Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σύμβουλοι και παρασύμβουλοι προτείνουν … διαγραφές στη Ρηγίλλης.

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο οι προτάσεις για διαγραφές στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Ρηγίλλης:"Αντώνη! Θεριό δε γίνεσαι αν δε φας θεριά!" Σε πρώτη φάση διέγραψε Μητσοτάκη και Ντόρα και αργότερα τον Καραμανλή γιατί πολύ κουνιέται και απαιτεί στήριξη της αποτυχημένης πολιτικής του. Αυτά από τους Πολανίτες. Γιατί οι πρώην Μαξιμίτες προτείνουν διαγραφή βουλευτών για να πάρει μήνυμα η Ντόρα, χωρίς να διαγραφεί βέβαια η ίδια:"Την κρατάμε αιχμάλωτη!"
Πάντως η απόφαση για διαγραφές είναι οριστική. Τώρα ποιο σενάριο θα ακολουθήσουν οι πιο στενοί σύμβουλοι της Ρηγίλλης δεν ξέρουμε αν και είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι τους προέρχονται από τον σκληρό και αντιμητσοτακικό πυρήνα της ΠΟΛΑΝ. Επίσης ξέρουμε ότι ο αρχηγός Αντώνης έχει αποφασίσει να ενισχύσει το αρχηγικό προφίλ του στο εσωτερικό του κόμματος και μετ’ αντανακλάσεως στην κοινωνία. Η πολυφωνία δεν είναι ανεκτή σε ανθρώπους που έχουν θητεύσει στα επιτελεία της ΠΟΛΑΝ και πιστεύουν ότι η καλύτερη κίνηση θα ήταν η «απόλυτη» διαγραφή της Ντόρας από τη Νέα Δημοκρατία. Όσο για τις «γόνιμες και εποικοδομητικές συνεργασίες» που επικαλούνται οι μυστικοσύμβουλοι, το μόνο που πραγματικά επιθυμούν είναι να κάμει το «σημαντικό» βήμα η Ντόρα ώστε να δοθεί η πολυπόθητη ευκαιρία για διαγραφή της!

Συγκέντρωση της Ν.Δ. για κλάματα

daskalakis_1.jpg
Δεν το περίμεναν στη Ρηγίλλης το φιάσκο της Πάτρας, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

Χθες είχε κατέβει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης για να μιλήσει στη Νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος του. 
Από τα 570 εκλεγμένα κομματικά στελέχη (μέλη ΝΟΔΕ, δημοτικοί - νομαρχιακοί σύμβουλοι, μέλη επιμελητηρίων, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων κτλ) δεν πήγαν παρά μόνο εκατό άτομα εκ των οποίων , οι τριάντα ήταν απλοί ψηφοφόροι!
Τους είχαν ειδοποιήσει στη Ν.Δ. ότι το κλίμα δεν ήταν καλό, γι΄ αυτό και η ...

Δεν μπορεί να βρει ένα δυνατό τσάρο ο Σαμαράς

Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Ρηγίλλης σε θέματα οικονομίας έχει αποτύχει ολοκληρωτικά. Όλες οι ευθύνες για την χρεοκοπία της οικονομίας έχουν περάσει στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον η νέα ηγεσία του κόμματος δεν έχει επεξεργαστεί κανένα απολύτως σχέδιο εξόδου από την κρίση, εκτός από τις πραγματικά αστείες «ανάσες ανάπτυξης». Σα να λένε στον έκπληκτο ελληνικό λαό:«με ανάσες θα την βγάζετε». Δεν ξέρουμε αν υπάρχει και πονηρό υπονοούμενο στις προτάσεις της ΝΔ ή οι "ανάσες" αφορούν την τελευταία πνοή της οικονομίας. Όλα να τα περιμένετε από δαύτους!
Μέχρι στιγμής στη Ρηγίλλης πιέζουν το Δήμα, που θεωρούν αξιόπιστο, να αναλάβει το σκιώδες υπουργείο Οικονομίας. Ο ίδιος το σκέφτεται και η στάση του προβληματίζει το επιτελείο του αρχηγού. Σε αυτή τη συγκυρία πάντως κανένας δεν θέλει να αναλάβει τέτοιο πόστο που θα τον φέρει σε σύγκρουση με την προηγούμενη και τωρινή κυβέρνηση. Πολύ δύσκολος ρόλος πράγματι!

Εάν δεν πάρει χρίσμα, ο Παπαγεωργόπουλος κατεβαίνει αντάρτης στη Θεσσαλονίκη

Είναι αποφασισμένος και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τη θέση του επιβουλεύονται οι περισσότεροι μνηστήρες. Ο Δήμος θεωρείται δεξιός και οι νέοι Ρηγιλλάριοι το έχουν πάρει απόφαση να μη στηρίξουν τον όχι και τόσο «καθαρό δεξιό» Παπαγεωργόπουλο!...! Κάπου θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Εφόσον χάνουν τις εντυπώσεις της σαμαρικής νίκης στην Αθήνα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα τη φέρουν στον Παπαγεωργόπουλο, στον οποίο έχουν πραγματικά υποσχεθεί στήριξη. Το «σφουγγάρι» πάντως της Ρηγίλλης, που ρουφά τα πάντα, φαίνεται έχει βάλει σκοπό να καθαρίσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Και ο Δήμαρχος σε τέτοια περίπτωση, θα έχει κάθε λόγο να κατέβει αντάρτης και να ανατρέψει τους εκδικητικούς μηχανισμούς των παρασυμβούλων.

