Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δεκάλογος για ΟΝΝΕΔίτες (και όχι μόνο)

Με αφορμή το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 14 Μαρτίου δέκα εντολές από ένα “παλιό”

- Να θυμάστε ότι είστε στην Πολιτική γιατί εσείς το θέλετε.Κανείς δεν σας το ζήτησε, από κανένα μην έχετε την απαίτηση ανταπόδοσης.

- Να έχετε τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ απόψεις. Να είστε έτοιμοι να «πληρώσετε» γι αυτές,να είστε έτοιμοι να τις αλλάξετε (αν αισθανθείτε ότι είστε λάθος) ή και τα δύο ταυτόχρονα.

- Μην εξαρτήσετε την προσωπική σας προκοπή από την κομματική σας ένταξη. Θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας ,οι φίλοι σας για σας και οι «εχθροί σας δεν θα μπορούν να πουν κουβέντα.Δεν θα χρωστάτε σε κανένα,θα σας χρωστάνε.

- Να θυμάστε ότι για κάθε ...

... προβεβλημένο και «επώνυμο» σήμερα πρώην ΟΝΝΕΔίτη υπάρχουν μερικές χιλιάδες “ανώνυμοι” που είναι στο σπίτι τους και στις δουλειές τους (ή και σε κανένα blog).

- Μην προσκολληθείτε σε αρχηγούς,βουλευτές,πολιτευτές αξιωματούχους. Μην τους αποκαλείτε με το μικρό τους όνομα,μην τους χτυπάτε με οικειότητα στη πλάτη και αν μπορείτε μην επιτρέπετε και σε εκείνους να σας το κάνουν. Είναι θέμα σεβασμού και αυτοπροστασίας.

- Να ακούτε,να βλέπετε,να διαβάζετε,να σκέφτεστε.Κανείς δεν έγινε καλύτερος μόνο μιλώντας.

- Οταν ασκείτε κριτική στους «επάνω» να θυμαστε διάφορα “δυσάρεστα“ πράγματα. Οπως ότι η Πολιτική «είναι η τέχνη του εφικτού», «επιλογή μεταξύ δυσαρέστων λύσεων», «όποιος είναι έξω απ΄ το χορό πολλά τραγούδια λέει»και άλλα τέτοια

- Να έχετε υπ΄ όψη σας ότι ούτε στην Πολιτική κρίνονται τα ΠΑΝΤΑ εκ του αποτελέσματος, πλήν όμως στον περίεργο αυτό χώρο είστε (φαντάζομαι) για να αλλάξετε πράγματα (και ανθρώπους)

- Να ξεχάσετε αμέσως όλα τα παραπάνω αν σας ενδιαφέρει η πολιτική σαν επάγγελμα.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

ΥΓ Ξαναμέτρησα τις «εντολές» και τις βρήκα εννέα. Όπως έγραψε ο Φρέντυ Γερμανός σε ανάλογη περίπτωση: «Αν ήξερα να μετράω σωστά θα έκανα στη ζωή μου κάτι καλύτερο»

/ / ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ / / firiki2010.wordpress / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :