Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Χάκερ αντεπιτίθενται για το WikiLeaks

«Επιθέσεις» προς σουηδικές ιστοσελίδες δικαστικών αρχών και προς MasterCard.
Υποστηρικτές της ιστοσελίδας των μεγάλων αποκαλύψεων WikiLeaks αντεπιτίθενται στους «εχθρούς» του ιδρυτή Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους ιστότοπους της ελβετικής τράπεζας Postfinance και της αμερικανικής εταιρείας Mastercard σε αντίποινα για το ...............
................
κλείσιμο των διόδων πληρωμών του WikiLeaks, καθώς ο Ασάνζ βρίσκεται από χθες υπό κράτηση στη Βρετανία.

Επίθεση χάκερ δέχθηκε επίσης και ο ιστότοπος της εισαγγελίας της Σουηδίας, αλλά και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σουηδού δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση εναντίον του Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Οι κυβερνοπειρατές, με την ονομασία «Anonops» που δηλώνουν ότι μάχονται κατά της λογοκρισίας και των πνευματικών δικαιωμάτων, έχουν εξαπολύσει την επιχείρηση «Payback» (εκδίκηση), σύμφωνα με τον ιστότοπό τους anonops.net. «Εχει ξεκινήσει ο πρώτος διαδικτυακός πόλεμος. Το πεδίο μάχης είναι ο WikiLeaks», δηλώνουν.

Ανάμεσα στα θύματά τους βρίσκονται ο ιστότοπος της τράπεζας Postfinance.ch, που έκλεισε τη Δευτέρα τον λογαριασμό του Ασάνζ επειδή είχε δώσει «ψευδείς ενδείξεις για τον τόπο κατοικίας του», μέσω του οποίου γίνονταν απευθείας δωρεές «στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks». Αυτή η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με την τράπεζα, «αυτόνομα και χωρίς οποιαδήποτε πίεση».

«Μετά το κλείσιμο του λογαριασμού (του Ασάνζ) ομάδες έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση ‘Payback’ για να εμποδίσουν (την πρόσβαση) στην Postfinance», διευκρινίζει η ομάδα Anonops.

Οι κυβερνοπειρατές που ευθύνονται γι' αυτές τις επιθέσεις ανακοίνωσαν επίσης στον ιστότοπό τους ότι επιτέθηκαν και στον ιστότοπο της Mastercard. «Η ομάδα που απενεργοποίησε (τον ιστότοπο) μίας ελβετικής τράπεζας, τώρα απενεργοποίησε (τον ιστότοπο) Mastercard.com», αναφέρουν στο λογαριασμό τους στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :