Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ο Ιρανός Πρόεδρος στο βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Conference On Nuclear Non-Proliferation Treaty Begins At U.N.Conference On Nuclear Non-Proliferation Treaty Begins At U.N.
Ο Ιρανός Πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad μίλησε σήμερα στην εκδήλωση για τα πυρηνικά που διοργάνωσε ο ΟΗΕ. [ Η όλη εκδήλωση ονομάστηκε «High-level Review Conference of the Parties to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons»]
Το απόγευμα σήμερα στη Νέα Υόρκη αναμένονταν να τοποθετηθεί και η Χίλαρι Κλίντον.
(Photo by Mario Tama/Getty Images)

Παγκόσμια εκστρατεία για την Αγιά Σοφιά

Πώς έγινε το γυμναστήριο στο ΥΠΕΞ;

Απομακρύνεται και ο γνωστός Μαρκόπουλος


Είναι να τον λυπάσαι! Τά καμε θάλασσα και τον κυνηγάνε κάτι σκανδαλάρες … να!
Οι κολλητοί, του Αρχηγού δεν θέλουν καθόλου να τον βλέπουν. Ούτε καν καλημέρα του λένε! Τώρα ούτε και ο Πάνος του μιλά. Βλέπει ότι είναι καμένο χαρτί και δεν θέλει να χάνει το χρόνο του. Είναι να σκάσει ο κακομοίρης, ο Μαρκόπουλος!
Είναι τελειωμένος, πάει για απομάκρυνση. Κάπως τιμητική γιατί ο άνθρωπος στήριξε Αντώνη. Δεν τραβά όμως. Κάπως έτσι και ο ίδιος το έχει αποδεχτεί. Το timing περιμέν-ει (-ουν) ….

Σήμερα η Ντόρα στο γερμανικό κανάλι ARD

Στις 21:15 απόψε (Δευτέρα) η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει συνέντευξη στο μεγαλύτερο γερμανικό κανάλι ARD και την εκπομπή TAGESSCHAU με τίτλο:
"Ευρω - φόβος. Πόσο ασφαλή είναι τα λεφτά μας;". 
Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά και από το διαδίκτυο από εδώ: 

Τον Άρη έκλεισε για την Περιφέρεια Αττικής ο Αρχηγαντώνης

Είναι τελειωμένο και έχουν πέσει οι ανάλογες  χειραψίες. Αφήνεται να εννοηθεί και από τις δύο πλευρές. Άρης για Περιφέρεια Αττικής. Δένει και με τις μακρινές φιλοδοξίες του Άρη που θέλει επίσης να δει τον εαυτό του μια μέρα σε ανώτερα αξιώματα.
Την συγκεκριμένη Περιφέρεια πάντως ήθελε και ο Μεϊμαράκης και δεν το έκρυβε, εκμυστηρεύτηκε σε πολλούς ότι έχει συζητήσει για το θέμα με τον Πρόεδρο. Παρά ταύτα οι Λαζαριδομουρούτηδες το έβαλαν κάτω και στις θεωρίες του χάους έβγαζε καλύτερα αποτελέσματα ο Άρης.
Όσο για τον Κάρατζαφ έτσι και κατέβει ο Άρης, που τον πιάνει κάτι, μόλις ακούει το όνομά του, σκέφτεται να κατεβάσει Βορίδη, πολιτικό με πολύ μεγάλη διεισδυτικότητα στην Λαϊκή Δεξιά. Ο Μάκης Βορίδης είναι ένα .....

Τρεις μάρτυρες καίνε τον Αγγέλου ...

Μόλις ακουστεί, στην εξεταστική για το Βατοπαίδι ή την Siemens, το όνομα κάποιου κολλητού του Καραμανλή, από το πρώην Μαξίμου, αμέσως εξεγείρονται οι βουλευτές της ΝΔ. Έχουν εντολές για πλήρη προστασία του πρώην καταλληλότερου. Δεν πρέπει να ενοχλείται από σκοτούρες στα μπάνια διαρκείας που κάνει. Αφήστε τον να παίζει με τα βοτσαλάκια!
Εάν π.χ. ακουστεί το όνομα του εκλεκτού Αγγέλου, γίνεται το έλα να δεις! Τον Γιάννη Αγγέλου, τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Καραμανλή, τον άνθρωπο που έλυνε και έδενε στο παρασκήνιο, τον έχουν κάψει τουλάχιστον τρεις μάρτυρες. Όπως οι

Αγριο ξύλο μεταξύ μελών της ΟΝΝΕΔ σε γνωστό club των Ιωαννίνων!

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ κάποιοι δεν λένε να ηρεμήσουν. μάλλον δεν τους ικανοποίησε το αποτέλεσμα και ψάχνουν άλλους τρόπους να λύσουν τις διαφορές τους με τους εσωκομματικούς τους 'αντιπάλους'!
Πρωτοπαλίκαρα του γνωστού ΑΙΩΝΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ της πόλης, (υποστηρικτές του κ.Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ) προπηλάκισαν κι εκδίωξαν φοιτητές (υποστηρικτές του κ. Παπαμιμίκου) από νυχτερινό μαγαζί της πόλης!!! Εξαπέλυσαν εναντίον τους ύβρεις κι απειλές όπως : «τέρμα ο συνδικαλισμός και το πανεπιστήμιο για σας, πλέον μόνο ξύλο» !!!!
Και με τη συνοδεία μπράβων τους έδιωξαν από γνωστό κλαμπ της πόλης!!!
Εντύπωση προκάλεσε ότι ανάμεσα στους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ, υπήρχαν και .....

Επιτέλους παραιτήθηκε ο Ιάκωβος Φρατζής ....

Παραιτήθηκε χθές ο Ιάκωβος Φρατζής από μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσ/νίκης, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και ο κολλητός του «ΔΟΝ ΜΠΟΥΧΕ» (εννοώ τον κ. Καραμανλή).

Είναι ο γνωστός Βάκης για....... εμάς τους Βορειολλαδίτες.
Αν υπήρχε τσίπα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ

Τα γενέθλια του Βούδα

A novice monk smiles as another cries during a service to celebrate the upcoming birthday of Buddha at the Chogye temple in Seoul May 3, 2010. A group of eight boys entered the temple to experience life as monks for three weeks. In South Korea, celebrations for Buddha's birthday last roughly a week and ends on the first full moon day of the lunar month Vesakha, usually falling in May. REUTERS/Truth Leem (SOUTH KOREA - Tags: SOCIETY RELIGION)
Σκηνή από δύο παιδιά δόκιμους μοναχούς στο ναό Chogye της Σεούλ. Το ένα παιδί γελά και το άλλο κλαίει κατά τη διάρκεια της τελετής για τα γενέθλια του Βούδα. Τα παιδιά ανήκουν σε μια ομάδα οχτώ δόκιμων μοναχών  παιδιών που έγιναν δεκτά να "δοκιμαστούν" για μια περίοδο τριών εβδομάδων. Στη Νότια Κορέα οι γιορτές για τα γενέθλια του Βούδα διαρκούν  πάνω από μια βδομάδα και ολοκληρώνονται την πρώτη πανσέληνο του μήνα Vesakha (του αντίστοιχου δικού μας Μαΐου)

REUTERS /Truth Leem (SOUTH KOREA - Tags: SOCIETY RELIGION)

Έβγαλε βρώμα η ιστορία...

Όποιος άκουσε χτες τα μέτρα (πακέτο 2, του plan B) σίγουρα θυμήθηκε το ανέκδοτο με το Χότζα. Σε αυτό το ανέκδοτο ο Χότζας-κυβέρνηση διαρρέει ότι τα μέτρα είναι σκληρότερα από αυτά που τελικά ανακοινώνει και έτσι επέρχεται μια κάποια ανακούφισις...
Στην πραγματικότητα όμως το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει χτες, έχει και άλλους γύρους που θα παιχτούν σε επόμενο στάδιο: η Κυβέρνηση δεν διαπραγματευόταν τίποτα για την ουσία των μέτρων γιατί ούτε το μπορούσε ούτε το ήθελε: όλο το διάστημα στο οποίο αυτή η Κυβέρνηση κατέχει τις καρέκλες του Υπουργικού Συμβουλίου και τα κλειδία του Κράτους μόνη της φροντίδα υπήρξε να διαχειριστεί επικοινωνιακά το «δεν υπάρχει σάλιο». Να διαχειριστεί επικοινωνιακά το πως θα πείσει μια ολόκληρη κοινωνία ότι «η χώρα χρεωκόπησε».’Ολα αυτά δεν προκύπτουν μόνο από την .....

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Η Εκκλησία στο πλευρό του Λαού"

Με αφορμή τα πρωτόγνωρα και απάνθρωπα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τον δοκιμαζόμενο λαό:
«Με αφορμή τα δύσκολα μέτρα και την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εκκλησία μας, όπως πάντοτε το έπραττε άλλωστε, θα σταθεί δίπλα στον κλυδωνιζόμενο λαό μας συμπάσχοντας μαζί του και συνδράμοντάς τον ακόμη και από το υστέρημά της.
Είναι αδήριτη όμως ανάγκη να σταθούμε ενωμένοι, να αντλήσουμε δύναμη από την πίστη μας στον Θεό που πάντοτε βοηθούσε και βοηθά αυτόν εδώ τον τόπο.
Η ελπίδα μας για πρόοδο και ανάπτυξη πρέπει να παραμείνει άσβεστη και μαθαίνοντας από τα λάθη μας, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, να προχωρήσουμε ενωμένοι, δυνατοί και αισιόδοξοι. Ο Θεός ας είναι βοηθός μας».

Φόβος και Τρόμος!!!

Νιώθεις προδομένος;;

H Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Εκλογή της κυρίας ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο του «Ποινικού Δικαίου»

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε στην Ολομέλεια της 29ης Απριλίου 2010 την κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ως νέο τακτικό μέλος της στον κλάδο του "Ποινικού Δικαίου". Η κ. Μπενάκη είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη γυναίκα Ακαδημαϊκός μετά την διακεκριμένη ποιήτρια Κική Δημουλά.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα της νέας Ακαδημαϊκού:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Ναυάρχου Ευαγγέλου Ψαρούδα και σύζυγος του Λίνου Γ. Μπενάκη, Ιστορικού της Φιλοσοφίας.
Εφοίτησε στο .....

Μας τιµωρούν!

ΔΕΝ έχω σε καµία υπόληψη τη χώρα και την κυβέρνηση που δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν τα γεροντάκια τους...

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ πολύ δύσκολα µπορώ να χαρακτηρίσω τα χθεσινά µέτρα «σχέδιο διάσωσης». Αντιθέτως, πολύ φοβούµαι ότι µάλλον πρόκειται για «σχέδιο τιµωρίας».

ΕΝΑ «ΣΧΕΔΙΟ τιµωρίας» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία µπορεί να έχει πολλά στραβά, να διέπραξε πολλά σφάλµατα, να έκανε τεράστιες κουτσουκέλες, αλλά δεν είναι µικρό παιδί για να τη δέρνουν µε τον χάρακα.

ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτό το πνεύµα αποπνέουν τα χθεσινά µέτρα.

Αναγκαία; Χρήσιµα; Απαραίτητα; Αναπόφευκτα; Πείτε τα όπως θέλετε. Προσθέστε, όµως, και κάτι άλλο: άδικα και ασυνάρτητα. ΑΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ...

"Με αγριεύει η απουσία του Καραμανλή!"

Η εξαφάνιση του Καραμανλή, η άρνησή του να πει ο,τιδήποτε για την κατάντια του τόπου, να δώσει μια εξήγηση, να πει έστω μια συγνώμη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη και πυροδοτεί αντιδράσεις και μέσα στις τάξεις της ΝΔ. Ηδη ο Γιακουμάτος μετέφερε αυτό το κλίμα, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Realfm. "Μου κάνει μεγάλη εντύπωση", είπε. "Και όχι μόνο εντύπωση. Με έχει στεναχωρήσει και πάρα πολύ και με έχει αγριέψει (που ο Καραμανλής δεν έχει βγει να μιλήσει για την κρίση)". Αγριεύει, λοιπόν, ο Γιακουματος. Και το λέει δημόσια. Αναμείνατε τη συνέχεια και από άλλους... Αρχισαν τα όργανα!

Τι σημαίνει τελικά... ΠΑΣΟΚ...;

Κάποτε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου μιλώντας για το γιόκα του πρόβλεψε ότι αν ποτέ κυβερνούσε την Ελλάδα θα την κατέστρεφε. Ευτυχώς δεν έζησε ο άνθρωπος να δει τον εγγονό του και συνονόματό του να δημιουργεί την Ελλάδα της πράσινης ...ανάπτυξης και της πράσινης παράδοσης στο ΔΝΤ.
Έτσι ήρθε να επιβεβαιωθεί το ρηθέν από το στόμα του σοφού λαού για το τι τελικά σημαίνουν τα αρχικά Π.Α.Σ.Ο.Κ:

ΠΑΠΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ετσι θα ολοκληρώσει το παιντί ότι άφησε μισό ο Μπαμπάς του!

(Άντε να ευθυμήσουμε και λίγο γιατί τόση μαυρίλα δεν αντέχεται!)

Πού είναι ο Μητσοτάκης...;

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μάλιστα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι κόλαφος για τα πληρωμένα Σαμαροπασοκικά παπαγαλάκια του διαδικτύου που προπαγανδίζουν ασταμάτητα ότι ο Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας.
Στην δημοσκόπιση μιλάει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός και μάλιστα σε μια εφημερίδα κάθε άλλο παρά φιλική στον επίτιμο και του αποδίδει ευθύνες σε ποσοστά μόνο 5%, ακόμα χαμηλότερα και από αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή του θείου που είναι καθολικά αποδεκτό οτι άφησε άριστη οικονομία.
Υπολείπεται σε χαμηλότερα ποσοστά μόνο ο Γ. Παπανδρέου, που είναι φυσιολογικό γιατί την διαλυμένη οικονομία την βρήκε μπροστά του από την ημέρα που βγήκε πρωθυπουργός. Ο ίδιος, όπως είπε σωστά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος μόνο για την εφιαλτική κρίση δανεισμού που δημιούργησε στην συνέχεια, όχι για το ίδιο το χρέος.


περιοδικό: Τα γράψαμε και εμείς. Διαβάστε εδώ

Τρομάξαμε αλλά ελπίζουμε... Πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Αναγκαία η οικονομική στήριξη λέει το 50,6% - Θα χρειαστούν και άλλες περικοπές πιστεύει το 53,4% - Ευκαιρία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα βλέπει το 84% - Αντίθετο στις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα το 70,5%.

ΟΡΓΗ επειδή η χώρα αναγκάστηκε να υποστεί την ασφυκτική επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φόβος για τις επιπτώσεις της βαθιάς ύφεσης που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά και ελπίδα ότι θα μπει τάξη στη χώρα και θα σταθεροποιηθεί η οικονομία της είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους Ελληνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης. Στην πανελλαδική δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε για «Το Βήμα» η εταιρεία Κάπα Research, η ελληνική κοινωνία δείχνει τρομαγμένη από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα, αλλά και από τα ακόμη σκληρότερα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που περιμένει, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της για το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων, αλλά και γενίκευσης της ανασφάλειας που προκαλούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το 50,6% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αναγνωρίζει ότι...

Kι αν τον δάγκωσε η Άντα;

Μετά το ντοκουμέντο του Alpha για τα άσπρα μαλλιά του πρωθυπουργού, τώρα μας καλούν να ασχοληθούμε με τα ταλαιπωρημένα χείλη του Γιώργου Παπανδρέου ως σημάδι εργατικότητας!

Εμείς λοιπόν σας λέμε ότι ο Παπανδρέου δεν έχει έρπη. Τον δάγκωσε χθες το βράδυ η Άντα.

Με τι ασχολούμαστε Θεέ μου...