Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μια βόμβα, πριν και μετά!

Άλλη έννοια είχαν οι βόμβες π.Π. (προ Παπανδρέου) και άλλη έχουν μ.Π.
Μια βομβιστική επίθεση, λίγους μήνες πριν, ήταν ανικανότητα της κυβέρνησης, διάλυση και τα κανάλια απαιτούσαν παραιτήσεις υπουργών. Φυσικά και με το νόμο, υπεύθυνος για μια βόμβα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός διότι έφερε την ευθύνη της επιλογής των προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Είχε τη λεγόμενη «πολιτική ευθύνη»! Ένα φασιστικό τερτίπι στα χέρια των συμφερόντων που εξυπηρετούν τα μεγάλα κανάλια και οι πλούσια αμειβόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Τέτοιο μπάχαλο προκαλούσαν με δηλώσεις, σχόλια και αναλύσεις, τα δελτίων των εργολάβων. Μέχρι και ολονύχτιες απευθείας μεταδόσεις είχαμε με περισπούδαστα ρεπορτάζ βίας και real time εικόνες τρόμου.
Τώρα μια βόμβα είναι χτύπημα κατά της δημοκρατίας. Δεν φορτίζεται με «πολιτικές ευθύνες». Επέστρεψε η ατομική ευθύνη της εγκληματικής πράξης και δεν επιτρέπεται ο λαλίστατος μέχρι πρότινος Καψής να μετατρέπεται σε ειδήμονα και να βγάζει συμπεράσματα, προδικάζοντας τα αποτελέσματα των ερευνών. Ξαφνικά δεν ξέρει, δεν γνωρίζει.
Τέλος, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ο υφυπουργός (πόσο μάλλον ο υπουργός)! Και προσοχή, μην ενοχλείται τον πρόεδρο Γιώργο και χαλάσετε τη διάθεση του «καλού παιδιού»! Ερείπια, που λένε και οι Ισπανοί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :