Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Προς κα Ντόρα Μπακογιάννη...

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Θυμίζω στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη ότι ο Σαμαράς και Αβραμόπουλος δηλαδή το Νο 1 και το Νο 2- του κόμματος που της έφαγαν από τα χέρια- είχαν ιδρύσει το δικό τους κόμμα σε βάρος της ΝΔ.
Κίνηση που τελικά τους βγήκε σε καλό ενώ μοιάζει παραδοσιακά οι διασπαστές στην Ελληνική Δεξιά στο τέλος να δικαιώνονται. Θυμίζω εδώ και τον τ. πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο.
Απλά ρίχνω ιδέες σε μια πολιτικό που φαίνεται να αναζητεί πορεία και που στο κάτω κάτω τώρα πια δεν έχει κάτι άλλο να χάσει...

μαγκαζίνο: Δηλαδή στην Ελληνική Δεξιά, άμα προδώσεις το κόμμα σου, γίνεσαι -στη χειρότερη περίπτωση- Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!! Πάντως η μέχρι τώρα Ιστορία αυτό δείχνει...

Άτυπη συγκυβέρνηση George+Antonis με πρόσχημα τη διαφθορά

Σε πολλά βασικά σημεία οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής George AP και Sam Antonakis συμφωνούν. Διαφωνούν προσχηματικά. Ξέραμε πολύ καλά ότι ο Antonis δεν πρόκειται να αμφισβητήσει έντονα το φίλο και συμμαθητή του. Θα αντιδρά στα εθνικά για το θεαθήναι και τις εντυπώσεις. Μην τους πούνε και σιαμαία!
  • Για τη φοροδιαφυγή, ο Αντώνης θέλει λογικά πλαίσια. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
  • Για τους μετανάστες θέλουν και οι δύο να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Ο Αντωνάκης ζητά να τηρηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Κάπου θα τα βρούνε. Μεταξύ αμερικάνικης και ευρωπαϊκής νομοθεσίας βρίσκονται και οι δύο. Τονίζουμε το θέμα των μεταναστών γιατί κάποιοι από τους υποστηρικτές του Αντωνάκη το παίζουν Άρεια φυλή και ρατσιστές. Δεν θέλουν με τίποτα τους μετανάστες. Κυρίως οι "ελληνιστές" και οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ! Ζηλεύουν τον Μπερλουσκόνι και τον Σαρκοζί. Τους διαφεύγει όμως ότι ο Antonis είναι της αμερικάνικης σχολής και όχι της ευρωπαϊκής.
  • Πολυνομία. Εδώ να δεις ταύτιση. Ούτε χαλκομανία να ήταν τα πουλάκια μου!
  • «Πόθεν Αίσχες»:συμφωνούν επίσης σε όλα!
  • Πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Συμφωνούν να ελέγχεται η πορεία του σε τακτά χρονικά διαστήματα από αρμόδια επιτροπή. Ο Antonis προτείνει και απολογισμό για την πορεία του Προϋπολογισμού και εδώ συμφωνεί ο George!
  • Κάποιες διαφορές σχετικές με το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση έχουν εκφραστεί από πλευράς Antonis για τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο Antonis πιστεύει ότι προκαλούν αδιαφάνεια και χρειάζεται συζήτηση επ’ αυτού!

Τι θέλει ο Κοκκινούλης;

Η αυθάδεια και η αλαζονεία που επιδεικνύουν πολλοί "στρατιώτες" του Σαμαρά δεν είναι και τόσο τυχαία όσο φαίνεται. Όλοι οι «στρατιώτες» του Σαμαρά, κάτι θέλουν. Όσο μεγαλύτερα τα καραγκιοζλίκια που κάνουν τόσο μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα απαιτούν.
Ο Κοκκινούλης π.χ. έχει βάλει στόχο το βουλευτιλίκι. Όνειρο ζωής που πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσει. Με τον Αντώνη αρχηγό. Δηλαδή οι «άλλοι» καλύτεροι είναι; Αυτός έχει δώσει το αίμα του για την παράταξη. Απεργίες, τρακτέρ, κινητοποιήσεις, μπλόκα, ξενύχτια …. Τώρα για τον Αντώνη, δεν θα σπάσει την Ελλάδα στα δύο! Χίλια κομμάτια θα την κάμει! Αρκεί να τον κάμει βουλευτή!

Ο George AP ζητά τώρα πίστωση χρόνου!

...αφού προηγουμένως αυτοπυροβολήθηκε!

Του Στάθη Σαραφόπουλου

Τώρα κατάλαβε, αν κατάλαβε, την ζημιά που έκανε στην Ελληνική Οικονομία, πόσο πολύ δυσκόλεψε την ζωή των πολιτών του αλλά και το έργο της Κυβέρνησης του. 
Ουσιαστικά "πυροβόλησε τον εαυτό του, τα πόδια του" όπως συνηθίζεται να λέγεται χαρακτηριστικά!
Μέσα σε διάστημα 15 ημερών και σε δύο συνεχόμενα Υπουργικά Συμβούλια, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση :

Πρώτα ότι " Η Ελληνική Οικονομία είναι υπό πτώχευση" και κατόπιν ότι "λόγω της οικονομικής μας κατάστασης, κινδυνεύουν για πρώτη φορά από το 1974, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της χώρας μας"! 
Οι φράσεις αυτές ήταν καταστροφικές για την οικονομία μας! 
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος νοήμων Πρωθυπουργός άλλης χώρας του πλανήτη που θα εκφραζόταν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή  σε συνεδρίαση του Υπουργικού του συμβουλίου, όσο δύσκολη και να ήταν η κατάσταση της οικονομίας του ! 
Τα αποτελέσματα λοιπόν γνωστά, βλέπουμε τον κ. Παπανδρέου συνεχώς να ...

Και ο Άρης περιμένει σήμα για τη Δημαρχία της Αθήνας


Χοντρό παιχνίδι παίζεται για τη Δημαρχία της Αθήνας.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περιμένει να τον υποδείξει το επιτελείο του Sam Antonis ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας.

Να δεις που το ίδιο περιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα φάνε τα μουστάκια τους αυτοί οι δύο. Ο Αρούλης φαίνεται ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν απορρίπτει τα σενάρια. Μάλλον βάζει κι’ αυτός λίγο λάδι στη φωτιά. Κάτι πρέπει να κάμει κι’ αυτός στη ζωή του. Μέχρι και την καρέκλα του αρχηγού της ΝΔ εποφθαλμιά.


Έχουμε λοιπόν και λέμε. Για τη Δημαρχία της Αθήνας σίγουρα θα κατέβει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Θέλει να κατέβει και ο Άρης …. «άνεργος» προς το παρόν, καλοβλέπει την καρέκλα και ο Κυριάκος, τομεάρχης περιβαλλοντικής πολιτικής του Σαμαρά και ακούστηκε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει υποσχεθεί να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα. …….. Μύλος!...!

Μεγάλες πιέσεις δέχεται η Ντόρα. Για να βγει και να μιλήσει…


Η Ντόρα Μπακογιάννη δέχεται μεγάλες πιέσεις για να μιλήσει.
Να βγει μπροστά και να κάμει αντιπολίτευση στην πρωτοφανή πασοκική λαίλαπα που πρόκειται να χτυπήσει τον ελληνικό λαό. Κάποιος πρέπει να πει κάτι.

Αυτή η «συναίνεση» George+Antonis δεν έχει και πολλούς πιστούς οπαδούς στις τάξεις της ΝΔ. Κυρίως στο επίπεδο των ψηφοφόρων. Το Πασόκ ποτέ δεν έχει δώσει δείγματα συναίνεσης στο παρελθόν.
Γιατί πρέπει πάντα η ΝΔ να φαίνεται υποχωρητική και συναινετική; Δεν ε΄χει τίποτα να κερδίσει από αυτή την ενδοτικότητα!

Αρκετοί βουλευτές που πρόσκεινται στη Ντόρα την προκαλούν να βγει και να μιλήσει. Ιδανική ευκαιρία η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. να βγει και να μιλήσει όπως θα μιλούσε αν ήταν αρχηγός.

Η Ντόρα θεωρεί ότι δεν ήρθε η ώρα να φανούν οι διαφορές που έχει στον αντιπολιτευτικό λόγο με τον Antonis:«Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα. Και αυτή η ώρα δεν είναι τώρα»……

Εποχή ALCO ξεκινά στη ΝΔ



Η αγαπημένη εταιρεία δημοσκοπήσεων της Ρηγίλλης …. μας τελείωσε. 

Οι νέοι μυστικοσύμβουλοι πιστεύουν ότι καλύτερες δουλειές κάνει η ALCO και ο Κώστας Παναγόπουλος. 

Η MRB το παίζει σοβαρή και δεν μαγειρεύει όσο "πρέπει" τα αποτελέσματα. Η ALCO τα λέει καλύτερα. Ανατρέπει δεδομένα! Στήνει πιο ωραίες δημοσκοπήσεις!


no 2 Βατοπαίδι για τη ΝΔ

Το -εκ νέου- άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Βατοπαίδι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ΝΔ. Οχι τόσο για τις αποκαλύψεις που μπορεί να γίνουν. Άλλωστε λίγο-πολύ όλοι έχουμε καταλάβει τι "έπαιξε" σ΄ αυτήν την περίπτωση. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι ο δαιμόνιος Ευφραίμ ήταν "τρόφιμος" ΚΑΙ του Ανδρεα Παπανδρέου, στον οποίο είχε πάει και την Τίμια ζώνη.
Το ζήτημα με την υπόθεση Βατοπαιδίου είναι ότι κάποιοι "δορυφόροι" του σκανδάλου έχουν μετακομίσει πια απο το Μαξίμου και αναζητούν ρόλους στο σύστημα Σαμαρά. Μερικοί άλλωστε είναι ήδη...εκ δεξιών του Προέδρου, ή είναι "μυστικοσύμβουλοι". Και το πρόβλημα που ανακύπτει είναι το εξής: προφανώς ο Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Όμως είναι το ίδιο σίγουρος για το περιβάλλον του; Ας μην ξεχάσει ότι η ραγδαία πτώση του Καραμανλή ξεκίνησε οταν πλέον δίπλα του δεν ήταν ο Ρουσόπουλος για να συγκεντρώνει τα βέλη. Δηλαδή, όταν ο...βασιλιάς ήταν πλέον γυμνός. Αρα ο Σαμαράς είναι σίγουρος ότι δεν θα συμπράξει ακουσίως στο..ξεγύμνωμα της νεας ηγεσίας;
Αυτός ο προβληματισμός κυριαρχούσε χθες. Και ξαφνικά βλέπουμε να επανέρχονται ιστορίες για τη SIEMENS του περασμένου Σεπτεμβρίου, απο εφημερίδες που

Το χειμερινό όνειρο του κ. Αβραμόπουλου

Ο Mr nothing Αβράμ σκέφτεται πολλά και διάφορα τις τελευταίες μέρες. Πιστεύει ότι «το Μάρτιο θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις». Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας με κοινωνικές συγκρούσεις και αναταράξεις πρωτοφανείς. Παρά την στήριξη των ΜΜΕ στο πρόσωπο του Γιώργου θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές για να αποκτήσει νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό. Αφορμή για εκλογές θα είναι τα σκληρά οικονομικά μέτρα που θα πρέπει να ασκήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.
Εδώ παρεμβαίνει η φαντασία του Δημητράκη που βλέπει ισχνή νίκη του Πασόκ και αναγκαστική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Ποιόν θα προτείνει λοιπόν ο Σαμαράς ως πρωθυπουργό; Το Δημήτρη! Άντε βρε και πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον άλλο χειμώνα! Ίσως μέχρι την άνοιξη να έχει ξυπνήσει γιατί τώρα περνά τη χειμερία νάρκη του!
Με την άδεια του κ. Μαρκόπουλου .......

Το μεγάλο... δράμα του Κωστή Σχοινά!

Μεγάλη η καζούρα για τον πρ. πολιτευτή Ρεθύμνου της ΝΔ Κωστή Σχοινά, που είχε διαγραφεί από το κόμμα επί Καραμανλή κατ’ απαίτηση της οικογένειας Κεφαλογιάννη! Στις εσωκομματικές εκλογές, αν και προερχόμενος από «μητσοτακική» οικογένεια, στήριξε με πάθος το Σαμαρά, για να πάει κόντρα στη Βουλευτή του νομού Όλγα Κεφαλογιάννη που είχε ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας… Μάλιστα έκανε μεγάλο… αγώνα να μαζέψει καμιά 200ριά φίλους και «κουμπάρους» στη συγκέντρωση του Σφουγγαράκη στο Ρέθυμνο και να δείξει την αφοσίωσή του στον «αρχηγό»! Μόνο που ο πρόεδρος Αντώνης τον… άδειασε κυριολεκτικά, προωθώντας την Όλγα με ισχυρό πόστο στη «σκιώδη κυβέρνηση», στον τομέα του Τουρισμού, που έχει ιδιάζουσα βαρύτητα για την κατεξοχήν τουριστική Κρήτη. Τώρα ο Σχοινάς μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που εμπιστεύθηκε τον Αντωνάκη… Τα έσπασε με τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του, τους «μητσοτακικούς», και ο νέος πρόεδρος τον πρόδωσε! Ποια παροιμία να αφιερώσουμε στο… προσωπικό του δράμα; Το «μωραίνει Κύριος...» ή «την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν…»; Και τα δύο ταιριάζουν γάντι στην περίσταση…


Με την άδεια του κ. Μαρκόπουλου

Αυξάνουν τις απαιτήσεις τους...!

Κυριάκο, φοβού τη... μαγκούρα της Μαρίκας!

«Το πολιτικό φλερτ του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του βουλευτή στη «σκιώδη κυβέρνηση» που συγκροτεί ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέλαβε τον τομέα του Περιβάλλοντος, προκαλώντας ρήγμα στο στρατόπεδο των μητσοτακικών και διαχωρίζοντας τη θέση του από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί την πρόταση Σαμαρά για συμμετοχή στην ομάδα των τομεαρχών»... Έτσι σχολιάζει ο τύπος του συστήματος ΠΑΣΟΚ (ΤΑ ΝΕΑ) το διαφαινόμενο «ειδύλλιο» (ή… κωμειδύλλιο;) ανάμεσα στο Σφουγγαράκη και τον Κυριακούλη…
Εμείς τι να πούμε τώρα; Ότι πρέπει ν’ αρπάξει η κυρά-Μαρίκα τη… μαγκούρα και να «συνετίσει» τον «άσωτο υιό»; Μα είναι πράγματα αυτά; Να τακιμιάζεις με τον άνθρωπο που αποκαλούσε το 1993 τον πατέρα σου «πρωθυπουργό-βούρκο»; Που ακόμη και σήμερα θεωρεί ότι προσέφερε… ύψιστη υπηρεσία στη χώρα με το να ανατρέψει την Κυβέρνησή του; Που ανέχεται (ή… βάζει ο ίδιος) τα πρωτοπαλίκαρά του να λένε στον Ψηλό: «δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς»…; Που τού κόβει με τσαμπουκά και χωρίς καμία συνεννόηση το "τριψήφιο", αν και κοτζάμ Επίτιμος;
Το γράψαμε ήδη και το επαναλαμβάνουμε:
Κυριάκο, άλλαξε καλύτερα το επώνυμό σου, για να μην… αγριεύεις και το Μανώλη που ακούει «Μητσοτάκης» και βγάζει καντήλες!

Με την άδεια του κ. Μαρκόπουλου

Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών ζητά ο ΟΗΕ

«Η μετανάστευση όχι μόνο δεν προκαλεί την κρίση, αλλά είναι μέρος της μακροπρόθεσμης λύσης» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σε μήνυμά για τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες (18 Δεκεμβρίου).

Ο ΓΓ του ΟΗΕ τονίζει ότι η μετανάστευση αγγίζει κάθε χώρα, είτε είναι χώρα προέλευσης, διακίνησης και προορισμού, είτε ο συνδυασμός και των τριών. Υπολογίζεται ότι το 2009, συνολικά 200 εκατομμύρια άνθρωποι, το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζούσαν έξω από τη χώρα που γεννήθηκαν.
in.gr - Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών ζητά ο ΟΗΕ - Κόσμος

Για ένα μήνα κλειστά τα Τέμπη...

Για ένα μήνα τουλάχιστον, σύμφωνα και με τις δηλώσεις-εκτιμήσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, θα παραμείνει κλειστή η κοιλάδα των Τεμπών για τα αυτοκίνητα.
Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στα Τέμπη μπορείτε να καλέσετε το 1866 ή το 2410741440.

Εφημερίδεεεςςς! Μποναμάς με... ιρλανδικό "κοστούμι"...


Δείτε όλα τα σαββατιάτικα Πρωτοσέλιδα εδώ

Συγνώμη κ. Μαρκόπουλε... δεν το ξέραμε!

...παραλίγο να σας πάρουμε στα σοβαρά!

Επιτέλους συναντήθηκαν George -Ομπάμα

Επιτέλους τα κατάφερε ο George να συναντηθεί, έστω και στο πόδι με τον Mr President. Όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέβησαν άκαρπες ή κατέληξαν σε φιάσκο. Στην Κοπεγχάγη αντάλλαξαν την πολυπόθητη χειραψία και το ενσταντανέ αποτελεί πλέον γεγονός. "Έτσι γράφεται η ιστορία του George". Ακόμα και αν ο τόπος της χειραψίας είναι το .... περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της Κοπεγχάγης, το φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτελεί την αδιάψευστη απόδειξη της ανταλλαγής λευκών χαμόγελων. Πολύ σπουδαιότερη είναι πάντως η πρόσκλησε που απηύθηνε στο πόδι ο President στον George, να επισκεφθεί επίσημα την Ουάσινγκτον: «Πρέπει να τα πούμε από κοντά σύντομα, σας περιμένω στις ΗΠΑ το νέο έτος» είπε ο κ. Ομπάμα.

Μη δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη


Αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες απέρριψαν σήμερα Σάββατο τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην οποία κατέληξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και τέσσερις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες.

kathimerini.gr

Έχει ξεφύγει η ακρίβεια. Δεν μπορούν άλλο οι πολίτες.

Με τους μισθούς παγωμένους και τις συντάξεις καθηλωμένες στα όρια της φτώχειας, δεν μπορεί πλέον να επιβιώσουν οι περισσότεροι Έλληνες. Αδυνατούν να εξοφλήσουν τις κάρτες τους και τα δάνειά τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους οικογενειακές υποχρεώσεις.
Το ελάχιστον που θα μπορούσαν να κάμουν οι κυβερνήτες μας θα ήταν να ενεργοποιηθούν κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να ελέγξουν τουλάχιστον το χώρο των σούπερ μάρκετ. Εδώ γίνεται το μεγάλο πανηγύρι εναντίον του λαού. Μήπως ο Γιωργάκης είναι δεμένος από τα μυστικά ραντεβού της Εκάλης; Μήπως τον κρατάνε οι υποσχέσεις που έδινε για να τον αφήσουν ….. «να περάσει»; Όπως έλεγε όταν και αυτός ταύτιζε τον ερχομό του με την ίδια την Ελλάδα;
Κάτι πρέπει να γίνει! Από τη μια οι τράπεζες διαλύουν τη μεσαία τάξη με τα ψιλά γράμματα των δανείων και τα σούπερ μάρκετ διαλύουν τον ελληνικό λαό με τις ανεξέλεγκτες τιμές που βάζουν στα προϊόντα τους. Απορροφάνε το πορτοφόλι του εργαζόμενου με τέσσερις επισκέψεις το μήνα και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από πλευράς κυβερνώντων να επέμβουν.

Με την άδειά σας κ. Μαρκόπουλε...

Στο εξώτερον πολιτικό πυρ ερρίφθη ο μετά εικοσαετίας δικαιωθείς για τις πολιτικές του επιλογές Κων/νος Μητσοτάκης, όταν ...τόλμησε να προτείνει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας.
Ο κατά πολλούς "γκαντέμης" πολιτικός, ..."περιεβλήθη" αυτού του χαρακτηρισμού, είκοσι χρόνια πριν, ακριβώς την στιγμή που επέδειξε πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα. Ο ίδιος είχε την γεναιότητα, την ειλικρίνεια, αλλά και την διορατικότητα να προωθήσει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.Κι' όλα αυτά, έν έτει 1989...
Πριν είκοσι χρόνια ακριβώς.! Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τον τόπο μας πρωτίστως, πέσανε πάνω του ωσεί πεινασμένες ύαινες, όλα τα πολιτικά Παπαδρεϊκά κύμβαλα της εποχής, έτοιμα να τον κατασπαράξουν, επειδή με τα προωθούμενα μέτρα του, ...τάραζε τα λιμνάζοντα βοθρολύματα των παχυλώς αμοιβομένων συνδικαλιστικών ..."πατεράδων" μας.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που έπεσε από την Πρωθυπουργία.Δεν μπόρεσε να αντέξει τους καταπράσινους και ελέω μαμονά κομματικούς εγκάθετους ..."συνδικαλιστές - φερέφωνα" που αποτελούσαν και το "δόρυ" για τον όλεθρο της Α΄Πασοκικής και καταστροφικής περιόδου. Η παντοδυναμία των ...Μπακούληδων και των Σταμουλοκολάδων ήταν στο αποκορύφωμά της. Ήταν η πολιτική "φατρία" που διόριζε στρατιές πράσινων αφισοκολλητών. Ήταν η πολιτικώς κατευθυνόμενη συμμορία της ...

«George and Antony = love for ever !...!

Εκπληκτικό άρθρο σήμερα στα “xalia”. Το συγκεκριμένο blog μας έχει συνηθίσει σε ύμνους υπέρ του Antony. Τίτλος του άρθρου: «George and Antonis». Αναδημοσίευση από το "Greek story". Ύμνος στους δύο Μεσσίες της Ελλάδας . Το Γιωργάκη και τον Αντωνάκη. Με αναφορές στον τρόπο διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης του τόπου. Ο υμνητής του Σαμαρά (ta xalia) δεν κρύβει το θαυμασμό του για τη φιλία των δύο ανδρών και άλλα συγκινητικά και βαρύγδουπα. Δένει αυτή η υποκριτική φόρτιση με τις λιμνούλες και τα λαγκάδια του προέδρου Αντώνη. Σε λίγο θα κλάψουμε!
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η φιλία των δύο αρχηγών αλλά η αντιπολίτευση που πρόκειται να ασκήσει ο Αντωνάκης στο Γιωργάκη. Πως ακριβώς θα αντιπαρατεθεί στη λαίλαπα που ήρθε; Πριν λίγους μήνες μια υποβάθμιση χαρακτηρίζονταν ως ανικανότητα της κυβέρνησης και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης που προκάλεσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Έτσι έλεγαν το Πασόκ και τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. Οι ίδιοι ακριβώς μηχανισμοί που υμνούν τη φιλία των δύο αρχηγών, στηρίζουν την συμμαχία του Άμχερστ και στήριξαν χωρίς προσχήματα την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ. Πριν λίγους μήνες παγκόσμια κρίση δεν υπήρχε αλλά βρίσκονταν στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού. Σήμερα, χαρακτηρίζουν τις υποβαθμίσεις που πέφτουν σα σφαίρες πάνω στην οικονομία μας, ως … εκβιασμούς, κερδοσκοπία από «οίκους ανοχής» και λοιπά λαϊκοεπαναστατικά για την αδρεναλίνη του λαού. Έτσι θα διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και θα νικήσουμε τους «φονιάδες των λαών», αφού πρώτα εξαφανίσουμε από το χάρτη τα … Σκόπια!...!
Βλέπουμε καθαρά ότι το Πασόκ θα κυβερνά και μάλιστα για πολλά χρόνια και ο Αντώνης θα είναι υπό προστασίαν από τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν το Πασόκ! Η ΝΔ θα είναι ένα δεύτερο σοσιαλιστικό κόμμα που θα οργίζεται κατά περιόδους για κάποια χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια. Θα βγαίνει πότε πότε ο αρχηγός της ΝΔ και θα ζητά μετατροπή του Σκοπιανού Συντάγματος, για ..... ξεμπρόστιασμα. Μην ξεχνά ο λαός ότι ο Αντώνης είναι μέγας Μακεδονομάχος. Το έργο έχει ξαναπαίξει. Άλλες δύο φορές ο Antony έχει ξαναδώσει την εξουσία στο Πασόκ με το ίδιο πάνω κάτω «πλαίσιο αρχών»! Με ευτυχές τέλος κάθε φορά για το …. Πασόκ. Οπότε ο Antony πρέπει να ανακηρυχθεί ήρωας της «νέας αλλαγής» και σωτήρας του Πασόκ. Άγαλμα πρέπει να του στήσουν έξω από τα έντυπα του Μπόμπολα και στις πλατείες της «εναλλαγής»!...!
magazino