Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Πολύ αστεία η κάλυψη του ΣΚΑΪ στον Σαμαρά

Μόνο γέλια προκαλεί ο τρόπος που προσπαθούν να καλύψουν την «αδιαφορία» της σαμαρικής Ρηγίλλης στις επιθέσεις που δέχεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αστείοι οι δημοσιογράφοι όταν προσπαθούν να καλύψουν τα αδικαιολόγητα και τις α-δεξιότητες της βαθιά δεξιάς Ρηγίλλης. Να βλέπατε από κάτω πως κουνάνε τα κεφάλια τους οι πολίτες όταν ακούνε τέτοιες μπαρούφες. Εκεί στη Ρηγίλλης ασχολούνται κυρία Τριανταφύλλου με τους διορισμούς των παιδιών της Άνοιξης και τους προκαλεί τρόμο η υπεράσπιση του «παρελθόντος»! Ακούνε «Καραμανλής» και τρέχουν μην τυχόν και φορτωθούν τα τεράστια σκάνδαλα και τις αποτυχίες της καραμανλικής περιόδου. Άσε που θέλουν να τα φορτώσουν στη Ντόρα! Ο Αντώναρος «λέει» πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να μην στηριχθεί ο πρώην. Θα αναλάβει μόνος του την υπεράσπισή του. Μα ποιόν κοροϊδεύετε τέλος πάντων! Αφού ο Καραμανλής έχει αποφασίσει να μην παρεμβαίνει αυτή την περίοδο στην πολιτική σκηνή, πως θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του; Είναι πολύ ανέκδοτο οι δημοσιογράφοι όταν θέλουν να συγκαλύψουν τα επικοινωνιακά λάθη των προστατευομένων τους!
Ακολουθεί το βίντεο με την κάλυψη που παρείχε ο Αλαφούζος στην Ρηγίλλης

Ο Σαμαράς σπρώχνει τον Καραμανλή στο λάκκο με τα φίδια!

Ο Καραμανλής έχει την τύχη που του πρέπει. Αλλά υπάρχουν τόσα θέματα που τρέχουν, που σιγά τώρα μη μας απορροφήσει το δράμα του...
Στενοχώρια μεγάλη τραβάω. Στενοχώρια που δεν λέγεται, δεν περιγράφεται! Εγώ που 5 χρόνια τον είχα στήσει απέναντι στον τοίχο και τον «πυροβολούσα» πότε με τα DVD και πότε με τις ρακέτες, εγώ που ανέδειξα πρώτος (και μόνος) την πανθομολογούμενη εκ των υστέρων τάση του για αραλίκι, εγώ τώρα έρχομαι να καταγγείλω την άσχημη τύχη που του επεφύλαξε η μοίρα. Ούτε τέσσερις μήνες δεν πέρασαν από την ημέρα που τους είχε όλους στα πόδια του και τώρα αυτοί οι ίδιοι είναι έτοιμοι να τον σπρώξουν στην αρένα, να τον κάνουν κιμά τα λιοντάρια που ξερογλείφονται, κοιτάζοντάς τον. Περνάει δράμα ο Κώστας Καραμανλής, αλλά ποιος του φταίει; Κανόνας είναι στην πολιτική το «δρυός πεσούσης...», και τρόπος ζωής το «ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς». Τα ίδια έκανε κι αυτός με τον .....

Είναι πολύ δύσκολο ο Σαμαράς να ανοίξει μέτωπο και με τον Καραμανλή!

Υπάρχει ελληνικός αντισημιτισμός;

Εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε ποτέ οργανωμένο αντισημιτισμό. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε ένοχοι
Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ Ή ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ «ΝΕΑ». ΕΚΕΙ, Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ
Πρόκειται για μια επιστολή που είχε στείλει ο Μεγάλος Ραββίνος της Ιερουσαλήμ στον βασιλιά της Σπάρτης Λυκούργο- όχι τον μυθικό νομοθέτη- για να του ζητήσει στρατιωτική βοήθεια εν ονόματι της συγγένειας που συνέδεε τους Σπαρτιάτες με τους Εβραίους. Τοποθετείται στον 2ο αιώνα π.Χ.- αν δεν κάνω λάθος-, εποχή παρακμής της μεγάλης στρατιωτικής δύναμης και δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία της που η Σπάρτη προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όποιον έχει τη δυνατότητα να την ανταμείψει.
Το σημαντικό στοιχείο του ευρήματος έγκειται στην επίκληση της συγγένειας, αναφορά η οποία απ΄ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων υπάρχει και στο ....

Η κυβέρνηση δεν έπεσε. Ο Καραμανλής σηκώθηκε κι' έφυγε!

Άλλο ένα σπαρταριστό ενσταντανέ από την πρωϊνή ζώνη του Mega. Τα χαρακτηριστικά του, η τραγωδία που γίνεται κωμωδία και φτου κι απ' την αρχή.

Στου Μικέ το μαγαζί ..... πάστες, τυρόπιτες και μπαβαρουάζ σοκολατίνες ....

Ο Αυτιάς βρήκε το μαγαζί απ' το οποίο ψωνίζει τυρόπιτες και σοκολατίνες 
ο Καραμανλής και πολλοί άλλοι πολιτικοί.

Τα μυστικά προσωπάκια και σύμβολα στο chat του facebook!

Υπάρχουν αρκετά μυστικά emoticons που μπορείς να εμφανίσεις στο chat του facebook.
Απλά γράψε το κείμενο και μόλις πατήσεις "αποστολή" θα εμφανιστεί το εικονίδιο.
Τα emoticons χωρίζονται με κενό σε όσα υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να εμφανιστούν.

Πιγκουίνος
<(") 

Μπερδεμένος
o.O

Tώρα τους φταίνε οι κερδοσκόποι

Η απίστευτη κυβέρνηση του NBAer έχοντας χάσει προφανώς εντελώς τη μπάλα στην οικονομία θεωρεί ότι υπεύθυνοι για το άνοιγμα (σε πρωτοφανή επίπεδα) του spread των Ελληνικών ομολόγων ευθύνονται οι κερδοσκόποι που κάνουν παιχνίδι στου κασίδη το κεφάλι.

Προφανώς και για το όργιο των ...ντόπιων κερδοσκόπων που με αφορμή τα μπλόκα των αγροτών κάνουν πάρτι ευθύνεται ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Πλαστήρας.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες του σε περιόδους κρίσης προσπαθεί κυρίως και πάνω απ΄όλα να προστατέψει τους πολίτες από τα νύχια των αρπακτικών που καραδοκούν στη γωνία.


Αντί αυτού, ακούμε μόνο ....

Τέρμα και στις χλιδάτες πτήσεις των υπουργών.

Θα το δεχτούν άραγε;

Καμπάνα για τα όρια συνταξιοδότησης .....

Πάνε να βγάλουν λάδι τον Παμπούκη οι εγκάθετοι του Πασοκισμού

Τραμπουκισμό θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται τα δημοσιογραφικά στελέχη του Μαξίμου και των Megaλων συμφερόντων. Στην περίπτωση Καραμανλή και Ζαγορίτη έβγαλαν τα σωθικά τους. Στην περίπτωση Παμπούκη που είναι το νούμερο 2 του Μαξίμου …. «εντάξει δεν έγινε και τίποτα που τον έγραφε στην ατζέντα του». Εξάλλου αφορούσε υποθέσεις του 2004 και 2005. Έχουν παραγραφεί! Γέλιο προκαλεί η προσωπική και προκατειλημμένη εμπάθεια του Κανελάκη εναντίον της Ντόρας. . Στρατευμένος στα σχέδια της άτυπης συγκυβέρνησης Αντωνίου Παπανδρέου – Σαμαρά μάχεται για την υποβάθμιση του τεράστιου σκανδάλου της Siemens και στην πτώση στα μαλακά των βρώμικων μαύρων ταμείων Ιπποκράτους και Ρηγίλλης.
«Ε δεν ξέρουμε γιατί σημείωνε ο Χριστοφοράκος να πάρω τον τάδε και να πα΄ρω τον τάδε; Δεν σημαίνει τίποτα αυτό;» τι λέτε ρε μπουμπούκια; Αν δεν σημαίνει τίποτα αυτό τότε τι σημαίνει; Μήπως του έστελνε λουλούδια κι’ αυτουνού ο Χριστοφοράκος ή έπαιζαν τις κουμπάρες τηλεφωνικά; Μήπως ο Παμπούκης έμαθε ότι ο Χριστοφοράκος κολλούσε αφίσες στη ΝΔ και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια και σε πασοκική εξόρμηση αφισοκολλήματος γιατί έμειναν από εθελοντές μια και όλοι έχουν διοριστεί;
Τώρα πλάκα με κάνεις; Και την κατάλληλη στιγμή έρχεται η κοτσάνα της ημέρας από τον Κανελάκη. … «Ενώ η κ. Μπακογιάννη έτρωγε τους αστακούς στο δείπνο αυτό… Έ δεν είναι το ίδιο ο αστακός με το τηλέφωνο;» …. Ε βέβαια σιγοντάρει η φωνή του παρασκηνίου. Mega Χίτσκοκ, πρωί Σαββάτου. Με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; Τον αμίμητο και αστείο Κανελάκη! Και τους υπόλοιπους να αθωώνουν ή να καταδικάζουν κατά τις γραφές των συμφερόντων που εξυπηρετούν.

Με προδώσαν οι φίλοι μου...

Οργή Καραμανλή για τη χλιαρή και καθυστερημένη κάλυψη από το κόμμα του
Σοκ και θυμό προκάλεσε στον πρώην πρωθυπουργό η στάση που επέδειξαν γαλάζιοι βουλευτές, φίλοι και αντίπαλοί του στην υπόθεση της ευχαριστήριας επιστολής προς τον Χριστοφοράκο
Δύσκολες ημέρες με μοναξιά και βαριά θλίψη περνάει ο Κώστας Καραμανλής. Κάθε ημέρα που περνά βλέπει έναν έναν τους παλιούς φίλους να απομακρύνονται, ενώ η λίστα με τα ραντεβού μικραίνει διαρκώς. Η κορυφαία στιγμή ωστόσο που προκάλεσε σοκ και θυμό στον επί 13 χρόνια αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Δεξιάς, ήταν η στάση που επέδειξαν φίλοι και αντίπαλοί του στην υπόθεση της Ζίμενς.

Πρώην υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. έβλεπαν παθητικά στη Βουλή να αποκαθηλώνεται η εικόνα τού πρώην ηγέτη τους και αρνούνταν να ...

Ο Καραμανλής δεν θέλει να συναντηθεί με τη Ντόρα

Οι σχέσεις Καραμανλή και Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Για ευνόητους λόγους.
Στενός συνεργάτης του Καραμανλή, από τους λίγους που του έχουν απομείνει, διαδίδει ότι Ντόρα-Κώστας δεν μιλάνε. Η αλήθεια είναι ότι έχουν μιλήσει μερικές φορές στο τηλέφωνο και μάλιστα η Ντόρα ζήτησε να βρεθούν και να τα πούνε από κοντά. Όχι απαραίτητα για τα εσωκομματικά. Φιλικά.
Ο Καραμανλής ζήτησε από συνεργάτες του να διαρρεύσουν ότι δεν μιλά καθόλου με τη Ντόρα ώστε να εκληφθεί ως έμμεση απάντηση στην πρόσκληση της Ντόρας.
Αυτή τη στιγμή αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση από την τρέχουσα επικαιρότητα και βρίσκεται σε κάπως άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι έτοιμος να αρχίσει να δίνει εξηγήσεις που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση. Οι αγάπες του παρελθόντος τελείωσαν και δεν θα ήθελε κάποια συνάντηση που θα επιβαρύνει επιπλέον την κατάστασή του και τις προσωπικές του σχέσεις.
Προτιμά να μείνει στα τυπικά επί του παρόντος και να αποφεύγει "δύσκολες" σηζητήσεις.

Και ο Παμπούκης, ο κολλητός του Γιωργάκη, είναι γραμμένος …

..… στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου!
8 φορές είναι σημειωμένος στο περίφημο πλέον ημερολόγιο Χριστοφοράκου ο γνωστός Χάρης Παμπούκης. Υπουργός Επικρατείας της σημερινής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Οχτώ φορές σημαίνει ότι είχε πολλές δουλειές με τον κύριο Siemens. Τώρα τι δουλειές ήταν αυτές ας τα διερευνήσει η δικαιοσύνη. Εμείς απλά το αναφέρουμε.
Πάντως πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια και παραπολιτικά για αποδυνάμωση του Χάρη. Σενάρια που ήθελαν «στη γωνία» τον Παμπούκη και αρμοδιότητές του να περνάνε στον Πάγκαλο. Μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν ως ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου. Νούμερο 2. Τώρα οι μετοχές του έχουν πέσει. Limit down και «πούλα-πούλα»! Φαίνεται ότι αυτή η απομόνωση σχετίζεται με ένα πακέτο πληροφοριών που δεν αρέσουν καθόλου στο στενό περιβάλλον του Γιώργου. Όπως και το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου.
Στέλεχος που βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου δικαιολόγησε την απομόνωση Παμπούκη με το σκεπτικό του βάρους. «Δεν έχει το ειδικό βάρος ο Χάρης να σηκώνει το τηλέφωνο και να ζητά από τους υπουργούς να λογοδοτήσουν. Ενώ ο Πάγκαλος έχει βάρος από κάθε άποψη»!
Λόγω ελλιπούς βάρους λοιπόν κρίθηκε σκόπιμο να εκδιωχθεί ο Χάρης από το Μαξίμου και να μετακομίσει πικραμένος σε ένα γραφείο στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλο ένα νούμερο 2 που έφαγε τη σκόνη του Πάγκαλου!

"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"

Εντολή-«κεραυνός» του επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στους υπαλλήλους τριών Εφοριών της Θεσσαλονίκης
«Φέρτε πίσω εντός 48 ωρών τα κλεμμένα λεφτά που επιστράφηκαν σε εταιρείες-“μαϊμούδες”» διεμήνυσε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ.Σχοινιωτάκης προς τους υπεύθυνους υπαλλήλους τριών Εφοριών της Θεσσαλονίκης.
Με την εντολή-«κεραυνό» του κ. Σχοινιωτάκη οι εφοριακοίκαλούνται να επιστρέψουν 8.831.906 ευρώ. Το ποσό αυτό χαρακτηρίστηκε «παρανόμως κτηθέν» από την επιστροφή ΦΠΑ σε τρεις εταιρείες«μαϊμού» της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών στοιχείων των τελωνειακών αρχών της συμπρωτεύουσας.
Με την υπόθεση αυτή, πρωτοφανής για τα ....

Θα εξομολογηθεί στο Βατοπαίδι

Ο κ. Καραμανλής θα παρουσιαστεί στην Εξεταστική προκειμένου να απαντήσει στις επιθέσεις.
Αποφασισμένος να παραμείνει σιωπηλός το επόμενο διάστημα εμφανίζεται ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής , παρά τις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη της ΝΔ για πτυχές της κυβερνητικής θητείας του. Το «κύμα» των επιθέσεων όμως προς το πρόσωπό του τον αναγκάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», να προσέλθει τελικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Επειτα από αρκετές συζητήσεις με στενούς πολιτικούς φίλους του και αφού δέχθηκε αντικρουόμενες εισηγήσεις, αναθεώρησε την αρχική του απόφαση. Αντί να αποστείλει υπόμνημα, όπως αρχικά είχε σκεφθεί, αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει το «παρών» στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι, ενώ αναφορικά με την αντίστοιχη κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Siemens θα αξιολογήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες.
Οσοι επισκέπτονται το πολιτικό γραφείο του στην Παναγή Κυριακού 21 (πλατεία Μαβίλη), διαπιστώνουν τη δυσφορία του κ. Καραμανλή. Ο τέως πρωθυπουργός παρατηρεί καθημερινά να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των στελεχών της ΝΔ που τον επικρίνουν. Φανερά προβληματισμένος δεν ανέμενε αυτήν την ....

Θέλει να μιλήσει ο Μητσοτάκης για την Siemens!

Ο Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι ένα περίεργο παιχνίδι συμβιβασμών και ισορροπιών παίζεται στο παρασκήνιο μεταξύ των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Bρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι συγκάλυψης και αποσιώπησης του σκανδάλου παράλληλα με μια επικοινωνιακή καταιγίδα με σκοπό να υποβαθμιστεί το τεράστιο σκάνδαλο σε λεμονοστύφτες, ταξιδάκια που μπορεί να ήταν παγίδες, τηλέφωνα και ψυγεία.
Γι’ αυτό φέρεται αποφασισμένος να υποβάλει αίτημα για να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Κρατώντας φυσικά στο χέρι «χαρτιά και ντοκουμέντα» προ Χριστοφοράκου! Μάλιστα τα χαρτιά φτάνουν στην περίοδο πτώσης της κυβέρνησής του όπου φαίνεται η Siemens πρωταγωνίστησε. Παρέα με συμφέροντα που είχαν συνδέσει τις δραστηριότητές τους με τον ΟΤΕ και τα επενδυτικά του σχέδια. Τότε ουσιαστικά ξεκινά η απόλυτη διαπλοκή κομμάτων και μαύρων ταμείων της Siemens.
Ήδη τα σαμαρικά φερέφωνα φαίνεται έχουν εξαντλήσει την σκανδαλολογία τους στην εμπλοκή του ΥΠΕΞ επί Ντόρας στην υπόθεση διαφυγής του Καραβέλα. Εκεί θα σταθούν επικοινωνιακά αποφεύγοντας να πάνε πιο πίσω σε απόλυτη συνεννόηση με το σημερινό Μαξίμου.
Η υπόθεση Καραβέλα φυσικά και δεν αντέχει καθόλου στις ακροάσεις της Εξεταστικής μια και ουσιαστικά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εμπάθεια και στην παραπληροφόρηση. Τα πραγματικά στοιχεία είναι εντελώς διαφορετικά από τις κενές περιεχομένου κραυγές, των φανατικών νεοδεξιών υποστηρικτών της σαμαρικής Ρηγίλλης.

«Τελικά, νομίζω ότι ο Κώστας Σημίτης θα καταγραφεί στην Ιστορία με θετικό πρόσημο».

Τούτο φέρεται ειπών ο Κώστας Καραμανλής σε βουλευτή του κόμματός του, ο οποίος τον συνάντησε προσφάτως. Πέραν της εμπιστοσύνης μου στην πηγή της πληροφορίας, είναι και το ύφος της φράσης που με πείθει για τη γνησιότητά της. H χρήση του μεταφορικού λόγου είναι μέσα στην παράδοση του ύφους που καθιέρωσε ο αρχιερέας του λαϊκισμού Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να εκφράζει ό, τι ήταν υποχρεωμένος να πει - πλην εκ του ασφαλούς, δηλαδή χωρίς να τον αντιλαμβάνονται οι πολλοί (θυμηθείτε, π. χ., το περίφημο «mea culpa»). Ως γνωστόν, δε, ο Κώστας Καραμανλής είναι -και το δηλώνει- μέγας θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όπως και αν έχει το πράγμα, η αναγνώριση της αξίας Κ. Σημίτη από τον πολιτικό που τον κατήγγειλε ως «αρχιερέα της διαπλοκής», έστω και αν γίνεται κατ’ ιδίαν, αποτελεί γενναία πράξη. Ευελπιστώ ότι το επόμενο βήμα στην ωρίμανση του τέως πρωθυπουργού θα είναι να αναγνωρίσει και την αξία του αειμνήστου θείου του. Αυτό βέβαια ενδέχεται να τον οδηγήσει στα όρια της τραγικότητας, διότι αν συμφιλιωθεί με τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ίσως αντιληφθεί και τη ζημία που έκανε ο ίδιος στο όνομα που κληρονόμησε...
/Στέφανος Κασιμάτης / Καθημερινή /

Οι σκέψεις Σαμαρά για Μεϊμαράκη...

Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιβεβαιωμένη είδηση αλλά βγαίνει από το περιβάλλον του Προέδρου Α. Σαμαρά..
Άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στον Α. Σαμαρά μας μετέφερε σήμερα ότι στο μυαλό του Προέδρου είναι η αξιοποίηση του πρώην υπουργού Ε. Μεϊμαράκη πριν από το συνέδριο..
Η σκέψη αυτή έχει να κάνει με την επιρροή του πρώην υπουργού Αμύνης στο κομματικό ακροατήριο της Ν.Δ.
Ο Α. Σαμαράς ξέρει ότι δύσκολα θα καταφέρει να ελέγξει πλήρως τους συνέδρους αφού η...