Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Στην πυρά Καραμανλής - Αλογοσκούφης


Το σοκ της σκληρής λιτότητας αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον Κων. Καραμανλή τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας.
Το μήνυμα ήδη εστάλη με την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. απέναντι στα οικονομικά μέτρα, όταν έλεγε ότι «η Ν.Δ. έκανε λάθη και τα πλήρωσε» και πως ο ίδιος «δεν απολογείται για κανένα». Στενοί συνεργάτες του αναφέρουν ότι η διαφοροποίηση του κ. Σαμαρά από τον προκάτοχό του θα γίνει ακόμη πιο ηχηρή το προσεχές διάστημα, όχι μόνο γιατί κρίνει ότι η νέα ηγεσία είναι δύσκολο να βρει ζωτικό χώρο εάν δεν αποτινάξει τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, αλλά επειδή και ο ίδιος διαφωνούσε ριζικά με βασικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή στο πεδίο της οικονομίας.
Με στόχο, εξάλλου, να περάσουν το μήνυμα ότι αλλάζουν σελίδα, στη Ρηγίλλης ευνοούν με τον τρόπο τους τον ...

... «εξοστρακισμό» του Γ. Αλογοσκούφη, τον οποίον επικρίνουν ανοικτά και με κάθε ευκαιρία στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος του κόμματος, μάλιστα, εμφανίζεται να έχει αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επανόδου του πρώην «τσάρου» της οικονομίας στην πολιτική, τουλάχιστον μέσα από τους γαλάζιους συνδυασμούς.
Στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, επιχειρείται ένας διαχωρισμός της οικονομικής πολιτικής με ζητήματα ηθικής τάξης, για τα οποία η κάλυψη του κ. Καραμανλή θα είναι απόλυτη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Το επιχείρημα είναι ότι η Ν.Δ. κινδυνεύει σε διαφορετική περίπτωση «να βρεθεί αντιμέτωπη με την ιστορία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :