Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο Καρατζαφέρης "παίζει" με τα νεύρα του Σαμαρά...

Είναι προφανές, ότι όσοι νόμιζαν πως ο Καρατζαφέρης θα ήταν εύκολη λεία για τον Αντώνη Σαμαρά (λόγω της δεξιάς στροφής που σηματοδοτεί για τη ΝΔ η εκλογή του ως προέδρου), μάλλον γελάστηκαν... Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει στο... έλεος των αρπακτικών διαθέσεων του Αντωνάκη το "μαγαζί" που με ιδρώτα έφτιαξε, χωρίς πραγματικά να στηρίζεται από "τζάκια" και "μηχανισμούς", σαν αυτά που προώθησαν το Σαμαρά στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Έτσι ο Γιωργάρας θα "χορέψει στο ταψί" το Μεσσήνιο, σπρώχνοντάς τον με κάθε ευκαιρία σε αδιέξοδα και αποκαλύπτοντας πόσο "γιαλαντζί" είναι τόσο ο "πατριωτισμός" όσο και οι λοιποί "μύθοι" που έχουν καλλιεργηθεί γύρω από το όνομά του...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται επίσης έτοιμος να παράσχει ηθική και πολιτική στήριξη σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο του ρεβανσισμού και των "προγραφών" που κατεργάζεται το σύστημα Σαμαρά. Ο πρώτος και πιο πολυσυζητημένος απ' αυτούς είναι αναμφίβολα ο...

Στους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη ο Έλληνας Γρηγόρης Ιωαννίδης

Έχει χειριστεί δεκάδες υποθέσεις μεγάλων αθλητών εντός των δικαστικών αιθουσών, βγάζοντας "νοκ άουτ" τους αντιπάλους του. Ως δικηγόρος, κάνει … πρωταθλητισμό, θέτοντας ολοένα και πιο ψηλά τον πήχη, ενώ ως ακαδημαϊκός υπερασπίζεται την αξία της εξειδίκευσης σ' έναν ιδιαίτερο τομέα του δικαίου, το αθλητικό δίκαιο.
Πριν καλά- καλά πατήσει το "κατώφλι" των 40 του χρόνων, ο Έλληνας δικηγόρος και λέκτορας Αθλητικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ψηφίστηκε από το έγκυρο βρετανικό περιοδικό "Sports Business International" ως ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον πλανήτη, με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο. "Είναι σημαντική αναγνώριση, επειδή είναι...

Γνωρίζετε ότι...

1. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη μύτη και από το στόμα ταυτόχρονα;

2. Μεταξύ Ιράν και Πακιστάν υπάρχει ένα κράτος που λέγεται Βαλουχιστάν; Κανείς δεν το’ χει ξανακούσει, όμως υπάρχει!

3. Η ηρωίνη το 1898 ήταν φάρμακο για το βήχα;

4. Η Πέπσι Κόλα ως εταιρεία έχει πτωχεύσει δύο φορές;

Τα οικονομικά συστήματα και ...... οι αγελάδες



# Αμερικάνικη οικονομία : Έχεις δύο αγελάδες, πουλάς την μια και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερεις αγελάδες. Μετά προσλαμβάνεις έναν ειδικό για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους πέθανε η αγελάδα.
# Ø Ρωσική οικονομία : Έχεις δύο αγελάδες. Τις μετράς και βρίσκεις πως είναι πέντε. Τις ξαναμετράς και τις βγάζεις 42. Τις ξαναμετράς και βλέπεις πως είναι και πάλι δύο. Τελικά παρατάς το μέτρημα και ανοίγεις το δεύτερο μπουκάλι με βότκα
.# Ø Ινδική οικονομία : Έχεις δύο αγελάδες και τις …λατρεύεις
.# Ø Κινεζική οικονομία : Έχεις δύο αγελάδες , 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν , ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε αυτούς τους αριθμούς.

"Παρέμβαση για Οικονομία ετοιμάζει ο Καραμανλής"


Από www.parapolitika.gr

Ηχηρή παρέμβαση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ετοιμάζει ,σύμφωνα με πληροφορίες, οΚώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση τηςοικονομίας, θα υπενθυμίσει ότι προεκλογικά είπεπλήρως την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ενδεχομένως να ρίξει ... βόμβα μεγατόνων.

Ποια θα είναι αυτή; Ότι ο Παπανδρέου στις 9 Σεπτεμβρίου είχε ........ η συνέχεια στο Καρφωτικό

Πρυτάνεις ζητούν την κατάργηση του ασύλου

«Το θεσμικό πλαίσιο για το άσυλο είναι επαρκές. Δεν θα το αλλάξουμε», είπε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου απασχόλησε και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Μάλιστα, ορισμένα μέλη πρυτανικών συμβουλίων, μεταξύ αυτών του Ιονίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ζήτησαν ευθέως την κατάργησή του. Η χρονική συγκυρία, πάντως, θεωρείται από τους πρυτάνεις ιδανική για αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, πολλές από τις διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται πλημμελώς, δεν εφαρμόζονται ή καταστρατηγούνται.
H υπουργός Παιδείας πάντως δήλωσε στη Βουλή ότι είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο και "δεν θα το αλλάξουμε"!

Σπάνε τα τηλέφωνα στη Ρηγίλλης...

Χαμός γίνεται εδώ και 10 ημέρες στη Ρηγίλλης, αφού τα τηλέφωνα έχουν σπάσει. Χιλιάδες άνθρωποι τηλεφωνούν στο κόμμα και δηλώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι απαιτούν τη διαγραφή τους από το κόμμα. Όπως είναι ευνόητο, η ιστορία αυτή ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή προέδρου και την ανακοίνωση ότι θα δημοσιοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά σε σχέση με το ποιόν των ανθρώπων που ψήφισαν, καθώς μπορεί να ανήκουν σε άλλους κομματικούς χώρους και δεν θέλουν αυτό να γίνει γνωστό. Υπάρχει όμως και η εκδοχή του ότι...

Οικονομικοί αναλυτές...

Εφημερίδεεεεςςς!!! Με... ηρεμιστικά και κουπόνια...


Δείτε όλα τα σημερινά Πρωτοσέλιδα εδώ

Παλαιστίνιοι πρόσφυγες: Το μετέωρο βήμα της ειρήνης

Περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ζουν περισσότερο από 50 χρόνια διάσπαρτοι σε διάφορα Αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής, κυρίως στην Ιορδανία, Συρία και Λίβανο. Η πλειοψηφία από αυτούς προέρχεται από το μεγάλο προσφυγικό ρεύμα που δημιουργήθηκε μετά τον πρώτο Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο του 1948. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν έχουν υπηκοότητα και στερούνται οποιουδήποτε απλού νομικού καθεστώτος. Συνεχίζουν να ζουν σε...

Η Ουγκάντα έθεσε εκτός νόμου την κλειτοριδεκτομή

Το κοινοβούλιο στην Ουγκάντα ενέκρινε ομόφωνα νόμο, που καθιστά παράνομη την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, επισύροντας ποινή κάθειρξης 10 ετών σε βάρος όποιων διεξάγουν τέτοιες επεμβάσεις και ισόβιας κάθειρξης σε βάρος όσων αναγκάζουν γυναίκες να τις υποστούν, δήλωσε ένας από τους βασικούς εισηγητές του νομοσχεδίου.
«Η πρακτική αυτή έχει καταστήσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών αβίωτη. Λέμε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορούμε πια να επιτρέπουμε μια...

Μορφή συλλαλητηρίου στο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Σε συλλαλητήριο εξελίσσεται το ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς εκατοντάδες Κύπριοι με σημαίες και πανό συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό που τελείται η δέηση.

Οι έρευνες για τους δράστες της πρωτοφανούς ενέργειας σύλησης του τάφου του βρίσκονται στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, δύο σενάρια εξετάζουν οι Αρχές. Το πρώτο σενάριο αφορά...

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο τεράστιο ιό!

Γάλλοι επιστήμονες απομόνωσαν ένα νέο γιγάντιο ιό που κρύβεται μέσα στην αμοιβάδα και του οποίου ο γενετικός κώδικας περιλαμβάνει πολλά γονίδια από άλλα είδη.
Πρόκειται για "μια τελείως νέα μορφή ιού", όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Ραούλ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών μολυσματικών και τροπικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο Αιξ-Μασαλία 2.
Το γονιδίωμα του ιού, που ονομάστηκε "Μασαλιο-ιός" λόγω του τόπου όπου ανακαλύφθηκε, περιλαμβάνει...

Τα λάθη της κυβέρνησης

Ελπίζω να διαψευσθούν οι Κασσάνδρες. Όχι της οικονομίας.

Οι Kασσάνδρες που θυμίζουν ότι ο κοινός άξονας των πολιτικών μας ταγών
είναι ένας : oι διαπιστώσεις επι διαπιστώσεων, που το μόνο που
καταφέρνουν, είναι να επιβεβαιώνουν την νωχελικότητα του πολιτικού μας
συστήματος.

Νεφελώδεις διαπιστώσεις, που επιτείνουν το συναίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης των πολιτών.

Η καταστάση της οικονομίας απαιτεί μέτρα...

Σαν σήμερα... 12 Δεκεμβρίου

1792: Ο Μπετόβεν, σε ηλικία 22 ετών, παίρνει το πρώτο μάθημά του στη μουσική σύνθεση από τον Γιόζεφ Χάιδν.

1803: Οι Σουλιώτες αναγκάζονται να έρθουν σε συμφωνία με τον Αλή Πασά. Εγκαταλείπουν το Σούλι και καταφεύγουν στα Ιόνια Νησιά.

1913: Η «Μόνα Λίζα» επιστρέφει στο Μουσείο του Λούβρου, απ' όπου είχε κλαπεί το 1911.

1916: «Ανάθεμα» του...

Γιορτάζουν σήμερα... 12 Δεκεμβρίου

Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπύρος, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος, Σπυρούλα, Σπυρέτα, Σπυρίνα, Σπυριδούλα, Σπυρίδινα

Χρόνια Πολλά!

Νεκρός πιθανολογείται ηγέτης της Αλ Κάιντα


Ένας ηγέτης της Αλ Κάιντα φαίνεται ότι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
«Τίποτα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οριστικά αλλά είναι πιθανό ότι μία κορυφαία μορφή της Αλ Κάιντα έχει σκοτωθεί», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα που φέρεται ότι είναι νεκρός δεν είναι ούτε ο...