι για το ποιος φταίει. Φυσικά και φταίνε τα δύο μεγάλα κόμματα που δεν έκαμαν τίποτα για να εμποδίσουν τη διαφθορά, την κομματοκρατία και τη διαπλοκή, αλλά πάνω τους στήριξαν την ύπαρξή τους! 
Μη ξεχνάμε και τα κοράκια που ενδιάμεσα θα μας δανείζουν ακριβότερα και με απεχθέστερους όρους.

Τέσσερα μεγάλα λάθη σε «100 μέρες» Γιώργο μ’, πολλά είναι!


Το κακό ξεκίνησε με τα τέλη κυκλοφορίας. Εκεί ζήτησες συγνώμη χωρίς να αποσύρεις το νομοσχέδιο.
Δεύτερο ήταν οι τροπολογία για τις γονικές παροχές.
Τρίτο, οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους:ποτά, τσιγάρα κ.λπ. Και τέλος,
Τέταρτο, το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών. Μας πήρε μια μας σήκωσε στην Ευρώπη. Δεν κατάφερε η Λούκα να πείσει τον Τρισέ για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου. Κατέληξε σαν τον «βασικό μέτοχο» του Καραμανλή, μόνο που τώρα το σκέπασαν τα κανάλια. Τριάντα χρόνια …. Μπρίκια κολλάνε;

"Έξι παρατηρήσεις" από τη Ντόρα Μπακογιάννη στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Παρατήρηση 1η:
Προσοχή στα όρια των Περιφερειών και ως εκ τούτου στον αριθμό τους. Μικρότερος αριθμός Περιφερειών και με ορθολογικά (γεωγραφικά και άλλα) χαρακτηριστικά. Οι Περιφέρεις πρέπει να έχουν ταυτότητα, ώστε να διεγείρουν την καλώς νοούμενη άμιλλα, που πρέπει εφεξής να ενθαρρύνουμε στην Ελλάδα. Την αίσθηση του ανήκειν, τον τοπικό πατριωτισμό.
Παρατήρηση 2η:
Το θέμα του εκλογικού συστήματος, όπως πάει να διαμορφωθεί: Η λογική της εκλογικής περιφέρειας στα όρια των υπό συγχώνευση Δήμων.

Παρατήρηση 3η:
Οι γενικές Διοικήσεις πρέπει να είναι όσες και οι Περιφέρειες. Το αντίθετο και πρόχειρο και αυθαίρετο είναι και νόημα δεν έχει, αφήνει δε υποψίες για ...

Δύο κάλπες προτείνει ο Σαμαράς!



Μια για Δήμαρχο και μια για Δημοτικό Συμβούλιο. Να βγαίνει δηλαδή Δήμαρχος της ΝΔ και Δημοτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πολύ προχωρημένο! Ε ρε γλέντια! Περιττό να σας πούμε ότι ο εάν ο Δήμαρχος προέρχεται από τη ΝΔ δεν θα τολμήσει να πατήσει ποτέ τα πόδια του στο Δημοτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Θα τον πετάνε έξω με κλωτσιές και συνθήματα, όπως «δεν περνά η βία της εργοδοσίας», «ο λαός δεν ξεχνά» και τα λοιπά. American bar θα γίνουν οι Δήμοι. Εντελώς ακατοίκητο το Σαμαρέικο. Αντί για πολιτική παράγει …πολιτική της πλάκας ή σκέτο πλάκα!

Παροχή βοήθειας από παντού!


Η Γαλλία και η Γερμανία καταγγέλλουν τις αμερικάνικες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο νησί ότι ελέγχουν το αεροδρόμιο και τις κεντρικές οδούς και εμποδίζουν την ομαλή ροή παροχής βοήθειας στους Αϊτινούς. Πάντως αμερικάνικος στρατός έχει μεταφέρει συνεργεία, πυροσβέστες, γιατρούς και τεράστιες ποσότητες τροφίμων, νερού και φαρμάκων στο Port-Au-Prince. Πεζοναύτες από το USS Bataan συμμετέχουν στην αποκατάσταση των κεντρικών οδών και επιβάλλουν την τάξη σε σημεία που ελέγχουν. Συνήθως μόλις γίνει αντιληπτή η άφιξη συνεργείου που μοιράζει νερό και τρόφιμα δημιουργείται πανικός και συνωστισμός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Αϊτή είναι το πλιάτσικο


Η αστυνομία στην Αϊτή σκοτώνει όταν αντιληφθεί πλιάτσικο


Οι παίχτες της Brom ζητάνε με τα μπλουζάκια τους να βοηθήσουμε την Αϊτή


Στον αγώνα μεταξύ Newcastle United εναντίον West Bromwich οι παίχτες της Brom φορούσαν μπλουζάκια που μετέφεραν το μήνυμα της βοήθειας προς την δοκιμαζόμενη Αϊτή.

Προσπαθούν να δραπετεύσουν από την Αϊτή


Μια τεράστια ουρά από Αϊτινούς, αρκετοί από αυτούς με αμερικάνικο διαβατήριο περιμένουν υπομονετικά όλη μέρα σήμερα, να περάσουν στην αμερικάνικη πρεσβεία για να «δραπετεύσουν» από τη συμφορά που χτύπησε την Αϊτή.

Σε πρόχειρες τέντες-χειρουργεία οι εγχειρήσεις στην Αϊτή


Γιατροί από στρατιωτικό νοσοκομείο του Ισραήλ κάνουν εγχειρήσεις σε βαριά τραυματισμένα παιδιά. Ο καταστροφικός σεισμός άφησε παντού θύματα στο Port-au-Prince. Ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει από παντού σε μια στιγμή που η δοκιμαζόμενη και φτωχή χώρα του πλανήτη έχει απόλυτη ανάγκη την παρουσία και τη βοήθεια του κόσμου. Στο λιμάνι έχουν στηθεί πρόχειρα χειρουργεία από ιατρικές αποστολές πολλών κυβερνήσεων, ΜΚΟ και διεθνών οργανώσεων.. Εγχειρίζουν ασταμάτητα και αθόρυβα βαριά τραυματισμένους Αϊτινούς.

Παρούσα η Ντόρα.


Συνάντηση είχε χθες στη Θεσσαλονίκη, η Ντόρα Μπακογιάννη με υποστηρικτές της στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Έπειτα από δύο μήνες σιωπής ξαναμπαίνει στο παιχνίδι αν και αρκέστηκε μόνο σε δηλώσεις για τις 100 πρώτες μέρες του Πασόκ. Σήμερα τοποθετήθηκε και στην ΚΕΔΚΕ για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ο καταλληλότερος των... καταλληλότερων...


Σχόλιο του Κοπέρνικου για τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO: 

"Βέβαια το 51,3% καταλληλότερος ο Γ. Παπανδρέου είναι τόσο πολύ αξιόπιστο όσο αξιόπιστα ήταν όλα τα προηγούμενα που για 5,5 συνεχόμενα έτη μας έλεγαν ότι καταλληλότερος είναι ο Καραμανλής σε ποσοστά άνω του 80% ενώ τον Γ. Παπανδρέου τον έριχναν στα αζήτητα σε μονοψήφια ποσοστά. Αλήθεια οι ίδιοι δημοσκόποι τι ποσοστά να δίνουν άραγε σήμερα στον τέως καταλληλότερο των καταλληλοτέρων?
Επιτέλους το καραγκιοζιλίκι του καταλληλότερου πρωθυπουργού πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί απ' όλες τις δημοσκοπήσεις.
Κατά τα άλλα, κρίνοντας από την πρόθεση ψήφου, που είναι το μοναδικό αξιόπιστο στοιχείο της δημοσκόπισης, βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία υπο την ηγεσία Σαμαρά ξεκάθαρα δέν τραβάει καθόλου. Ακολουθώντας την πορεία που επέλεξε ο "λαοπρόβλητος" νέος αρχηγός της, πρώην αποστάτης του ίδιου κόμματος και θρυλικός μπουρλοτιέρης του 1993 δέν βλέπει εξουσία ούτε σε μιά εικοσαετία, αντίθετα με την είσοδο στην πολιτική κάποιου νέου ολίγο αξιόπιστου κόμματος οδεύει ολοταχώς για την τρίτη θέση".

Παπουτσής κατά κυβερνητικών καθυστερήσεων


Νέα πυρά Παπουτσή από το βήμα της Βουλής για κυβερνητικές καθυστερήσεις. Έκανε λόγο για μηδενικούς ρυθμούς απορρόφησης κονδυλίων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.:"πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματά μας για να μη χάσουμε το τρένο".
Αφορμή για την επίθεση στάθηκε σχετική επερώτηση της ΝΔ, η οποία άσκησε κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.
.Κατηγόρησε βέβαια και τη ΝΔ ότι επιδεικνύει «μεγάλο θράσος όταν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για καθυστερήσεις, ενώ πεντέμισι χρόνια δεν μιλούσε για τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες επί των δικών της ημερών».

Έρχεται ο Πάγκαλος



Στην ενεργό δράση ρίχνει ο Γιώργος τον Πάγκαλο.
Στόχος του μάτσο Θεόδωρου είναι να μπει οριστικό τέλος στις διαφωνίες υπουργών, να μπει τάξη στις υπουργικές αρρυθμίες και να εξασφαλίσει την στήριξη όλων των υπουργών στην τάχιστη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας
Ο Παπανδρέου και οι επιτελείς του πιστεύουν ότι οι αποκλίσεις των υπουρργών κάνουν κακό όχι στην επικοινωνωιακή εικόνα της κυβέρνησης αλλά πλήττουν την αποτελεσματικότητά της.
Για να αποφεύγονται εικόνες σύγκρουσης και εσωτερικών παλινδρομήσεων ..... έρχεται ο Πάφκαλος.

Ίσως και την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα να συγκληθεί για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, της οποίας προΐσταται. Γι' αυτό ξεκινά προσωπικές και παρασκηνιακές επαφές με υπουργούς και βουλευτές για να ερευνήσει το τοπίο και να ελέγξει τις διαφωνίες και συγκρούσεις. Θα δείξει εάν θα υπάρξει και ....

Η κυριαρχία του "κανένα" μοιάζει απλά ένας μακρινός εφιάλτης για τον Γιώργο...


Εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από μερικούς μήνες προκαλούσε το γέλωτα τόσο της κοινής γνώμης όσο και των τηλεθεατών του Λάκη Λαζόπουλου για τα τότε δημοσκοπικά ευρήματα περί καταλληλότητας του για την πρωθυπουργία (ούκ ολίγες φορές προηγούνταν ο κανένας έναντι αυτού) , σήμερα , ο Γιωργάκης ως πρωθυπουργός ρίχνει στο πρόεδρο της Ν.Δ. 23 ολόκληρες μονάδες στο κεφάλι παρακαλώ και προηγείται φυσικά ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Το 51,3% της κοινής γνώμης θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και το 28,3% τον Αντώνη Σαμαρά. Και δεν ξέρουμε λοιπόν πώς να αισθανθούμε και πώς να αντιμετωπίσουμε αυτή την είδηση! Με χαρά και αισιοδοξία γιατί μας κυβερνά ο καταλληλότερος ή με...

ΝΔ και ΛΑΟΣ σε πορεία σύγκρουσης

Στη σκληρή στάση της Ρηγίλλης για το Μεταναστευτικό ο κ. Καρατζαφέρης απαντά με επίθεση κατά του κ. Σαμαρά
Με αμείωτη ένταση ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον ΛΑΟΣ, μετά τους πολιτικούς πόντους που κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδεται από τη Ρηγίλλης, λόγω της σκληρής στάσης της στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Η κυβερνητική πρόθεση για την ψήφιση νομοσχεδίου σχετικά με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, αποτελεί το πεδίο ιδεολογικοπολιτικής σύγκρουσης των δύο ενοίκων της «δεξιάς πολυκατοικίας». Τα πολιτικά οφέλη που αποκομίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στο Μεταναστευτικό, ενισχύοντας την απήχησή του σε ένα ευρύτερο κοινωνικό ακροατήριο, αναγκάζουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη να δημιουργεί συνθήκες πόλωσης στην ευρύτερη δεξιά παράταξη.
Ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει πλέον να ....

Όλα τα στοιχεία δείχνουν το πώς η Ελλάδα διαθέτει διπλάσιο χρέος από ότι διέθεταν η Ρωσία και η Αργεντινή μαζί !

Deutsche Bank: Το «κανόνι» της Ελλάδας θα είναι μεγαλύτερο από Αργεντινής και Ρωσίας μαζί !

