Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τα ελληνικά κοιτάσματα διχάζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα

Ο φάκελος «κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου» στον ελλαδικό χώρο ανοίγει εκ νέου, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να εμφανίζεται διχασμένη.

    Το θέμα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, με την πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπριμπίλη, για σύσταση του Εθνικού Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, την ίδρυση του οποίου ...............

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά τα ελληνικά κόμματα

Στο ναδίρ βρίσκεται η εμπιστοσύνη των πολιτών παγκοσμίως για τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς των χωρών τους, όπως καταγράφεται στο Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς για το 2010, που παρουσίασε σήμερα η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια». Ιδιαίτερα καχύποπτοι (ή υποψιασμένοι) φέρονται να είναι οι Έλληνες που έχουν τη χειρότερη άποψη παγκοσμίως για το ίδιο τους το κομματικό σύστημα.
Οι 90.000 άνθρωποι από 86 χώρες, που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρούν σε συνολικό ποσοστό 56% πως η ...............

Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα που έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνάντησή της με τον Όλι Ρέν

Η πρόεδρος του κινήματος “Δημοκρατική Συμμαχία” Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν   έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι Έλληνες κάνοντας μεγάλες θυσίες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.  Έθεσα στο κ Όλι Ρεν τέσσερα πολύ κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την επιτυχία της προσπάθειας αυτής.
1.   Η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να στηριχθεί,  μεταφέροντας μεγαλύτερο βάρος αυτής της πολιτικής ,  στην περικοπή της δαπάνης και της ...............

Ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο – All Stars ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ενας αγώνας που θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση απο την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το woop.gr και σε ραδιοφωνική απο τον ΣΚΑΪ 100.3
Όλη η τηλεοπτική παραγωγή θα είναι σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Hi Definition)
Ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό σήμα κανάλια από ............

Ποιός φταίει για την σημερινή κατάσταση στις ΔΕΚΟ;

Φταίνε πολλά και πολλοί. Κύριος πάντως υπεύθυνος είναι ο δικομματισμός.
Το τέρας που εξέθρεψε νοοτροπίες και δάνεια. Οι ΔΕΚΟ ήταν ένα από τα οχήματα της διαφθοράς και της βολεμένης νοοτροπίας. Εάν δεν υπήρχαν ΔΕΚΟ θα έπρεπε να τις εφεύρει ο δικομματισμός. Διαφορετικά δεν θα διαρκούσε τόσα χρόνια με την συγκεκριμένη αρρωστημένη μορφή του.
Για την διατήρηση του συστήματος δούλεψε ο .............

Η πυραμίδα της MIG,τα… μοναστήρια και τα «μηνύματα»…

Άναυδη έχει μείνει η ελληνική οικονομική κοινότητα από το χθεσινό δελτίο τύπου-απάντηση του κ. Α. Βεντούρη για τα θέματα της MIG ενώ επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του εισαγγελέα καθώς τα όσα καταγγέλλει ο κ. Βεντουρης,  εάν αληθεύουν, μπορούν να τινάξουν την χρηματιστηριακή αγορά στον αέρα και να οδηγήσουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης τις μετοχές του ομίλου της MIG.

O κ. Βεντουρης ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι η  ......................

Τι θα γινόταν εάν διαλυόταν η ευρωζώνη και η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο;

Η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας θα μειωνόταν, οι διακοπές στην Ελλάδα θα ήταν φθηνότερες και η πτώχευση των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης θα ήταν βέβαιη. 
Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη εντείνουν τους φόβους των Γερμανών για την σταθερότητα του κοινού νομίσματος και τροφοδοτούν διάφορα σενάρια αποχώρησης των προβληματικών χωρών της νότιας Ευρώπη από την ΟΝΕ, καθώς κρίνεται ότι το ευρώ συνιστά ανασταλτικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα των εν λόγω χωρών. 
Το ενδεχόμενο να εξελιχθεί το ευρώ ασταθές ή αδύναμο νόμισμα είναι ...........

Κρίμα! Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι γυμνός από επιχειρήματα ...

Θα μείνει αιώνια αναπάντητο το φιλοσοφικό ερώτημα αν και κατά πόσο ο πιτσιρικάς του γνωστού παραμυθιού του Αντερσεν είχε το ηθικό δικαίωμα να φωνάξει «ο βασιλιάς είναι γυμνός και οι ράφτες του είναι ψεύτες». Στο κάτω κάτω της γραφής, ο μικρός πιθανώς να ήταν και ανάγωγος. Με τον βασιλιά σίγουρα θα τον χώριζε μια τετρακονταετία. Από σεβασμό και μόνο στα άσπρα του μαλλιά, ο πιτσιρικάς έπρεπε να σιωπήσει. Αλλά δεν το έκανε...........
Κάποιος μικρός, λοιπόν, κι εδώ ίσως πρέπει να φωνάξει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι γυμνός από επιχειρήματα και η συρραφή διαφόρων «πληροφοριών» που αλίευσε στο Διαδίκτυο (και τα παρουσίασε ως ιδρυτική διακήρυξη της «Σπίθας») είναι ψευτιές.......... Πέρα από τον γνωστό μύθο περί του ..............

Τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ σε συνέντευξη του σε τουρκικά ΜΜΕ υπογράμμισε ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ε.Ε. είναι το Κυπριακό και το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων
Εάν ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά, τότε ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ε.Ε. θα είναι ευκολότερος. 
«Είναι απαραίτητο να ............

Με νέα δημοσκόπηση απειλεί η Ρηγίλλης

Αφού είδαν ότι ο κόσμος έσπασε πλάκα με τις δημοσκοπήσεις που έβγαλαν οι προσκείμενοι στην Ρηγίλλης, MEGA του Μπόμπολα και «ΠΑΡΟΝ» του Κουρή, απειλούν τώρα με νέα δημοσκόπηση. «Επιστημονική» αυτή τη φορά! Δηλαδή οι άλλες ήταν του …. ποδαριού! 
Βγάζουν το βαρύ πυροβολικό για να εξαφανίσουν επιτέλους τη Ντόρα από το πολιτικό σκηνικό. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος καημός τους. Τουλάχιστον σε επίπεδο δευτέρου ορόφου στην Ρηγίλλης. Δηλαδή στον κύκλο που αποφασίζει στη Νέα ΝΔ και όλοι υποχρεούνται να συμφωνούν χωρίς δεύτερη σκέψη! 
Ήδη ακούγονται φωνές για το …. «τέλος της Ντόρας». Ξέρουν πριν την .............

Και η Γαλλία εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος έκδοσης ευρωομολόγου

Η Γαλλία εκτιμά ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί η έκδοση ευρωομολόγου στο οπλοστάσιο των απαντήσεων με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που κλονίζει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα πηγή της γαλλικής προεδρίας. 
«Δεν συντρέχει σήμερα λόγος να συζητήσουμε νέες προτάσεις καθώς μάλιστα μόλις ...............

Άσχημα νέα. Κορυφαίοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν την Μέρκελ ...

Κορυφαίοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν την άρνηση της Μέρκελ στην έκδοση ευρωομολόγων
Κορυφαίοι οικονομολόγοι στη Γερμανία υποστηρίζουν την αντίθεση της Γερμανίας στην έκδοση ευρωομολόγων, την οποία αρνείται η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με το αιτιολογικό, ότι θα ήταν αντιπαραγωγικά και θα μετέδιδαν λανθασμένα μηνύματα στις αγορές. 
Το Ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο απορρίπτει την πρόταση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ περί κοινών ομολόγων των χωρών της ζώνης του ευρώ λόγω του ..........

Σκοτεινό σουρεαλιστικό τοπίο θυμίζει το εσωτερικό της Νεοδεξιάς.

Παρά την δήθεν εξωτερική ευφορία, στο εσωτερικό υπάρχει φαγωμάρα και αγωνία για το μέλλον. Οι Αντώνηδες τα έχουν με όλους. Πολανίτες εναντίον Νεοδημοκρατών, Καραμανλικοί εναντίον μυστικοσυμβούλων. Σφόδρα ενοχλημένος ο Αντώνης με την συμπεριφορά πολλών βουλευτών που δεν έχουν πιστέψει στη φαηλοχρυσανθική “ολική επαναφορά”. Στην παρέα του Αντώνη ισχύει το "πίστευε και μη ερεύνα" και χωρίς πολλές κουβέντες.
Οι σύμβουλοι λένε ότι νίκησε ο Αντώνης στις Αυτοδιοικητικές και οι «άπιστοι» κοιτάζουν το φεγγάρι. Ούτε καν το δάχτυλο. Μεγάλο πρόβλημα έχουν κυρίως με τους ...............

Άρωμα τρομοκρατίας στο Ρέθυμνο

Ένα έγγραφο με προσωπικά στοιχεία ατόμου που βρέθηκε μεταξύ εκατοντάδων άλλων εγγράφων σε μια από τις γιάφκες με τον οπλισμό των φερόμενων τρομοκρατών, στην Αθήνα, έβαλε και το Ρέθυμνο στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Το έγγραφο, αναφέρει πατρώνυμο-μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ύψος, τόπο γέννησης και διαμονής καθώς και αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας, ατόμου, που γεννήθηκε στα Χανιά το 1979 και κατοικεί στο Ρέθυμνο.

Μόνο οι "ενεργοί αγρότες" θα παίρνουν επιδοτήσεις .....

"Κλειδί" για τις επιδοτήσεις στο μέλλον η έννοια του "ενεργού αγρότη", την οποία εισάγει ως κριτήριο χορήγησης η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αφήνοντας την "καυτή πατάτα" στα χέρια των κρατών-μελών.

