Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΝΔ και ΛΑΟΣ σε πορεία σύγκρουσης

Στη σκληρή στάση της Ρηγίλλης για το Μεταναστευτικό ο κ. Καρατζαφέρης απαντά με επίθεση κατά του κ. Σαμαρά
Με αμείωτη ένταση ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον ΛΑΟΣ, μετά τους πολιτικούς πόντους που κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδεται από τη Ρηγίλλης, λόγω της σκληρής στάσης της στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Η κυβερνητική πρόθεση για την ψήφιση νομοσχεδίου σχετικά με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, αποτελεί το πεδίο ιδεολογικοπολιτικής σύγκρουσης των δύο ενοίκων της «δεξιάς πολυκατοικίας». Τα πολιτικά οφέλη που αποκομίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στο Μεταναστευτικό, ενισχύοντας την απήχησή του σε ένα ευρύτερο κοινωνικό ακροατήριο, αναγκάζουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη να δημιουργεί συνθήκες πόλωσης στην ευρύτερη δεξιά παράταξη.
Ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει πλέον να .... θέσει στο στόχαστρό του τον κ. Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα εξήρε τη στάση του στο Μεταναστευτικό, αν και, για πολιτικούς λόγους, επεσήμανε ότι η ΝΔ υιοθέτησε τις θέσεις του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ετοιμάζεται για την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΛΑΟΣ την προσεχή Κυριακή για το Μεταναστευτικό, χρησιμοποίησε την πρόσφατη ρητορική του ΠαΣοΚ και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά. Τον κατηγόρησε μιλώντας στο Αlter, ότι έχει ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα με το μεταναστευτικό κύμα της περιόδου 1990-1993, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη.

Από τη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι σε δυσχερή θέση και προτάσσουν το επιχείρημα ότι ο ΛΑΟΣ έχει τελείως διαφορετικές απόψεις από τη ΝΔ. Οπως τονίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει για το Μεταναστευτικό πριν από πολλά χρόνια και έχει «κρυστάλλινη άποψη». Μάλιστα επικαλούνται τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η θέση της ΝΔ ταυτίζεται, όπως λένε, με το δημόσιο αίσθημα, για μια πιο σκληρή πολιτική στο Μεταναστευτικό και λειτουργεί ουσιαστικά ως ανάχωμα στην κυβερνητική πρόταση. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αντίθεση της ΝΔ στα κυβερνητικά σχέδια τόσο για την ψήφο των μεταναστών όσο και για τη μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. «Την καλέσαμε να μην προχωρήσει σε άκριτη, μαζική νομιμοποίηση χωρίς τις προϋποθέσεις που θέτουν τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε, απαντώντας στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε την κυβερνητική απόφαση να ψηφίζουν οι μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Για αλλοίωση του εθνικού φρονήματος μίλησε ο κ. Καρατζαφέρης ζητώντας δημοψήφισμα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης επεσήμανε ότι χρήση του δικαιώματος ψήφου έχουν μόνον οι μόνιμοι μετανάστες. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρ. Ζώης κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση για παραποίηση των θέσεων του κόμματός του και διευκρίνισε ότι η προχθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ αφορούσε τη γενική προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία και όχι τον συγκεκριμένο νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας που είναι πολύ αυστηρός. Είχε προηγηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ο οποίος διερωτήθηκε: «Πρόκειται άραγε για αλλαγή θέσης προκειμένου να ξεφύγει από τις ακραίες θέσεις που έχει διατυπώσει ως αρχηγός της ΝΔ ή για συνηθισμένη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση;». ΝΔ και ΛΑΟΣ σε πορεία σύγκρουσης - TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια :