Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Απολείπειν ο θεός Απόλλωνας … Αντώνιον


Σε φιάσκο εξελίχθη η προσπάθεια του προέδρου Αντώνιου να «μετακομίσει» το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στην εκλογική περιφέρειά του … Μεσσηνία. Η προσπάθεια του προέδρου να μετατρέψει το θεό Απόλλωνα σε προσωπικό κομματάρχη του, απέτυχε παταγωδώς.Ο πρόεδρος έχει γενικά πρόβλημα με την ιθαγένεια θεών και ανθρώπων. Οι θεοί μάλλον δεν ασχολούνται με .. ιθαγενείς!
Κάτι ήθελε να κάμει και ο πρόεδρος και του ήρθε η φαεινή ιδέα της μετακίνησης ναών από τον ένα νομό στον άλλο. Ποιος θα το πρόσεχε άραγε; Και θα μπορούσε ποτέ ο ίδιος ο θεός να αντιδράσει στις αποφάσεις ενός πανίσχυρου κρεοντικού ηγέτη; Ούτε καν θα το πρόσεχε ο θεός. Εξάλλου τι Τον ενδιαφέρουν τα ευτελή και ανθρώπινα;
Ήταν μια πολύ μεγάλη και ιστορική μεταρρύθμιση που έμεινε βέβαια μόνο στα χαρτιά. Η σημερινή κυβέρνηση το αντελήφθη και υφάρπαξε το ναό από τα χέρια του Αντώνιου και των οπαδών του. Την επέστρεψε στα χέρια των Ηλείων. Και βρισκόμαστε στα πρόθυρα νέου Μεσσηνιακού Πολέμου. Τέτοιο κακό μόνο ένας Τρελαντώνης θα το σκέφτονταν. Κάτι ήξερε η Πηνελόπη Δέλτα που με το παραμικρό μας θυμίζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.
Είχε δει εικόνες απ’ το μέλλον.
Ίσως να είδε και το θεό να  μειδιά για τον εγγονό της!

Δεν υπάρχουν σχόλια :