Τα στοιχεία δείχνουν το πώς η Ελλάδα διαθέτει διπλάσιο χρέος από ότι διέθεταν η Ρωσία και η Αργεντινή μαζί, όταν πτώχευσαν το 1998 και 2001 αντίστοιχα. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία διαθέτουν επίσης επίπεδα χρεών που ενδέχεται να τις καταστήσουν ευάλωτες, όπως προκύπτει από στοιχεία του Bloomberg...
"Οι αριθμοί που αφορούν το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτεροι από τις πτωχεύσεις της Ρωσίας και της Αργεντινής", σχολίασε ο Τζιμ Ράιντ.

Αν η κατάσταση της Ελλάδας συνεχίσει να επιδεινώνεται, η Ευρώπη «κινδυνεύει να εισέλθει σε ένα κύκλο μετάδοσης των προβλημάτων παρόμοιο με ότι είδαμε στον ....

Πού πάει αυτή η χώρα;


Θα ήθελε να πιστεύει ο όποιος νοήμων άνθρωπος και πολίτης διαθέτων μίνιμουμ κοινωνικής συνειδήσεως ότι μετά την νεοκαραμανλική τραγωδία θα δημιουργούνταν νέες αντιλήψεις και συμπεριφορές στην πολιτική ζωή του τόπου. Με απλά λόγια, ότι το πολιτικό σύστημα θα είχε μάθει το μάθημά του και με διάθεση πρωτίστως αυτοσυντήρησης θα επιχειρούσε ένα ρετούς τουλάχιστον στην εικόνα του. Κι αυτό διότι, ο Καραμανλής, που υποδέχτηκαν ως σωτήρα το 2004, έφυγε κυριολεκτικά κυνηγημένος και βράδυ, αφήνοντας πίσω του την απαξίωση, την εξαθλίωση, τη χώρα στη χειρότερη μεταπολιτευτικά κατάσταση.
Κι όμως, το αυτονόητο δεν έχει προφανώς καμία θέση στην νεοελληνική πραγματικότητα. Εκατό ημέρες αφότου η χώρα απέκτησε νέα κυβέρνηση και η πλειοψηφία της πολιτικής πυραμίδας και του κοινωνικού ιστού μοιάζει να μην έμαθε τίποτε. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κόντρες στο ΠΑΣΟΚ. Και κυρίως, η φημολογία για τις κόντρες, που είναι πολύ πιο παραλυτική και αδιέξοδη από την ίδια την διαφωνία. Και βέβαια, εκτός από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που πίστεψαν ότι η χώρα θα μπορούσε να λειτουργεί στα πρότυπα μιας δεκαετίας πίσω, είναι και τα ελληνικά μίντια που αναπαράγουν ως είδηση το εύλογο και φυσιολογικό. Για παράδειγμα, ότι κάποιος υπουργός διατύπωσε διαφορετική άποψη επί ενός συγκεκριμένου ζητήματος στο υπουργικό συμβούλιο, κάποιοι το παρουσιάζουν ως «σύρραξη» στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ή άλλοι πάλι το επιγράφουν ως «Ξεκίνησαν τα όργανα». Τρελά πράγματα δηλαδή, να περιγράφεται ως αρρυθμία αυτό που ...

"Περί Μαρκόπουλου ο λόγος..."

"Θα πρέπει άμεσα, τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο νεοεκλεγής αρχηγός της «Νέας Δημοκρατίας», να απαλλαγεί από τα άτομα του τύπου... Μαρκόπουλου, που τον περιβάλλουν... Εάν δεν θέλει να έχει την τύχη του προκατόχου του, που πήγε την οικονομία του τόπου στον πάτο. Και την αξιοπιστία...
της πολιτικής στο χειρότερο σημείο της.
Ο πρώην ..Πρωθυπουργός μας. Που μετά από αυτό το κακό, με τα αμέτρητα σκάνδαλα και την απίστευτη διασπάθιση του τίμιου ιδρώτα του λαού, ξημερωβραδιάζεται σε καφέ του Κολωνακίου, παίζοντας Πλέι Στάσιον!!!
Πάει αυτός. Αυτή ήταν η μαγκιά του όλη.
Ο κύριος Σαμαρας τώρα, θα πρέπει να προσέξει καλά ποιούς έχει στο πλευρό του. Επιτέλους αυτός, ας εκτιμήσει την ...

Ντόρα Μπακογιάννη:"Είναι εμφανής η έλλειψη σχεδίου"

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την πως δεν έχει σχέδιο, ούτε στρατηγική.

«Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές σε όλους τους Έλληνες ότι οι 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλο προβληματισμό. Είναι εμφανής η έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη στρατηγικής και πάρα πολλές παλινωδίες», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε δε πως...
 «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χρειάζεται σχεδιασμός. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και να αρχίσει να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Για να κάνουμε την κριτική μας εκεί που πρέπει και ταυτόχρονα να ....

Ανατροπή. Στις 11 μονάδες η διαφορά υπέρ...





"Με 11 μονάδες διαφορά εξακολουθεί να προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, απόψε στο Mega, το 40,3% της κοινής γνώμης απαντά ότι αν είχαμε εκλογές θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ενώ το 29,3% ΝΔ....


Το 53,9% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το έργο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου τις πρώτες 100 ημέρες. Ενώ το 62,8% της κοινής γνώμης κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό. Αλλά και το 50,6% κρίνει θετικά μάλλον θετικά τον νέο αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Το 51,3% της κοινής γνώμης θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον ......


Ολοι με πλημμελήματα στην υπόθεση Ζαχόπουλου.... Μεγαλύτερο θέατρο από αυτό στην Ελλάδα...δεν υπάρχει! Διαφθορά και σαπίλα ..


Μεγαλύτερο θέατρο από αυτό στην Ελλάδα...δεν υπάρχει! Διαφθορά και σαπίλα ... Και βάλε μην σε βάλουν στο μάτι!

Θυμάστε πως μπαγλαρώναμε την Τσέκου...εκείνο τον περιβόητο νομικό της ΓΣΕΕ που πήγε να σαλέψει ...που τραγούδαγε εξερχόμενος των φυλακών....

Ακόμα και μας ψάχνανε ... να μας συλλάβουν μαζί με το You Tube ( ως bollywood-gr ) μηπως και ανεβάσουμε το μερακλίδικο βίντεο κλπ

Δείτε τώρα τρια χρόνια μετά που το θέμα δεν πουλά...Ολοι με πλημμελήματα καθαρίζουν!

dunamitis.blogspot

Quo vadis Αντώνη; .... 50 ημέρες Σαμαράς στη ΝΔ


Πέρασα σήμερα απ’ τη Ρηγίλλης να πω ένα «γειά». Κι ένα «χρόνια πολλά» για την επέτειο των 50 ημερών της νέας ηγεσίας.
Ο Αντώνης έλειπε, μιλούσε στην ΟΝΝΕΔ, και τον παρακολουθούσαν από μια γιγαντοοθόνη. Ολοι εκεί ήταν, μόνον ο Μαρκόπουλος έλειπε που τσακωνόταν με τη Γκερέκου για κάτι χρεωστούμενα του ΕΟΤ - όλοι οι άλλοι όμως ήταν εκεί για να ακούσουν τον Αντώνη.
Έκατσα κι εγώ μαζί τους κι ακούω, με το «καλημέρα», ότι ο «τόπος είναι αντιμέτωπος με ακυβερνησία» κι ότι «η ανοχή τελειώνει». Ο Αντώνης το ‘λεγε, φωνάζοντας, στην οθόνη και στην ΟΝΝΕΔ. Σκιάχτηκα να σας πως την αλήθεια, μπερδεύτηκα λίγο, γυρνάω δίπλα μου και βλέπω τη Μαριέττα. Τη ρωτάω πόθεν προέκυψε η «ακυβερνησία» και πού πήγε η «παραγωγική» αντιπολίτευση, αλλά μου ‘ριξε μια ματιά-φαρμάκι. Μου ‘κανε νόημα να σωπάσω και μετά σήκωσε το βλέμμα στον ουρανό. Απ’ έξω εκείνη την ώρα μου φάνηκε ότι άκουσα κι ένα γελάκι - πέρναγε ο Νικήτας και πήγαινε στο Δημαρχείο.
Ξαναγυρνάω στην οθόνη, ακούω τον Αντώνη να ξιφουλκεί για τις ....

Μπλόκο Περισσού !!!


Κάποιος να τους ξυπνήσει


Oι δηλώσεις του πληθωρικού Θ. Πάγκαλου σήμερα, απέδειξαν ότι τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κοιμούνται πραγματικά ύπνο βαθύ.

Το πρώτο φοβερό και τρομερό που είπε ο Θ. Πάγκαλος ήταν ότι τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν ήρθαν με σκοπό να μείνουν πολλές τετραετίες στην εξουσία καθώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ωραίο ανέκδοτο δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω.
Ήρθαν δηλαδή στην κυβέρνηση να τα κάνουν μπάχαλο και να φύγουν;
Τέλος πάντων ο Θ. Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.

Το χειρότερο όμως είναι το δεύτερο που είπε.
Αναφέρθηκε στη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ που είναι ....
μεγαλύτερη τώρα από ότι στις εκλογές για να επιβεβαιώσει ότι ο ΛΑΟΣ ...

Εύλογη απορία. Τι θα τους κάνουμε τους ΔΥ;

Ρωτά η αναγνώστριά μας Ελένη Κ.:

... και εάν πτωχεύσει η χώρα τι θα τους κάνουμε τους ΔΥ;... τότε πως θα τους πληρώνουμε;

Έλα, ντε!
atithasos.blogspot

Zυμώσεις για τα σύνορα

.
Διαβουλεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της Aθήνας είχαν
μεσοβδόμαδα ο υπουργός Eσωτερικών Γ. Pαγκούσης και ο υπουργός Eπικρατείας X. Παμπούκης με αυτοδιοικητικά στελέχη. H κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τη «γεωγραφία» του «Kαλλικράτη», δηλαδή αφορούσε στα σύνορα των νέων δήμων και περιφερειών. H συζήτηση ήταν ...

Περιμένοντας τους "αντιεξουσιαστές"


 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ
Οι 100 πρώτες «πράσινες» μέρες πέρασαν και η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να μην ήρθε ακόμη, όπως δεν ήρθαν και οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Εκείνο που ήρθε όμως, μετά βεβαιότητας, είναι ένα νέο πολιτικό «αεράκι» στα πέριξ Μαξίμου και Βουλής.
‘Η άλλως, μπορεί να πτωχεύουμε καθημερινώς, μπορεί να ψάχνουμε ακόμη άκρη μεταξύ διαβούλευσης, ανοιχτής δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας, αλλά – αν μη τι άλλο – μιλάμε πολιτικά: Αγωνιούμε για την οικονομία, τσακωνόμαστε για τους φόρους, προβληματιζόμαστε για το ποια ακριβώς δοσολογία δημιουργικού χάους και πολιτικού brainstorming αντέχει η, μη εκπαιδευμένη, κοινωνία μας. Κατάσταση όχι ευχάριστη, αλλά οφθαλμοφανώς διαφορετική και πιο υγιής από εκείνη της διακυβέρνησης «Βατοπεδίου» - από τις, όχι μακρινές εποχές, όπου η ...

Avatar, ο μεγάλος νικητής!


Για όσους δεν κάθισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να παρακολουθήσουν την απονομή των βραβείων των Χρυσών Σφαιρών, ακολουθεί η λίστα με τις βραβεύσεις, τουλάχιστον στις πιο δημοφιλής κατηγορίες:

Κινηματογραφική ταινία, Δράμα: Avatar
Κινηματογραφική ταινία, Κωμωδία ή Musical: The Hangover
Σκηνοθέτης: James Cameron, Avatar
Πρωταγωνίστρια σε Δραματική Ταινία: Sandra Bullock, The Blind Side
Πρωταγωνιστής σε Δραματική Ταινία: Jeff Bridges, Crazy Heart
Πρωταγωνίστρια σε ....

Τι θα κάμει τελικά ο Βορίδης;


Στενό μαρκάρισμα δέχεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης από τους συμβουλάτορες του Αντώνη.
Οι «φωτισμένοι» στρατηγοί πιστεύουν ότι ο Μάκης βρίσκεται πολύ κοντά στις νεοδεξιές αντιλήψεις τους. Τους αρέσει και το ύφος του και το απίλ που παρουσιάζει στις κάμερες.
Τον θεωρούν όχι ένοικο της πολυκατοικίας άλλα συνδαιτυμόνα στο «σπίτι τους». Λίγο ακροδεξιό, λίγο δικηγορίστικο και κάτι από γνώστη και σύμμαχο των εκκεντρικών απόψεων της σαμαρικής Ρηγίλλης.
Οι δε ποιοτικές έρευνες έδειξαν ότι ο Μάκης έχει διείσδυση στο δεξιό ακροατήριο.
Εάν οι προσπάθειες ευοδωθούν καταφέρνουν ....