Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Ζητείται από τον Ελληνικό Λαό η υπέρτατη θυσία, αλλά στο βάθος του ορίζοντα ξαναγεννιέται η ελπίδα - Πάνω απ’ όλα να σωθεί η Ελλάδα» (βίντεο)

Ο κορυφαίος σήμερα εν ζωή πολιτικός ηγέτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έκανε απόψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA κατάθεση ψυχής. Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες, κόμματα και πολίτες, για να σωθεί η Ελλάδα, που είναι ο υπέρτατος στόχος. Χρέωσε ευθύνες στο Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς των τελευταίων μηνών (που επιδείνωσαν την ήδη κακή κατάσταση), αλλά επεσήμανε πως αυτήν την ώρα η κριτική και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κομμάτων είναι επικίνδυνη πολυτέλεια, όταν διακυβεύεται η ίδια η Ελλάδα. Τόνισε την ανάγκη μέσα στα όποια περιθώρια υπάρχουν να προστατευθούν όσοι Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας, οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε με θυσίες ανάλογα με τις δυνάμεις μας. «Στο βάθος του ορίζοντα ξαναγεννιέται η ελπίδα», είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του, αφού τελικά η Ελλάδα απέφυγε τη χρεωκοπία με τη στήριξη της Ευρώπης. Άσκησε όμως κριτική στις παλινωδίες και καθυστερήσεις της Μέρκελ, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «μας έβγαλε το λάδι» μέχρι να πει το «ναι»!

Παρακολουθήστε παρακάτω τη συγκλονιστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς και την απαράδεκτη και κινούμενη στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος παρέμβαση λαϊκισμού του εκπροσώπου του ΚΚΕ…

Προς διαγραφή και ο Πέτρος Δούκας;

Ο Πέτρος και ο Λύκος-Αντώνης στη ΝΔ!...!
Ένας-ένας όλοι θα πάρετε από μια διαγραφή. Μόνος θα μείνει ο λύκος-μπαμπούλας Αντώνης μέσα στο μαντρί. Μαζί με τα λυκόπουλα της Πολιτικής Άνοιξης. Να γίνει της …. Άνοιξης, στο μαντρί!
Λόγω της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Κόσμο του Επενδυτή». Μην υπολόγιζε τον λύκο; Κάθε άλλο! Με τον μπαμπούλα λύκο τα έβαλε και ήδη ξεκίνησαν περίεργες διαρροές. «Ο Αρχηγός θα δει και θα πράξει αναλόγως»! «Ενοχλήθηκε ο Αρχηγός». «Δεν θα κοιμηθεί απόψε ο Αντώνης και φταίει ο Δούκας. Θα το πληρώσει ακριβά»! Υπάρχουν άραγε χαπάκια που σε κάνουν να ξεχνάς τον Πέτρο, να τα προτείνουμε στον Αρχηγό;
Στη συνέντευξη που παραχώρησε λοιπόν ο Δούκας τα ρίχνει χοντρά απ’ ό,τι λένε στον Αντώνη και τα λυκόπουλά του. Διαφωνεί ανοιχτά με την πολιτική του «περίμενε και βλέπουμε» της Νέας Ρηγίλλης. Όσο για το Βατοπαίδι , την πέφτει στους ανθρώπους του Καραμανλή. Στο πρώην Μαξίμου, που έκαιγε άσχετους για να μένει το Μαξίμου, διαρκώς εκτός κάδρου. Αυτούς που πασχίζει το σύστημα Σαμαρά να μείνουν στο απυρόβλητο.

Διπλωμάτες: "Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως στα μυστικά κονδύλια του Σαμαρά!"


Για πακτωλό απόρρητων κονδυλίων που κατέληγε σε δημοσιογράφους επί
 υπουργίας Σαμαρά για  προβολή του «μαχητικού» προφίλ του ΥΠΕΞ, είχε 
κατηγορηθεί ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ.  από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
 το 1993 (φωτό αρχείου από το 1992, όταν ο Αντώνης  Σαμαράς ήταν 
υπουργός Εξωτερικών και ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός)
Τον 18ο αιώνα, οι μεγάλες δυνάμεις πόνταραν στη δύναμη του χρυσού και της φιλοχρηματίας των ξένων αξιωματούχων για την επέκταση των στόχων της εξωτερικής τους πολιτικής.
Εκτοτε, η πρακτική των απόρρητων κονδυλίων εδραιώθηκε και υιοθετήθηκε από όλες «τις δημοκρατίες που σέβονται τον εαυτό τους», όπως λένε διπλωμάτες με αφορμή τη χθεσινή επιστολή της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) προς τον Πρωθυπουργό, όπου ζητούν τον έλεγχο της διακίνησης των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ από τη Βουλή.
Η ΕΔΥ στην επιστολή της κάνει λόγο για «σχεδιαζόμενες περικοπές αναγκαίων λειτουργικών δαπανών, οι οποίες θα επέτρεπαν στο υπουργείο Εξωτερικών να επιτελέσει την αποστολή του και- ιδιαίτερα στο πλαίσιο της παρούσης συγκυρίας- να υποβοηθήσει την έξοδο της χώρας από τη δίνη του δημοσιονομικού ελλείμματος» και μιλά για επιπτώσεις «όχι μόνον για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, αλλά και για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών». Στόχος της επιστολής της ΕΔΥ είναι ωστόσο το αίτημα για υπαγωγή της διακίνησης των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ στη Βουλή.

Η επιστολή
«Με θλίψη και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού το...

Η σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Σαμαρά για τα "μυστικά κονδύλια" του ΥΠΕΞ την περίοδο 1990-1992

Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ διαμάχη για τα «μυστικά κονδύλια» είχε ξεσπάσει το 1993 ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο τότε πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τον Α. Σαμαρά ότι επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ, πακτωλός απόρρητων κονδυλίων κατέληγε σε δημοσιογράφους για προβολή του «μαχητικού» προφίλ του υπουργού. Είχε προηγηθεί η παραζάλη του 1992 για το Σκοπιανό. Σημειώνεται ότι οι σχετικές δαπάνες της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ από 194.000.000 δρχ. το 1990 εκτινάχθηκαν το 1991 στα 714.000.000, για να φτάσουν τα 290.000.000 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 1992 και να ξεφουσκώσουν αμέσως μετά την αποπομπή Σαμαρά.
Η όλη υπόθεση προκάλεσε τεράστιο πολιτικό θόρυβο, με τον Κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «μια μαύρη νάιλον σακούλα με χαρτονομίσματα, γεμάτη πεντοχίλιαρα, από την οποία έπαιρναν χρήματα και τα μοίραζαν», χωρίς, όμως, να κατονομάσει συγκεκριμένους παραλήπτες ή να παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο. Το σχετικό πόρισμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ δεν αποκάλυψε τίποτα, ενώ η δικαστική έρευνα της υπόθεσης κατέληξε στο αρχείο.

Φυσικός στόχος της ΝΔ είναι οι μισές τουλάχιστον Περιφέρειες

Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί ο Αρχηγός .....
Παρακάτω μιλάμε για φοβερή ήττα με τραγικές συνέπειες για τον Αντώνη.
Τουλάχιστον τις μισές Περιφέρειες πρέπει να κερδίσει η Νέα Νέα Δημοκρατία για να μπορέσει ο Σαμαράς να επιβάλει την συσκευασία Πολιτικής Άνοιξης που επιθυμεί. Ο στόχος είναι να μετατραπεί η ΝΔ σε Άνοιξη. Αυτό θέλουν και τα στελέχη του Προέδρου και οι πρώην Μαξιμίτες που τώρα πίνουν νερό στο όνομα του Αρχηγού. Αρχηγός νάναι και όποιος νάναι! Έτσι εξηγείται και το «καλά τα πας» του πρώην Αρχηγού καταλληλότερου, που όταν κουράστηκε, παρέδωσε το δαχτυλίδι στον «καταλληλότερο» για ήττες, κομματικές τραγωδίες, αποτυχίες και άλλα χαμένα χρόνια.
Όσο δε ο Αρχηγός προσπαθεί να επιβάλλει πλήρη σιωπή στο εσωτερικό του κόμματος και απολυταρχικές αρχηγικές δομές, τόσο μεγαλύτερες θα είναι τραγωδίες.

Παυλίδης: "Δεν λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν..." (βίντεο)


Αντώνη, πες αλεύρι! Ο Τέλης σε γυρεύει...

"Ο Σαμαράς ανοίγει πληγές στο κόμμα "

Ο Σαμαράς ανοίγει πληγές στο κόμμα
«Πυρά» κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αριστείδης Παυλίδης μία ημέρα μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Για «πανικό, που κατέλαβε τη Ρηγίλλης», όταν διαπίστωσε ότι βρίσκεται στη Ρόδο για να μετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ, έκανε λόγο, σε δήλωσή του, από την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, ο διαγραφείς βουλευτής, Αριστείδης Παυλίδης, διευκρινίζοντας ότι στην εκδήλωση του κόμματος ήταν «επίσημα προσκεκλημένος και δια της υπογραφής του προέδρου της ΝΔ».
Η δήλωση του κ. Παυλίδη, έχει ως εξής: «Ο πανικός εκδηλώθηκε με τηλεφώνημα του δ/ντή του γραφείου του κ. Αντ. Σαμαρά που μου μετέδωσε ότι: «Ο πρόεδρος επιθυμεί να μην παραστείτε στην αυριανή συνδιάσκεψη». Η απάντηση μου: «Διαβιβάσατε στον κ. πρόεδρο ότι παρακαλώ να μου το ανακοινώσει ο ίδιος αύριο, που θα είμαι απέναντί του στη συνάντηση, που γίνεται στην πατρίδα μου Ρόδο».
Εντός δεκαπέντε λεπτών ολοκληρώθηκε, με τρόπο κωμικό, η διαδικασία λήψης της απόφασης διαγραφής μου, διότι «προκαλώ βλάβη στη λειτουργία του κόμματος», με εισηγητή, μάλιστα, τον κ. Αντ. Σαμαρά, εξαιτίας του οποίου η ΝΔ υπέστη τέτοια βλάβη που την πληρώνουμε μέχρι σήμερα.
Την ώρα που η χώρα καταποντίζεται και ο λαός μας αγωνιά για το αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ αντί να κηρύξει πανστρατιά για ουσιαστική συμμετοχή στην ανόρθωση της οικονομίας μας, ανοίγει πληγές στο κόμμα που κανένα σφουγγάρι δε μπορεί να τις καθαρίσει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τις μεθοδεύσεις, που ακολούθησε και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί, μπορεί να με απεμάκρυνε από το κόμμα του οποίου είμαι αμετακίνητα μέλος από της ιδρύσεως του, αλλά από την «παράταξη», και κυρίως από τη συνείδηση των Δωδεκανησίων, που με τιμούν με την ψήφο τους επί 30 και πλέον χρόνια, δε μπορεί, να με διαγράψει ό,τι και να κάμει, όπως δε μπορεί αφ’ ενός να διαγράψει την ιστορία, τόσο τη δική μου, όσο και τη δική του, αφ’ ετέρου να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι για τον τόπο μας».
/ / Καθημερινή / / 

Απίστευτες σπατάλες στο υπουργείο Πολιτισμού επί Σαμαρά.

Νά που πήγαιναν τα λεφτά!
Απίστευτες σπατάλες αποκαλύπτονται στο Δημόσιο με αφορμή τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.
Το μεγαλύτερο παράδειγμα σπατάλης και κακοδιαχείρισης εμφανίζεται στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, του οποίου η μισθοδοσία αυξήθηκε μέσα σε τρείς μήνες μισό εκατομμύριο ευρώ!
Από 200.000 ευρώ που ήταν η μισθοδοσία του, τον Ιούνιο του 2009, έφτασε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στα 700.000 ευρώ!!!!
Άλλο ένα δείγμα της φαυλότητας και της νοοτροπίας Σαμαρά. Παρά την πλήρη κάλυψη που παρέχει ο εξάδερφος Γερουλάνος, δεν μπορούν να καλυφθούν οι σπατάλες και οι ασυδοσίες. Όπως πάντα τοποθετεί μόνο κολλητούς σε καίρια πόστα που διαχειρίζονται χρήμα και η δουλειά γίνεται καλύτερα. Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, τοποθετήθηκε κάποιος Γιάνναρης. Καλαματιανό και στενός συνεργάτης.
Τώρα που ήρθε το ΔΝΤ, μήπως θα έπρεπε να περάσει από το Υπουργείο Πολιτισμού; Εκεί που βρίσκονταν ο πλήρης αθωότητος, αμέτοχος ευθυνών, άπειρος, άβγαλτος και απερπάτητος Μέγας Αρχηγός Αντώνης!...!

Γιώργος Βουλγαράκης: "Ρωτήστε το Σαμαρά για το Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου!"


Και ενώ τα "παιγνιώδη" νεοφασισταριά της "νέας ΝΔ" προετοιμάζουν την από... σπόντα "διαγραφή" του επόμενου στελέχους της ΝΔ -με τη... συγγενική συνδρομή και του εξαδέλφου Π. Γερουλάνου...- ο Γιώργος Βουλγαράκης έστειλε απάντηση-καταπέλτη στο Press-gr, με την οποία "καρφώνει" τους διαδόχους του Λιάπη και Σαμαρά ως υπεύθυνους για τη διαχείριση του ΕΚΕΘΕΧ!

Διαβάστε παρακάτω όλη την αποκαλυπτική επιστολή του πρώην Υπουργού...

Σιωπή! «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει»

Σιωπή! «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που πρέπει»
Κοιμητήριο ΝΔ:«Καθένας με την ώρα του». Φέξε μου και γλίστησα δηλαδή ...
Στο αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο γνωστός Πάνος. Επιβάλλοντας σιωπητήριο. Η Νέα ΝΔ φοβάται το διάλογο και τα στελέχη της Νέας Άνοιξης δεν επιθυμούν συζητήσεις για καυτά θέματα, ιδίως όταν το ζητά η «Θεοδώρα Μητσοτάκη Κούβελου Μπακογιάννη »! Τα στελέχη της άνοιξης αγνοούν και καταπατούν κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας και οι προτάσεις για διάλογο προκαλούν τρόμο. Τέτοιες κομματικές εμπειρίες έχουν. Προτιμότερο το σιωπητήριο και η μούγκα παρά οι ανοιχτές διαδικασίες. Η νεκρανάσταση της Πολιτικής άνοιξης, όπου όλοι έγλυφαν τον Μεγάλο Αρχηγό είναι γεγονός. Ο Αρχηγός ενοχλείται από εσωκομματικές φωνές και δεν αντέχει στην κριτική και την αμφισβήτηση. Έτσι θα θέλουν να κυβερνήσουν και την Ελλάδα. Με μαστίγιο και πολιτική σιωπή. Κούνια που τους κούναγε!
Εξάλλου για όσους δεν το ξέρουν ο Αρχηγός χαρακτηρίζεται απ’ το παπικό αλάθητο. Οποιαδήποτε διαφορετική φωνή προσβάλει την έννοια του αρχηγισμού και της απολυταρχίας που έχει επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματος, που εκφασίζεται σταθερά σε ΠΟΛΑΝ.

Έκτακτο:η Ντόρα ζήτησε απ’ τον Τασούλα σύγκλιση κοινοβουλευτικής ομάδας

Πριν από λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Τασούλα και του ζήτησε σύγκλιση Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να συζητηθεί η κατάσταση της οικονομίας

Η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κα Όλγα Κεφαλογιάννη για τον Τουρισμό ….

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Η σημερινή οικονομική και πολιτική συγκυρία βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Από τη μια, υπάρχει ο δρόμος της ανάπτυξης, παρά τα εμπόδια που ύψωσε η κρίση. Από την άλλη υπάρχει ο δρόμος της μοιρολατρίας και της παραίτησης , που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μαρασμό. Για τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Ο τουρισμός συμβάλλει κατά 18% στο ΑΕΠ. Καλύπτει το 16% της αγοράς απασχόλησης. Προσφέρει πολλαπλά στην οικονομική ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική. Και είναι ο μόνος τομέας, μαζί με την Ναυτιλία, που το πετυχαίνει. Γι’ αυτό, ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ως τέτοια οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε. Όλα αυτά τα δεδομένα, δείχνουν ‘αναγκαστική πορεία’ προς το δρόμο της ανάπτυξης.
Ακόμα και αν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, κάνει το δρόμο αυτό πιο δύσκολο και απαιτητικό. Η κρίση μπορεί να ....

Συμμετέχουμε στην live συζήτηση στο TWITTER του Κ. Μητσοτάκη...

