Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Κόκκινο πανί ο Μιχαλολιάκος για τους κεντροδεξιούς της ΝΔ

Ο σκληρός δεξιός Μιχαλολιάκος, ανέλαβε τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αυτόν, ο Σαμαράς θα ελέγξει τις υποψηφιότητες της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Μετριοπαθείς προσωπικότητες είναι κομμένες από χέρι και με εντολές άνωθεν. Πολλοί παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που γνωρίζουν καλά τι θα πει η εκλογή δημάρχου και πόσες υποχωρήσεις αυτό προϋποθέτει, θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άτομο αποτελεί αυτοκτονική επιλογή. Ο Μιχαλολιάκος είναι από τους ανθρώπους που δεν υπολογίζουν λογικές ήττες, αρκεί ο υποψήφιος να είναι καθαρός δεξιός. …. Λαϊκός δεξιός! Άντε παιδί του Αβέρωφ! Οι φιλελεύθεροι θεωρούνται αιρετικοί και οι κεντρώοι, παραδοσιακοί εχθροί της παράταξης! Μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ πιστεύουν ότι η επιλογή Μιχαλολιάκου καίει τις πιθανές συνεργασίες με την Αριστερά, στους δεύτερους γύρους. Με δεδομένη την επαναφορά του 51% για την εκλογή δημάρχου προβλέπονται σχεδόν παντού δεύτεροι γύροι. 
Βλέπουμε το Μιχαλολιάκο να καίγεται στην πυρά των δημοτικών! 



Για να σε δούμε τώρα...


Τώρα θέλω να σε δω με όλες τις μπαρούφες που βγήκες και είπες για όλους και για όλα με επίκεντρο βέβαια τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήθελα να 'ξερα...κουνούσες και το δάχτυλο πάλι? Νομίζετε ότι θα περάσει έτσι αυτό κύριε Μαρκόπουλε? Για να δούμε πώς θα τα μαζέψετε από αύριο που θα αρχίσουν τα αντίποινα του πολέμου που εσείς ξεκινήσατε. Ακούς εκεί..."να μην μιλάει ο Μητσοτάκης", λέει! Καλό κι αυτό! Πάντως από αύριο, μάλλον εσείς δεν θα μιλάτε κύριε Μαρκόπουλε, αλλά θα...κεκεδίζετε! Επιβάλλεται να ζητήσετε συγγνώμη ΤΩΡΑ.

Βαρύ ατόπημα Μαρκόπουλου η επίθεση εναντίον του Μητσοτάκη

Ακούστε τί είπε:
Χθες, αντέδρασε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επετέθη εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. «Οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη Ν.Δ. που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκόπουλος. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει πως «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ό,τι έκανε σήμερα, το έκανε κι όταν βγήκε ο Εβερτ, το έκανε κι όταν βγήκε ο Κώστας ο Καραμανλής αρχηγός της Ν.Δ.» και ότι δεν δέχεται σε καμία περίπτωση, από τον Κ. Μητσοτάκη να λέει για τον Καραμανλή ότι φοβήθηκε.
Ποιος είναι ο κ. Μαρκόπουλος που θα πει πως ένας πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ένας πολιτικός με δεκαετίες πολιτικής παρουσίας "δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι";

Τί εννοεί επίσης όταν λέει πως...

Γιατί άραγε ο Σαμαράς ανέθεσε στο Μανόλη τους συνδικαλιστές;

Το πρώτο σχέδιο που έχει ενεργοποιήσει ο Σαμαράς είναι η εσωκομματική κυριαρχία. Δύσκολο μια και οι δύο φατρίες καραμανλικοί και μητσοτακικοί δεν θα παραδοθούν έτσι εύκολα. Οι μητσοτακικοί περιμένουν την πρώτη σύγκρουση βαρόνων και καραμανλικών για να την πέσουν μαζί στους ύποπτους τύπους που έχει περιμαζέψει μέσα στο κόμμα ο Λαζαρίδης. Ο μηχανισμός της ΠΟΛΑΝ θέλει εξουσία και οι υπασπιστές του Καραμανλή δεν παραδίδουν τόσο εύκολα τις καρέκλες. Για τις καρέκλες πήγαν με το Σαμαρά. Και αν τις παραδώσουν δημιουργείται το πρώτο μεγάλο ρήγμα.
Στις πρώτες προθέσεις του Σαμαρά είναι να ελέγξει τους γαλάζιους συνδικαλιστές. Έτσι και ερμηνεύεται η κίνηση να τοποθετήσει απέναντι από τον Πουπάκη τον Γιάννη Μανόλη. Μην ξεχνάμε ότι ο Πουπάκης είναι άνθρωπος του Μεϊμαράκη. Και τυγχάνει να έχει την υποστήριξη του συνόλου των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Ο Μανόλης έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο να χαλάσει τις αντισαμαρικές ισορροπίες εντός της ΔΑΚΕ. Τελικός στόχος είναι να μεταβληθεί η εκπροσώπηση της ΔΑΚΕ στο συνέδριο, που δεν είναι και αμελητέα. Τα χρονικά περιθώρια του Μανόλη για να τα βάλει με τον Μεϊμαράκη στενεύουν όλο και περισσότερο. Και είναι γνωστό ότι ο Πουπάκης δεν θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα όσο νομίζουν οι σαμαρικοί ρηγιλλάριοι . Το συνέδριο αποτελεί μεγάλο ρίσκο για το Σαμαρά και τους περίεργους μυστικοσυμβούλους του. Εάν δεν καταφέρουν να ελέγξουν τους σύνεδρους ο Σαμαράς θα περάσει δύσκολα. Θα έχει ένα κόμμα χωρίς να το ελέγχει.

18η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών.


Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο μας περισσότεροι από 200 εκατομμύρια μετανάστες. Όλοι τους είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργεί η διεθνής οικονομική ύφεση και η κρίση των αγορών, όπως η φτώχεια, ο στιγματισμός, οι διακρίσεις και η κακοποίηση.

Μόλις το 2000, θεσμοθετήθηκε η 18η Δεκεμβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών. Η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο, πολυδιάστατο φαινόμενο, ένα θέμα κατεξοχήν ανθρωπιστικό, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μετανάστες. Πρόκειται για την Ημέρα του Μετανάστη στις 18 Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην...

Διεθνής διασυρμός της χώρας

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos έκανε λόγο για «Ελληνική Τραγωδία» και αμφισβητεί ευθέως την ικανότητα του πρωθυπουργού να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) κάνει λόγο για την «ελάχιστη συμπάθεια» που απολαμβάνει πλέον η χώρα μας από τους εταίρους αλλά και τους πιστωτές της!
Το αμερικάνικο Bloomberg επισημαίνει ιδιαιτέρως ότι η Standard & Poor’s επιφυλάσσεται για μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της χώρας μας, σύντομα και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο μόνος τρόπος να αποφύγει η χώρα μας τα χειρότερα είναι να καταφέρει ο πρωθυπουργός να πείσει τους Ευρωπαίους αλλά και τις αγορές πως μπορεί να μειώσει άμεσα το καλπάζον έλλειμμα.
Η FT φιλοξένησε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον τελευταίο να δηλώνει πως ....

Περάστε κόσμε! Όλα τα πουλάμε!


Ο Παπακωνσταντίνου για να διασφαλίσει ότι θα βάλει στα κρατικά ταμεία έως και 2,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010, βάζει μπρος σχέδιο για την πώληση «πακέτων» μετοχών: 
  • του ΟΠΑΠ, όπου το δημόσιο κατέχει το 33,4%. Εκτιμάται ότι μπορεί να εκχωρήσει ποσοστό 13,4% ή και παραπάνω, για να αποκομίσει έως και 1 δισ. ευρώ
  • του ΟΤΕ, όπου μπορεί να πουλήσει άλλο 10% από το 20% που κατέχει, για δημόσια έσοδα 0,5 δισ. ευρώ
  • της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (τώρα που εξέλιπαν και οι «αντιρρήσεις Σουφλιά») μέχρι και 23%, ώστε το δημόσιο να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία του 51%.

«Μας ανησυχεί η Ελλάδα»...


«Η Ελλάδα μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία» για τα δημοσιονομικά της προβλήματα. Αυτό δήλωσε χθες, μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γερμανός ομόλογός του κ. W. Schaeuble .....

Σάν σήμερα... 17 Δεκεμβρίου

1777: Η Γαλλία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των αγγλικών αποικιών της Bορείου Αμερικής (ΗΠΑ).

1903: Οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποιούν την πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο.

1915: Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο στην προσπάθειά τους να πείσουν την κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».

1966: Σε μυστική σύσκεψη στα ανάκτορα, παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Γεώργιος Παπανδρέου (αρχηγός της Ένωσης Κέντρου) και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (αρχηγός της ΕΡΕ), καταλήγουν σε συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 28 Μαΐου 1967.

1989: Τηλεοπτική πρεμιέρα της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

1997: Ουκρανικό αεροπλάνο τύπου «Γιάκοβλεφ», που είχε απογειωθεί από την Οδησσό με 70 επιβαίνοντες (οι 42 Έλληνες) και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, χάνει τον προσανατολισμό του και συντρίβεται στα Πιέρια Όρη. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Δεκάχρονος Ομπάμα!

Ένα μπρούτζινο άγαλμα του Μπαράκ Ομπάμα σε ηλικία μόλις δέκα ετών τοποθετήθηκε σε πάρκο της Τζακάρτας, της ινδονησιακής πρωτεύουσας όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έζησε αρκετά από τα παιδικά του χρόνια. Το άγαλμα, το πρώτο του Ομπάμα σε όλον τον κόσμο, τον δείχνει με σορτς και μακό να χαμογελά επειδή μια πεταλούδα κάθεται στο δάκτυλό του. Ο Ομπάμα έζησε στην Τζακάρτα τέσσερα χρόνια, από τα έξι ως τα δέκα, όταν η μητέρα του Αν εγκαταστάθηκε εκεί μετά το γάμο της με έναν Ινδονήσιο που γνώρισε στη Χαβάη. "Ηταν μια ευτυχισμένη εποχή, γεμάτη περιπέτειες και μυστήριο", έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος. Το άγαλμα βρίσκεται σε πάρκο της συνοικίας Μεντένγκ και σε αυτό συνήθιζε να παίζει ο μικρούλης Μπαράκ. Το άγαλμα έχει στόχο να "εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα παιδιά της Ινδονησίας να κυνηγήσουν το όνειρό τους", τόνισε ο Ρον Μιούλερ, πρόεδρος της μη πολιτικής οργάνωσης "Φίλοι του Ομπάμα" που ανέλαβε τα έξοδα κατασκευής του αγάλματος. Ο Μιούλερ διευκρίνισε πως είναι απολύτως συμπτωματικό που τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος συνέπεσαν με την τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και Δεύτερη υποβάθμιση της οικονομίας!

Νέα κεραμίδα για την οικονομία, αυτή τη φορά από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's ο οποίος αποφάσισε ξαφνικά χθές την υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας στο ΒΒΒ+ από το Α- . Η εξέλιξη είναι εξαιρετικά δυσμενής καθώς η S&P είναι ο δεύτερος οργανισμός μετά τη Fitch που «γκρεμίζει» την Ελλάδα στη Β κατηγορία μετά από δέκα χρόνια κι ενώ οι διεθνείς κεφαλαιαγορές περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων που έχει υποσχεθεί ο Παπανδρέου. Στη Νέα Δημοκρατία, αντί να ασχολούνται με τις τραγικές αυτές εξελίξεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τσέπες των πολιτών, γιατί οι υποβαθμίσεις εκτοξεύουν το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας και άρα η Ελλάδα θα δανείζεται με επαχθές επιτόκιο, όπως συνέβη χθες, κάθονται και σχολιάζουν τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο MEGA ο οποίος στο κάτω - κάτω της γραφής, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για τα χειρότερα που έρχονται. Και, δυστυχώς, μετά και τη νέα υποβάθμιση, δεν διαψεύδεται καθόλου.

Επιδοματούχοι...


Οι άγγελοι δεν είναι πάντα όμορφοι...

Όταν η Σκωτζέζα Susan Boyle πρωτοεμφανίστηκε στο ακροατήριο του Britain's Got Talent λίγοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους... Μόλις όμως άρχισε να περφορμάρει το "I Dreamed A Dream" από το μιούζικαλ "Οι Άθλιοι" (Les Misérables) όλα άλλαξαν...
Δείτε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά βίντεο του 2009 στο YouTube...

Σκληρή επίθεση Μαρκόπουλου σε Μητσοτάκη! Πω! Πω! Ο Ψηλός... τα 'κανε πάνω του...

Την ίδια στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο περί σφουγγαριών και εσωκομματικών σφουγγαρόπανων, οι πλέον στενοί του συνεργάτες, όπως για παράδειγμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος προβαίνουν σε πολωτικές, αν όχι διασπαστικές δηλώσεις. Ο συγκεκριμένος βουλευτής κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε χθες ο Μητσοτάκης στο Mega, επέλεξε αντί πολιτικού σχολίου να προκαλέσει τον επίτιμο. "Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο κ. Μητσοτάκης, ό,τι έκανε σήμερα, το έκανε κι όταν βγήκε ο Μιλτιάδης Έβερτ, αλλά κι όταν βγήκε ο Κώστας Καραμανλής", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1 Πειραιά", για να προσθέσει ότι "οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δε βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε την ΝΔ που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό". "Δεν έχει δικαίωμα να μιλάει έτσι", κατέληξε ο Μαρκόπουλος. Σε ρόλο Μένιου Κουτσόγιωργα, ο Μαρκόπουλος, κρίνει (πλέον) ποιος έχει το δικαίωμα να ομιλεί ή όχι και μάλιστα δημόσια. Με τέτοιες παλιομοδίτικες λογικές, η Ν.Δ. πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε μεγάλο ΛΑ.Ο.Σ. Και γι' αυτό ο "Αντώνης ο Σφουγγαράκης" φέρει σημαντικές ευθύνες.

Οι ''κουτόφραγκοι'' πήραν χαμπάρι τον Παπανδρέου, οι Έλληνες πολίτες ακόμα;


Η Γαλλική εφημερίδα Les Echos αναφερόμενη στον Έλληνα Πρωθυπουργό γράφει: «Λόγια, λόγια, λόγια» και αναφέρει ότι «στην προσπάθειά του να υποσχεθεί χωρίς αποτελεσματικότητα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρχίζει να κουράζει».


Ξύπνησαν οι ''κουτόφραγκοι''... που να τα καταλάβουν και όλα...

Απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ στην οργάνωση MEMORIAL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-
Aπονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ στην οργάνωση MEMORIAL

Στον Oleg Orlov, τον Sergei Kovalev και την Luydmila Alexeyeva, εκ μέρους της οργάνωσης MEMORIAL και όλων των άλλων υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, απονεμήθηκε σήμερα το φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης.

Κατά την διάρκεια μιας πανηγυρικής συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε: "Με αυτό το Βραβείο εμείς, τα μέλη του ΕΚ, τιμούμε αυτούς που βρίσκονται ακόμη μεταξύ μας. Τιμούμε επίσης εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα. Η Νατάλια Εστεμίροβα, όπως και η Άννα Πολιτόφσκαγια, θα έπρεπε να είναι μεταξύ μας σήμερα. Οι δολοφόνοι τους δεν έχουν...