Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Εδώ τα καλά σκάνδαλα

Ο πρόεδρος Γιώργος έχει απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή να ξεφύγει η επικαιρότητα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι Έλληνες πολίτες.
Η προσφυγή στα σκάνδαλα ήταν αποφασισμένη πολύ πριν τις Ευρωεκλογές. Ήξεραν πολύ καλά ότι η εγχώρια και παγκόσμια κρίση δεν άφηναν πολλά περιθώρια για παροχές και ελαφρύνσεις. Παρά ταύτα ακολούθησαν το δρόμο του λαϊκισμού και όταν θα εκπλήρωναν το σκοπό τους να κατακτήσουν την εξουσία θα το έριχναν στο τσάμικο των σκανδάλων. Έτσι θα καλοπεράσει η φτώχεια των νεοελλήνων!
Μόλις ολοκληρωθούν οι περίφημες 100 μέρες, που κάηκαν άδοξα και εντελώς αποτυχημένα, καλείται η Βουλή να ρίξει φως σε πλήθος σκανδάλων. Χρηματιστήριο, Ζήμενς, Βατοπαίδι, Γερμανός! Με την υπόμνηση βέβαια ότι ποτέ η «Βουλή δεν κατέληξε πουθενά. Εντός της εβδομάδος πάντως αποφασίζονται οι …τεχνικές λεπτομέρειες με τις οποίες θα ανοίξει ο «χαμένος» κύκλος των εξεταστικών. Να περάσουν έτσι οι μήνες και με τη βοήθεια των καναλιών, ο λαός θα συζητά για λίμνες, ταξιδάκια, φρυγανιέρες και ραδιοκασετόφωνα. Τα καυτά ρεπορτάζ του τηλεοπτικού συστήματος Πασόκ αναλαμβάνουν εργολαβικά να θυμίζουν στον ελληνικό λαό ό,τι βολεύει και συμφέρει το σύστημα. Το μεγάλο surprise αφορά τον Καραμανλή που ενδέχεται να καταθέσει προσωπικά για το Βατοπαίδι. Αν και ο πρόεδρος Αντώνης του υπόσχεται ότι δεν θα πληγεί η «μετακαραμανλική» του υστεροφημία!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :