Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η σαμαρική Ρηγίλλης άφησε μόνο του τον Καραμανλή για τέσσερις μέρες. Δεν τον χρειάζεται πλέον!

Ακόμα και τη διαγραφή του Καραμανλή πρότειναν όργανα της βαθιάς σαμαρικής-δεξιάς!
 Πριν λίγες βδομάδες τον χειροκροτούσαν και εκθείαζαν τις ηγετικές του ικανότητες. Σήμερα γλύφουν το Σαμαρά και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο πρώην πρωθυπουργός, ούτε και η κυβερνητική του θητεία.
Δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να τον υπερασπιστούν προσωπικά ακόμα και αν είναι παρόντες σε σκληρές επιθέσεις που δέχεται στη Βουλή ή στα ειδησεογραφικά πλατό. Το νέο αφεντικό θέλει να ξεμπερδεύει με το παρελθόν και τον ίδιο τον Καραμανλή. Αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό των μεγαλοστελεχών της Ρηγίλλης, το προσωπικό συμφέρον. Η καρέκλα πάνω απ’ όλα. Αν αυτή την καρέκλα την εξασφαλίζει ο Σαμαράς, γίνονται αμέσως προσκυνητές του προέδρου Αντώνη και της νέας τάξης πραγμάτων! Άντε να βγει κανένας βου-βουλευτής να πει καμιά κουβέντα υπέρ του πρώην. Τα επίσημα όργανα όμως μούγκα .....
Τον υποστηρίζει βέβαια ο …. Καρατζαφέρης: «Ετοιμάζουν εξόδιο ακολουθία του Καραμανλή»! Ανήκουστο να καταγγέλλει τη συνεργασία Παπανδρέου-Σαμαρά εναντίον του Καραμανλή ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος και το ίδιο το κόμμα του να εκπέμπει μια ηχηρή σιωπή ή να επιτρέπειτη διαρροή κάποιων θολών υπερασπιστικών δηλώσεων, ίσα ίσα για να "μην μας παίρνουν την πρέφα".
Ακόμα και ο Μιχαλολιάκος, υποτίθεται ένας εκ των βασικών εκπροσώπων της βαθιάς λαϊκοδεξιάς ήταν «ναι μεν, αλλά». Ακόμα και οι βασικοί εκπρόσωποι του δεξιού DNA αποδείχτηκαν προσκυνημένοι και θιασώτες της καρέκλας και των προσωπικών συμφερόντων τους!
Ακολουθεί βίντεο σχετικό με τις αντιδράσεις στην επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο.

Εθνικιστικός και Τουρκικός δάκτυλος πίσω από την ακύρωση της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα

Ήταν μια από τις μεγάλες συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Η διευθέτηση των χωρικών υδάτων μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας και μάλιστα έπειτα από διμερείς συμφωνίες απομόνωνε την επεκτατική στάση της Τουρκίας στο θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Μόνο την Τουρκία συνέφερε η ακύρωση της σχετικής συμφωνίας.
Ακολουθεί η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για το σχετικό θέμα:

Τι κάνει… νιάου-νιάου στη «νέα» Ρηγίλλης…

Σε μεγάλη στενοχώρια έχει περιπέσει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής… Στενοχώρια που αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης… Αιτία οι οργανωμένες επιθέσεις ηθικής και πολιτικής εξόντωσης που δέχεται από τα παπαγαλάκια του σαμαρικού συστήματος ΠΑΣΟΚ. Περίεργες επιστολές, παραποιημένα βίντεο, ψεύτικες «ειδήσεις» έχουν ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να ενταθούν στο προσεχές διάστημα… Και απέναντι σε όλο αυτό το μένος η «επίσημη» Ρηγίλλης επιλέγει τη σιωπή… «Ουδέν σχόλιον», από τον κατά τ’ άλλα λαλίστατο...

Η Ρηγίλλης πίσω από τις επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επιθέσεις που δέχεται ο Καραμανλής τις τελευταίες μέρες. Παρέδωσε το κόμμα στο σαμαρικό σύστημα και έτσι εξυπηρέτησε το σχέδιο των μεγάλων συμφερόντων και των «κέντρων λήψης αποφάσεων». Γι’ αυτό έμεινε στο απυρόβλητο την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών. Γελάστηκε όμως με τις υποσχέσεις που του έδωσαν. Αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα του σαμαρικού συστήματος ΠΑΣΟΚ.
Τώρα δεν χρειάζεται πλέον. Ο ρόλος του τελείωσε. Άρα να τους αδειάζει τη γωνιά. Πολλά ακούγονται για επιστροφή του στο μέλλον. Για να ξεμπερδεύουν λοιπόν με την πάρτη του, το σαμαρικό σύστημα ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει το σχέδιό του με την ηθική εξουδετέρωση του πρώην πρωθυπουργού. Και τις συνήθεις μεθόδους φυσικά. Παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση, χαρτάκια, σκουπίδια, χυδαιότητες και όλα τα «μωρά του ΠΑΣΟΚ» στην πίστα ….
Το σαμαρικό σύστημα ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρη την γκάμα των πολιτικών εξελίξεων και εκπλήξεων που επιφυλάσσει το μέλλον!

Γιατί ο Καραμανλής ασχολήθηκε προσωπικά με το καυτό ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου…

Για όσους έχουν στοιχειώδη πληροφόρηση περί του φλέγοντος αυτού προβλήματος, που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Αθωνίτικη Πολιτεία, ένα τέτοιο ερώτημα είναι επιεικώς αστείο… Ένας Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιούται, αλλά και οφείλει να επιληφθεί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, το οποίο διασύρει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία διεθνώς και δυναμιτίζει τα θεμέλια του Αγίου Όρους και της ειρηνικής συνύπαρξης των εγκαταβιούντων σ’ αυτό μοναχών.
Ο Κώστας Καραμανλής, όταν η υπόθεση τελεσιδίκησε στα δικαστήρια εις βάρος των καταληψιών σχισματικών «Εσφιγμενιτών», έκανε το δέον. Έπρεπε, ως κεφαλή της Εκτελεστικής Εξουσίας, να...

Τελικά ποιο "θεριό" θέλουν να φάνε εκεί στη Ρηγίλλης; Τη Ντόρα ή τον Καραμανλή;

Στις φυλλάδες και τα blogs του σαμαρικού συστήματος γράφεται ολοένα και περισσότερο τελευταία, η "θερμή" παράκληση να γίνει θεριό ο πρόεδρος Αντώνης. Να γίνει θηρίο ανήμερο για να επιβληθεί στο κόμμα και στην κοινωνία ολόκληρη. Για να γίνει όμως πρέπει να «φάει ένα θεριό».
Δεν διευκρινίζουν όμως ποιό ακριβώς θεριό χρειάζεται να φάει για να «δέσουν τα μάγια». Ξεκίνησαν εννοώντας τη Ντόρα αλλά ενδιάμεσα μπήκε στο κάδρο των θηρίων και ο Καραμανλής. Τη Ντόρα την έχουν για μετά ή πακέτο με τον πρώην πρωθυπουργό. Έτσι και φάνε τον πρώην θα είναι θέμα χρόνου να φάνε και τη Ντόρα, στην οποία έχουν φορτώσει ολόκληρη την κυβέρνηση Καραμανλή.
Εντέχνως το σύστημα Σαμαρά σε συνεργασία με βρώμικες φυλλάδες και πληρωμένα blogs φόρτωσαν τους μηχανισμούς του Καραμανλή και την οικογενειοκρατία στη Ντόρα. Ο ίδιος ο Καραμανλής έπαιξε στο ίδιο ταμπλό για να μην «παραδώσει» το κόμμα στην πιο πετυχημένη υπουργό του. Όλες σχεδόν οι επιτυχίες της κυβέρνησής του είναι δεμένες με τη Ντόρα!
Τώρα βρίσκεται και αυτός στο στόχαστρο των απειλών που προέρχονται από τη σαμαρική Ρηγίλλης, μια και επέτρεψε να δημιουργηθεί χωρίς κανένα εμπόδιο αυτό το σύστημα απειλών, εκφοβισμού, μεθοδεύσεων και ίντριγκας!...!
Τα φαντάσματα της σαμαρικής Ρηγίλλης έχουν περάσει για τα καλά σε ισορροπίες τρόμου! Η Ρηγίλλης ζει ένα θρίλλερ!