Το θέμα αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας, καθώς ο μικρός κλήρος και ο κατακερματισμός των ιδιοκτησιών μπορεί να αφήσει απέξω έναν πολύ μεγάλο αριθμό μικροκαλλιεργητών που ............

Καταργούνται 29 Εφορίες στην Πελοπόννησο

Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 29 εφοριών β΄ τάξης στην Πελοπόννησο και τη συγχώνευση εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων. Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να .............

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας στον Πολυδάμαντα

Ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο 9,9 μεγαβάτ ετοιμάζεται στον δήμο Πολυδάμαντα, ικανό με το ρεύμα που θα παράγει να φωτίσει μία πόλη 10.800 κατοίκων.
Τεράστια και τα παράπλευρα οφέλη που προκύπτουν από την ηλιακή ενέργεια.
Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας ,ισχύος 9,9 µεγαβάτ, που βρίσκεται στο .............

Απελευθερώστε τον Λιου Σιαομπό

Πιέσεις προς την Κίνα για την απελευθέρωση του Λιου Σιαομπό
Μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν την απελευθέρωση του Λιου Σιαομπό.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν εκ νέου από την Κίνα να απελευθερώσει τον διαφωνούντα Λιου Σιαομπό, στον οποίο θα απονεμηθεί αύριο Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Λιου έχουν .................

Χάκερ αντεπιτίθενται για το WikiLeaks

«Επιθέσεις» προς σουηδικές ιστοσελίδες δικαστικών αρχών και προς MasterCard.
Υποστηρικτές της ιστοσελίδας των μεγάλων αποκαλύψεων WikiLeaks αντεπιτίθενται στους «εχθρούς» του ιδρυτή Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους ιστότοπους της ελβετικής τράπεζας Postfinance και της αμερικανικής εταιρείας Mastercard σε αντίποινα για το ...............

Πουθενά εδώ κοντά .... video

Το «Nowhere Near Here» είναι ένα stop motion animation που χρησιμοποιεί συνδυασμούς φωτός για να μας πει την ιστορία ενός σκυλιού που τρέχει μέσα στην νυχτερινή πόλη.
...for those of you that may be interested in prints, a selection of film stills from 'Nowhere Near Here' are currently available at pahnl.co.uk/​store.php

Τελειωμένος και ο Πλακιωτάκης

Μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ της Ρηγίλλης ότι ο Πλακιωτάκης τελείωσε. 
Δεν συμπεριλαμβάνεται στον επόμενο ανασχηματισμό τομεαρχών. 
Του φορτώνουν πολλά λάθη, απραξία αλλά και την ήττα στην Κρήτη. Τους θυμίζει … Ντόρα! 
Αναγκάζεται έτσι η Ρηγίλλης να βγάλει στην πιάτσα ακριβοπληρωμένες δημοσκοπήσεις σε συνεργασία με νταβατζήδες και εταιρείες που δουλεύουν ή δούλευαν στο παρελθόν με την Ρηγίλλης(βλέπε MRB, RASS και έρχεται η ALCO). Καθαρός πόλεμος εντυπώσεων για να πανηγυρίζουν οι πράκτορες, το «ΕΘΝΟΣ των προμηθευτών», ο "ανΕνελεύθερος Τύπος", ο Πρε-Ντερμπεντέρης και οι σύμβουλοι της Ρηγίλλης!

Πρόσωπα της ανεργίας στην Αμερική

Αριστερά. Τα αίτια της καταστροφής.

Με αφορμή το ακόλουθο άρθρο της Ροσάνα Ροσάντα, μια μεγάλη συζήτηση (ίσως όμως όχι τόσο μεγάλη όσο θα έπρεπε) έχει αναπτυχθεί στους κόλπους της ιταλικής αριστεράς. 
Διατυπώνονται απόψεις που αντικρούουν τη θεωρία της Ροσάντα περί «ανθρωπολογικής επανάστασης», θεωρώντας ότι υπ’ αυτή την έννοια υπάρχει μια υποτιθέμενη «ανθρωπολογική υπεροχή της αριστεράς», μια νέα εκδοχή του καλού και του κακού. 
Ένας μάλιστα αναγνώστης της εφημερίδας, σε επιστολή του ισχυρίζεται ότι πάντα η αριστερά είχε αυτή τη θέση και θυμίζει τον ............

Βία και νοθεία στις δημοσκοπήσεις της Ρηγίλλης

Δεν φαίνεται να πείθεται η κοινή γνώμη με τις στημένες και προσχεδιασμένες «έρευνές» τους! Και εδώ ισχύουν τα συνηθισμένα κόλπα της βίας και νοθείας. Ε δεν ξεφεύγουν εύκολα από το DNA της παράταξης. 
Αποφεύγουν την αναγωγή γιατί δεν τους βγαίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Μέχρι και η χθεσινή της MRB στο MEGA του Μπόμπολα, γεμάτη εντυπωσιακά λάθη ήταν! Αλήθεια τί έγινε με την GPO; Δεν την γούσταρε ο Αντώνης; Μην ξεχνάμε ότι η MRB ............