Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Περίεργη φημολογία για παραίτηση Καραμανλή ...

.... ακόμη και από τη Βουλή!
Ο Καραμανλής αισθάνεται προδομένος ακόμη και απ’ το κόμμα του! Η κριτική από πρώην βουλευτές και υπουργούς του, κινείται στα όρια της ύβρεως. Ο αρχηγός Αντώνης και οι σύμβουλοί του δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν τη νεο-καραμανλική πενταετία. Όσοι έχουν μείνει κοντά στον Καραμανλή (από όπου και προέρχονται οι φήμες) τον συμβουλεύουν να απομακρυνθεί σε αυτή τη φάση από την πολιτική και τα κομματικά δρώμενα. Τον συμφέρει και τον βγάζει εκτός του σημερινού τραγικού οικονομικού αδιεξόδου!...! Εξάλλου και ο θείος του «έφυγε» για να μπορέσει αργότερα να επιστρέψει .... θριαμβευτής.
Πάντως ο Καραμανλής δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι ακολουθεί πιστά τις προτάσεις των .... συμβούλων!
[Στέλεχος πολύ κοντά στον Αντώνη φέρεται να σχολίασε τη φήμη ως εξής:"Άντε να μας αδειάζει τη γωνιά. Πολύ μας ταλαιπώρησε. Η τελευταία να κλείσει την πόρτα"]

Ψάχνουν να βρουν ποιός είπε τον Αρχηγαντώνη .... Ζίγδη!

Έντονα ενοχλημένα φέρονται, τα στελέχη της Νέας Ρηγίλλης με το νέο προσωνύμιο του αρχηγού. Τον είπαν «Αντώνη Ζίγδη» και φαίνεται να διέρρευσε μέσα από τη Βουλή. Και συγκεκριμένα από το καφενείο. Οι νέες πληροφορίες θέλουν το «νονό» του αρχηγού, πρώην υπουργό του Καραμανλή και σκληρό καραμανλικό. Πιστεύουν ότι το νέο παρατσούκλι περιέχει πολύ μεγάλη ηττοπάθεια και δημιουργεί ανασφάλεια. Στοιχεία που φυσικά υπάρχουν εκ των προτέρων στους συμβούλους του αρχηγού. Κυρίως η ανασφάλεια και οι ψυχώσεις καταδίωξης. Δεν θα συγχωρέσουν ποτέ το «νονό» και του στέλνουν μήνυμα εκδίκησης. Έτσι και τον ανακαλύψουν δεν θα ξέρει από που του ήρθε. Είναι τελειωμένος!

Πολύ κακό το κλίμα για Παναγιωτόπουλο στη Ρηγίλλης

Τα προερχόμενα από την Πολιτική Άνοιξη στελέχη δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Τον έχουν εμπλέξει σε όλες τις μέχρι τώρα «αποτυχίες» του αρχηγού. Αυτός φταίει. Δεν φταίνε τα στελέχη της Άνοιξης. Πίσω από όλες τις γκάφες κρύβεται ο Πάνος  και ποτέ ο .... Μουρούτης π.χ., που είναι «πολύ καλό παιδί»! Ενώ ο Πάνος ο γκαφατζής της χρονιάς. Που το παίζει νούμερο 2 και τον ενδιαφέρει μόνο το δικό του μέλλον και όχι του προέδρου!
Η διαμάχη Λαζαριδομουρούτηδων και Πάνου καλά κρατεί στην κορυφή της Νέας Ρηγίλλης. Μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς την .... Άνοιξη! Άσχημο το μέλλον του κατακόκκινου Πάνου.

