Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πάλι βλακείες γράφει ο politis-gr

Δεν το ξέραμε ότι ο politis-gr έχει γίνει ο αντίλαλος του Θέμου! Τον βλέπαμε ότι τα έδινε όλα για τον Βγενόπουλο. Κάτι παιζόταν μάλλον με τον Μηταράκη γιατί ως γνωστόν ο Μηταράκης συμμετέχει ως Mr. Fidelity και στην Τράπεζα Marfin. 
Πού είναι το μεμπτό θα μου πείτε; Όταν όμως το politis-gr γίνεται ο αντίλαλος του Θέμου μέσα στην Ρηγίλλης τότε παίζεται κάτι σημαντικό. Ένα αλισβερίσι με τον Σαμαρά το έχει ο Θέμος. Γι’ αυτό και η διαρκής εμπάθειά του προς το πρόσωπο της Ντόρας. Σκόρδα!
Γιατί όμως νοιάζονται τόσο πολύ για τη Ντόρα, τη στιγμή που όπως λένε δεν μπαίνει στη Βουλή; Μα τότε θα έπρεπε να αδιαφορούσαν κανονικά. Αλλά κάτι πήρε το αυτί των ............. 

Με φουσκωτούς πάει κι’ έρχεται ο Θέμος!

Να πηγαινοέρχονται οι πολιτικοί με μπράβους, πάει κι΄’έρχεται! Αλλά και ο Θέμος; Ποιός είσαι ρε παιδάκι μου; Ο Έλβις, η Μαντόνα ή ο Γιαγκούλας; Τί φοβάσαι; Μη σούρθει το γιαουρτάκι ή μη φας τις ψιλές σου;
Ο κόσμος ξέρετε δεν είναι εξοργισμένος μόνο με τους πολιτικούς αλλά και με τύπους όπως ο Θέμος που είναι μεταφορείς μαύρου χρήματος και φοροφυγάδες. Η νέα άραγε υπηρεσία δίωξης της φοροδιαφυγής θα ελέγξει τα μυστήρια εκατομμύρια του Θέμου ή θα φάνε κι’ αυτοί τα γιαουρτάκια τους;

Αιματηρές ταραχές στην Τυνησία

Τουλάχιστον δυο νεκροί - είκοσι σύμφωνα με την αντιπολίτευση - είναι ο απολογισμός των χθεσινοβραδινών ταραχών στην Τυνησία.

Οποία Κατάντια!

Κατάντια!
Λιάπης σε Καραμανλή: "Δε σε αποκάλεσα εγώ αλκοoλικό!"
Οποία ντροπή Θεέ μου...
Οποία κατάντια...του Καραμανλισμού...

Πιάσε με αν μπορείς

Ο Θρύλος ήταν απόλαυση στην επανάληψη και καθάρισε σαν αυγό την Κέρκυρα, επικρατώντας με 0-2. Οι Τσίγκας (αυτογκόλ 55') και Μιραλάς (70') χάρισαν τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό, που διατήρησε το +5 από τον δεύτερο ΠΑΟ.
Αυτός ήταν Ολυμπιακός! Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε τσάκισε την Κέρκυρα με 0-2, έφτασε τις 14 νίκες και τους 42 βαθμούς έπειτα από .................... 

"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!"

"Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!". Μ' αυτό το σύνθημα εκατοντάδες μέλη, του κινήματος ενάντια στα διόδια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και άνοιξαν σήμερα τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας. Σε πολλούς σταθμούς, οι οδηγοί περνούσαν με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

Μακελειό στην Αριζόνα

Μακελειό στην Αριζόνα των ΗΠΑ, από πυρά 22χρονου ένοπλου, με έξι νεκρούς και 10 τραυματίες μεταξύ των οποίων και η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία παλεύει για τη ζωή της σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.
"Πρόκειται για μια τραγωδία για την Αριζόνα και μια τραγωδία για τη χώρα μας", δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο. 
Αν και έχει συλληφθεί ένας ύποπτος τα κίνητρα της επίθεσης δεν είναι ............. 

Τα 3/4 των παγετώνων των Άλπεων θα εξαφανιστούν ως το 2010

Οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των τριών τετάρτων των παγετώνων των Αλπεων ως το 2.100 και σύμφωνα με ένα ακόμα πιο απαισιόδοξο σενάριο, ενός τμήματος της Ανταρκτικής ως το 3.000, γεγονός που θα ανεβάσει κατά τέσσερα μέτρα το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με δυο μελέτες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι μελέτες αυτές τις οποίες δημοσιεύει το περιοδικό Nature Geoscience δίνουν έμφαση σε δυο ................

«Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού»

«Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αφορμή εκτιμήσεις του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης ότι ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή της φρατζόλας εάν οι συνομιλίες με τους προμηθευτές των αρτοποιών, μέχρι το τέλος του μήνα, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έναρξη προγράμματος για φωτοβολταϊκά στις στέγες στην Κρήτη

Ξεκινά αύριο, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, η υποβολή αιτήσεων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ σε όλη την Κρήτη, από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων σε δώματα και στέγες κτιρίων.
Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο αλλά οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τονίζουν ότι -σύμφωνα με τις αρχικές τουλάχιστον εκτιμήσεις- πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, οι οποίες θα ................ 

«Άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει η Frontex την εισροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα

«Άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων) την κατάσταση της εισροής λαθρομεταναστών από τα ελληνικά χερσαία σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».
Στην έκθεση γίνεται λόγος για αριθμό-ρεκόρ εισόδου ανθρώπων από την «πύλη» του Έβρου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, 31.000 παράνομοι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Αλγερινοί, εντοπίσθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος στην προσπάθειά τους να μπουν στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία. Σημειώνεται, δε, ότι ................ 

Ο FIREFOX ξεπέρασε τον INTERNET EXPLORER

O Firefox, για πρώτη φορά στην ιστορία, κατάφερε να "καταποντήσει" τον Internet Explorer στην ευρωπαϊκή αγορά.
Toν Δεκέμβριο που μας πέρασε σύμφωνα με την εταιρία StatCounter, ο Internet Explorer έχασε την πρώτη θέση που είχε στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers, από τον Firefox...
Έτσι λοιπόν το ποσοστό που κατέχει ο Firefox στην Ευρώπη είναι πλέον στο 38,11%, ενώ ο .............

Οι εργαζόμενοι του «Διφώνου» ζητούν να μην κλείσει το περιοδικό

Μετά το «λουκέτο» στο «Δίφωνο» στις 3 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της κυκλοφορίας του περιοδικού και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παρακάτω διαβάστε όλο το κείμενο, αναλυτικά:
«Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, η εταιρεία Best End ιδιοκτησίας του Ομίλου Γιαννίκου, ανακοίνωσε το κλείσιμο του ιστορικού μουσικού περιοδικού Δίφωνο. Το Δίφωνο κυκλοφορεί αδιαλείπτως από τον ................

Υποχωρεί ο Σαμαράς της Ουγγαρίας. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τον τυποκτόνο νόμο!

Βίκτωρ Όρμπαν :η Ουγγαρία θα διορθώσει το νόμο για τον Τύπο
Ο νόμος για τον Τύπο, που έχει τεθεί σε ισχύ στην Ουγγαρία από την 1η Ιανουαρίου, θα διορθωθεί βάσει της απαίτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτωρ Όρμπαν.
Ο νόμος που έχει προκαλέσει δυσφορία στην ΕΕ, προβλέπει μεταξύ άλλων, τη σύσταση ειδικού κρατικού οργάνου ελέγχου, το οποίο έχει δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμο στα ΜΜΕ για παραβίαση της «οικονομικής ισορροπίας» στα δημοσιεύματα.

Οι τρεις μύθοι και ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφώνησε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι την εναρκτήρια ομιλία σε ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα "Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός".
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου δήλωσε κατ’ αρχάς ότι θα εκθέσει την εμπειρία του λέγοντας ότι υπάρχουν τρεις μύθοι που κυριαρχούν σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. 
Ο πρώτος μύθος αφορά το δημόσιο χρέος, το οποίο κατά τον πρωθυπουργό είναι η κορυφή του ................

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα βρίσκονται σε ασιατικά χέρια

«Οι σιωπηλοί Ασιάτες», είναι το πρωτοσέλιδο σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή την πρόσφατη έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών και την ‘τακτική της αναμονής’ των Ασιατών επενδυτών: «Η χθεσινή προσφορά στην αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματίων ήταν καλή. Όμως η Πορτογαλία έπρεπε να πληρώσει για τα ομόλογά της υψηλότερα επιτόκια από ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Αλλά την προσοχή όλων απέσπασαν οι δηλώσεις Κινέζων πολιτικών, οι οποίοι ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ...............

Το ταμείο είναι μείον και στη ΝΟ.ΔΕ. Σερρών!

Το «ταμείον είναι μείον» στη ΝΟ.Δ.Ε Σερρών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο Κώστα Στάγκο και τα μέλη του οργάνου, που στη συνεδρίαση της Τετάρτης (5/1) «ενέκριναν» το πρακτικό παράδοσης – παραλαβής της προηγούμενης διοίκησης στη σημερινή, στο οποίο καταγράφεται «μαύρη τρύπα» ύψους 6.000 στο ταμείο.
Το σύντομο πρακτικό ανέγνωσε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Γκουγκούδης, το οποίο ανέφερε απλά τις «υποχρεώσεις» της ΝΟ.Δ.Ε, δηλαδή τα χρέη που κληροδότησε ο πρώην πρόεδρος Σάκης Καλαϊτζής, στη σημερινή διοίκηση, χωρίς καμία .............

«Don’t cry for me Aegeαn ,motorway».

Νέες αυξήσεις στα διόδια ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο. 
Με «πόνο ψυχής» (υποθέτουμε) η Αιγαίο ΑΕ ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στα διόδια, αφού κάποιοι «κακοί οδηγοί» επιμένουν να σηκώνουν τις μπάρες και να μην καταβάλουν το αντίτιμο ή να χρησιμοποιούν το παράπλευρο δίκτυο (όπου υπάρχει) χωρίς να ενδιαφέρονται για τον αντίκτυπο που θα έχει η πράξη τους στις ευαίσθητες σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες που την χρηματοδοτούν.
«Ευτυχώς» στο πλευρό της Αιγαίο ΑΕ είναι η .................