Ξέθαψαν ακόμα και το Μαυρίκη

Όλοι θα θυμάστε αυτό τον Μαυρίκη. Ο τύπος με το πολύ καλτ μουστάκι, το διαρκώς έκπληκτο βλέμμα και την εμπλοκή σε «περίεργες» υποκλοπές την περίοδο 90-93.
Βρίσκονταν στο προσυνέδριο της ΝΔ στο ΣΕΦ και λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε στην εκπομπή του Ταρζάν, ενώ τα blogs της Νέας Ρηγίλλης τον παρουσίαζαν ως το λαυράκι του Σαμαρά και του μεγάλου Μάκη-Ταρζάν. Οι αποκαλύψεις που θα κάμει ο Μαυρίκης πρόκειται να τινάξουν στον αέρα την «Αγία Οικογένεια», ενώ άλλοι χωρίς περιστροφές έγραφαν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ο Μαυρίκης εκβιάζει την οικογένεια Μητσοτάκη».
Μόνο που στις τελευταίες εβδομάδες χρονολογείται και η προσπάθεια επαναπροσέγγισης του από την Ρηγίλλης. Ξέρετε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε συνεργαστεί με το ΛΑΟΣ και τώρα τον εκφράζει περισσότερο η Νέα Σαμαρική Δημοκρατία (ΝΣΔ)! Άραγε η Ρηγίλλης προσπαθεί να σώσει, όπως κάποιοι διαδίδουν, τον Ταρζάν ή ο Μάκης επιβάλλει τον ...

Στην Ρηγίλλης ερμηνεύουν τα γκάλοπ όπως τους βολεύει

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τρόπος που προσεγγίζουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στην ανοιξιάτικη Νέα Δημοκρατία.

Βλέπουν(διαβάζουν) μόνο ότι τους συμφέρει. Χρησιμοποιούν την τεχνική της δημιουργικής λογιστικής ακόμα και στην ερμηνεία των γκάλοπ.
Π.χ. σε πρόσφατη δημοσκόπηση για τα μέτρα της κυβέρνησης είδαν την δυσφορία του κόσμου, δεν είδαν όμως την αναγκαιότητα που τους προσάπτει η κοινή γνώμη.

Μην σας πούμε τον τρόπο που σχολίασαν τα αποτελέσματα: « ο ελληνικός λαός απορρίπτει και εγκρίνει τα ίδια μέτρα που είχε επισημάνει αρνητικά ή θετικά και ο αρχηγός της ΝΔ …».
Καταλάβατε νομίζω περί τίνους πρόκειται!

Αχαχούχα! Μιλάει και ο Μάκης για κλειδαρότρυπα!

Με τίτλο "Η κοινωνία της κλειδαρότρυπας" σχολιάζει η εφημερίδα Veto του Μ.Τριανταφυλλόπουλο το ντόρο που προκάλεσε η κυκλοφορία του περίφημου DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Να θυμίσουμε απλά στον κ.Τριανταφυλλόπουλο ότι το να αγοράζει κανείς ένα DVD που διατίθεται νόμιμα προς πώληση, ουδεμία σχέση έχει με κλειδαρότρυπες κτλ.

Όταν κάποιος όμως τοποθετεί κρυφές κάμερες και καταγράφει προσωπικές στιγμές ανθρώπων εν αγνοία τους, τότε μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα για κλειδαρότρυπες κτλ.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είχε καλέσει την Τζούλια στην εκπομπή του και μάλιστα καμάρωνε κιόλας για την επιτυχία του;

Πόση άλλη υποκρισία μπορούμε να αντέξουμε;
Υ.Γ Όλοι αυτοί οι "θιγμένοι" από το DVD της Τζούλιας, γιατί το διαφημίζουν συνεχώς, προσφέροντας στους συντελεστές του τη δημοσιότητα που αναζητούσαν;
/ / parapolitiki / /

Έλεος παιδιά!

Τιμή στα περήφανα γηρατειά από το ΠΑΣΟΚ…

Δημοσιεύθηκε από exomatiakaivlepo

"Διαγραφές «μαγειρεύει» ο Σαμαράς" - Φοβηθήκαμε τώρα

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διαγραφές εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς σε μια επιχείρηση πολιτικής πυγμής και ενίσχυσης του αρχηγικού προφίλ του. Στη Ρηγίλλης έχουν αποφασίσει ότι στην περίπτωση που κάποιος διαφοροποιηθεί από την επίσημη κομματική γραμμή θα διαγραφεί. Αυτή η κίνηση θεωρείται μονόδρομος για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, για να μην ενταθούν τα φαινόμενα πολυφωνίας και σύγχυσης που αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και εμποδίζουν την προσπάθεια του κ. Σαμαρά για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση.

Η πρόσφατη κίνηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να επισκεφθεί την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία, χωρίς να ενημερώσει τη Ρηγίλλης, προκάλεσε εσωκομματική ένταση με άρωμα διαγραφής. Η επίσκεψη πυροδότησε νέο ...

Δεκάλογος για ΟΝΝΕΔίτες (και όχι μόνο)

Με αφορμή το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 14 Μαρτίου δέκα εντολές από ένα “παλιό”

- Να θυμάστε ότι είστε στην Πολιτική γιατί εσείς το θέλετε.Κανείς δεν σας το ζήτησε, από κανένα μην έχετε την απαίτηση ανταπόδοσης.

- Να έχετε τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ απόψεις. Να είστε έτοιμοι να «πληρώσετε» γι αυτές,να είστε έτοιμοι να τις αλλάξετε (αν αισθανθείτε ότι είστε λάθος) ή και τα δύο ταυτόχρονα.

- Μην εξαρτήσετε την προσωπική σας προκοπή από την κομματική σας ένταξη. Θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας ,οι φίλοι σας για σας και οι «εχθροί σας δεν θα μπορούν να πουν κουβέντα.Δεν θα χρωστάτε σε κανένα,θα σας χρωστάνε.

- Να θυμάστε ότι για κάθε ...

Δεκαέξι χρόνια χωρίς τη Μελίνα....

Μια γυναίκα γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες. Μια σύγχρονη «ελληνίδα θεά», όπως την έλεγαν, που πίστεψε ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας και σοβαρό εξαγώγιμο προϊόν. Αλλοι απλώς την επανέλαβαν. Είναι η Μελίνα, για Ελληνες και ξένους, ένα όνομα που δεν ξεχνιέται, παρά τα δεκαέξι χρόνια που πέρασαν από την αποχώρησή της.
Στις 6 Μαρτίου του 1994, η Μελίνα Μερκούρη έφυγε από κοντά μας. Τιμώντας την, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το Ιδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη και τον αδελφό της Σπύρο Μερκούρη, παρουσιάζει μια έκθεση προσδοκώντας «τη διατήρηση της μνήμης των πηγαίων κωδίκων της Μελίνας και των μόνιμων αναζητήσεών της στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού». Φωτογραφίες, βίντεο, κοστούμια, προσωπικά αντικείμενα, κείμενα απαρτίζουν την έκθεση-αφιέρωμα «Μελίνα - Παιδεία - Πολιτισμός», από τις 9 του μηνός έως τις 8 Απριλίου σε χώρους του Ιδρύματος (Συγγρού 387, Π. Φάληρο).
Η έκθεση επιχειρεί να παρακολουθήσει την ...

Στην πυρά Καραμανλής - Αλογοσκούφης


Το σοκ της σκληρής λιτότητας αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον Κων. Καραμανλή τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας.
Το μήνυμα ήδη εστάλη με την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. απέναντι στα οικονομικά μέτρα, όταν έλεγε ότι «η Ν.Δ. έκανε λάθη και τα πλήρωσε» και πως ο ίδιος «δεν απολογείται για κανένα». Στενοί συνεργάτες του αναφέρουν ότι η διαφοροποίηση του κ. Σαμαρά από τον προκάτοχό του θα γίνει ακόμη πιο ηχηρή το προσεχές διάστημα, όχι μόνο γιατί κρίνει ότι η νέα ηγεσία είναι δύσκολο να βρει ζωτικό χώρο εάν δεν αποτινάξει τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, αλλά επειδή και ο ίδιος διαφωνούσε ριζικά με βασικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή στο πεδίο της οικονομίας.
Με στόχο, εξάλλου, να περάσουν το μήνυμα ότι αλλάζουν σελίδα, στη Ρηγίλλης ευνοούν με τον τρόπο τους τον ...

Ο Γιώργος αντιμέτωπος με την Ελλάδα του Ανδρέα

Πατροκτονία στο Καστρί...
Πολλοί υποστηρίζουν ότι για να πετύχει ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποδομήσει την κληρονομιά του πατέρα του

Κάποιες από τις ερωτήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις συνεντεύξεις του προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφορούν σταθερά το οικογενειακό του δέντρο, που έδωσε ώς τώρα τρεις πρωθυπουργούς στη χώρα. Ορισμένοι μιλούν για την «ελληνική εκδοχή της δυναστείας των Κέννεντυ». Σ΄ αυτό το πνεύμα ο αναλυτής του Ρώυτερ Πολ Τέιλορ μετέδιδε την περασμένη Τρίτη από την Αθήνα ότι η βασική δυσκολία του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να ανατρέψει αυτά που κληροδότησε στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία ο πατέρας του. «Πρέπει να διαπράξει ιδεολογική και πολιτική πατροκτονία», συμπέρανε, επισημαίνοντας μια σειρά καταστάσεων που δημιούργησε το ΠαΣοΚ του Ανδρέα και καλείται τώρα να κατανικήσει ο γιος του.

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης προσπάθησε στο ίδιο δημοσίευμα να εξηγήσει ότι ...