Αγαπητό Blog periothiko,
Είμαστε μια ομάδα νέων που παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.Οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις που έχουν οδηγήσει σε τέλμα τη χώρα, μας αναγκάζουν να δραστηριοποιηθούμε και να λάβουμε μέρος στον πολιτικό διάλογο….
Ως νέοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα “σπασμένα” παλαιότερων γενεών περνάνε στις πλάτες μας..
Σήμερα συμμετέχουμε σε ένα ακόμα κάλεσμα πολιτικού για δημόσια συζήτηση και συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας , αλλά και  ότι με τις ιδέες και τις σκέψεις του μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να να ανταποκριθεί επάξια στο ταχέως εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον..
Συμμετέχουμε στην live συζήτηση στο TWITTER του Κ.Μητσοτάκη... http://twitter.com/kmitsotakis  
Εκτός από τη Δημόσια Διαβούλευση που λαμβάνει χώρα πάνω στα διάφορα νομοσχέδια που με χαρά έχουμε συμμετέχει θεωρούμε ως θετικές τέτοιες πρωτοβουλίες όπου άμεσα μπορούμε να εκφράσουμε τις σκέψεις στους 300 που μας κυβερνούν….!
Ευχαριστώ
Μάριος Γεωργίου

"Χρόνια πολλά" έστειλε στο... Ράλλη ο Γκιουλέκας!

Ως παλαιός Ραλλικός –από το αλησμόνητο 1981– δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων προς τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο οποίος απέστειλε ταχυδρομικώς τις ευχές του στον Γεώργιο Ράλλη, επί τη ονομαστική εορτή του στις 23 του μηνός, μολονότι έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια από την εκδημία του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, διερωτώμαι μήπως κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας το πνεύμα του Γεωργίου Ράλλη. Μήπως αργά τη νύχτα, στην οδό Κανάρη, όταν όλα τα καφενεία και τα λοιπά καταστήματα της περιοχής έχουν κατεβάσει τα ρολά, εκείνος φοράει το ψάθινο καπέλο του και πάει τη βόλτα του ώς τον Εθνικό Κήπο; Παράλογο ερώτημα, αλλά το υπαγορεύει η στάση του άμεμπτου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα. Βλέπετε, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης διαμένει πολύ κοντά στην Κανάρη, όπου ήταν η κατοικία του Γ. Ράλλη, και, επομένως, είναι πιθανό κάτι περισσότερο να γνωρίζει για τα φαντάσματα της περιοχής...

Βαρίδια ή πλους αεροστάτου

Η διαγραφή του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη από τη Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται ως μια αποφασιστική επιλογή της Ρηγίλλης.
Πέταξαν το πρώτο βαρίδι. Στην πραγματικότητα ήταν μια βιαστική επιλογή που ελήφθη για να διασωθεί μια φιέστα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε προγραμματίσει επίσκεψη στη Ρόδο, για να παραστεί σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη. Η ντόπια κομματική οργάνωση έστειλε πρόσκληση και στον πρώην υπουργό, τον λατρεμένο παράγοντα της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος συνέχισε το βιολί του: δήλωσε ότι θα παραστεί στις εργασίες παρά τα αποτρεπτικά μηνύματα από το προεδρικό περιβάλλον. Η διαγραφή του έγινε με διαδικασίες τσάκα-τσάκα, νύχτα, από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Η ομόφωνη απόφαση παρουσιάστηκε ωσάν να...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Παπανδρέου δυσφήμιζε συστηματικά την Ελλάδα»

"Όπου και να βρισκόταν ο πρωθυπουργός και ο κ. Παπακωνσταντίνου, «διαφήμιζε» την Ελλάδα ως την κατ’ εξοχήν διεφθαρμένη χώρα και το χειρότερο, έλεγαν μοιάζει με τον Τιτανικό. Περίμενε κανείς ότι με αυτού του είδους την προβολή, θα έμεναν χαμηλά και σταθερά τα επιτόκια δανεισμού; Για να μη θυμηθώ τα φοβερά και τρομερά ότι «λεφτά υπάρχουν» και για τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι κ.λπ."

Ντόρα Μπακογιάννη (συνέντευξη στη “Real News”, Κυριακή 25/04/2010)

Τσάμπα μάγκας, για άλλη μια φορά, ο Καρατζαφέρης!

Πάνω που πάμε να πιστέψουμε πως «σοβαρεύτηκε» και εγκατέλειψε τις ακρότητες μάς διαψεύδει! Ποιος; Μα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Βγαίνει κάθε τόσο, πετάει μια «βόμβα» και πάνω που περιμένει κανείς να… σκάσει αποδεικνύεται τζούφια! Με άσφαιρα πυρά δεν κάνεις πολιτική, Γιώργο μου, γιατί μια της μπλόφας, δυο της μπλόφας, την τρίτη σε πήρε και σε σήκωσε! Βδομάδες ολόκληρες περιμένουμε να μας παίξεις τα βίντεο που σού ζήτησε ο Αρχηγαντώνης να «θάψεις», για να μη θυμηθούν οι Νεοδημοκράτες το… ένδοξο παρελθόν του σημερινού προέδρου τους! Μάς είπες πως κάνατε μυστικό “deal” προεκλογικά, για να μην τον «κάψεις» και κείνος σε αντάλλαγμα δεν θα ψήφιζε Παπούλια, για να πάμε σε πρόωρες εκλογές! Ο Ζιγδαντώνης, ως συνήθως, αθέτησε τη συμφωνία σας. Εσύ γιατί συνεχίζεις να τον «προστατεύεις»; Αφού λες πως «κόπτεσαι για την παράταξη», γιατί δεν υπενθυμίζεις στους οπαδούς της πόσο… καλός ήταν ο Αντωνάκης από το 1993 και μετά; Τι έκανε τότε, και πώς συνέχισε να… βοηθά τη ΝΔ, για να παραμείνει επ’ αόριστον στην αντιπολίτευση;! Αχ, Γιώργο… τσάμπα μάγκας και χωρίς… κομπολόι!

Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο με τις "αποκαλύψεις" του Καρατζαφέρη...

Εμείς τα φάγαμε τα λεφτά!!!

Δεν αντέχω άλλο να ακούω την δικαιολογία: να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν τα λεφτά!
Εμείς τα φάγαμε, είναι στις τσέπες μας!
Είσαι καθηγητής, δουλεύεις 20 ώρες την εβδομάδα και παίρνεις 1500 ευρώ!
Είσαι γιατρός, παίρνεις 2000 χιλιάρικα και ζητάς και φακελάκι.
Ανήκεις στην γενιά των 700, δανείζεσαι όμως από την τράπεζα για να πάρεις κάμπριο!
Όσο έχουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχει και η Ισπανία, θα αιμοδοτούμε καθημερινά σαν κράτος.
Αν δεν αποφασίσουμε να δουλέψουμε, να ρισκάρουμε ανοίγοντας δικές μας δουλειές και αν δεν αφήσουμε την απεργιακή λούφα λεφτά δεν θα έρθουν.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα του "θα"...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Αρχίζω και τη βρίσκω με το σκανάρισμα ομιλιών του κ. Σαμαρά. Στη χθεσινή ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Ρόδο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, για άλλη μια φορά εμφανίστηκε άοσμος, νωθρός και φοβισμένος.
"Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του δανεισμού. Είναι και το τέλος ενός πολιτικού συστήματος που στηρίχθηκε στο λαϊκισμό, στην ανευθυνότητα, στην αναδιανομή δανεικών και στις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με το κράτος και την κοινωνία". Για ακόμη μια φορά με τον λόγο του αυτοακυρώνει την παρουσία του στο πολιτικό προσκήνιο και τη συνέχειά του, αφού είναι μέρος και παράδειγμα των όσων περιγράφει.
"Στόχος δικός μας, αλλά και ελπίδα του Ελληνικού λαού, είναι να βγούμε από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιαν ώρα αρχύτερα. Και μέχρι τότε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης. Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας". Το συγκεκριμένο πώς δεν μας...

Επιχείρηση αυτοκάθαρση επιτυχής (;)

ta-nea-3-thumb-medium
Αντώνης Σαμαράς «η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της και θα κάνει και την αυτοκάθαρσή της και ότι όσοι πλήγωσαν τον λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση στο κόμμα»...
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Παυλίδη  άντε να διαγράψουμε και τον Βουλγαράκη και η επιχείρηση αυτοκάθαρση στέφθηκε με επιτυχία...
13558_normal
Οι κύριοι της φωτογραφίας ανήκουν στην κατηγορία της αυτοκριτικής...