Η ΝΔ, πλέον δεν είναι κόμμα, η ΝΔ είναι σε κώμα

O Χριστός αναστήθηκε αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αν το Θείο Φως, φώτισε τα μυαλά των ανθρώπων "κλειδιά" μέσα στη Νέα Δημοκρατία... Ο Πρόεδρος εμμένει στην "ποπ" στρατηγική αντί για ροκ! Το ΠΑΣΟΚ κάνει πειράματα στου Κασίδη το κεφάλι -το κεφάλι μας- και από τη Νέα Δημοκρατία δεν βλέπουμε καμία αντίδραση. Για όλα τα κακά φταίει ο Καραμανλής και οι προηγούμενοι... και όταν δεν.... φταίει ο Καραμανλής φταίει η Ντόρα και το Μητσοτακέϊκο που στήνουν παγίδες στον αγνό άνθρωπο Αντώνη Σαμαρά που χωρίς μηχανισμούς κατάφερε να αναρριχηθεί στην αρχηγία του κόμματος.

Με τα παλαιολιθικά στελέχη που απαρτίζουν τον θίασο της ΝΔ πιστεύει κανένας ότι ....

Επικίνδυνες κορώνες Χατζή

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ και οι τρεις υποψήφιοι Αξιώτης, Παπαμιμίκος και Χατζής δίνουν τον ύστατο αγώνα για την επικράτησή τους. Στελέχη της νεολαίας της ΝΔ εκφράζουν ωστόσο την ανησυχία τους ότι, σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία οδηγήσει στην προεδρία τον Κώστα Χατζή, θα αλλοιωθεί το ιδεολογικό στίγμα της οργάνωσης. Όπως υποστηρίζουν, εκφράζει «ακραίες» απόψεις και λένε, ίσως καθ’ υπερβολή, πως «η ΟΝΝΕΔ δεν μπορεί να έχει ηγέτη της ένα στέλεχος που εκφράζει απόψεις οι οποίες θυμίζουν Λεπέν…».Οι ίδιοι μάλιστα σχολιάζουν μέχρι και την εμφάνισή του με το κοντοκουρεμένο μαλλί, ενώ στέκονται ιδιαίτερα σε ατάκες που έριξε στα προσυνέδρια της ΟΝΝΕΔ.

Ιδού ορισμένες χαρακτηριστικές κορώνες των ακραίων αντιλήψεών του για το ρόλο των ...

Μια ματιά στον κόσμο .... με photo galleries

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ



LOS ANGELES, CA - APRIL 05: Michael Jackson's fans protest outside Los Angeles Superior Courts for the court appearance of Dr. Conrad Murray on April 5, 2010 in Los Angeles, California. Murray is charged with involuntary manslaughter in connection with the death of pop singer Michael Jackson. (Photo by Toby Canham/Getty Images)39205, LOS ANGELES, CALIFORNIA - Monday April 5, 2010. Joe Jackson arrives at the Los Angeles Superior Court for the pre hearing of Dr. Conrad Murray. Murray is charged with involuntary manslaughter in connection with the death of pop singer Michael Jackson. Also present is the late pop star's brother, Jermaine, who flashes a peace sign as he arrives. Photograph: PacificCoastNews.comΟ Κόνραντ Μάρεϊ, ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το θάνατο του βασιλιά της ποπ το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του για τουλάχιστον μερικούς μήνες ακόμη αφού οι δικαστικές αρχές της Καλιφόρνιας δεν κατέληξαν σε απόφαση για την υπόθεση που θα επαναληφθεί στις 14 Ιουνίου.
Δημοσιογράφοι και πολλοί θαυμαστές του Τζάκσον είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες αναμένοντας την απόφαση για τον 57χρονο Μάρεϊ. Οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας ζητούν να του αφαιρεθεί η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Στη φωτό δεξιά ο Joe Jackson .
Photograph: PacificCoastNews.com
Content © 2010 Pacific Coast News All rights reserved.

Κατάληψη εμπορικού κέντρου στην Ταϊλάνδη

BANGKOK THAILAND- APRIL 6: Thousands of Red shirt supporters of former PM Thaksin Shinawatra defy the government for a fourth day by taking over the streets of the city's main shopping district forcing the closure of the malls April 6, 2010 in Bangkok,Thailand. The anti-government demonstrators takeover of Bangkok's Ratchaprasong business and shopping area has caused a daily economic loss estimated at Bt200-300 million (US$ 6-9 million). Red shirts are still demanding fresh elections. Thaksin government was ousted in a military coup in 2006. (Photo by Paula Bronstein /Getty Images)

BANGKOK THAILAND- APRIL 6: Police stand guard by a portrait of the Thai King wtching as thousands of Red shirt supporters of former PM Thaksin Shinawatra defy the government for a fourth day by taking over the streets of the city's main shopping district forcing the closure of the malls April 6, 2010 in Bangkok,Thailand. The anti-government demonstrators takeover of Bangkok's Ratchaprasong business and shopping area has caused a daily economic loss estimated at Bt200-300 million (US$ 6-9 million). Red shirts are still demanding fresh elections. Thaksin government was ousted in a military coup in 2006. (Photo by Paula Bronstein /Getty Images)

BANGKOK THAILAND- APRIL 6:
Χιλιάδες διαδηλωτές, φορώντας κόκκινα πουκάμισα, κατέλαβαν σήμερα το δρόμο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Μπανγκόγκ Ratchaprasong. Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια δολλάρια. Τα «κόκκινα πουκάμισα», υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Thaksin Shinawatra απαιτούν εκλογές. (Photo by Paula Bronstein /Getty Images)
Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: πως οι Γερμανοί έγιναν Ελληνες


Ο όρος «φυλή των κυρίων» (Herrenrasse) ή η «ανώτερη φυλή» ήταν ένας όρος που συχνά-πυκνά χρησιμοποιούσαν οι ηγέτες του τρίτου Ράιχ αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν και στελέχη γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η επένδυση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ηταν η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα. Ο όμιλος Τhyssen Krupp που εξ αιτίας της ιστορίας του θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιδείξεις γερμανικής αλαζονείας στο εξωτερικό, ανέλαβε έναντι ανταλλάγματος παραγγελιών που προσέγγυζαν τα 3 δις ευρώ, να διοικήσει μια ελληνική επιχείρηση με όλες τις αμαρτίες μιάς ελληνικής επιχείρησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα: κακομαθημένους εργαζόμενους, κακομαθημένους και διεφθαρμένους προμηθευτές, ανίκανο και ...

O Παπανδρέου θα κριθεί ως ηγέτης όταν θα σκάσει η πρώτη… βόμβα

Ενίοτε η ιστορία γράφεται με ανέκδοτες αφηγήσεις. Π.χ. λέγεται ότι κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε από έναν φίλο του να του περιγράψει πώς νομίζει ότι προκύπτει ένας ηγέτης. Η απάντηση- του φίλουήταν κάτι σαν παραβολή. «Πρόεδρε, ας πάρουμε για παράδειγμα ένα πρωί στην Ομόνοια. Κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι: εργάτες, δικηγόροι, στρατιωτικοί, υπάλληλοι, κληρικοί, επαγγελματίες, Έλληνες, ξένοι, φτωχοί και πλούσιοι, με αξιώματα και άνευ. Ποιος απ΄ αυτούς είναι ηγέτης θα το μάθουμε αν εκείνη τη στιγμή σκάσει μια βόμβα. Κάποιος θα αρχίσει να δίνει οδηγίες, να βρίσκει λύσεις, να συντονίζει και να παίρνει πρωτοβουλίες. Αυτός είναι ο ηγέτης. Αλλά κανείς δεν τον ξέρει εκ των προτέρων ». Ο Ανδρέας Παπανδρέου συμφώνησε. Ηγέτες κατ΄ απονομή δεν υπάρχουν, τους δημιουργούν οι περιστάσεις. Κατ΄ ουσίαν ο ηγέτης πρέπει να είναι σαν μια παλιά διαφήμιση μπαταρίας: να συνεχίζει όταν οι άλλοι έχουν ξεμείνει.

Αν αυτός είναι ο ηγέτης, τότε πώς προκύπτει; Η συζήτηση άρχισε ανεπάντεχα, από την ώρα που ήλθε στην Αθήνα ο ...

Πανωλεθρία ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών ....


Στο ύψος τους επιτόκια και κερδοσκόποι, στον πάτο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης από τορπίλη του ΔΝΤ - Οι θυσίες δεν έπιασαν τόπο, ετοιμαστείτε και για άλλες...
Αν δώσεις το ένα χέρι στις αγορές, θα σου ζητήσουν και το άλλο», είναι η παροιμιώδης, πλέον, φράση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική οικονομία διαθέτει έστω και ένα από τα πάνω ή κάτω άκρα της μετά τον τελευταίο «ακρωτηριασμό» της στην έκδοση των επταετών ομολόγων της περασμένης Δευτέρας.
Το επόμενο ερώτημα είναι τι έχει απομείνει από τη θριαμβολογία για τα αποτελέσματα της ...

Το μπόνους των 9 εκατ. δολαρίων στον κύριο Goldman Sachs έχει σχέση με την Ελλάδα;

Τεράστια ερωτήματα εγείρει για την κυβέρνηση Παπανδρέου η αποκάλυψη που περιέχεται σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Monde Diplomatique» της Μ. Τετάρτης.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα (η «Monde Diplomatique» πάντως απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό):

• Πρόσφατα ο επικεφαλής της γνωστής αμαρτωλής Goldman Sachs έλαβε μπόνους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την εταιρεία, υπενθυμίζουμε, η οποία το 2001 με λογιστικές αλχημείες «έσβησε» μέρος του ελληνικού ελλείμματος, ώστε η κυβέρνηση Σημίτη να ...

Μέχρι 15 Μαΐου ο νόμος για υπερχρεωμένους

Μέσα στον Μάιο επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις σχετικές εντολές που έδωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο να έχει τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ ήδη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών η σχετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχε ζητηθεί από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ διατυπώνει ορισμένες παρατηρήσεις που δεν θίγουν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου και θα αποτυπωθούν στην τελική μορφή που θα λάβει πριν κατατεθεί στη Βουλή. Άλλωστε, αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο υπάρχει ήδη από την ...

Οι δημοσκοπήσεις "δείχνουν" βατερλώ Σαμαρά στις δημοτικές

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Σαμαρά είναι ότι δεν έχει αξιόμαχη ομάδα. 
Όσο περνά ο καιρός, αποτυπώνεται όλο και πιο ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις ότι με τον Παναγιωτόπουλο, τον Μαρκόπουλο, τον Αρβανιτόπουλο, τον Χαρακόπουλο και τον Γκιουλέκα δεν μπορεί να έχει καμία τύχη. 
Τα συγκεκριμένα στελέχη δεν ακούγονται από τον κόσμο.
Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, όπου καταγράφεται μείωση της δημοτικότητας των στελεχών της Ν.Δ. στο μισό σε σχέση με το...

Πόθεν έσχες ...ΟΝΝΕΔ‏

Κακά τα ψέμματα για να μπορέσει κάποιος να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ χρειάζεται μια ολόκληρη περιουσία.Μόνο και μόνο τα εισιτήρια, οι μισθώσεις των λεωφορείων και οι τιμές των ξενοδοχείων για να διανυχτερεύουν οι παρατρεχάμενοι και κολαούζοι που έχουν αλώσει όλη την Ελλάδα κοστίζουν υπέρογκα ποσά.Το pressonair προτείνει λοιπόν τη δημοσίευση του "πόθεν έσχες" όλων των υποψηφίων για να διαπιστώσουμε ποιος κάνει προεκλογικό αγώνα με δικά του χρήματα και ποιος με ...