Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Θα εξομολογηθεί στο Βατοπαίδι

Ο κ. Καραμανλής θα παρουσιαστεί στην Εξεταστική προκειμένου να απαντήσει στις επιθέσεις.
Αποφασισμένος να παραμείνει σιωπηλός το επόμενο διάστημα εμφανίζεται ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής , παρά τις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη της ΝΔ για πτυχές της κυβερνητικής θητείας του. Το «κύμα» των επιθέσεων όμως προς το πρόσωπό του τον αναγκάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», να προσέλθει τελικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Επειτα από αρκετές συζητήσεις με στενούς πολιτικούς φίλους του και αφού δέχθηκε αντικρουόμενες εισηγήσεις, αναθεώρησε την αρχική του απόφαση. Αντί να αποστείλει υπόμνημα, όπως αρχικά είχε σκεφθεί, αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει το «παρών» στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι, ενώ αναφορικά με την αντίστοιχη κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Siemens θα αξιολογήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες.
Οσοι επισκέπτονται το πολιτικό γραφείο του στην Παναγή Κυριακού 21 (πλατεία Μαβίλη), διαπιστώνουν τη δυσφορία του κ. Καραμανλή. Ο τέως πρωθυπουργός παρατηρεί καθημερινά να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των στελεχών της ΝΔ που τον επικρίνουν. Φανερά προβληματισμένος δεν ανέμενε αυτήν την ....

..... επίθεση και την απαξιωτική διάθεση πολλών στελεχών τα οποία πριν από λίγους μήνες τον εξυμνούσαν. Δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να μιλήσει δημόσια, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Ο κ. Καραμανλής σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να αναλωθεί σε μια συζήτηση η οποία θα ενίσχυε την εσωστρέφεια στη ΝΔ. Κυρίως όμως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εμφανιστεί ισότιμος συνομιλητής των επικριτών του. Σύμφωνα, όμως, με τις γνώμες που ανταλλάσσει τελευταία με τους συνομιλητές του θεωρεί ότι βάλλεται από διάφορα συμφέροντα που έχουν όφελος, όπως εκτιμά, να είναι απέναντί του. Σε αυτήν την «ετερόκλητη συμμαχία» βρίσκονται στελέχη και βουλευτές που στηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, άλλοι που ανήκουν στην ομάδα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί των κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή.

Ο τέως πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι σκληροί «σαμαρικοί» τον επικρίνουν γιατί πιστεύουν ότι μέσω της αποδόμησης του ίδιου θα διαγραφεί το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ και θα ενισχυθεί το προφίλ του νέου αρχηγού.

Β έβαια δεν έχει την ίδια εντύπωση για τον κ. Σαμαρά, αφού διαπίστωσε, όπως αποκάλυψε χθες και «Το Βήμα», τη στήριξη της Ρηγίλλης στην υπόθεση της Siemens. Από τη Ρηγίλλης επικοινώνησαν, κατ΄ εντολήν Σαμαρά, με το γραφείο του κ. Καραμανλή και συμφωνήθηκε να υιοθετηθεί πλήρως η γραμμή του τέως πρωθυπουργού για τη Siemens.

Η Ρηγίλλης φρόντισε χθες να στηρίξει πολιτικά τον κ. Καραμανλή, ειδικά μετά το κλίμα που δημιουργήθηκε ότι επιχειρείται από το κεντρικό κομματικό σύστημα η πολιτική του «αποκαθήλωση».
/  ΤΟ ΒΗΜΑ  / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :