Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Μανώλης ο αδιαμφισβήτητος


Θα μπορούσαμε να πούμε και «Μανώλης για πάντα».
Ήταν από τους κυριότερους αμφισβητίες του Κ. Καραμανλή. «Για το καλό του» όπως έλεγε. Τώρα ζητά να σταματήσει η ομοβροντία κατά του πρώην πρωθυπουργού και της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί  κάνει κακό στη ΝΔ!...! Τι λε ρε μεγάλε!
Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα; 
Τότε τον είχε στο φτύσιμο ο Κωστάκης και δεν του έδινε καρέκλα να ξαποστάσει τα ηγετικά του χαρίσματα! Τώρα ο Αντωνάκης τον έχει πρώτο τραπέζι πίστα. Και η κριτική κάνει κακό στο κόμμα. Ζητά η συζήτηση για τα λάθη της ΝΔ να σταματήσει, γιατί σημασία έχει να μην επαναληφτούν αυτά τα λάθη. Και πως διασφαλίζεις ότι δεν θα επαναληφθούν όταν δεν συζητήσεις γι’ αυτά τα λάθη; Σημασία έχει Μανώλη μου να μάθεις τι έγινε στην προηγούμενη κυβέρνηση. Για να κανονίσεις πως θα πορευτείς στο μέλλον.
Αλλά αυτό που σε καίει Μανώλη μου είναι να μην αμφισβητήσει κανείς τον Αντωνάκη σου. Τα υπόλοιπα είναι του κλείδωνα!

Μυρίζει σκάνδαλο διαπλοκής στο Υπουργείο της Μπιρμπίλης ….

Ποια σχέση έχει ο Ν. ΧΛΥΚΑΣ με την σύνταξη του «ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
Πρόσωπο δίπλα στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη που εκτελεί χρέη συμβούλου είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρείας «NERCO-N. ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ». Πρόκειται για τον μελετητή Ν. Χλύκα, ο οποίος φέρεται να συνέταξε το Νομοσχέδιο για τα δάση της Τίνας. Πάντως το εισηγείται όπως βλέπουμε ΕΔΩ . [Μπορείτε να αποθηκεύσετε το word, μεταβείτε στις ιδιότητες και εμφανίζεται, στην σύνοψη, συντάκτης ο Ν. Χλύκας]
  • Με ποια ιδιότητα άραγε ο κ. Χλύκας συντάσσει ή εισηγείται νομοσχέδια; 
  • Παίρνει δουλειές απ’ το δημόσιο; 
  • Και αν ναι τότε πως νομιμοποιείται να εισηγείται νομοσχέδια; 
  • Μήπως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορούσε και τον ίδιο; 
  • Αμείβεται για τια υπηρεσίες που παρέχει και με ποιά συμφωνία ή ποιο μισθό; 
  • Μήπως έχουμε καραμπινάτη υπόθεση διαπλοκής; 
  • Μήπως υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωσή του; 
  • Μπορεί εργολάβος του δημοσίου να εισηγείται νομοσχέδια που τον αφορούν;
Η συγκεκριμένη Συμβουλευτική-Μελετητική εταιρεία «NERCO-N. ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ» όπως λέει στην ιστοσελίδα της «έχει συντάξει μελέτες και συμμετείχε στη διαχείριση σημαντικού αριθμού μεγάλων έργων δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που εκτελούνται την τελευταία δεκαετία στην χώρα».
Έχει συνεργαστεί με Υπουργεία, Δήμους, Υπηρεσίες, έχει συμμετάσχει στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και έχει κάμει «Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μεγάλα επενδυτικά σχέδια όπως τουριστική ανάπτυξη Loyalrward». Είναι αυτή η εταιρεία που επενδύει στη Μονή Τοπλού. Ο κ. Χλύκας ανέλαβε να μελετήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις επενδύσεις της Μονής Τοπλού. Και να πείσει τους πάντες ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως περιβαλλοντική επίπτωση από τις συγκεκριμένες επενδύσεις.  

Τελειώνει ο Λόρδος Ευβοίας !

Ήμασταν από τους πρώτους που γίναμε προφήτες κακών πραγμάτων για τον κο Μαρκόπουλο. Από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν με το ένα πόδι έξω ο Λόρδος Ευβοίας! 
Το δυσμενές γι' αυτόν κλίμα ήταν έκδηλο.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, σαν να μην έφταναν τα ντοκουμέντα για παράτυπες χρηματοδοτήσεις προσώπων και οργανισμών της αρεσκείας του κου Μαρκόπουλου, έρχονται και τρία εσωκομματικά μέτωπα να επιβαρύνουν το κλίμα ακόμα περισσότερο.
Πρόκειται για τα μέτωπα που ο κος Μαρκόπουλος έχει ανοίξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Σίμο Κεδίκογλου και τον Κώστα Κιλτίδη, τον οποίο μάλιστα και απείλησε λέγοντάς του με νόημα ότι κινείται εκτός γραμμής.

Ο κος Σαμαράς είναι ενοχλημένος με τον κο Μαρκόπουλο και δεν θα αργήσει να τον πετάξει έξω από τη βάρκα που ήδη "μπαλαντζάρει" επικύνδυνα...

ΝΕ …. ΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλο και περισσότερο γίνεται ορατό το σκηνικό διαγραφών στο εσωτερικό της ΝΔ.
Ο Αντώνης είναι έτοιμος να υποκύψει στα ανοιξιάτικα επιτελεία που απαιτούν διαγραφές όσων αντιστέκονται στη νεοδεξιά στροφή του κόμματος και στην μετάλλαξη μιας μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης σε έναν new age-ακροδεξιό πειραματισμό. Αποτυχημένο εκ των προτέρων.
Ακόμη και τη διαγραφή της Ντόρας απαιτούν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου Αντώνη (Μουρούτης, Λαζαρίδης, Τσιμογιάννης. Μπαλτάκος).
Η φόρμουλα για να ξεκινήσει το πογκρόμ διώξεων είναι απλή. Ξεκινάμε από μερικούς αντάρτες και με πρόσχημα την εσωκομματική ομοιογένεια, φτάνουμε στο «θηρίο». Έτσι λένε τη Ντόρα! «Αντώνη θεριό δε γίνεσαι, αν δε φας θηρίο». Μπορεί να μεσολαβήσει και μια μικρή παρένθεση επιβολής ήπιων πειθαρχικών μέτρων στο επόμενο σκηνικό αμφισβήτησης, εσωστρέφειας ή απειθαρχίας.
Έτσι μόνο αντιλαμβάνονται την εσωκομματική δημοκρατία τα νεοδεξιά μεγαλοστελέχη της ΠΟΛΑΝ. «Τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο», στο εσωτερικό του κόμματος φυσικά και όχι προς την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Θα δίνεται «επίσημη γραμμή» και δεν θα επιτρέπεται καμία απόκλιση. Διαρρέεται μάλιστα από την Ρηγίλλης ότι στο στόχαστρο βρίσκεται αρχικά ο Κ. Κιλτίδης (πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης) και έπεται συνέχεια.
Η απολυταρχική επικράτηση του Αντώνη βρίσκεται στο πρώτο της επεισόδιο.

Εκατοντάδες νεκροί από τις συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 464 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν με αφορμή την κατασκευή τεμένους στη συνοικία Νασαράουα Γκουόμ, όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί.

Σύμφωνα με απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπρόσωπο μουσουλμανικού τεμένους, οι νεκροί ξεπερνούν τους 460, αριθμός που πιστοποιήθηκε μετά την περισυλλογή σωρών από διάφορες κοινότητες στα περίχωρα της Τζος.

Έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Έγινε την Κυριακή το βράδυ η εκδήλωση για τη κοπή της πίτας που διοργανώνει κάθε χρόνο η τοπική οργάνωση της Ν.Δ  Πρόνοιας Ναυπλίου στο ξενοδοχείο Αμαλία.
Καλεσμένος και βασικός ομιλητής ο Δ.Αβραμόπουλος.
Μίλησε σκληρά κομματικά ,δίνοντας έμφαση στην εκλογή του Σαμαρά από τη κοινωνική βάση αφήνοντας εμφανή υπονοούμενα σε όσους σκέφτονται να διαφωνήσουν με τη γραμμή της καινούργιας ηγεσίας.
Το αντιπολιτευτικό κομμάτι της ομιλίας του ήταν το ελάχιστο απαραίτητο και πάντως όχι αυτό που αρμόζει σε Αντιπρόεδρο κόμματος.
Παρόντες σύσσωμοι όλοι οι κομματικοί παράγοντες που στήριξαν την εκλογή Σαμαρά.
Το κλίμα πάντως ήταν παγωμένο αφού .....

Bush & Clinton .... μαζί.


Μην το πιστέψετε φυσικά. Το video είναι ψεύτικο

Ελπίζουν στην ανίχνευση εξωγήινης ζωής

.Η πιθανότητα ανακάλυψης εξωγήινης
ζωής σε άλλους κόσμους είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σύμφωνα με τον Martin Rees, πρόεδρο της Βασιλικής Εταιρείας
O Λόρδος Martin Rees το ανέφερε αυτό σε μια συγκέντρωση αστρονόμων στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Και συνέχισε ότι η ανακάλυψη τυχόν εξωγήινων θα αλλάξει την ανθρωπότητα, την άποψη για τον εαυτό μας και την θέση μας μέσα στο σύμπαν. Οι επιστήμονες έχουν από καιρό σαρώσει τον ουρανό για τυχόν ραδιοφωνικά σήματα από ευφυή εξωγήινη ζωή εδώ και 50 χρόνια, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν ακούσει τίποτα αξιόλογο. Όπως λέει και ο Λόρδος Ρις: Υποψιάζομαι ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω σε μορφές που δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Και συνέχισε:: “Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, ώστε για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε πραγματικά την ρεαλιστική ελπίδα για την ανίχνευση πλανητών που να μην είναι μεγαλύτεροι από τη Γη, σε τροχιά γύρω από άλλα άστρα”. "Θα είμαστε σε θέση να μάθουμε αν έχουν ηπείρους και ωκεανούς, και τι είδους ατμόσφαιρα έχουν. Αν και είμαστε πολύ μακριά ακόμα για να μάθουμε αν υπάρχει κάποια μορφή ζωής πάνω σε αυτούς τους κόσμους, θα είναι μια τεράστια πρόοδος αν μπορέσουμε και πάρουμε κάποιο είδος εικόνας ενός άλλου πλανήτη, κάτι σαν τη Γη μας σε τροχιά γύρω από ένα άλλο αστέρι." Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία μας έχει εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε πλανήτες που δεν μπορούσαμε στο παρελθόν. “Αν μπορέσουμε να βρούμε ζωή, ακόμα και την πιο απλή ζωή εκεί έξω, θα ήταν σαφώς μία από τις μεγάλες ανακαλύψεις του 21ου αιώνα. "Υποψιάζομαι ότι θα μπορούσε να υπάρχει εξωγήινη ζωή και νοημοσύνη σε μορφές που δεν μπορούμε να συλλάβουμε”.
Πηγή: BBC
Αναρτήθηκε από physics4u
.
cholomontas.blogspot

12χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο με 110 χιλ/ώρα μέσα στη Λάρνακα

Γύρω στις μία προχθές στη λεωφόρο Φανερωμένης, μέλη της Αστυνομίας έκαναν σήμα σε οδηγό να σταματήσει. Το αυτοκίνητο κινείτο με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, αντί τα 50.
Ωστόσο, ο οδηγός αγνόησε το σήμα και πέρασε πολύ κοντά από γυναίκα αστυνομικό με αποτέλεσμα να την κτυπήσει.
Το όχημα κατευθύνθηκε στον κυκλικό κόμβο της Φανερωμένης και εισήλθε αντίθετα στο ρεύμα, προκαλώντας πανικό στα διερχόμενα αντιθέτως αυτοκίνητα. Το όχημα είναι ιδιοκτησία 50χρονης, ενώ οδηγός του κατά το χρόνο που συνέβησαν τα πιο πάνω παραπτώματα ήταν ο 12χρονος γιος της.
Τόσο ο ανήλικος οδηγός όσο και η μητέρα του ανακρίθηκαν, ενώ η 50χρονη κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Σκέψεις για τους εξωγήινους, που μπορεί να μην είναι και τόσο .... φιλικοί !...!


Από την ειδησεογραφία: "Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι εξωγήινοι (αν υπάρχουν) μπορεί να μην είναι και τόσο φιλικοί"

Ακόμη και αν ισχύει κάτι τέτοιο, το κυρίαρχο πρόβλημα της ανθρωπότητας παραμένει το ότι μη φιλικοί είναι κυρίως οι γήινοι.

Κατευθείαν από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Tom Cruise


Σκηνές από τις πρόβες του Tom Cruise για τη νέα του ταινία «Knight and Day». Κωμωδία δράσης στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Cameron Diaz. Είναι γνωστό ότι στις σκηνές δράσης ο Tom θέλει να παίζει ο ίδιος. Βέβαια γυρίζονται και με κασκαντέρ αλλά προτιμά να ζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές. Στις παρακάτω σκηνές διακρίνεται ο σκηνοθέτης James Mangold να συμβουλεύει τον Tom Cruise πως ακριβώς να εκτελέσει ένα πολύ δύσκολο πήδημα.

Wall Street Journal: Αντισημιτισμός – Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας

http://treyjackson.typepad.com/junction/images/antisemitism.jpgEκτεταμένο αντισημιτισμό διακρίνει στην ελληνική κοινωνία ο συγγραφέας Andrew Apostolou σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Οι επανειλημμένοι εμπρησμοί στις συναγωγές στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο με την κατάρα του αντισημιτισμού» σημειώνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος σε δύο – φέτος – εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο τη Συναγωγής Etz Hayyim στην Κρήτη, αλλά και στους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων.
Η σιωπή όσον αφορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις, αντανακλά την επαίσχυντη αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον αντισημιτισμό, προσθέτει ο κ. Apostolou, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μη Έλληνες (και συγκεκριμένα αλβανοί μετανάστες) ήταν αυτοί που ....

Έδωσαν το δικό τους μήνυμα....

Έγινε την Κυριακή το βράδυ η εκδήλωση για τη κοπή της πίτας που διοργανώνει κάθε χρόνο η τοπική οργάνωση της Ν.Δ Πρόνοιας Ναυπλίου στο ξενοδοχείο Αμαλία.
Καλεσμένος και βασικός ομιλητής ο Δ. Αβραμόπουλος.
Μίλησε σκληρά κομματικά ,δίνοντας έμφαση στην εκλογή του Σαμαρά από τη κοινωνική βάση αφήνοντας εμφανή υπονοούμενα σε όσους σκέφτονται να διαφωνήσουν με τη γραμμή της καινούργιας ηγεσίας.
Το αντιπολιτευτικό κομμάτι της ομιλίας του ήταν το ελάχιστο απαραίτητο και πάντως όχι αυτό που αρμόζει σε Αντιπρόεδρο κόμματος.
Παρόντες σύσσωμοι όλοι οι κομματικοί παράγοντες που στήριξαν την εκλογή Σαμαρά.


Το κλίμα πάντως ήταν παγωμένο αφού…

Οι Τριάντα Τύραννοι των Βρυξελλών και o Πελοποννησιακός πόλεμος


Ανησυχητικούς παραλληλισμούς με τις επιπτώσεις του Πελοποννησιακού πολέμου εντοπίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Wolfgang Munchau, στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
«Ο πόλεμος τελείωσε το 404 π.Χ., όταν οι νικητές Σπαρτιάτες επέβαλλαν στην Αθήνα τους Τριάντα Τυράννους, που στέρησαν τους Αθηναίους από τα περισσότερα από τα δημόσια και δημοκρατικά δικαιώματά τους. Η τυραννία τελείωσε με μία επανάσταση ένα χρόνο αργότερα, όταν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε. Λίγες δεκαετίες αργότερα, οι υπερήφανες πόλεις – κράτη της Ελλάδας και η Σπάρτη είχε εξαφανιστεί από το γεωπολιτικό χάρτη».

Ο Munchau φοβάται ότι κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί εάν η Ευρωζώνη επιβάλει λιτότητα ως αντάλλαγμα για μία διάσωση.
Για την Ελλάδα, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τέσσερα σενάρια.

Η πρώτη επιλογή είναι η χρεοκοπία της χώρας, με μία ...

Μεγαλώνει το έλλειμμα ενώ ...η Νέα Δημοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!

Πληρώνουμε «διόδια» και δεν μιλάει κανείς 

 

 Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι οι Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG, Eurobank EFG, Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley και National Bank of Greece.  

Διαβάστε εδώ!

Πανηγυρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών για το χθεσινό δάνειο και την απήχηση που είχε στις κεφαλαιαγορές αλλά  
α) κανείς δεν λέει ότι ήταν κοινοπρακτικό δηλαδή για την προώθησή του ενήργησαν κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης τις οποίες σας αναφέραμε παραπάνω, στην οποία πληρώσαμε πανωπροίκι
β) το δάνειο αυτό το πήραμε με spread 304 μονάδες βάσης.
Από το υπουργείο και τον ΟΔΔΗΧ αποφεύγουν να απαντήσουν πόσο παραπάνω θα πληρώσουμε για την αποπληρωμή των περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Νέα Δημοκρατία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, καθώς από τη στιγμή που δανειζόμαστε τώρα με τόσο υψηλά επιτόκια και με τη συνδρομή των τραπεζών, σημαίνει ότι κάθε φορά που θα βγαίνουμε για δάνειο μέχρι τον Μάιο , θα πρέπει να πληρώνουμε «διόδια» στις τράπεζες για να ...

Έτοιμοι να σπάσουν την "ομερτά" οι "βατοπεδινοί"...



Η εξεταστική της Βουλής για το Βατοπαίδι επαναφέρει στο προσκήνιο την πολύκροτη αυτή υπόθεση που στοίχισε στον Καραμανλή και τη ΝΔ όσο τίποτε άλλο απ’ όσα θεωρήθηκαν ως σκάνδαλα της προηγούμενης Κυβέρνησης… 
Βέβαια, και στην προηγούμενη Βουλή είχε συσταθεί επιτροπή για το ίδιο θέμα, όμως τότε την πλειοψηφία είχε η ΝΔ και το πόρισμα «αθώωσε» όλους τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους. 
Τώρα το «πάνω χέρι» έχει το ΠΑΣΟΚ που είναι σίγουρο, ότι δεν θα σταθεί το ίδιο «επιεικές» προς τα «γαλάζια» στελέχη που συσχετίστηκαν με την υπόθεση… 
Ένα απ’ αυτά μάλιστα, ο...

Κ. Κιλτίδης. Ούτε παραιτείται, ούτε διαγράφεται.

Ούτε θα παραιτηθεί, ούτε θα τον παραιτήσουν. 
Δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα εφόσον έχει τεθεί ζήτημα κομματικής γραμμής και πειθαρχίας. 
Από την στιγμή μάλιστα που αναλαμβάνει την ευθύνη ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σχετικά με τη γραμμή του κόμματος για το νομοσχέδιο που αφορά τα δάση, τότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα. 
Τα άρθρα 1 και 9 για τα οποία και παρενέβη στη Βουλή και τα οποία είναι και τα επίμαχα ακόμα και σε επίπεδο αντισυταγματικότητας, θα καταψηφιστούν από το σύνολο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διαφωνίας.
Έτσι δείχνουν να έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής. Οψόμεθα...

''Λεφτά υπάρχουν'' μας έλεγε ο Παπανδρέου, έλεγε ψέματα ή είναι απλά ανίκανος;

''Λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες τρισεκατομμύρια'' μας έλεγε πριν λίγους μήνες ο κ. Παπανδρέου, ενώ από κάτω στο 19'' φαίνεται να τον χειροκροτούν, προφανώς επειδή συμφωνούσαν, τοπικοί δήμαρχοι, νομάρχες και βουλευτές της Κρήτης.
Από εκεί που ''υπήρχαν'' εκατοντάδες τρισεκατομμύρια!!! (δηλαδή δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά Έλληνα) τώρα μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ''ούτε για μερεμέτια'', ότι το ''έθνος'' κινδυνεύει, ότι ''ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε'' κ.α. ζαρζαβατικά.
Tι συμβαίνει;
Mας έλεγε ψέματα, οπότε αυτό σημαίνει ότι εξαπάτησε -αυτός αλλά και τα κομματικά του στελέχη- τον Ελληνικό λαό, άρα έχει απωλέσει και το ηθικό δικαίωμα να κυβερνάει στο όνομα του λαού;
Ή δεν γνώριζε, παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Προβόπουλου και Αλμούνια, την πραγματικότητα, άρα είναι ανίκανος -αυτός και τα κομματικά του στελέχη- να κυβερνάει την χώρα;

Σε ένα μήνα το πολύ θα είμαι εγώ ο Υπουργός…



Δυστυχώς και η «νέα» Κυβέρνηση του Γιωργάκη βαδίζει στην πεπατημένη των εσωκομματικών υπονομεύσεων και «συντροφικών» μαχαιρωμάτων… 

Πίσω από τη σφοδρή επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, δεν βρίσκονται ούτε η ΝΔ, ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ… 

Κρύβεται, όπως όλα δείχνουν, ο…

Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Ψωμιάδης

Δική του πορεία φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Ψωμιάδης. Αρνούμενος φυσικά να υποταχτεί στην κεντρική γραμμή του κόμματος, που είναι ασαφής και αόριστη. Άντε βγάλε άκρη με την αναποφασιστικότητα των μυστικοσυμβούλων του Αντώνη.
Φέρεται να έχει ήδη υπογράψει στη συλλογή υπογραφών, για δημοψήφισμα στο μεταναστευτικό, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΛΑΟΣ. Πολλοί το ερμηνεύουν ως κίνηση προσέγγισης των ψήφων του Καρατζαφέρη ενόψει δημοτικών εκλογών. Ταυτόχρονα όμως στέλνει και το δικό του μήνυμα στους περίεργους, εκκεντρικούς και ανοιξιάτικους συμβούλους του Αντώνη. Γιατί μέχρι να καταλήξουν σε μια γραμμή θα πρέπει να μελετήσουν τις «ισορροπίες»! φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.
Η Ρηγίλλης θεωρεί ως συγκυριακή την κίνηση Ψωμιάδη και δεν εκφράζεται δημοσίως, ούτε για αυτή την αμφισβήτηση από τον τρίτο διεκδικητή της προεδρίας.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πανηγύρισαν με την κίνηση Ψωμιάδη.

"Χωρίζουν" Μπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί λόγω... κατάθλιψης (?)


Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο...

Ο Αντώνης δεν ανέχεται την εσωστρέφεια !...!

Τα παρακάτω ντοκουμέντα τεκμηριώνουν τον πολιτικό εκβιασμό όχι μόνο του τότε Πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά το 1992, ο οποίος είχε το θράσος να στέλνει «τελεσίγραφα» στον Κ. Καραμανλή, πράγμα που τόσο εύκολα λησμόνησαν αυτοί που δηλώνουν «καραμανλικοί», ορκίζονται στο όνομά του και υποτίθεται ότι τιμούν τη μνήμη του και είναι θεματοφύλακες της πολιτικής παράδοσής του.
ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ.......Δεν πρόκειται να ανεχθώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ, εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο χρέος μου είναι.....

Ωσμή σκανδάλου η σύμβαση της Intralot με τον ΟΠΑΠ με λεία 400 εκατ. ευρώ!

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...
ΟΠΑΠ και Intralot ανακοίνωσαν ότι το τίμημα της σύμβασης ήταν 96,5 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής υπολογίζεται -γιατί κανείς δεν γνωρίζει- ότι έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις των ΟΠΑΠ και Intralot την 1η Αυγούστου 2007 ανέφεραν ότι το τίμημα που θα πλήρωνε ο πρώτος στη δεύτερη για την ανάληψη της μηχανογραφικής υποστήριξης του επί τριετία ήταν 96,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Όμως, το συνολικό ποσό που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει ο ΟΠΑΠ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα...

Σιβηριανός τουρίστας [το πιο σύντομο ανέκδοτο]



Ο Μαρκόπουλος στον Real fm προσπάθησε επίσης να δικαιολογηθεί για τα τιμολόγια και τα εκατομμύρια ευρώ σε απίθανα Ρωσικά κανάλια από την Σιβηρία!
"Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η διαφήμιση εκεί;", ρωτούσε ο Μαρκόπουλος το δημοσιογράφο.
Πως δεν ξέρουμε κύριε Μαρκόπουλε.
Μας είπατε το πιο σύντομο ανέκδοτο :
"Τουρίστας από την Σιβηρία"!!!

Χρειάζεται ο Βορίδης στη Ν.Δ;

Ακούγεται τελευταία ότι είναι πιθανό ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης να προσχωρήσει στη Ν.Δ.
Υπάρχουν μάλιστα και πολλά θετικά σχόλια από Νεοδημοκράτες που θεωρούν ότι η προσχώρηση Βορίδη θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τη Ν.Δ. γιατί θα ενισχύσει το δεξιό προφίλ του κόμματος αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το ΛΑΟΣ.
Η πορεία όμως του Βορίδη είναι τέτοια που μπορεί να αλλάξει τον ίδιο τον χαρακτήρα της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να χάσει τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους με αντάλλαγμα λίγους ακροδεξιούς.
Ποια είναι η πορεία του Βορίδη?
Ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ το 1984.
Στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από τον σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης. Σε αυτό συμφώνησαν όλες οι ...

Έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες!


Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται υπεύθυνες θέσεις, με σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς να χαϊδεύει συντεχνιακά συμφέροντα. Όσο γρηγορότερα το κατανοήσει -αν το κατανοήσει ποτέ- τόσο το καλύτερο γι'αυτήν και για την χώρα.

Την ώρα της χρεωκοπίας - για την οποία φέρει ευθύνες και η ΝΔ - μόνο ο καθαρός, ειλικρινής και δίκαιος λόγος θα γίνει πιστευτός από ένα λαό απηυδισμένο από το ψέμα, την κωλοτούμπα και το θράσος των πολιτικών.

Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας...έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες!
atithasos.blogspot

2 κλήσεις προς Χριστοφοράκο από Αντώναρο! [κατά λάθος φυσικά!]


Στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται δύο κλήσεις από τον Ε. Αντώναρο, μία στις 6 Ιουλίου 2004 και μία, δύο μέρες μετά. Δεξιά: η αποστολή του βιογραφικού με την επισήμανση «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο». Πάνω: η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο συμπεριελήφθη στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens. Η επιστολή αυτή προς τον Μίστερ 2%, που εστάλη από τη Ρηγίλλης και όχι από το Μαξίμου, δεν θα σήμαινε πολλά, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα μαύρα ταμεία της Siemens και αν δεν υπήρχαν δίκες, καταδίκες και ομολογίες για το πολιτικό χρήμα που διετέθη στην Ελλάδα και στα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) κατά τις εκλογές του 2004.
Ανωνύμως...
Οι στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή (εν τη ανωνυμία τους) προσποιήθηκαν ότι ...

Αληθινοί Αγρότες στο... Κολωνάκι!



Εφημερίδα "ΝΙΚΗ"

Τί έλεγε πέρυσι τέτοιον καιρό ο Γ. Παπανδρέου για τους αγρότες

Πριν ένα χρόνο, πέρυσι τον Ιανουάριο, οι αγρότες ήταν και πάλι στους δρόμους και διεκδικούσαν την επίλυση των προβλημάτων τους. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ως αντιποπλίτευση τότε, επισκέφθηκε τις Σέρρες στις 9 Ιανουαρίου του 2009 και ανακοίνωσε 10 μέτρα. Δεσμεύθηκε μάλιστα να τα υλοποιήσει. 
ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΑΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ; 
Τότε φώναζε να δοθεί 1 δισ. από τα 28 των Τραπεζών στους αγρότες και θεωρούσε λίγα τα 500 εκατομμύρια της Ν.Δ. Τώρα ο ίδιος δεν τους δίνει τίποτα. Μόνο τους καλεί για φιέστες και... πανηγυράκια στο Ζάπειο
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΥΣΙ .

Γ.Παπανδρέου:Δέκα άμεσα μέτρα για τους αγρότες.
Από εδώ, από τις Σέρρες, προτείνουμε την λήψη 10 άμεσων μέτρων, οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του εισοδήματος των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

1) Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να ....

Η επέλαση των δικών μας τρακτέρ

..

Ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού υπερόπλου!!!


Αμερικανική δοκιμή προκάλεσε το σεισμό στην Αϊτή

Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού όπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν. Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν.
Πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, αναφέρει ότι...

Αυτόν τον πρωθυπουργό χρειαζόμαστε στην Ελλάδα!

Τον επίζηλο τίτλο “Αυστραλός της χρονιάς” κέρδισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κέβιν Ραντ, από την εφημερίδα «The Weekend Australian», η οποία αποκαλύπτοντας τα κριτήρια στα οποία στήριξε την επιλογή της αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: Με εξαίρεση τον Τζον Κέρτιν, λίγοι Αυστραλοί ηγέτες αντιμετώπισαν μεγαλύτερη κρίση στην πρώτη περίοδο της θητείας τους, από αυτή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κέβιν Ραντ.

Ο νυν πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δεν ήταν ούτε ένα χρόνο στην πρωθυπουργία, όταν η κρίση στην χρηματαγορά των ΗΠΑ, άπλωσε τα πλοκάμια της σ’ όλον τον κόσμο, προς το τέλος του 2008, βυθίζοντας τις περισσότερες χώρες σε οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ό,τι συνέβη στην Αυστραλία, την χρονική αυτή στιγμή υπήρξε...