Και όμως στο περίφημο video ο Καραμανλής αναφέρεται στη Μονή Εσφιγμένου και όχι στο Βατοπαίδι.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση πρέπει να επανέλθουμε στο video με το οποίο ασχολείται σήμερα η μπλογκόσφαιρα και όχι μόνο. Ο Καραμανλής σε αυτό το video αναφέρεται στην Μονή Εσφιγμένου και όχι το Βατοπαίδιο όπως αφήνουν να εννοηθεί σχεδόν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο video.
Η Μονή Εσφιγμένου αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Με τους σχισματικούς, τους καταληψίες, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλα πολλά. Τα προβλήματα στην Μονή Εσφιγμένου έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια και η κοινότητα των μοναχών της Μονής είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες. Το 2002 εξελέγη από την Ιερά Κοινότητα μια νέα αδελφότητα για να επανδρώσει το μοναστήρι, αλλά δεν έχει σταθεί δυνατόν ακόμη να εισέλθει σ' αυτό.
Τον Ιούνιο του 2008 μάλιστα, 600 ένοπλοι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν βίαια τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από το μοναστήρι και να επιβάλλουν την τάξη που ζητούσε η Διοίκηση του Αγίου Όρους. Τα γεγονότα απασχόλησαν τα διεθνή media. Άρα είχε κάθε λόγο ο Καραμανλής να αναφερθεί στο θέμα.
Είναι καλό να γίνεται κριτική με σωστή όμως πληροφόρηση και όχι παραποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα.
Έτσι ερμηνεύεται και καλύτερα το δήθεν συνωμοτικό παρασκήνιο του βίντεο.Γιατί μερικές φορές πραγματικά ξεφεύγουμε τελείως!
Ακολουθεί το βίντεο παρακάτω.

Απολείπειν ο θεός Απόλλωνας … Αντώνιον


Σε φιάσκο εξελίχθη η προσπάθεια του προέδρου Αντώνιου να «μετακομίσει» το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στην εκλογική περιφέρειά του … Μεσσηνία. Η προσπάθεια του προέδρου να μετατρέψει το θεό Απόλλωνα σε προσωπικό κομματάρχη του, απέτυχε παταγωδώς.Ο πρόεδρος έχει γενικά πρόβλημα με την ιθαγένεια θεών και ανθρώπων. Οι θεοί μάλλον δεν ασχολούνται με .. ιθαγενείς!
Κάτι ήθελε να κάμει και ο πρόεδρος και του ήρθε η φαεινή ιδέα της μετακίνησης ναών από τον ένα νομό στον άλλο. Ποιος θα το πρόσεχε άραγε; Και θα μπορούσε ποτέ ο ίδιος ο θεός να αντιδράσει στις αποφάσεις ενός πανίσχυρου κρεοντικού ηγέτη; Ούτε καν θα το πρόσεχε ο θεός. Εξάλλου τι Τον ενδιαφέρουν τα ευτελή και ανθρώπινα;
Ήταν μια πολύ μεγάλη και ιστορική μεταρρύθμιση που έμεινε βέβαια μόνο στα χαρτιά. Η σημερινή κυβέρνηση το αντελήφθη και υφάρπαξε το ναό από τα χέρια του Αντώνιου και των οπαδών του. Την επέστρεψε στα χέρια των Ηλείων. Και βρισκόμαστε στα πρόθυρα νέου Μεσσηνιακού Πολέμου. Τέτοιο κακό μόνο ένας Τρελαντώνης θα το σκέφτονταν. Κάτι ήξερε η Πηνελόπη Δέλτα που με το παραμικρό μας θυμίζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Είχε δει εικόνες απ’ το μέλλον.
Ίσως να είδε και το θεό να  μειδιά για τον εγγονό της!

Η φιλία του σκοτώνει…

Αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα τείνει να κυριαρχήσει πλέον ανάμεσα στους διάφορους «φίλους» του κ. Σαμαρά. Ο ένας μετά τον άλλον αισθάνονται τη δαμόκλειο σπάθη της… «φιλίας» του προέδρου της ΝΔ… Το παρελθόν του είναι αποκαλυπτικό. Το ίδιο και το παρόν. Όσο για το μέλλον, θα μας το πει το επόμενο…

Συγκινητικός o μαραθώνιος αγάπης του ΣΚΑΪ για την Αϊτή


Ακόμα πιο συγκινητική η συμμετοχή των παιδιών

P. Barack Obama’s State Of The Union [Video]

Οι δικοί μας Ομπάμες: Αντώνης Παπανδρέου και Γιώργος Σαμαράς απέχουν πάρα πολύ από το ύφος του πραγματικού Ομπάμα που τόσο ζηλεύουν και προσπαθούν να μιμηθούν.
Παρακολουθείστε παρακάτω το video
Στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στον αμερικανικό λαό για την Κατάσταση του Έθνους o Ομπάμα τόνισε ότι:
«Ο πόλεμος με αντίπαλο την οικονομική ύφεση μπορεί και πρέπει να κερδηθεί. Ήδη έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Πολύ κακά κορίτσια. "Bad Girls Club" Reality


Αυτό δεν είναι Σάτιρα Λαζόπουλε…

Και βεβαίως αν δεν το καταλάβατε, χθες (σ.σ. την Τρίτη) το βράδυ ο Λαζόπουλος έβγαλε για ακόμη μια φορά “λάδι” τον Καραμανλή.
“Του το πλάσαραν το ευχαριστήριο προς Χριστοφοράκο” είπε… Ο κακομοίρης ο Καραμανλής δεν έχει καμιά σχέση. Άλλοι τα έφαγαν… Μιας και επικαλείσαι την Αριστοφανική Σάτιρα ρε Λαζόπουλε, δεν βάζεις κι ένα...

Ο φόβος φυλά τα έρμα...



Να ασχοληθούμε και με τα μαύρα ταμεία της δημοσιογραφίας…;;;

Το σύνολο της ενημέρωσης νοσεί. Η δημοσιότητα είναι το καλύτερο φάρμακο της παθογένειας, ακόμη και όταν αναφερόμαστε σε ιδιωτικές μεταγραφές τηλεαστέρων…
Για τα θέματα της ΕΡΤ συζητούμε εδώ και πολλά χρόνια χωρίς, είναι η αλήθεια, να βγαίνει κανένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Πότε μας πλήγωναν οι συμβασιούχοι που θα έμεναν χωρίς δουλειά. Πότε αντίθετα μας εξαγρίωναν αποκαλύψεις που ήθελαν στελέχη της να είναι αργόμισθοι με παχυλότατες αμοιβές. Πότε οικτίραμε τα δισεκατομμύρια που ξόδευε ο εκάστοτε διευθυντής της σε μη ανταποδοτικές υπερπαραγωγές αμφιβόλου αποτελέσματος. Πότε πάλι, άλλοι, πιο υποψιασμένοι, κάναμε ερωτήσεις στη βουλή για τις εξωτερικές παραγωγές διαφόρων προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης και το δυσανάλογο κόστος τους.
Η αλήθεια είναι ότι το κράτος, σε όποιον τομέα και αν αναφέρεται κάποιος, νοσεί εμφανέστερα από τον ...

Το βίντεο ντοκουμέντο με τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο στη Μονή Βατοπεδίου

Αποκαλυπτικό βίντεο από την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρουσίασε στην εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος», ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Σ’ αυτό διακρίνεται ο Κώστας Καραμανλής, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Θόδωρος Κασίμης. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός συνιστά στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ν’ αποφεύγει τις τηλεοπτικές κάμερες, «για να γίνουν όλα όπως πρέπει»!!! Εξαιρετικό βίντεο για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω...

Γιατί δεν αναπαράγεται το ρεπορτάζ Χαρδαβέλα για τη συνάντηση με Εφραίμ;


Γιατί κανείς σήμερα δεν αναφέρεται στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Χαρδαβέλα για τον Καραμανλή που μαζί με τον Ρουσόπουλο επισκέφτηκαν τον Εφραίμ, του υποσχέθηκε χρήματα από το Δ' ΚΠΣ αφού του ανέφερε το ποσόν των 25 εκ. ευρώ από το Γ' ΚΠΣ και στη συνέχεια τον παρακάλεσε να μην πάρει δημοσιότητα το θέμα; Όλα αυτά on camera.
Γιατί δεν ήθελε δημοσιότητα ο Καραμανλής;
Γιατί δεν αναφέρετε ότι οι Κύπριοι μοναχοι Εφραίμ και ΣΙΑ έδιωξαν από τα κελιά τους 90χρονους μοναχούς για να ....

Απάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη στη WSJ περί ελληνικού αντισημιτισμού

«Η Ελλάδα προστατεύει τις μειονότητες».
«Οι πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις στην Κρήτη θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και εγείρουν σημαντικά ηθικά και πολιτικά ζητήματα. Εντούτοις, αυτά συνδέονται περισσότερο με την γενικότερη άνοδο της βίας και τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων και λιγότερο με την άνοδο του αντι-σημιτισμού. Η Ελλάδα δεν υπήρξε - και δεν θα γίνει ποτέ - μια χώρα τυφλού μίσους και ρατσισμού. Αν και, δικαιολογημένα, θα ανέμενε κανείς μια πιο έγκαιρη δημόσια αντίδραση στην κατάπτυστη επίθεση στη συναγωγή, δεν πρέπει να μπαίνει κανείς στον πειρασμό να προβαίνει σε ανακριβείς και επικίνδυνες γενικεύσεις. Ιστορικά, οι Έλληνες υπέφεραν στα χέρια των Ναζί και έχουν ....

Στις εξεταστικές σέρνεται ο Σαμαράς ...... Θάβοντας εν ψυχρώ τον Καραμανλή.


ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ...
ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ....


Του την έχουν στημένη του Καραμανλή. Και για το Βατοπέδι και για την υπόθεση της Siemens. Δεν είναι τυχαία η ξαφνική αποκάλυψη της επιστολής του προς τον Χριστοφοράκο από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ούτε φυσικά η δημοσιοποίηση του video από το Βατοπέδι στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα. Θα βγουν και άλλα για τον Καραμανλή. Ο Σαμαράς τρίβει... τα χέρια του. Με όλα αυτά που βγαίνουν δεν θα είναι αναγκασμένος να απολογηθεί όταν θα αποφασίσει να συγκρουστεί μαζί του για να ξεκόψει τις γέφυρες με τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Του έρχονται όλα στο πιάτο...
/ dunamitis.blogspot /

Βίαιο πολιτικό παιγνίδι με επιλεκτικές αποκαλύψεις, επιλεγμένων σκανδάλων…Γιατί τώρα η αποκάλυψη;

Στήν Ελλάδα υπάρχουν σκάνδαλα να φάνε κι οι κότες…
Οποιος είναι στα πράγματα μπορεί να επιλέξει κανα δυό (τού αντιπάλου του εννοείται, ποιός χαζός θα διερευνήσει δικά του σκάνδαλα?) καί να κάνει τό παιγνίδι του…
Η ΝΔ όταν ήρθε στα πράματα δέν τό έκανε (ήταν ένα απο τα λάθη τής διακυβέρνησης Καραμανλή).
Τό ΠΑΣΟΚ τώρα τό κάνει
Στήν πραγματικότητα τό ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο (καί μικροκομματικά αλλά καί γενικότερα πολιτικά) καί τελικά καλώς πράττει…
Μπορεί έτσι – άθελά του – τό ΠΑΣΟΚ να σπάσει τόν φαύλο κύκλο τής αλληλοκάλυψης τών μεγάλων κομμάτων…
Ας δούμε γιατί είχε σβηστεί τότε τό πρόστιμο καί γιατί ...

Ξεσηκώνει σε κινητοποιήσεις και τους κτηνοτρόφους ο κουμπάρος του Πρωθυπουργού



Kαι ενώ οι αγρότες είναι στους δρόμους ο κουμπάρος του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, κ. Δ. Παλαιοθόδωρος ετοιμάζεται να βγάλει στο δρόμο και τους κτηνοτρόφους! 
Ο κ. Δημήτρης Παλαιοθόδωρος είναι ο νέος πρόεδρος της...

Όταν τα έχωνε αυτός ήταν καλά! Tώρα κάνει ζημιά η κριτική.


Ο Γιάννης Μανώλης ήταν από τους βασικούς υπαίτιους της ήττας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, ήταν αυτός που κατηγορούσε τον Καραμανλή για λάθος επιλογές και κινήσεις και με αυτό τον τρόπο έδινε το πάτημα στους πολιτικούς αντιπάλους να ασκούν σκληρές κριτικές.
Σήμερα διατυμπανίζει ότι πρέπει να σταματήσουν οι φωνές για τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή, να προχωρήσουμε μπροστά, έχουμε νέο αρχηγό, να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, ο Σαμαράς είναι παντοδύναμος κτλ...
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

/ dexihalf.blogspot  /

Δεν μπορεί! Είμαστε χαζοί. Μας δανείζουν οι τοκογλύφοι και χαιρόμαστε!!!


Αυτό που συμβαίνει με την απίστευτη κυβέρνηση του NBAer Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει προηγούμενο.

Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε ως χώρα επειδή "καταφέραμε" να δανειστούμε από τοκογλύφους.
Φίλες και φίλοι θα μας κάνουν να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε.
Υπάρχει έστω και ένας νοήμων πολίτης αυτής της χώρας που πραγματικά...
να πίστευε ότι υπάρχει περίπτωση χώρα ενταγμένη στην ΕΕ να κηρύξει πτώχευση;

Θέλω να πιστεύω πως όχι.
Το παραμύθι αυτό μας το ταΐζει η απίστευτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει την ....

Ιστορικό ρεκόρ κερδοσκοπίας στα ελληνικά ομόλογα

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικού και γερμανικού ξεπέρασε ακόμη και τις 370 μονάδες

Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσαν τα spreads των ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, με τους ελληνικούς τίτλους να βρίσκονται για μία ακόμη φορά στη «δίνη του κυκλώνα» καθώς σφίγγει ο κλοιός για τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Αυτό όμως που «ντοπάρισε» τους κερδοσκόπους ήταν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναχρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος μέσω της Κίνας.
Παρ΄ ότι το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κάθε πληροφορία «σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων είτε ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα», ήδη είχε πυροδοτηθεί ο χορός των κερδοσκόπων.

Επιτέλους έρχεται το Μάρτιο το iPad

Και το όνομα αυτού iPad: Ο τελευταίος νεωτερισμός της Apple είναι πράγματι ένας υπολογιστής ταμπλέτα, κατάλληλος για σερφάρισμα, ταινίες, παιχνίδια, ακόμα και για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε το 2010 με ένα πραγματικά επαναστατικό και μαγικό προϊόν» είπε το αφεντικό της Apple Στιβ Τζομπς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο Κέντρο Γιέρμπα Μπουένα του Σαν Φρανσίσκο.
Η πολυσυζητημένη συσκευή μοιάζει με υπερμεγέθες iPhone. Διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών, έχει πάχος 1,27 εκατοστά και ζυγίζει 680 γραμμάρια. Βασίζεται στον επεξεργαστή Α4 της ίδιας της Apple και θα κυκλοφορήσει με οδηγό SSD (μνήμη flash αντί για σκληρό δίσκο) χωρητικότητας 16, 32 ή 64 Gigabyte.

Διαθέτει επίσης δυνατότητα ...

Νταραβέρια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με Χριστοφοράκο, την προεκλογική περίοδο του 2007

Ξέρουμε ότι μαύρα της Siemens πήγαν και στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και στα ταμεία της ΝΔ. τα στοιχεία που έρχονται στο φως αυτό δείχνουν. Η Αριστέα Μπουγάτσου, σήμερα στην «Ελευθεροτυπία», φέρνει στο φως σήμερα δύο καυτές σημειώσεις από το ημερολόγιο του «Mister Siemens» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη το 2007.
Τι ήθελαν δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τον Μ. Χριστοφοράκο; Λουλούδια τους έστειλε και ήθελαν να τον ευχαριστήσουν;
Σημειώνουμε ότι στον κρίσιμο πολιτικό χρόνο που αναφέρονται τα τηλέφωνα ήταν απολύτως σαφής ο ρόλος του Μ. Χριστοφοράκου ως προς τη διαχείριση χρήματος της Siemens για χορηγίες σε ελληνικά κόμματα. Είχε βουίξει η Γερμανία και ο κόσμος ολόκληρος!

Απίστευτη χιονόπτωση στην Φλώρινα

"Καλημερα, Απιστευτη χιονοπτωση στην Φλωρινα εδω κ λιγες ωρες!!!

Ειχε τουλαχιστον 3 χρονια να χιονισει ετσι. Ενω ο καθαρισμος των δρομων δεν εχει αρχισει ακομα.

Καλο θα ειναι οσοι εχουν κανονισει να ερθουν στην Φλωρινα αυριο και τις επομενες μερες να επικοινωνησουν με την Τροχαια για πληροφοριες.

/ dunamitis.blogspot /

Υπουργείο για "Ατίθασους" θα κάμει ο Σαμαράς;

Εδώ τα καλά υπουργεία. Όλοι θα πάρετε! Αντί να σκέφτεται πως θα μειωθεί η σπατάλη του κράτους, δημιουργεί νέα υπουργεία !...!
Διαβάζω σε blogs, πως ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην εξαγγελία για θεσμοθέτηση Υπουργείου Οικογένειας!!!
Αυτό τουλάχιστον έκανε γνωστό μιλώντας στην κοπή πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ χθες το βράδυ!
(Άντε με το καλό και Υπουργείο Απόρων Κορασίδων, Υπουργείο Διαζευγμένων, Εργένηδων κτλ.)
Α! Όσο για το φλουρί της εκδήλωσης; Όλως τυχαίως το φλουρί έπεσε στη σύζυγο του Αντώνη Σαμαρά, όπως πριν μερικά χρόνια για παράδειγμα είχε πέσει στην ίδια εκδήλωση στην κ. Νατάσα Καραμανλή!
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Κ. Παπακώστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δεν έκρυβε την χαρά της για το εντελώς συμπτωματικό γεγονός, μόνο που γέλαγαν και οι πέτρες στην εκδήλωση με το εντελώς να αναφέρουμε πάλι συμπτωματικό γεγονός!
atithasos.blogspot

Δελτίου τύπου της Ι.Μ.Βατοπαιδίου για την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" του Χαρδαβέλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» με θέμα την ιερά Μονή Βατοπαιδίου)
Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους.

Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί: ...

Νέο σκάνδαλο που σχετίζεται με τα ομόλογα. Χάρισαν χρέη 5,5 δις ευρώ στην Χρηματιστηριακή «Ακρόπολις»!

Από τα 6,09 δισεκατομμύρια ευρώ που διαγράφηκαν από τα έσοδα το οικονομικό έτος 2008, τα 5,5 δισ. αφορούσαν διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστή από τη συμμετοχή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Η ΦΑΕΕ Αθηνών επί Αλογοσκούφη, την 10η Απριλίου του 2008, χάρισε τα χρέη των 5,5, δισ. ευρώ της... Χρηματιστηριακής "Ακρόπολις"!!!

Το ακριβές πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην "Ακρόπολις χρηματιστηριακή" ήταν 5.511.351.867 ευρώ, στις 29-10-2007, από τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, «λόγω παρέλευσης του προβλεπομένου χρόνου για την άσκηση προσφυγής ή διοικητικής επίλυσης της διαφοράς». Οι υπηρεσίες του Αλογοσκούφη θεώρησαν διέγραψαν τις οφειλές προκαλώντας τεράστια ζημιά στο δημόσιο διότι «εκρίθησαν εμπρόθεσμες οι ασκηθείσες προσφυγές της επιχείρησης και διετάχθη η διαγραφή του χρέους, με την απόφαση αριθ. 2/08/10-4-2008 της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών».

Τα πρώτα βήματα Σαμαρά για την αποκαθήλωση Καραμανλή


Aυτό είναι το δημοσίευμα των Financial Times που ταρακούνησε χθές το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει την Κίνα να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κίνηση αυτή υποδηλώνει την όλο και αυξανόμενη οικονομική ισχύ της Κίνας τη στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να βρει πόρους για το δημοσιονομικό της χρέος.

Όπως διαβάζουμε στους Financial Times, η Αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs προσπαθεί να προωθήσει την πώληση των ελληνικών ομολόγων του δημοσίου στο Πεκίνο.

Συγκεκριμένα έχει εστιάσει τις προσπάθειές της προς την Κρατική Υπηρεσία Ξένου Συναλλάγματος (SAFE) η οποία διαχειρίζεται τα συναλλαγματικά αποθεματικά της χώρας ύψους 2,400$ δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Γκάρι Κον, έχει έρθει ήδη δύο φορές στην Αθήνα- η πρώτη τον ...

Οι πληγές της ΝΔ

Συμπληρώνονται δύο μήνες από την εκλογή νέου αρχηγού και η ΝΔ ακόμη παραπαίει. Είτε για το Βατοπαίδι είτε για τα δάση, η παρουσία της τα τελευταία 24ωρα ελάχιστα θυμίζει συντεταγμένη παράταξη. Θα μου πείτε ότι δύο μήνες είναι μικρό διάστημα και το χαστούκι παραήταν μεγάλο για να συνέλθουν τόσο εύκολα. Σωστό! Αλλά και κάποιος άλλος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Φαίνεται; Δεν είναι βέβαιο. Θα θυμίσω ένα πρόσφατο προηγούμενο.

Για μεγάλο διάστημα μετά την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου , το ΠαΣοΚ ουσιαστικώς παρέπαιε και η .....

Κρητικός ευρωβουλευτής μοίρασε στους κοινοτικούς μπουκάλια με λάδι από την Κριτσά

Ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ‘εβαλε’ ένα δικό μας προϊόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην κουζίνα του Προέδρου της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει μόλις πρόσφατα προστεθεί ελαιόλαδο με την ονομασία «Κριτσά» του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς Λασιθίου Κρήτης, που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια, εθνικά και διεθνή πρώτα βραβεία για την ποιότητά του.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής αλλά με κρητική καταγωγή, διένειμε τη φιάλη του ελαιολάδου αυτοπροσώπως στον κ. Μπαρόζο, έναν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Ευρώπης. «Ήταν πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης. «Κατάγεται κι ο ίδιος από τη μεσογειακή Ευρώπη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ...

Οι μάγκες (σχολιαστές) δεν υπάρχουν πια. Τους πάτησε ο Μπούτας !...!

Θανατηφόρος ειρωνεία.
Ο Καψής ισχυρίστηκε πως οι αγρότες που 'ναι στους δρόμους, είναι μια μικρή μειοψηφία (έτσι τουλάχιστον λέει η κυβέρνηση) .
Και ο Μπούτας:
-Εντελώς. Γι' αυτό ασχολείστε κάθε μέρα μαζί μας.

Αναψοκοκκίνισε, στραβοκατάπιε ο Καψής, αλλά... την πάτησε.
/ dunamitis.blogspot /

Σαν σήμερα ....

1813: Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη».

1896: Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου..., επειδή συνελήφθη να τρέχει με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ήταν 3 χλμ/ώρα.

1908: Καθίσταται υποχρεωτικό το μάθημα της γυμναστικής για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάσταση Συγκλήτου και Υπουργείου Παιδείας.

1918: Ο Λέων Τρότσκι αναλαμβάνει την ...