Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Περιμένοντας τους "αντιεξουσιαστές"


 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ
Οι 100 πρώτες «πράσινες» μέρες πέρασαν και η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να μην ήρθε ακόμη, όπως δεν ήρθαν και οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Εκείνο που ήρθε όμως, μετά βεβαιότητας, είναι ένα νέο πολιτικό «αεράκι» στα πέριξ Μαξίμου και Βουλής.
‘Η άλλως, μπορεί να πτωχεύουμε καθημερινώς, μπορεί να ψάχνουμε ακόμη άκρη μεταξύ διαβούλευσης, ανοιχτής δημοκρατίας και αποτελεσματικότητας, αλλά – αν μη τι άλλο – μιλάμε πολιτικά: Αγωνιούμε για την οικονομία, τσακωνόμαστε για τους φόρους, προβληματιζόμαστε για το ποια ακριβώς δοσολογία δημιουργικού χάους και πολιτικού brainstorming αντέχει η, μη εκπαιδευμένη, κοινωνία μας. Κατάσταση όχι ευχάριστη, αλλά οφθαλμοφανώς διαφορετική και πιο υγιής από εκείνη της διακυβέρνησης «Βατοπεδίου» - από τις, όχι μακρινές εποχές, όπου η ...
οικονομική διαχείριση εξαντλείτο στα ιερά real estate και η καθημερινή πολιτική συζήτηση άρχιζε και τελείωνε στον ορισμό του «νόμιμου και ηθικού».
Θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχείς γι αυτό, εάν η πολιτική ήταν μόνον υπόθεση καλών προθέσεων και ήθους και όχι αποτελεσματικότητας. Θα μπορούσαμε επίσης να είμαστε και αισιόδοξοι, εάν δεν μας έπνιγε η οικονομική θηλιά κι εάν δε μας κατέτρεχε εκείνο το «τα λεφτά υπάρχουν» - καθ’ ότι λεφτά μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ.
Ως εκ τούτου, είμαστε απλά ανησυχούντες και προσβλέπουμε στις επόμενες 100 ημέρες. Ο «εορτασμός» των οποίων συμπίπτει, παρεμπιπτόντως, και με την Ανάσταση, για όσους επιμένουν να δίνουν υψηλή σημασία στους συμβολισμούς…
Ellispoint.gr - 100 ημέρες ΠΑΣΟΚ: Περιμένοντας τους "αντιεξουσιαστές"

Δεν υπάρχουν σχόλια :