Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η επιστροφή της Ντόρας, οι εκπλήξεις και η «κυβέρνηση του βουνού»

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται να αρχίσει περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη προκειμένου να προβάλει το πολιτικό στίγμα της.

«Το 2010 θα είναι έτος εξελίξεων.Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά και σίγουρα δεν θα πλήξουμε» λέει στους συνομιλητές της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη όχι μόνο στη γενική πολιτική κατάσταση, αλλά και στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. Η βασική αντίπαλος του κ. Αντ.Σαμαρά για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ύστερα από μια περίοδο περισυλλογής και πολλών συζητήσεων με πολιτικούς φίλους της, βουλευτές και στελέχη που παρέμειναν «πιστοί» σε αυτήν και δεν επιδίωξαν να ρίξουν γέφυρες με τη νέα ηγεσία, ετοιμάζεται για τη δυναμική επιστροφή της στο πολιτικό προσκήνιο.

Υστερα από αρκετές ημέρες ξεκούρασης κατά τη διάρκεια των εορτών στο Καρπενήσι, μαζί με τον σύζυγό της κ. Ισ. Κούβελο, η κυρία Μπακογιάννη, αρκετά ευδιάθετη και με πλήρη επίγνωση των αιτιών που την οδήγησαν στην εσωκομματική ήττα της 29ης Νοεμβρίου, άφησε στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα. «Σνομπάραμε τις κοσμικότητες,κάναμε...κυβέρνηση του βουνού» έλεγε χαριτολογώντας σε συνομιλητές της για την παραμονή στο Καρπενήσι και αρκετοί πιο πονηροί αναρωτήθηκαν μεταξύ τους αν ....

Η πρώτη δηλωμένη χρεοκοπία ήταν ελληνική




Το είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στη Βουλή.

Θα μπορούσε άραγε να είναι διαφορετικά;

«Η πρώτη παγκόσμια δηλωμένη χρεοκοπία ήταν ελληνική. Τον 4ο αι. π.Χ. ο Διονύσιος των Συρακουσών, επειδή χρεοκόπησε δεν μπορούσε να πληρώσει τα δάνειά του. Μάζεψε όλες τις δραχμές, ξαναμάρκαρε την κάθε μία και την έκανε δύο δραχμές κι έτσι πλήρωσε τα χρέη του..»

Οι περισσότεροι Βατοπαιδινοί είναι τώρα Σαμαρικοί

Μην ξεχνάτε! Οι περισσότεροι Βατοπαιδινοί πρωταγωνιστούσαν στο σύστημα Ρουσόπουλου και ήταν μέλη της παρέας του πρώην Μαξίμου. Περιέργως τα περισσότερα στελέχη του Καραμανλή και ο ίδιος ο Καραμανλής διατηρούσαν ειδική σχέση με το σύστημα Βατοπαιδίου. Επί παραδείγματι, λίγο πριν σκάσει το σκάνδαλο, είχαν επισκεφθεί το μοναστήρι για "προσκύνημα", ο Δασκαλάκης, ο Αγγέλου, ο Χατζηεμμανουήλ και ο Πάνος Λειβαδάς. Παρεούλα στήριξαν και τον Αντώνη. Όλως τυχαίως φυσικά! Το ερώτημα που βασανίζει την σημερινή Ρηγίλλης είναι αν πρέπει να τους σώσουν όλους ή κάποιους να κάψουν. Κάποιους θα πάρει σίγουρα η μπάλα.
Βασικός στόχος παραμένει η προστασία του Καραμανλή. Από την στιγμή που θα κληθεί ο Αγγέλου, θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθεί και ο Καραμανλής. Εκεί θα πέσει το μεγάλο βάρος. Εκεί έχει γίνει και το μεγάλο παζάρι μεταξύ Σαμαρά-Καραμανλή.

Ανάλυση: Στο -10 η ΝΔ

Μετά και το τελευταίο "κυμα" δημοσκοπήσεων η ΝΔ παραμένει 10 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Οι παράγοντες που οδηγούν στο αποτέλεσμα αυτό παρά τις μη επιτυχημένες πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ, είναι η ανυπαρξία αντιπολιτευτικής φωνής από πλευράς ΝΔ, συν φυσικά, η μηδενική δυναμική Σαμαρά μετά την εκλογή του σε συνδιασμό με την αδυναμία διείσδυσής του σε άλλους πολιτικούς χώρους, πλήν του ΛΑΟΣ, το οποίο όμως κι αυτό διατηρεί τις δυνάμεις του! 

Ο χώρος της ΝΔ βρίσκεται σε πολιτική ύπνωση, κάτι που "εκπέμπεται" και γίνεται αντιληπτό από όλους τους πολίτες συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων της ΝΔ.  Η απραξία αυτή δεν πρέπει να διαρκέσει για πολύ ακόμη διότι έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια περί "στημένου παιχνιδιού", σκόπιμης δηλαδή ανοχής-στήριξης του Σαμαρά στον παλιό του συγκάτοικο. Αν μια τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα  επικρατήσει - ανεξαρτήτως της αληθούς ή μη βάσης της - το αποτέλεσμα θα είναι.....

Τάχουν πάρει στο κρανίο με τον Μαρκόπουλο

Τάχουν πάρει στο κρανίο πολλοί συνάδελφοί του Μαρκόπουλου,εντός της ΝΔ.
Τον κατηγορούν ως αλαζόνα, αυθάδη και μεγαλομανή. Έχει πιστέψει ότι είναι η φωνή του Αντώνη Σαμ.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εύχονται να ερευνηθούν τα πεπραγμένα του στον ΕΟΤ. Έχουν για τη γούνα του, ουκ ολίγα.
Προς το παρόν λέγεται ότι ψάχνει νυχθημερόν στοιχεία που εμπλέκουν το Μητσοτάκη και τη Ντόρα στο σκάνδαλο της Siemens. Να τα δώσει στο Πασόκ φυσικά. Μη φανεί ότι επιβουλεύεται ο Αντώνης ...το Μητσοτάκη; Που τέτοιο πράμα;
Ακούστηκε ότι ο πρόεδρος Σαμ θα βάλει το Μαρκόπουλο στην εξεταστική για τη Siemens και ξεσκίζεται να ενοχοποιήσει το Μητσοτάκη! Με εντολές άνωθεν φυσικά. Εάν τα καταφέρει τότε προαλείφεται σε σημαντικότερα πόστα. Εφόσον βέβαια έχει γλυτώσει από το σκάνδαλο με το φαγοπότι στον ΕΟΤ.
Γιατί πρέπει κάποιος να τον ειδοποιήσει ότι έρχονται άλλες δύο εξεταστικές. Μία για τα φάρμακα (Αβράμ) και μία για το πανηγύρι διορισμών, κολλητών, διαφημιστικών πακέτων και χρυσών μισθών που είχε στηθεί στον ΕΟΤ.

Εδώ τα καλά σκάνδαλα

Ο πρόεδρος Γιώργος έχει απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή να ξεφύγει η επικαιρότητα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι Έλληνες πολίτες.
Η προσφυγή στα σκάνδαλα ήταν αποφασισμένη πολύ πριν τις Ευρωεκλογές. Ήξεραν πολύ καλά ότι η εγχώρια και παγκόσμια κρίση δεν άφηναν πολλά περιθώρια για παροχές και ελαφρύνσεις. Παρά ταύτα ακολούθησαν το δρόμο του λαϊκισμού και όταν θα εκπλήρωναν το σκοπό τους να κατακτήσουν την εξουσία θα το έριχναν στο τσάμικο των σκανδάλων. Έτσι θα καλοπεράσει η φτώχεια των νεοελλήνων!
Μόλις ολοκληρωθούν οι περίφημες 100 μέρες, που κάηκαν άδοξα και εντελώς αποτυχημένα, καλείται η Βουλή να ρίξει φως σε πλήθος σκανδάλων. Χρηματιστήριο, Ζήμενς, Βατοπαίδι, Γερμανός! Με την υπόμνηση βέβαια ότι ποτέ η «Βουλή δεν κατέληξε πουθενά. Εντός της εβδομάδος πάντως αποφασίζονται οι …τεχνικές λεπτομέρειες με τις οποίες θα ανοίξει ο «χαμένος» κύκλος των εξεταστικών. Να περάσουν έτσι οι μήνες και με τη βοήθεια των καναλιών, ο λαός θα συζητά για λίμνες, ταξιδάκια, φρυγανιέρες και ραδιοκασετόφωνα. Τα καυτά ρεπορτάζ του τηλεοπτικού συστήματος Πασόκ αναλαμβάνουν εργολαβικά να θυμίζουν στον ελληνικό λαό ό,τι βολεύει και συμφέρει το σύστημα. Το μεγάλο surprise αφορά τον Καραμανλή που ενδέχεται να καταθέσει προσωπικά για το Βατοπαίδι. Αν και ο πρόεδρος Αντώνης του υπόσχεται ότι δεν θα πληγεί η «μετακαραμανλική» του υστεροφημία!...!

Σκανδαλώδης η πολιτική νωθρότητα του Αντώνη Σαμ.

Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο στην πολιτική, προπάντων σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η σημερινή, από τις αφοριστικές καταγγελίες και τη νωθρότητα της σκέψης:
Τα κύρια χαρακτηριστικά των καιροσκόπων, τύπου Καρατζαφέρη, καθώς και του ΚΚΕ με την κούφια αντικαπιταλιστική ρητορική…
Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο, στις σημερινές περιστάσεις του αλλοδαπού εποικισμού, από τα μισόλογα και το ζαχαρωμένο δηλητήριο των κομματικών «ανακοινώσεων».
Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από τη στάση εκείνων των πολιτικών που μιλάνε με διφορούμενα «πατριωτικά» πάνω στον κυβερνητικό εφιάλτη και ιδιαίτερα σιωπούν για το κυβερνητικό νομοσχέδιο περί της ιθαγένειας.
Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έθρεψε «εθνικές» ελπίδες και θέλει να προβάλλεται ως «εθνικά» ευαίσθητος…
Η πολιτική του νωθρότητα είναι σκανδαλώδης!
Όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί για το κυβερνητικό νομοσχέδιο περί της ιθαγένειας και αυτός ακόμα «συσκέπτεται» με το εαυτό του…
Σχεδιάζεται, προωθείται και επικυρώνεται και νομικά ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας και ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστάρης στον αγώνα του ελληνικού λαού που κοχλάζει από οργή, αλλά και ....

Γιατί φωνάζει ο Κοκκινούλης;

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση πολλαπλών επιλογών. Πλάκα θα είχε. Μην σας κρατάμε όμως σε αγωνία. Μη νομίζετε ότι ο Θανάσης διαφέρει από όλους αυτούς που αισθάνονται αδικημένοι από την καραμανλική περίοδο. Κάθε άλλο. Πιστεύει ότι δικαιούται κάτι παραπάνω. Σε καρέκλες, τιμές και δόξες εννοώ. «Οι άλλες καλύτερες είναι»; Όχι βέβαια! Παιδί του λαού είναι και αυτός και ανήκει στη βαθιά λαϊκή δεξιά. Ανήκει στην ψυχή της παράταξης. Έτσι νομίζει ο βλαχάδερος. Έχει αναδειχθεί σε βασικό κομματάρχη του συστήματος Σαμαρά στον κάμπο. Γιατί λοιπόν να μη τον προτείνει σε πρώτη φάση Περιφερειάρχη; Καλά του κάθεται και η Βουλή αργότερα. Δεν τον χαλά βέβαια και μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι και κάτι πάει στραβά για βουλευτής. 
Στο μέλλον ίσως φορέσει και περικεφαλαία!

Το μυστικό της σύγκρουσης Άννας και Μιχάλη

Μέχρι στιγμής ο Μιχάλης είναι αποδεκτός από τους ψηφοφόρους του Πασόκ σε μεγάλο ποσοστό. Δεν θα αργήσει όμως η μέρα της … ανατροπής. Η εγκληματικότητα οργιάζει, ο φόβος και ο τρόμος κυριαρχούν στην καθημερινότητα. Σε λίγο ούτε τα κανάλια θα μπορούν να κρύψουν την κατάρρευση του αισθήματος ασφαλείας μέσα στην κοινωνία.
Έτσι βλέπει μακριά. Βασικός στόχος είναι η μεταπαπανδρεϊκή εποχή. Κάποιοι εντός του Πασόκ εύχονται να παρέλθει σύντομα η νεο-Παπανδρεϊκή περίοδος μια και την θεωρούν κρυπτο-φιλελεύθερη! Βασικός στόχος του Μιχάλη είναι η προεδρία του Πασόκ και σε αυτό συγκρούεται με την Άννα Διαμαντοπούλου που ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο της πρωθυπουργίας. Τώρα έχει έναν λόγο παραπάνω μια και θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικού κόμματος εξουσίας. Μια και δεν της πήρε την πρωτιά η Ντόρα.
Ενδιάμεσος σταθμός και για τους δύο είναι το Δημαρχείο της Αθήνας. Ασφαλής θέση, υψηλής αποδοχής. Γι’ αυτό η Άννα είναι στόχος στο εσωτερικό του κινήματος και αντικείμενο πικρόχολων σχολίων. Οι θεωρητικές διαφορές για την «Προστασία του Αθηναίου πολίτη» είναι προσχήματα και αποτελούν προπέτασμα καπνού.

Aγάπη μου συρρίκνωσα το κόμμα!

Θέλουν να μικρύνουν το κόμμα για να το ελέγξουν!
Είναι κοινό μυστικό μέσα στο νεοκλασικό η πλήρης αλλαγή της Νέας Δημοκρατίας και η μετατροπή της σε ένα κόμμα με εφήμερα στελέχη.
Καταργούν τα κομματικά όργανα, αλλάζουν το καταστατικό και ελέγχουν πλήρως τις κομματικές οργανώσεις.
Σκέφτονται να καταργήσουν τις τοπικές οργανώσεις, που είναι αυτοσυντήρητες από τα χρήματα των νεοδημοκρατών και όχι του κόμματος.
Να δούμε μετά πως θα μπορέσουν να έχουν ανθρώπους να τρέξουν όλα τα καυτά θέματα στις τοπικές κοινωνίες...
Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι σύντομα θα φύγουν από την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα θα επανέλθει στους κανονικούς του, παραδοσιακούς ρυθμούς.

Που είναι ο Δημήτρης;

Τα υπεσχημένα δεν τηρούνται πάντοτε. Ιδίως όταν παίζεις με το επιτελείο της «Πολιτικής Άνοιξης». Mε στελέχη που διψούν για καρέκλες και εξουσίες. Είχαν απωθήσει βαθιά μέσα τους και για πολλά χρόνια την εξουσιομανία που τους διακρίνει και τώρα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια σε πρώην μεγαλοστελέχη της «Νέα Δημοκρατίας»!
Έτσι έχει πέσει θύμα και ο υπαρχηγός Αβράμ. Ο Δημήτρης ποθεί να γίνει νούμερο 2 στο κόμμα αλλά φως δεν βλέπει. Κάποιοι άλλοι ήταν ήδη σύμβουλοι, μυστικοί πράκτορες και alter ego του προέδρου και δεν έχουν αφήσει κενά για φιλόδοξους «αυτοκράτορες». Δείχνουν και τις διαθέσεις τους για το μέλλον. Είναι καθαροί δεξιοί και έτσι βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία. Ντεμι σεκ καταστάσεις ... αποβάλλονται. 
Είναι άραγε τυχαίο που ο Δημήτρης έχει εξαφανιστεί από τη Ρηγίλλης; Εκεί που θα είχε και δικά του γραφεία, όλο δικαιολογείται για να αποφύγει έστω και ένα ραντεβού με τα στελέχη της Άνοιξης. Από δήμαρχο πάνε να τον κάμουν κλητήρα της ΠΟΛΑΝ. Που είναι οι δάφνες και οι βαριές πολυθρόνες που του έταζε ο Αντώνης; Πού είναι ο τίτλος; ....«Αντιπρόεδρος». Με δικό του ασκέρι και δικά του γραφεία; Τίποτα! Και αντί να τον αφήσουν τουλάχιστον να παίζει με το Συνέδριο του κότσαραν ακόμα και στο Συνέδριο, διευθυντή στην οργανωτική Επιτροπή τον Κώστα Ζωντανό. Από που έως που! Δεν έπρεπε να διορίσει δικό του άνθρωπο σε τόσο σπουδαία θέση; Δεν έπρεπε αυτός να ορίσει δικό του διευθυντή; Είναι φανερό ότι τον καπελώνουν οι μυστικοσύμβουλοι. Αμφισβητούν την ειλικρίνειά του και θέλουν δικό τους άνθρωπο να κάμει τη δουλειά. Σιγά πως θα άφηναν το Συνέδριο στο Δημήτρη! Ούτε σοβαρό τον θεωρούν, ούτε έμπιστο.

Έτσι ήρθαν και τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις τους. Όσο και αν θέλει ο Δημήτρης να κρύψει την απογοήτευσή του και εκπροσωπεί τον πρόεδρο Αντώνη στις εργασίες του Συνεδρίου, του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας...

7 διαπιστώσεις και 4 προβλήματα στρατηγικής στο χώρο του τύπου

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για την εισβολή Λαυρεντιάδη στα ελληνικά ΜΜΕ. Με αφορμή το γεγονός, στο πρόσφατο «Ποντίκι» γίνεται ανάλυση των προβλημάτων στο χώρο του τύπου με 7 διαπιστώσεις και τέσσερα προβλήματα στρατηγικής. Τα αναφέρουμε περιληπτικά:
Επτά διαπιστώσεις:
1. Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη μεταβάλλει το ήδη ρευστό τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ και υποδηλώνει ότι μια ολόκληρη εποχή τελείωσε
2. Τα συγκροτήματα του τύπου και μεμονωμένα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα
3. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στα ΜΜΕ χειροτερεύει, η ΕΣΗΕΑ αδυνατεί να παρέμβει και ο κλάδος των δημοσιογράφων πλήττεται από ανεργία.
4. Η κρίση έχει μετατρέψει τις εφημερίδες σε παντοπωλεία προσφορών, τα κανάλια περιορίζουν τον ενημερωτικό τους τομέα προς εξοικονόμηση πόρων και τα κανάλια οδηγούνται στις ...

Μύθοι και αλήθειες για τα βιολογικά προϊόντα

Η αγορά των βιολογικών τροφίμων είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που κυμαίνεται στο 15-20% την τελευταία δεκαετία.
Το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μεγαλύτερο στις αναπτυγμένες χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης όπου διακινείται το 80% των βιολογικών προϊόντων, αλλά ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης παρατηρείται σήμερα στην Ασία όπου η αγορά τρέχει με 25-30% ετησίως.

Αυτό που ωθεί σε ανάπτυξη τα βιολογικά προϊόντα είναι ο φόβος που επικρατεί σήμερα γύρω από τα...

Το γύρο του κόσμου έκανε η έκρηξη βόμβας στη Βουλή.

Τα ξένα ΜΜΕ σχολιάζουν ότι παρόμοιες εκρήξεις είναι συχνές στην Αθήνα, αν και για πρώτη φορά σημειώνεται τέτοια επίθεση έξω από το κοινοβούλιο.

Με τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις αξιολογήσεις των ξένων οίκων συνδέει την επίθεση το BBC. «Παρόλο που η επίθεση μπορεί να προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, θα προβληματίσει του διεθνείς παρατηρητές που παρακολουθούν την Ελλάδα. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας εκ νέου εάν υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές ή αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες να δεχθούν το πρόγραμμα περικοπών. Το μήνυμα των βομβιστών δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρο... απέδειξαν ότι μπορούν να χτυπούν ατιμώρητα ένα από τα πλέον αυστηρά φρουρούμενα κτήρια της χώρας», σημειώνεται σε ανταπόκριση στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

«Η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από σειρά επιθέσεων εναντίον οικονομικών συμφερόντων και γραφείων πολιτικών από το ....

Oι αμφισβητίες του Αντωνάκη

Απόδειξη


Μια βόμβα, πριν και μετά!

Άλλη έννοια είχαν οι βόμβες π.Π. (προ Παπανδρέου) και άλλη έχουν μ.Π.
Μια βομβιστική επίθεση, λίγους μήνες πριν, ήταν ανικανότητα της κυβέρνησης, διάλυση και τα κανάλια απαιτούσαν παραιτήσεις υπουργών. Φυσικά και με το νόμο, υπεύθυνος για μια βόμβα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός διότι έφερε την ευθύνη της επιλογής των προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Είχε τη λεγόμενη «πολιτική ευθύνη»! Ένα φασιστικό τερτίπι στα χέρια των συμφερόντων που εξυπηρετούν τα μεγάλα κανάλια και οι πλούσια αμειβόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Τέτοιο μπάχαλο προκαλούσαν με δηλώσεις, σχόλια και αναλύσεις, τα δελτίων των εργολάβων. Μέχρι και ολονύχτιες απευθείας μεταδόσεις είχαμε με περισπούδαστα ρεπορτάζ βίας και real time εικόνες τρόμου.
Τώρα μια βόμβα είναι χτύπημα κατά της δημοκρατίας. Δεν φορτίζεται με «πολιτικές ευθύνες». Επέστρεψε η ατομική ευθύνη της εγκληματικής πράξης και δεν επιτρέπεται ο λαλίστατος μέχρι πρότινος Καψής να μετατρέπεται σε ειδήμονα και να βγάζει συμπεράσματα, προδικάζοντας τα αποτελέσματα των ερευνών. Ξαφνικά δεν ξέρει, δεν γνωρίζει.
Τέλος, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ο υφυπουργός (πόσο μάλλον ο υπουργός)! Και προσοχή, μην ενοχλείται τον πρόεδρο Γιώργο και χαλάσετε τη διάθεση του «καλού παιδιού»! Ερείπια, που λένε και οι Ισπανοί ...

Εξεταστικές χωρίς ανεξεταστέους… και διεφθαρμένα κόμματα

Εξεταστικές χωρίς ανεξεταστέους…
Toυ Σταμου Zουλα
Η συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών, για τα σκάνδαλα Βατοπεδίου, ομολόγων, Ζήμενς, Χρηματιστηρίου και Γερμανού, ουδέν θα αποφέρει. Αντίθετα, με την όλη διαδικασία θα εδραιωθεί η πεποίθηση ότι κανένα κόμμα δεν είναι αδιάφθορο, ότι η επιλογή των «υπό διαλεύκανση» σκανδάλων ενέχει το στοιχείο της αλληλοκατηγορίας και του συμψηφισμού και ότι ο κολασμός των τυχόν ενόχων παραμένει ανεπιθύμητος. Μια ειλικρινής προσπάθεια για την εξυγίανση του δημόσιου βίου της χώρας θα έπρεπε να ξεκινήσει από το αυτονόητο: ότι η διαφθορά και στην πολιτική έχει διαβάθμιση. Για να αποτρέψεις το κακούργημα, πρέπει πρώτα να τιμωρήσεις το πλημμέλημα, να έχεις ήδη επιδείξει μηδενική ανοχή στο πταίσμα.
Στην προσπάθεια να περισταλεί η σπατάλη στο Δημόσιο, να επέλθει κάποιος ορθολογισμός στο ασφαλιστικό, να αρθεί η ανισοτιμία στους δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ., ακούμε τις ημέρες αυτές εξοργιστικά πράγματα. Π.χ. για τους υπαλλήλους της Βουλής, με τις παχυλότατες αμοιβές και τους 16 ετήσιους μισθούς. Πληροφορούμεθα πως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν «κατοχυρώσει δικαίωμα» να συνταξιοδοτούνται μετά 15-20 χρόνια εργασίας. Πως άλλοι τόσοι έχουν ....

Τι έγραψε η ισπανική La Vanguardia για τον Παπανδρέου



Είναι από την προηγούμενη Δευτέρα αλλά μας άρεσε!

«Ο Παπανδρέου, γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σπουδές στη Σουηδία και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, είναι ένας μετριοπαθής σοσιαλδημοκράτης, που αισθάνεται πιο άνετα όταν μιλάει αγγλικά παρά ελληνικά». 

Σε ανταπόκριση με τίτλο «Ο Παπανδρέου και τα ερείπια της Ελλάδος».  [Papandreu y las ruinas de Grecia]

Μήπως εν γένει αισθάνεται πιο άνετα και εκτός Ελλάδας; Μάλλον γι’ αυτό ξεκινά παγκόσμια τουρνέ.


Οι "100 μέρες" σε γελοιογραφία του ΚΥΡ


Οι τελευταίες σελίδες των αθλητικών εφημερίδων [10-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Πρώτη δημοσκόπιση του 2010 - Κόλαφος για την αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά.



Διαφορά 10,6 μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με την εντυπωσιακά αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία του δεξιού πατριώτη Σαμαρά να ρίχνει άλλες 4 μονάδες περισσότερο τα ποσοστά της σε σχέση με αυτά της πανωλεθρίας των εκλογών της 4ης Οκτωμβρίου.΄
Ενός ΠΑΣΟΚ που έχει δημιουργήσει απίστευτες αρνητικές αντιδράσεις με τις προσπάθειες του για αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού με την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Απο την άλλη μιάς Νέας Δημοκρατίας που η εκλογή του νέου της αρχηγού είχε προκαλέσει πανζουρλισμό ενθουσιασμού ενώ είχε υπερπροβληθεί σε υπερθετικό βαθμό απο το σύνολο των ΜΜΕ, των καναλαρχών και όλων των σκληρών προπαγανδιστικών μηχανισμών του διαδικτίου.
Παρα ταύτα οι 10 μονάδες ψαλίδα παραμένουν το minimum.

kopernikos.blogspot

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [10-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα

Έρχονται οι αγρότες ...

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν αγρότες που διεκδικούν εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής.

Την κάθοδο στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν αγρότες που συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στην Κατερίνη.

Οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου αποφάσισαν να μεταβούν στην Αγιά και στην Ελασσόνα. Οι αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο προγραμματίζουν τον αποκλεισμό του Τελωνείου Νίκης και της Εγνατίας Οδού. Οι αγρότες από το Νομό Κιλκίς θα μεταβούν στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων.

Την ίδια ώρα, ήδη οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, χωρίς να εμποδίζουν ...

Στο έλεος του χιονιά η Ευρώπη

Στο έλεος του χιονιά και των πολικών θερμοκρασιών βρίσκεται η Ευρώπη, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στη Γερμανία, 10 άστεγοι βρήκαν το θάνατο από την παγωνιά, ενώ στη χώρα έχει σημάνει συναγερμός, καθώς αναμένεται θερμοκρασία είκοσι βαθμών κάτω από το μηδέν. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να εφοδιαστούν με ....

Απαντήστε μου ειλικρινά: Είστε ικανοποιημένοι μ΄αυτή την εικόνα;

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω εάν οι ψηφοφόροι της ΝΔ που επέλεξαν τον Αντώνη Σαμαρά για αρχηγό της παράταξης είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ σήμερα.
Είμαι επίσης ακόμα πιο περίεργος να μάθω εάν είναι ικανοποιημένοι...

με τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ όπως τη βλέπετε στη φωτογραφία, γιατί όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πιθανότατα της μόνιμης αντιπολίτευσης εάν δεν έρθουν τα πάνω κάτω.

Ελπίζω όσοι ψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά για αρχηγό να έχουν ακόμα το θάρρος να το ομολογήσουν δημόσια, γιατί απ΄ότι βλέπω ήδη άρχισε να παρατηρείται μία έντονη αποστασιοποίηση που με απλά λόγια σημαίνει ότι όσοι έκαναν την πατάτα αρχίζουν τώρα να .....

Δυστυχώς υπάρχει χειρότερη κυβέρνηση από αυτήν του Καραμανλή

Πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα χειρότερη κυβέρνηση από του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ.


Δυστυχώς οι εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτούς τους λίγους και "γραφικούς".
Μετά από 100 μέρες κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επετεύχθη το ακατόρθωτο.
Να έχουμε στο τιμόνι της χώρας μια κυβέρνηση ακόμα χειρότερη, ακόμα πιο σκληρή, ακόμα πιο ανίκανη ακόμα πιο κοινωνικά ανάλγητη από της ΝΔ.
...

Όποιο τομέα και αν πιάσουμε διαπιστώνουμε την κοροϊδία, την μετεκλογική αποκαθήλωση, την προχειρότητα και την ανικανότητα. .....

Οι χειρότερες ταινίες .... ever



1. Worst Death Scene - "Enter the Ninja"
2. Worst Stunt - "Unknown Indian Movie"
3. Worst Reaction - "Troll 2"
4. Worst Acting Ever - "Silent Night, Deadly Night 2"
5. Most Random Line Ever - "Shark Attack 3"
6. Worst CGI - "Shark Attack 3"

Οι τελευταίες σελίδες των Κυριακάτικων [10-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα

Το site του Υπουργείου Παιδείας διαφημίζει πορνοταινίες gay

Tαινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου φαίνεται πως διαφημίζει η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας !!!

Αυτό διαπίστωσε ένας πατέρας αναζητώντας να κατεβάσει ασκήσεις μαθηματικών
για τον 13χρονο γιο του... αντ' αυτού όμως ο γονιός του μικρού μαθητή, κλικάροντας στο downloads του Υπουργείου, τον καλωσόρισαν σε...

...Gay Chat γνωριμιών και πορνοταινίες

Δείτε το...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων [10-01-2010]



Παρακάτω τα υπόλοιπα

Ο καφές του προέδρου!


Μια φωτογραφία του "Αντώνη και της Γεωργίας" στη Real News αρκεί για να πέσουν χαμηλά και πιο χαμηλά εκεί στο Extra3. Ένα κανάλι του Πασόκ που στηρίζει χωρίς προσχήματα τον Σαμ Αντώνης. Το σύστημα Πασόκ στην υπηρεσία του συστήματος της Ρηγίλλης.
Ακόμα και σήμερα ο Σαμ πίνει τον καφέ του στην πλατεία. Τι λε ρε μεγάλε! Τι θα κάνει θα κρύβεται στα Τρίκαλα μέσα σε δυό στενά; Τόσο μεγάλος άθλος πια είναι να πίνει κάποιος τον καφέ του στην πλατεία και χρειάζεται ειδική ανάλυση για την «πρωτοφανή απλότητα» του προέδρου;
Αμέ το άλλο; «Σηκώνει ο ίδιος το τηλέφωνό του κυρίες και κύριοι» .. Εδώ λύστε τα σκυλιά. Δηλαδή του Παπανδρέου του το σηκώνουνε (... το ακουστικό) τρεις υπηρέτες; Α χα χού χα..!...!...
«Αυτό είναι πρωτοφανή» που λέει και η ποιήτρια!